Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Obradović: "Oprezni optimisti"

daviscup.jpg

Selektor Bogdan Obradović i igrači optimisti, ali i oprezni pred duel sa Indijom u Novom Sadu.

Teniser Srbije Viktor Troicki izjavio je danas da naredne mečeve Dejvis kupa u Novom Sadu ne bi trebalo potcenjivati, jer "Indija ima veoma neugodan tim".

Dejvis kup reprezentacija Srbije od 4. do 6. marta u Novom Sadu igra sa Indijom, u prvom kolu Svetske grupe.

"Ovo su vrlo važni mečevi. Mislim da su svi shvatili ovaj meč kao nebitan i potcenili Indiju. Mislim da ima neugodan tim, sa jednim od najboljih dublova na svetu i sa singl igracem medju prvih 100. Moramo ih prvo dobiti, pa ćemo onda pričati", rekao je Troicki.

On je dodao da je "super" što će ekipa igrati u Novom Sadu posle toliko godina i da se nada da će publika doći u velikom broju da je podrži.

"Sigurno da bi bilo lakše ukoliko bi igrao Novak Đoković, ali imamo kvalitet da pobedimo i bez njega. Sigurno je da neće biti lako", rekao je Troicki.

Teniser Srbije dodao je da je na kraju prošle sezone igrao sjajno i da je nastavio sa dobrim rezultatima i u ovoj godini.

"Osećam se dobro, stigao sam do najbolje pozicije u karijeri, do 18 mesta, što je sjajno. Nadam se da ću nastaviti da igram dobro i dajem sve od sebe", rekao je Troicki.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović najavio je da će u sredu doneti odluku da li će Đoković igrati u meču sa Indijom.

"Čuo sam se sa Novakom, on je u blizini Beograda i u sredu ću doneti odluku. Prema pravilima ITF-a, sreda je poslednji dan kada se odluka donosi o tome koja će četiri igrača izaći na teren", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, ekipa je maksimalno koncentrisana na meč, jer igra protiv ozbiljnog protivnika.

"Ne smemo da se opustimo. Pripremamo se isto kao i pred finale protiv Francuske u Beogradu. Veliki su profesionalci u pitanju, imaju kompaktan tim, imaju igrača u prvih 100 u singlu, naravno imaju izuzetan dubl tim. Daćemo svoj maksimum, naravno da idemo na pobedu", rekao je Obradović.

On je naglasio da očekuje da će meč sa Indijom biti atraktivan i uzbudljiv.

"Jedan od najboljih dublova svih vremena - Leandro Paes i Mahes Bupati dolazi u Novi Sad. To će zaista biti atraktivno i biće veliki izazov za Nenada Zimonjića i onoga ko bude igrao sa njim u dublu", rekao je Obradović i dodao da su "Viktor, Janko i Novak u izuzetnoj formi" i da će to pokušati da iskoristi na nivou reprezentacije.

izvor: B92

Najnovija vest kaže da Nole ne dolazi u Novi Sad.

No, bez obzira na to, jel' znate gde ja idem sa momcima ovaj vikend :ajde:?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Troicki razočaran igrom

Viktor Troicki nije zadovoljan svojom igrom protiv Rohana Bopana, kojeg je posle više od tri sata igre savladao sa 3:2 u prvom meču duela sa Indijom.

Srpski teniser savladao je Bopanu tek posle pet setova - 6:3, 6:3, 5:7, 3:6, 6:3 , i doneo Srbiji prednost od 1:0 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

''Iznenađen sam otporom Bopane, koji je igrao prilično dobro. Imao sam meč pod svojom kontrolom posle prva dva seta, ali nisam uspeo da tada ga završim", rekao je Troicki posle meča.

"Bopana je bolje servirao, zabio dosta asova i nije mi dao puno šansi, a kada sam ih i dobio, loše sam odigrao. U trećem i četvrtom setu igrao je dobro, a ja slabije i zato sam izgubio dva seta", naveo je Troicki.

