Apolodor 709 Napisano March 2, 2011 Prijavi Share Napisano March 2, 2011 Ne samo što je to kako kažu greh, već i zbog toga što je hleb sve skuplji i skuplji, u mojoj kući se već jako dugo ne baca ni jedno jedino parče ove namirnice. Stari hleb obično koristimo za tople sendviče, ili ga isečenog na kriške ispečem u rerni pa ga tako pečenog jedemo uz obroke... Međutim, koliko znam, stari hleb se može koristi i za kuvanje niza jela. Popara je, verujem, skoro svima (ili bar starijim forumašima) poznata, ali i, recimo, cezar salata, sadrži takođe hleb kao komponentu.... Šta radite sa starim hlebom? Da li ga bacate, ili ga koristite u ishrani kao komponentu u nekom jelu koje se može od njega praviti? Mia 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
lenjivica 704 Napisano March 2, 2011 Prijavi Share Napisano March 2, 2011 Pravim kao neku pitu s hlebom i sirom ne znam tacno kako se zove,ali je vrlo lako napraviti. Hleb se malo natopi sa mlekom,potom se poredja u tepsiju i nakon toga stavi se sir mmmm kackavalj,tako josh jedan red i bude vrlo ukusno...ostali dodadci prema izboru :roll: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Turkmenbashi 937 Napisano March 2, 2011 Prijavi Share Napisano March 2, 2011 Bacam kada pretekne, to obično nisu neke količine. Uglavnom što pretekne se pojede drugog dana i retko ostane nešto što se baci. Apolodor 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Glisha 3487 Napisano March 2, 2011 Prijavi Share Napisano March 2, 2011 Ja volim poparu.. može sa kraljevačkim mladim kajmakom, sirom... a i ne mora. I ne gledam na nju kao na tzv. sirotinjsku hranu... na švedskim stolovima nekih Kopaoničkih hotela, ona se poslužuje kao jedan od specijaliteta naše kuhinje. Prženice volimo svi u kući. Topli sendviči su cool.. toJest baš su hot. Deca ih vole... ja baš nešto i ne. zatim.. Ima jedna fina caka, naučila me jedna baka.. u kajganu, dok je još onako polurovita, namrviti sredinu starog hleba... pa tako upržiti. još ako se doda i malo ajvara... Ima još jedna dobra caka (ako neko nije do sada probao, neka proba).. stari hleb samo treba nakvasiti, ne mnogo, tek ovlaš.. vodom pokvašenim rukama i staviti koji minut u rernu. Bude kao da je upravo pečen. Duga 12 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Kumica 381 Napisano March 2, 2011 Prijavi Share Napisano March 2, 2011 Obicno ga bacam(u velikim kolicinama sram me bilo ) Inace kad me ne mrzi pravim ga sa belim lukom... Namazes margarin i poprskas belim lukom u granulama(nesto kao mareti) i pece se u rerni ofkors Inace moja mama od susenog hleba pravi prezle i sa njima pravi knedle sa sljivama i krofne :uzbud: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Aiko 1794 Napisano March 2, 2011 Prijavi Share Napisano March 2, 2011 Malo, malo pa nam zafali 'leba, a ne da bacam.. A i kera voli uz meso malo i hleba da joj se udrobi..tako da se kod nas hrana ne baca..:) Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Mia 6075 Napisano March 2, 2011 Prijavi Share Napisano March 2, 2011 Hleb mi nije toliko neophodan u svakodnevnoj ishrani. Što se mene tiče, može da ga bude, a i ne mora. Navika, valjda iz devojčkih dana, kada je vekna u tročlanoj porodici (tata, bata i ja ) trajala i po tri dana. Ič, nam nije smetalo. Nikada se nije bacalo. Kada sam se udala... e onda je suprug imao maniju da mora da ima svež hleb, svaki dan. E.. onda je naišla kriza... i shvatio je da hleb koji traje i dva dana... a i tri... zavisi koji je može da se izEde, samo tako. Da li napravim prženice, poparu, ili ga (hleb) jednostavno umućkam u nešto, nebitno je. Ne baca se ni mrva. :) Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Malena 178 Napisano June 10, 2011 Prijavi Share Napisano June 10, 2011 Upravo sam spremila za dorucak pitu od starog hleba- recept mi dala prijateljica i od kad smo ga probali, ovi moji cesto zatraze ovaj specijalitet umutite - 6 jaja, 500 ml jogurta, 200 ml mineralne vode, 1 pecivo, malo soli, 100 ml ulja, pa na kraju dodajte rendani margarin 125 g. nauljite pleh i poredjate kriske starog hleba, gde ima praznog mesta, stavljate male komadice. onda prelijte smesom koju ste umutili, mozete dodati malo rendanog sira. pa opet hleb i opet prelijete smesom od jaja. posipite susamom ispecite i gotovo.... vesticara 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Adrijan 3662 Napisano June 10, 2011 Prijavi Share Napisano June 10, 2011 ..., 1 pecivo, ... Kifla, zemička, perec?!? Il' je u pitanju prašak za pecivo? :cesces: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Sunflower 705 Napisano June 10, 2011 Prijavi Share Napisano June 10, 2011 Sad jedem prilično malo hljeba...ali i kad ga ima u kući, nikad se ne baca. Prezla, popara (uuu poparu volem, još pavlake i našeg suhog sira naribati...uuuf) ..volim i prženice, doduše, mi ih kući zovemo moče ... Sjetim se studentskih dana, nas 4...skuckamo svu siću, nekad nemamo ni za leba...pa je dobar hljeb, ono zeleno se samo sastruže. ne ne bacati A danas...kad skoro svaka kuća ima mikrovalnu...milinica, staviš malo da se zagrije, i jedeš brzooooo...jer ko je jeo star hljeb podgrijan u mikrovalnoj, zna da postaje kamen. :kez: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
ELA 1400 Napisano June 10, 2011 Prijavi Share Napisano June 10, 2011 Pravim tu pitu ...bez recepta. Stari hleb isecem na kockice, napravim fil od jaja, sira, ulja - e sad, dodam sta imam: jogurt, ili mleko, ili kiselu vodu - i u tu smesu ubacim hleb. Dobro izmesam i sipam u pleh. Moze od gore da se pospe susam ili kim, a i ne mora. :strikeraj: Za jedan recept (iz knjige) umirem od smeha, msm, zbog imena - Mocarela u koCiji Lm, izmedju dve kriske hleba stavi se snita kackavalja, uvalja se u jaja, i ispohuje. Mudros' do jaj@ ali se mocarela voza u kocijama :kez: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
shumica 474 Napisano June 10, 2011 Prijavi Share Napisano June 10, 2011 namazemo pastetom i pojedu ga dzukci... volim sveze, osim kada se pravi dvopek... Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Preporučene poruke
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.