Idi na sadržaj

Muškarci iskusili porođajne bolove


Preporučene poruke

Dva holandska voditelja odlučila su da iskuse kontrakcije koje svaka žena ima pred porođaj kako bi dokazali da su žene slabiji pol i da je to razlog zašto tako teško podnose bolove prilikom porođaja.

U svojoj emisiji "Zamorčići" Denis Storm i Valerio Zena rade svakakve ludorije, a u poslednjoj su odlučili da iskuse bolove porođaja.

Otišli su jednu kliniku u Holandiji gde pomoću elektro stimulacija svako može osetiti koliko zaista boli porođaj. Iako sama simulacija traje samo dva sata, za razliku od pravog porođaja koji može potrajati i dva dana, obojica su zaključili da je to jedno od najbolnijih iskustava koji su imali.

Pre početka eksperimenta obojica su sa podsmehom pitali medicinske sestre da li će možda i oni vrištati i psovati kao što to rade žene. I nasmejali su se kad su im sestre rekla da je to zagarantovano.

Kao i pri pravom porođaju, krenuli su sa blagim kontrakcijama, čiji bol su njih dvojica prikrili smejanjem, međutim kada je prošlo izvesno vreme i kada su počeli bolovi kontrakcija pred sam porođaj, njih dvojica su vrištali, skakali i stiskali jastuke.

Na kraju obojica su se složila da je celokupno iskustvo jednako mučenju i zapitali se da li žele da i njihove žene prođu kroz takvo jedno iskustvo.

Izvor: novimagazin.rs

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nisu kod svakoga bolovi istog intentziteta i što kažeš Morphy, ni svačiji prag izdržljivosti nije isti. Ima još faktora koji su bitni: dužina trajanja porođaja, položaj bebe, anatomija reproduktivnih organa porodilje itd. itd.

Međutim, ako žena već zna da je porođaj bolan, neka se pripremi za bol. Sećam se žene koja se porađala (ja sam se već porodila), toliko je vrištala, zvala u pomoć da je to bilo neizdrživo slušati. Ušla sam u salu za porođaj i rekla joj da ućuti jer svu energiju koja joj je potrebna za porođaj troši na vikanje i vrištanje, a time samo sebi i bebi odmaže. Nekako se umirila.

Bilo bi uputno da ovaj "ikgrokaz" pogledaju budući očevi. :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

I moja je efektna faza "simulacije" trajala nekih dva sata. :ajme: .. videla da znam i nisam vise :crkoh:

Lepo sto su se odlucili za takvo iskustvo jedino su trebali ovom plavusanu umesto lutke da daju pravo bebce.

Ovo...

Na kraju obojica su se složila da je celokupno iskustvo jednako mučenju i zapitali se da li žele da i njihove žene prođu kroz takvo jedno iskustvo.

... bas i nije iskustvo sa pozitivnim misljenjem.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...