Član Dejvis kup reprezentacije Srbije rekao je da u ta dva seta nije uspeo da dodje do svog ritma igre.

"U petom setu je sve već bilo bolje i došao sam do svoje igre. Namučio sam se više nego što sam očekivao. Nisam zadovoljan igrom, ali je pobeda najtnija", istakao je Troicki.

Troicki je rekao i da se nada da će Srbije veću subotu povesti sa 3:0 i rešiti duel u svoju korist.

"Nadam se da u nedelju neću ni morati da igram i da ćemo sutra povesti sa 3:0. Ipak, ako budem igrao u nedelju protiv Devarmana, moraću da podignem nivo i budem bolji nego danas", zaključio je on.

***

Devarman izjednačio na 1:1

Somdev Devarman pobedio je Janka Tipsarevića sa 3:0, po setovima 7:5, 7:5, 7:6 i izjednačio rezultat posle prvog dana duela Srbije i Indije u Dejvis kupu.

U subotu je na programu meč dublova, a za nedelju su planirana preostala dva singl meča. Plasman u narednu rundu ostvariće ekipa koja prva osvoji tri poena.

Tipsarević je prva dva seta izgubio pošto je u oba poveo sa "prokletih" 4:1. Žestoka borba vođena je u trećem, igrači su u jednom momentu vezali sedam brejk poena, a Devarman je slavio u tajbrejku 7:3.

Tipsarević je odmah na startu meča došao do brejka i poveo 2:0. Srpski teniser je odlično koristio greške rivala koji je imao tri duple servis greške. Janko je nastavio u istom ritmu i sa još dva brejka poveo 4:1.

Međutim, slično kao i Troicki, i TIpsarević je posle vođstva potcenio rivala, opustio se, i 20ak minuta kasnije Devarman je stigao do 5:4 i servisa za prednost u setovima. Indijac ovu šansu nije iskoristio iako je imao 40:15 na svoj servis. Tipsa je izjednačio, a onda posle duple servis greške i još jednog auta rivala uzvratio brejk i izjednačio na 5:5.

Ovaj brejk nije bio dovoljan da Tipsarević prelomi set, imao je loptu za 6:5, ali je ponovo popustio i Deverman je opet stigao do brejka i servisa za prvi set. Ovaj put Indijac nije pogrešio, sjajno je servirao i sa 7:5 dobio prvi set.

Posle po jednog osvojenog gema u drugom setu, Tipsarević se ponovo našao u problemu. Slabo je odigrao na svoj servis i dao nekoliko šansu Indijcu da prvi stigne do brejka u ovom delu igre. Srpski teniser se ipak spasao, dobio gem, a onda odmah sam stigao do prilike da oduzme servis. Posle velike borbe to je i uradio zahvaljujući autu Devarmana, pa je posle sigurnog gema na svoj servis ponovo poveo sa 4:1 u setu.

Na prvi pogled se učinilo da će Tipsarević ovaj put konačno nastaviti da igra na istom nivou, sačuvao je svoj servis ne napadajući previše rivalov, stiga do servisa za meč, ali je ponovo posrnuo u finišu te je Devarman uzvratio brejk i smanjio na 5:4. Uskoro je Indijac izjednačio, a onda zahvaljujući očajnom servisu Janka preokrenuo na 6:5 i servira za 2:0 u setovima.

Posle tri gema u prvom setu nema brejka, pa Tipsarević, i pored malih problema na startu vodi sa 2:1. Usledila je žestoka borba za sledeći gem, Devarman je imao šansu da ga dobije i izjednači, ali je Tipsarević preokrenuo i stigao na korak do "prokletog" vođstva od 4:1.

To se nije dogodilo jer je Indijac napravio brejk, a onda su usledilila još dva, po jedan na obe strane pa je Devarman servirao za novo izjednačenje pri rezultatu 4:3. Tu nije bio kraj oduzetim servisima jer je Tipsarević napravio novi brejk i stigao do servisa za svoj prvi set. Međutim, sve je ostalo isto, Janko je odigrao nervozno i dopustio rivalu da ponovo smanji rezultat, a onda konačno sačuvao servis te izjednačio na 5:5.

