Idi na sadržaj

Tadžikistancu zabranjeno da igra zbog brade


Preporučene poruke

Trener jednog prvoligaša iz Tadžikistana rekao je danas da je policija zabranila fudbaleru njegovog tima da igra zato što nosi bradu.

Trener Tohir Muminov rekao je da je policija pravila probleme igraču Parvizu Tursunovu zbog brade, tako da neće moći da ga uvrsti u tim kluba Hajr Vahdat za prva dva kola. Ministarstvo unutrašnjih poslova negiralo je, međutim, da je izdalo bilo kakvo naređenje da se bradatim igračima zabrane nastupi. Većinska religija Tadžikistana je islam, a vlasti ove bivše sovjetske republike preduzele su oštre mere da iskorene bilo kakve znake verskog ekstremizma. "Dok se ne reši pitanje njegove brade, moraćemo da igramo bez njega, što će imati negativan uticaj na rezultate tima", rekao je Muminov.

Tursunov je predani musliman. On je rekao da bi radije prestao da igra fudbal nego što bi obrijao bradu. "Fudbal je sekularan stvar, ali treba da razmišljamo o večnim stvarima", rekao je Tursunov. Hajr Vahdat pobedio je u obe utakmice prva dva kola, bez obzira na odsustvo Tursunova. Policija u Tadžikistanu ponekad zadržava na ulici muškarce sa bradom, ukazuje AP. U januaru je oko 30 bradatih osoba bilo zadržano u jednom mestu u prestonici Dušanbeu. Vlasti su, međutim, navele da je to bilo zato što se njihov izgled razlikovao od onih na dokumentima.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...