Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Vesti | ponedeljak 7.03.2011

Doktor Ričard Huver tvrdi da je otkrio ostatke vanzemaljskog života na uzorku koji je uzet sa jednog od meteorita koji je pogodio zemlju.

Astrobiologičar koji radi za svemirsku agenciju NASA proveo je deset godina proučavajući drevne ostatke meteora koji si pronađeni širom planete.

Huver tvrdi da je pronašao retke meteorite na Antarktiku, u Sibiru i Aljasci nazvane carbonaceous chondrites. Smatra se da u svetu postoji svega 9 primeraka ovog tipa meteora, a Huver insistira da su strukture pronađene u komadima stene veoma slične cijanobakterijama I da predstavljaju dokaz postojanja života u svemiru.

Naučnik je izjavio da je otkrio fosile, koji nisu vidljivi ljudskom oku, nakon što je razložio meteore u laboratoriji I potom proučio komade koristeći izuzetno precizne mikroskope.

“Ono što je jako uzbudljivo jeste činjenica da su fosili otkriveni unutar stena veoma slični strukturi bića na Zemlji. Postoje određeni uzorci koji su jako čudni i ne liče na bilo šta što sam do sada imao priliku da vidim i jednostavno ih nije moguće identifikovati. Pokazao sam uzorke brojnim stručnjacima ali su svi ostali zapanjeni i niko nije bio u stanju da ih identifikuje”, izjavio je Huver.

Naučnik takođe sugeriše da meteori na svojim putanjama šire organizme širom kosmosa i da postoji mogućnost da je i život na Zemlji nastao na sličan način. U jednom od meteora Huver je otkrio bakteriju Titanospirillum velox, organizam koji je veoma prisutan i na Zemlji.

Tvrdnje koje je doktor Huver izneo sada če se naći pod novim nivoom ispitivanja naučnika širom sveta i uzorci koje je otkrio sada će se naći u nekoliko nezavisnih laboratorija širom sveta kako bi naučna zajednica došla do konkretnih činjenica.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...