Tipsarević je nastavio sa slabim servisom pa je Indijaca stigao do dve meč lopte. Tipsa je spasao obe, a onda konačno osvojio šesti gem u setu i ponovo poveo obezbedivši bar taj-brejk. Srpski teniser je ponovo bio bliži osvajanju setam poveo je 3:1 u dodatnom delu setu, ali je Indijac osvojio pet vezanih poena i sa 7:3 dobio set, meč i izjednačio rezultat na 1:1 posle prvog dana.

izvor: B92

Ovaj Janko me je večeras :ljutko: Kakvi padovi u igri... katastrofa... :dry:

Viktora nisam gledala, ali mi je sinak preneo utiske ''Mama, bolje što nisi gledala... tek ti bi se nervirala... više nego ja :dry:''

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Obradović: "Fenomenalan meč"

Fotografija0034.jpg

Fotografija0033.jpg

Fotografija0032.jpg

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da je meč sa Indijom "bio fenomenalan".

Obradović je dodao da mu je drago što je izabrao pobedničku kombinaciju.

Srbija je u Novom Sadu pobedila u dublu Indiju i u prvom kolu Dejvis kupa povela sa 2:1. Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac savladali su Rohana Bopatija i Somdeva Devermana sa 3:1.

"Bio je ovo fenomenalan meč. Spoj mladosti i iskustva. Drago mi je da sam izabrao pobedničku kombijaciju. Pokazali smo da i bez Novaka Đokovića imamo sjajan i harmoničan tim", rekao je Obradović posle meča.

Prema njegovim rečima, ekipa je dobila sigurnost uoči sutrašnjih singl mečeva.

"To će Viktoru Troickom pred sutrašnji prvi meč sa Devarmanom biti izuzetno važno, jer će imati psihološku prednost", rekao je Obradović.

On je dodao da su ga povredile kritike u današnjim novinama i da smatra da bi štampani mediji trebalo da pozitivnije pišu o Dejvis kup reprezentaciji.

"Ipak, mi smo svetski prvaci i imamo pravo da izgubimo jedan meč. Ne treba zaboraviti da igramo protiv zemlje od skoro milijardu stanovnika, koja jako puno ulaže u sport, a naša ulaganja su ravna nuli. Još nemamo nacionlani teniski centar", rekao je Obradović.

Selektor Dejvis kup reprezentacije ocenio je da Srbija još probija put u svetskom tenisu, da je pritisak na sudije ogroman i da je ekipi potrebna "svaka pomoć".

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić bio je zadovoljan svojom igrom.

"Do jutros nismo znali ko će igrati u dublu. Dobro smo se snašli nakon prvog seta. Podigli smo nivo igre i verovali sve vreme jedan u drugog. Meni nije lako da se uklopinm sa svim reprezentativcima, kao što i njima nije lako da igraju dubl mečeve, ali je Ilija danas odlično odigrao", rekao je Zimonjić.

On je dodao da se danas videlo kako "jedna ili dve lopte mogu da okrenu ceo tok meča.

"Meni je treći takav meč za redom, ali smo na sreću uspeli da spasemo set loptu u taj-breku na njihov servis i dobili meč", rekao je Zimonjić.

Reprezentativa Srbije Ilija Bozoljac istakao je da mu je bilo veliko zadovoljstvo što je igrao sa Zimonjićem.

"Igrali smo super, bez obrzira na ishod prvog seta. Veoma sam zadovoljan pobedom. Energija na terenu je bila super-pozitivna i Nenad i ja smo se dopunjavali u svakom pogledu. Zahvalan sam selektoru što mi je ukaszao poverenje", rekao je Bozoljac.

Naredni singl mečevi izmedju Srbije i Indije igraće se u nedelju od 13.00 u Novom Sadu.

izvor: B92

foto by Smuca :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa!

