Idi na sadržaj

SPS menja ime, prelazi u Progresivnu alijansu


Preporučene poruke

Beograd -- U okviru reformi SPS se sprema i za promenu imena i politike. Odustaju od Socijalističke internacionale i teže "Progresivnoj alijansi", saznaju Novosti.

Uoči kongresa koji će biti održan krajem decembra, socijalisti će sprovesti opsežno istraživanje među članovima i građanima da li bi i kako bila prihvaćena eventualna promena imena i simbola stranke, saznaju Novosti.

Prema informacijama ovog lista, u slučaju pozitivnih reakcija, nije isključeno ni da novi naziv, ali i politika socijalista, budu formulisani "na talasu“ nove međunarodne političke organizacije koja je u osnivanju - "Progresivna alijansa“ - a čijem članstvu SPS teži.

Lider SPS Ivica Dačić otkrio je da već duže vreme razmišlja da u okviru predstojećih reformi u stranci sprovede sveobuhvatne promene, ne samo kadrovske i organizacione, već i u imenu i zaštitnom znaku SPS.

Inače, SPS je odustao od članstva u Socijalističkoj internacionali i već duže vreme radi na pridruživanju "progresivcima“, novom pokretu koji okuplja stranke levo od centra sa ciljem da postanu protivteža najuticajnijoj političkoj organizaciji u EU - Evropskoj narodnoj partiji (EPP).

Kako je potvrdila Nataša Gaćeša za Novosti, internacionalni sekretar SPS, oni su krajem aprila učestvovali na konferenciji u Amsterdamu, na kojoj su obavljene pripreme za start ove organizacije, a da će krajem godine znati više o načinu organizovanja i radu "Progresivne alijanse“:

"Tema konferencije bila je kako da učinimo progresivnu politiku delotvornijom. Potrebno je da građani u nama vide ekonomsku alternativu i da mi, spektrom mera, podržimo razvoj i sigurniji život građana. SPS će i nakon redizajna u svojoj suštini biti najvitalnija politička platforma u Srbiji, otvorena za promene, koje su uslov napretka i razvoja".

------------------------------

:hahaha::hahaha::hahaha:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...