Idi na sadržaj

Firefox - vesti, pitanja, komentari


Preporučene poruke

13. januar 2011.

Firefox 4 u februaru

Nova finalna verzija Firefoxa bliži se datumu kada bi mogla da ugleda svetlost dana, bar ako je verovati informacijama koje su se pojavile na Mozillinoj mailing listi.

"Strahovito naporno smo radili na Firefixu 4, i sada je vreme da se taj brod iskrca", rekao je Dajmon Sajkori iz Mozille, obraćajući se timu koji radi na ovom projektu.

On je rekao da postoji još 160 većih propusta koji treba da budu ispravljeni, a, prema njegovoj proceni, potrebno je oko šest nedelja da se taj broj smanji na oko 100, što je neophodno da bi se dostigao RC (release candidate) status.

U narednom periodu testiranje je ključna aktivnost, i Sajkori naglašava da je potrebna pomoć svakog pojedinca u testiranju. Osim toga, on je poručio svima koji rade na razvoju Firefoxa 4 da treba da budu ponosni, ali i da će, kada posao bude završen, "Firefox razbiti", rekao je on.

StatCounter je nedavno objavio da je Firefox najkorišćeniji browser u Evropi, sa 38,11 procenata u odnosu na 37,52, koliko ima Internet Explorer.

Dok ne izađe finalna, na zvaničnom sajtu moguće je preuzeti beta verziju: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/beta/

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Firefox 4 ponovo odložen

Iako je dvanaesta trebalo da bude i poslednja beta verzija, po svoj prilici Mozilla će objaviti i trinaestu. Time će vreme izlazka stabilne verzije ponovo biti odloženo.

Photo: Channy Yun/Flickr

Prvobitno najavljivana za kraj 2010. godine, verzija 4 Mozillinog browsera konačno je trebalo da se pojavi u februaru, ali će korisnici ipak morati da, u najboljem slučaju, sačekaju mart.

Do ponovnog odlaganja je došlo jer su se pojavili još neki propusti koje treba ispraviti, a prema informacijama koje su zaposleni ove kompanije ostavili na Twitteru, samo "sedam zakrpa stoji između Firefoxa 4 i stotina miliona korisnika".

Imajući u vidu sve veću popularnost Chromea, kao i činjenicu da se Internet Explorer 9 u konačnoj verziji može pojaviti na tržištu pre Firefoxa, mnogi analitičari smatraju da Mozilla gubi dragoceno vreme, i da se sva dosadašnja odlaganja mogu opravdati samo ukoliko krajnji proizvod bude besprekoran.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Iako je dvanaesta trebalo da bude i poslednja beta verzija, po svoj prilici Mozilla će objaviti i trinaestu.

ali će korisnici ipak morati da, u najboljem slučaju, sačekaju mart.

...da se sva dosadašnja odlaganja mogu opravdati samo ukoliko krajnji proizvod bude besprekoran.

jajevećimam.. b62a4775.gif poslednji krik

e1512aa1.jpg

___________

šalu na stranu.. za mene (za sada) nema bolje f®ajerke! Besprekorna je...

870a0f4b.gif

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...

Izašao Firefox 11

NS Portal

Mozilla je predstavila najnoviju verziju popularnog browsera, Firefox 11. Nova verzija donosi jednu novinu za developer-e, alatku pod nazivom style editor, kao i 3D View, koji omogućava uvid u način na koji je web sajt kreiran i organizovan. Za korisnike tu je opcija Add-on Sync, koja omogućava sinhronizaciju podataka između više računara. Kako kažu iz Firefox tima, novi browser omogućava besprekorno iskustvo kod kuće i na poslu.

Firefox 11 dostupan je za preuzimanje odavde.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...