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa pobedivši selekciju Indije u prvom kolu Svetske grupe.

Odlučujući poen braniocu titule doneo je čovek koji je i doneo titulu, Viktor Troicki. On u prvom singlu u nedelju pobedio Somdeva Devarmana sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2 i 7:5.

Srbija je tom pobedom Troickog povela sa nedostižnih 3:1, a u petom meču, koji nema rezultatski značaj, sastaju se Janko Tipsarević i Karan Rastogi.

Protivnik naše slekcije u borbi za plasman u polufinale biće reprezentacija Švedske koja je savladala Rusiju sa 3:1.

Odmah na startu Troicki je napravio brejk, ali je Indijac uzvratio, a od tada su obojica tenisera, uprkos greškama, bili prilično sigurni na svojim servisima. Takav slučaj je bio sve do osmog gema, kada je Devarman zadao velike probleme našem teniseru, ali je on uspeo da se vrati i dobije gem. Već u sledećem Troicki je oduzeo servis Indijcu pošto je iskoristio drugu brejk loptu i dobio je priliku da servira za osvajanje seta, koju je iskoristio i sa dva asa dobio set sa 6:4.

Na početku drugog seta Devarman je krenuo odlično i bez većih muka je dobio prvi gem. Troicki je još lakše mogao da dođe do izjednačenja, pošto je vodio sa 40:0, ali je dozvolio Indijcu da osvoji naredna dva poena, ali nije uspeo ništa više pošto je u sledećem izbacio loptu u aut. Srpski teniser je u trećem gemu seta došao do brejka i to pošto je iskoristio drugu brejk loptu posle nekoliko izjednačenja i velike borbe za 2:1.

U narednom gemu Troicki je imao mnogo problema da sačuva svoj servis, ali je uspeo da poveća svoju prednost da bi potom napravio novi brejk i to bez izgubljenog poena. Novi problemi za srpskog tenisera usledili su u narednom gemu, ali je uz mnogo muke uspeo da povede sa 5:1 atraktivnim poenom na kraju gema. Indijac je sledeći gem vrlo brzo rešio u svoju korist, dok je srpski teniser, uz male probleme, potom završio set za 6:2.

Kao što je slučaj bio u prethodna dva seta, Devarman je odlično krenuo i osvojio prvi gem, dok je Troicki ponovo imao velikih problema da zadrži svoj servis. Srpski teniser je uspeo da se izvuče, da bi Indijac ponovo došao do prednosti bez većih problema u narednom gemu.

Uspeo je Devarman u četvrtom gemu da drugi put na meču oduzme servis Troickom i povede sa 3:1, ali je već u narednom tu prednost ispustio. U šestom gemu pri rezultatu 40:30 višena je komična scena. Posle jedne bekhend dijagonale Troickog linijski sudija ostao je nem, ali je glavni pravedno ispravio odluku i dosudio aut. Zatim je Devarman krenuo da prilazi glavnom sudiji koji je stekao utisak da Indijac želi da kaže da je loptica u stvari bila dobra. Gem je dodeljen Troickom, Devarman je u znak protesta seo na klupu, ali je ipak posle nekoliko minuta ustao i meč je nastavljen.

U nastavku meča Troicki je bio znatno bolji igrač na terenu. U devetom gemu je propustio dve brejk prilike, ali u 11. nije, pa je na kraju sigurnim servisima spasao dve brejk lopte Devarmana i overio plasman Srbije u četvrtfinale Dejvis kupa.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 5 meseci kasnije...

Paket karata za polufinale 5.000 dinara

Prodaja kompleta ulaznica za sva tri dana polufinala Dejvis kupa između reprezentacija Srbije i Argentine počeće u sredu, 17. avgusta, dok će pojedinačne karte biti naknadno puštene u prodaju.

Ulaznice će se prodavati na blagajni Beogradske arene svakog radnog dana od osam do 20 časova i subotom od osam do 15 sati, putem kol centra na broj 0900/110011, takođe od ponedeljka do petka od osam do 20 časova, u tržnom centru "Ušće" i prodajnim mestima "Kardservisa".

