Idi na sadržaj

Šta se iza brda valja? - Tunelska mafija!?


Preporučene poruke

Leskovac tuži ministarstva zbog Koridora 10

16. mart 2011. 16:58 > 17:00

Leksovac podneo prijave protiv nadležnih u ministarstvima za infrastrukturu i prostornog planiranja Vlade Srbije, u preduzeću Putevi Srbije i u Privrednom društvu Koridor 10 zbog sumnje da su zloupotrebili svoj položaj.

v200543p0.jpg

Predsednik Skupštine grada Leskovca Živojin Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da se prijava odnosi na činjenicu da su ta ministarstva i državna preduzeća "nepotrebno" prihvatila idejni projekat auto-puta, koji tunelima obilaze Grdeličku klisuru i varoš Predejane, što je za milijardu dinara skuplje od projekta lokalnih stručnjaka, kojeg je bio odobrio Institut CIP iz Beograda.

"Iza svega stoji tunelska mafija, koja radi za lične interese, a na štetu građana juga Srbije. Mi smo imalli podršku ministara Dulića i Mrkonjića, ali protiv svih sam podneo prijave, da se stvari rasčiste", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, za nekoliko dana biće poznato koja će preduzeća dobiti posao za kopanje tunela, a posle toga, kako je ocenio, "tužilac za organizovani kriminal će imati pune ruke posla".

Projekat lokalne samouprave, koji je ranije prihvatio CIP, ali ga nisu odobrili državni organi, ne predviđa nijedan tunel kroz Grdeličku klisuru, a trasa autoputa prolazi kroz Predejane, nedaleko od postojeće trase.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne mogu da izbunarim ni jedan ni drugi projekat, ali na osnovu onoga što sam pročitao, kada bi trasa išla preko Predejana morala bi da se iskoristi trasa postojećeg puta i da se naknadno izgradi alternativni pravac. Milijarda dinara nije mala razlika tako da ne znam kako se jedan i drugi projekat uklapaju u konačnu računicu (tunel vs alternativni pravac kod druge trase). Nešto mi ne radi sajt puteva Srbije a na ostalim sajtovima nikako da nađem neki projekat.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...