Idi na sadržaj

Codex Alimentarius u Srbiji


Preporučene poruke

I Lenjka, kakve su CA viršlice? :kez:

Zaista me zanima šta ti misliš o tome? Šta je tebe ponukalo da započneš temu?

Ja mislim da je taj CA (Codex Alimentarius) pre svega političko pitanje i zato bi, po mome, ovu temu trebalo prebaciti u forum "Politika". Sve ovo liči na globalistička prepucavanja. Msm, ne samo liči, no i jeste, ali još nisam pronikao u suštinu, pa ne bi na prvu loptu da se pravim jako pametan.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mozda cu malko otici off topic ali evo skorasnje novosti iz ovih krajeva a sigurna sam da ima veze sa Codex Alimentarius-om.

Brodovima stizu proizvodi iz svih krajeva bivse Jugoslavije. Ima nasih radnji, bas jedna u mom komsiluku pa tako s vremena na vreme cujem neke novosti. Poslednja bese vezana za nekadasnji Plazma keks a vec par godina unazad Lane. Bila sam tuzna pre par godina kada na policama vise nisam videla Plazmu. Obozavam ga, manje-vise smo odrasli na njemu a danas ga vise koristim za kolace i torte. Elem, rekose mi da je Lane ustvari Plazma. Jupiii... sve divno i krasno do pre par nedelja kada je kanadska sluzba za kontrolu hrane prEmetila da u Lanetu ima vitamin koji ne zadovoljava ovdasnje standarde tj. zabranjen je za konzumiranje u ishrani :blink: . Ooodmah su ga (posle par godina doduse :lol: ) zabranili i naredili povlacenje tj. zaplenu i momentalno unistavanje istih :( . Lud narod skroz al' ne mozes im nista, zakon je takav i moras ga postovati inace kazne slede...

O svoj ostaloj hrani ovde.. sve se zna. Ubrizgavanje i trpanje svega i svacega u zivotinje, voce, povrce, osnovne zivotne namirnice... Kupila sam jednom prilikom hleb i odradila experiment :lol: - nedelju dana sam ga drzala na sobnoj temperaturi i posle tih nedelju dan on je bio isti kao i prvi dan kada sam ga kupila - svez, mekan bez ijedne tackic budzi na sebi. Sta su strpali u njega bogcegaznati al' mozes ga jesti bez problema.

Posledice Codex Alimentarius na coveka - tihi, lagani ubica.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nikakva razlika od obicnih :kez: bar po ukusu. Pa postaklo me je to sto ljudi menjaju prirodu kao takvu,zarad profita,a to ne vodi ka dobrom. Podstaklo me je u poslednje vreme sve starije ljude koje poznajem pate od diabetesa,holesterola,visokog pritiska,raka...i da toga nije pre bilo u tolikoj razmeri. Nije postojalo toliko pilula koji ti "resavaju" sve te probleme. Dovoljno da pogledas 14minuta reklama i onda shvatis koliko je to pusteno medju ljude. Jezim se sto je misitar poljoprivrede to dozvolio. Sto Kole MK uvozi GM kukuruz i ostale namirnice...eto zato sam pokrenula ovu temu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Naravno da je zbog hrane.

Rekoh ja mom detetu nedavno da ce i u Srbiji zaziveti Codex Alimentarius na sta mi on rece: Pa sta? Mi ovde evo vec skoro 8 godina jedemo genetski modifikovanu hranu i nista nam ne fali.

Ako si mlad, zdrav nece te tako brzo zakaciti ali...

Kako se zastiti od toga? Nikako. Jedino da imas svoju farmu i gajis svoje zivotinje, svoj vocnjak i povrtnjak... S vremena na vreme odemo do Amisa i od njih kupimo zdravu hranu i meso ali to je jako skupo da bi postalo ustaljena kupovina.

Jednom recju uzas!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...