Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Našu ličnost, između ostalog, određuju naša duševna stanja i osećanja.

Šta se dešava ukoliko ne pomirimo osećajnost i logiku?

Ostajemo i dalje razapeti između ''želim'' i ''moram''.

Koliko sebi dozvoljavate da iz vas isplivaju strepnje, nadanja, tuge i radosti -

(te da ih izražavate rečima, smehom, suzama...) ?

Da li negirate, ili prikrivate svoja osećanja? U kojim, ili kakvim situacijama?

Da li smo svi mi svesni da prikrivanjem osećanja, prestajemo da poznajemo sebe...

Jednostavno - kako se snalazite u odnosu / raskoraku ''želim vs moram''? :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

"Moram" obavim odmah...a "zelim" strpljivo sacekam...momenat, priliku.

Mirenje duse i glave je najteza stvar.

Covek koji to pomiri je uravnotezen i svestan svojih mogucnosti.

Sve ima svoje vreme...i moram i zelim. Ako razlikujes kada je vreme za "šta" onda nema rascepa ličnosti i štete po bližnje...

U suprotnom si sebičan.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Život i vreme, su me naučili da "moram" zamenim sa "sačekaću"...

Umem jako dugo da čekam.

Ono što "moram", su beznačajne sitnice kao na primer-e idem sad da kupim sebi "nešto".Šta? Nije bitno...nešto, neku sitnicu međutim, važne odluke nikad ne donosim na prečac. Sabiram, oduzimam, ne premeravam previše, samo dam vremenu da mi pokaže najbolju soluciju. Kad nešto odlučim da uradim, nikad više ne razmišljam-šta bi bilo da sam to ovako uradila ili onako.. Uradim tako kako sam odlučila i tačka.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kad se radi o osjećanjima, ja tu imam mali problemčić ...ja nisam sposobna da krijem kako se osjećam, ukoliko nešto "moram" a moje biće govori "ne moraš ti ništa" ...nema šanse da ću ja nešto glumiti.

Sebi sam tako postavila stvari nakon par godinica u zabludi da ja moram igrati kako drugi sviraju...slabo sa mnom kompromisa. :stid2: Tako i horoskop kazuje. :beyond:

Bitne životne "moram" stvari uopšte ne stavljam u koš "vidjet ću...ako bude moglo...ne znam...dok vrijeme prođe" ...to se odmah odradi, brige manje, i tjeraš dalje.

Želim sebi priuštim kad god poželim, naravno ne materijalne stvari, za to bi mi trebao muž Bill Gates :stid2: ...više onako što duša i telo iŠtu, ja gledam da udovoljim...ne volim da pate. :kez:

Šalu na stranu, ne mogu se sve stvari dobiti kad se žele, strpljenje pojačano strpljenjem uvijek dobro dođe, i naučila sam da čekam, vrebam priliku, i budem happy.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kod mene "želim" i "moram" nikad nisu bili u sukobu. Moranje isključuje želju u potpunosti. Kad nešto moramo, naše želje su potpuno nebitne i potrebno ih je ugušiti jer nam mogu prouzrokovati samo probleme.

Kad su želje u pitanju, potrebno je samo uključiti logiku i proceniti koliko je realno njihovo ostvarenje i šta mi sami trebamo učiniti da bi do toga došlo. Želje čije ostvarenje zavisi od drugih ljudi su najčešće potpuno nerealne.

A ono instinktivno "moram" ("moram" kupiti ove pantalone, "moram" onog tipa izuti iz cipela jer gleda moju devojku...) nekad zamenjujem vecinim "sačekaću", a nekad mojim "a zašto bih?".

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Naucila sam da zelim samo ono sto mogu da imam, uz veci ili manji trud, naravno..i vrlo sam realna osoba, tako da sa zeljama nemam problem..

A ni sa osecanjima..ne krijem ih, nemam razlog za to..ti osecaji su moji, zasto bih ih krila ili ih se stidela..a jos manje negirala..to vazi za meni bliske ljude..za sve ostale imam masku, vec sam pisala o razlozima zasto je koristim..prosto je nepotrebno pred povrsnim poznanstvima rasipati osecanja..

Realan stav prema ljudima, drustvu, poslu, svemu potire moranje..tako da se vodim onim poznatim-mora se samo umreti..i super mi je tako..:)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...