Cena trodnevnog kompleta ulaznica (svi sektori osim sektora 400) iznosi 5.000 dinara, dok cena pojedinačne karte za prvi i treći dan takmičenja (kada su na programu singlovi) staje 2.200, a za drugi dan (dubl) 1.100 dinara.

Komplet ulaznica za sektor 400 iznosi iznosi 2.200 dinara, dok cena pojedinačne karte za prvi i treći dan takmičenja staje 900, a za drugi 600 dinara.

Polufinalni meč Dejvis kupa između Srbije i Argentine igra se od 16. do 18. septembra u Beogradskoj areni.

(MONDO)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Sledeći vikend će biti spektakl u Beogradu :ajde:

Del Potro stigao u Beograd

Argentinski teniser Huan Martin del Potro u subotu je stigao u Beograd, gde ga naredne nedelje očekuje meč polufinala Dejvis kupa sa selekcijom Srbije.

Po dolasku u glavni grad Srbije, Del Potro je istakao da je srećan što je dobio priliku da dođe u zemlju aktuelnog osvajača elitnog takmičenja.

“Srećan sam što sam prvi put u Srbiji. Divna zemlja, sjajno takmičenje, veliki izazov. Svi preduslovi za odličan vikend tenisa su pred nama, a mi ćemo se potruditi sa Argentina izađe iz ovog duela kao pobednik”, rekao je Del Potro.

Iako je Del Potro optimističan, sam priznaje da nije siguran kako bi on i njegovi saigrači mogli da pobede Novaka Đokovića.

“Iskreno da vam kažem, ni sam ne znam kako možemo da izađemo na kraj sa Đokovićem. Novak je, praktično, nepobediv ove sezone, apsolutno je zasluženo na prvom mestu na svetu, i verovatno će dobiti i protiv nas svaki meč koji bude igrao. Pored njega, imate i ostale dobre igrače koji čine snažan tim. Samim tim, vi ste glavni favoriti ne samo da nas dobijete sada u polufinalu, već i da osvojite titulu šampiona drugu godinu za redom”, naglasio je Argentinac.

Del Potro je istakao i gde vidi priliku za trijumf protiv Srbije.

“Svi poeni su podjednako važni. Ko zna kakav će raspored parova biti za prvi dan, pa dublove i onda u nedelju. Mi smo spremni na sve varijante. Meč u subotu, u konkurenciji parova jeste bitan, i tu vidimo svoju priliku, ali ako ne budemo dobri i u ostalim duelima, onda nam je džaba što ćemo dobiti dubl”, istakao je Del Potro i dodao da se ne plaši što će cela “Beogradska arena” biti protiv Argentinaca, “Ne plašim se, jer ja sam Argentinac. U našoj zemlji se navija isto tako žestoko kao i u Srbiji, pa sam navikao na vruću atmosferu i ‘pakao0 sa tribina. Očekujem da u Beograd dođu i fanovi iz Buenos Airesa, da nas podrže i naprave tu kontratežu domaćim navijačima”.

Dan pre Del Potra u Beograd su stigli Huan Ignasio Čela i selektor Tito Vaskes. U subotu uveče stigao je i ostatak ekipe, odnosno David Nalbandijan i Huan Monako, ali ne istim letom kao i Del Potro.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nakon današnje predaje ne znam šta bi rekla :dry:

Razočarana...

Prvo, još u petak posle ona dva poraza mi nije bilo dobro jer je trebalo obrnuti Janka i Viktora za protivnike... bar mislim da bi obrnuta kombinacija bila bolja... (ali to je ona varijanta: da je Pera tada otišao u policiju, do svega ovoga ne bi ni došlo...)

Onda je dubl juče vratio nadu, a danas sam spomen da će Nole igrati je ulivao nadu... međutim, on je morao da preda meč zbog povrede i tako je Argentina stigla do tog trećeg poena i plasirala se u finale Davis kupa.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 meseci kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...