Idi na sadržaj

Radio Televizija Vojvodine


Preporučene poruke

Sta mislite o Radio Televiziji Vojvodine?

Koje su emisije koje gledate? Hvalite, kudite..

Juce su, hteli ne hteli, dobili prilicno medijskog prostora zahvaljujuci titleru koji je radio Dnevnik RTV u 17 sati, za kojeg citam da je dobio monumentalni otkaz.

Mislite li da je slucajna greska ili je zla namera?

Da li je bas za otkaz?

Dakle, sta mislite o slucaju i sta mislite o kuci uopste?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Mislim da im treba još novca. Da su neka komercijalna televizija a ne regionalni javni servis mnogo bi bolje prošli u životu. Retko gledam program RTV-a a retko gledam i televiziju uopšte. Gledao sam par puta Đ. Vukadinovića i moram priznati da sam se iznenadio da on ima emisiju na toj televiziji ali video sam koliko su mu korektne emisije (što sam i navikao od njega u principu) a poziva stvarno razne goste od Vuka Jeremića do Teofila Pančića. Recimo da sam tu emisiju gledao i da mi je skroz ok. Dnevnik isto nije loš.

p.s. Greška jeste bila ozbiljna i ni malo mi nije jasno kako je do nje došlo. Ako je greška namerno napravljena (ajd sad reci da l' je namerno ili nije...) jeste za otkaz.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 5 sedmica kasnije...

Slučaj Milijane Baletić

10. maj 2011. 11:06 > 11:09

Novinarka Milijana Baletić opet je u centru pažnje. Njena najnovija emisija na Radio-televiziji Vojvodine izazvala je burne reakcije u novinarskim udruženjima i nevladinom sektoru i opet pokrenula priču o sudskim procesima protiv ratnih huškača.

v205641p0.jpg

Milijana Baletić

Milijana Baletić je dobila otkaz na bivšoj Televiziji Novi Sad 2003. godine, nakon čega se žalila sudu i sud je doneo odluku da ona bude vraćena na posao.

Ona je potom, kako podseća "Dojče vele" uspela da naplati i veliku odštetu na ime povrede svojih prava, a ove godine tužila je urednike na RTV za mobing, jer su odbijali da joj dozvole da se pojavljuje na ekranima.

Baletićka je bila jedna od perjanica Miloševićevog režima, a "istakla" se svojim javljanjima s dubrovačkog ratišta 1991.

Inicijativa nevladinih organizacija Građanska Vojvodina je u saopštenju izrazila zaprepašćenje što je RTV emitovala "dokumentarnu emisiju" koju je kao urednik i scenarista potpisala "doajen ratnohuškačkog novinarstva i promoter govora mržnje" Milijana Baletić.

Tim činom se RTV, koja se finansira od novca građana Vojvodine, ne samo narugala multietničkoj Vojvodini, novinarskoj profesiji i elementarnim moralnim nazorima, već i pljunula na žrtve genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti krvavih ratova iz devedesetih godina, navodi se u saopštenju.

Proterstovala su i novinarska udruženja pa su Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili skandaloznim pojavljivanje Baletić u ulozi autorke i scenaristkinje emisije na Radioteleviziji Vojvodine.

Novinarska udruženja su navela da je autorka emisije "Portret Nikole Kusovca - glancanje mitova", emitovane prošle nedelje na RTV, "jedan od simbola ratnohuškačkog novinarstva 1990-ih godina, govora mržnje, promovisanja nacionalističke ideologije i nepoštovanja osnovnih etičkih standarda".

Predsednik NUNS Vukašin Obradović podsetio je da je to udruženje 2009. godine podnelo Tužilaštvu za ratne zločine krivičnu prijavu protiv odgovornih osoba i novinara RTV Beograd, RTV Novi Sad, dnevnih listova "Politika", "Večernje novosti" i drugih koji su svojim uticajem i značenjem, kao državna medijska preduzeća, sprovodili ratnohuškačku propagandu 1990-tih godina.

"Mi smatramo da su oni suodgovorni za ratna dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije koja su dovela do ogromnih materijalnih gubitaka i ljudskih žrtava i najstrašnijih ratnih zločina. Ratno izveštavanje Milijana Baletić, sasvim sigurno, potpada u delokrug ove krivične prijave", naveo je Obradović.

Predsenik NDNV Dinko Gruhonjić zapitao je da li je pojavljivanje Milijane Baletić u ulozi autorke i scenaristkinje RTV "poruka da ratni huškači neće odgovarati za svoje delovanje već će, naprotiv, za to biti nagrađeni".

NUNS i NDNV pozvali su Tužilaštvo za ratne zločine da zbog ovakvih primera ubrza rad na prijavi koju je NUNS podneo protiv državnih medija i da izvesti javnost o saznanjima do kojih je došlo.

U Tužilaštu za ratne zločine "Blicu" je rečeno da oni veoma ozbiljno rade na krivičnoj prijavi NUNS-a protiv N. N. novinara zbog ratnohuškačke propagande, a jedan od pomenutih novinara je i Milijana Baletić.

NUNS je sredinom 2009. godine podneo prijavu protiv N. N. novinara zbog podsticanja na genocid i ratne zločine od 1991. do 1999. Uz prijavu, tužilaštvu je dostavljeno i nekoliko priloga u kojima se navode imena desetak novinara elektronskih i štampanih medija sa citatima iz njihovih tekstova ili nastupa na televiziji.

U Tužilaštvu za ratne zločine nemaju precizan odgovor na pitanje kada bi mogli da se očekuju rezultati istrage.

"Ozbiljno se pripremamo da rezultate do kojih smo već došli i one do kojih ćemo eventualno doći, podelimo sa javnošću", navode u tužilaštvu.

U ovoj instituciji ne smatraju da predugo rade na krivičnoj prijavi, već ističu da se predugo niko nije setio da nešto uradi po tom pitanju.

"Reč je o ozbiljnoj negativnoj propagandi, koju naši zakoni sankcionišu. Od tih priloga i tekstova prošlo je više od dvadeset godina", poručuju iz Tužilaštva.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović smatra da bi, iako pojedine redakcije odbijaju da dostave materijal koji bi pomogao u prikupljanju dokaza, cela procedura mogla da bude brža.

Obradović kaže da novinari pomenuti u prilozima uz prijavu nisu jedini na koje se ona odnosi i da je na tužilaštvu da utvrdi konkretnu odgovornost medija i novinara.

Emisija Milijane Baletić, prema njegovim rečima, drastična je posledica odustajanja od lustracije. Još je gore, dodaje, jer je reč o javnom servisu i o novinaru koji je primer ratnohuščaškog novinarstva.

Obradović ističe da je njeno pojavljivanje šamar profesiji i svima koji su se novinarstvom bavili časno u vreme Miloševića.

"Svaki dan smo u arhivama medijskih kuća, pregledamo detaljno i vrlo pažljivo zaista obiman materijal, elektronske i štampane medije, stigli smo do 1992. godine", navode u Tužilaštvu za "Blic".

______________________________

Zaista ne razumem čemu tolika frka.

Da li je ona osuđena za nešto? Nije.

Da li je sud vratio na posao? Jeste.

Pa što joj ne dati da radi svoj posao, barem dok se tužilaštvo ne oglasi?!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Vratila se Mila Milijana.

Zvezda iz devedesetih.

Jednom je ja sretoh u mojemu gradu (bez maskirne uniforme) i htedoh joj reci :

"Znas sta Milijana .........!

Ali me sputala ta urodjena SSSSSS....uzdrzanost.

I nista.

Posle mi nije preostalo nista drugo vec da svoju zal za propustenom sansom

blazim ovom milom pesmom.:

I pevusim refren :

"Mili , Mili , Milijana

Jesil' kome obecana ?

Ostala si vjecna rana,

Cujes li me Milijana ? "

A sta mi drugo preostaje ?

Oj- ha.:uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

baletic-v.jpg

Progone me zato što sam iznosila istinu!

“Već 20 godina me progone, maltretiraju, i to samo zbog toga što sam objektivno izveštavala ne prikrivajući istinu, kaže za “Alo!” Milijana Baletić povodom reagovanja pojedinih novinarskih udruženja da njen povratak na RTV Vojvodina predstavlja sramotu za novinarsku profesiju.

Izvor "Alo"

Zaista , gledajuci ovo poznato i milo lice koje se kambekovalo na TeVe ,

budi se nostalgija za starim dobrim vremenima.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...