Idi na sadržaj

WTA turniri 2011.


Preporučene poruke

U iščekivanju AO, neke teniserke su uzele učešće na WTA turniru u Sidneju.

Naša Jelena je ispala već u prvom kolu, ali je zato mlada Bojana Jovanovska osvetlala obraz...svaka čast, Bojana :uredu:

Jovanovski u polufinalu Sidneja!

Bojana Jovanovski stigla je do polufinala WTA turnira u Sidneju pobedom nad Flavijom Penetom iz Italije - 6:4, 6:1.

Duel devetnaeastogodišnje Beograđanke i Italijanke, 24. na listi najboljih teniserki sveta, trajao je jedan čas i 18 minuta. Bojana u polufinalu igra sa Kineskinjom Na Li.

Srpska igračica u glavni žreb turnira u Australiji došla je posle tri trijumfa u kvalifikacijama, a na isti način nastavila je da igra ove nedelje. Plasman u polufinale joj je najveći uspeh u karijeri.

Na turniru koji se igra za nagradni fond od 618.000 dolara, ona je pre Penete savladala Kaju Kanepi iz Estonije i Aravan Rezai iz Francuske.

U duelu sa Italijankom, Jovanovski je čak šest puta pravila brejk, pa je duel završen u tako kratkom vremenskom periodu.

Naredna protivnica srpske igračice Kineskinja Li je u četvrtfinalu bila uspešnija od Ruskinje Svetlane Kuznjecove sa 2:1 - po setovima 3:6, 7:6(7:4), 6:3.

Plasmanom u polufinale Jovanovski je zaradila 29.500 dolara i 200 WTA poena, što joj garantuje napredak od minimum 20 pozicija na listi najboljih igračica.

izvor: B92

S obzirom da je pobedila već dovoljno zvučnih imena (Peneta, Rezai, Kanepi) i bolje rangiranih igračica od nje na ovom turniru zaista verujem i navijam da može da dobije i Na Li za finale :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jovanovski bez finala Sidneja

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Sidneju pošto je poražena od Kineskinje Li Na sa 2:0.

Kineskinja je bila postavljena za osmu nositeljku na turniru i po setovima je slavila 7:6 (5), 6:3 za sat i 40 minuta igre.

Srpska teniserka je plasmanom u polufinale Sidneja ostvarila svoj najveći uspeh u karijeri, čime je osvojila 200 WTA bodova, posle čega će skočiti na rang listi za 20 pozicija. Takođe, Jovanovski će zaraditi i 29.500 dolara.

Li Na je pobedom prekinula najduži niz pobeda mlade teniserke, koja zaostaje za kineskom teniserkom na WTA listi za čak 70 mesta.

To je bio prvi međusobni duel dve teniserke.

U drugom polufinalu igraju Alisa Klejbanova iz Rusije i Belgijanka Kim Klajsters.

izvor: B92

***

Drago mi je da je Bojana dogurala do polufinala, da je stigla na stepenicu više i nadam se da će sa dobrom igrom nastaviti u ovoj godini.

A finale u Sidneju će biti dobro, jer igraju Na Li protiv Kim Klajsters koja je dobila Klejbanovu sa 2:1 u setovima. Tu, naravno, navijam za Kim, kao i uvek :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Dok sam još pod utiskom atmosfere sa Spensa i naših tenisera, čitam vesti i prijatno sam iznenađena... izgleda da bolje igra kad je ne gledam, valjda ureknem :roll:

Jelena u polufinalu Montereja

Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Montereju pošto je u četvrtfinalu bila bolja od Anastazije Sevastove iz Letonije sa 6:1, 7:5.

Meč je trajao 70 minuta. U polufinalu protivnica će joj biti Polona Hercog, koja je savladala Olgu Govorcovu sa 4:6, 6:3 i 6:3.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Janković - Pavljučenkova (23.30)

Jelena Janković igra večeras u Montereju finale turnira 'Virlpul Monterej Open' u Meksiku.

Protivnica joj je Ruskinja Anastazija Pavljučenkova, trenutno 19. teniserka na WTA listi. Meč je zakazan za 23 časa i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu, 16.30 po lokalnom.

"Neće biti lako ali se osećam sasvim dobro," rekla je naša teniserka pred finale u Montereju, "Uvek se trudim da budem optimista. Već sada sam srećna jer sam se plasirala u finale."

Protivnica u finalu biće joj Ruskinja Pavljučenkova koja je eliminisala Argentinku Žizelu Dulko.

"Jelena ima puno iskustva i igra odlično poslednjih nedelja. Ja nemam šta da izgubim," rekla je Ruskinja, "Ovo je za mene finale iz snova. Opet, ne želim sama sebi da stvaram pritisak."

Jelena, prva nositeljka u Montereju, savladala je za samo 70 minuta Slovenku Polonu Hercog.

"Ne znam kako je igrala do danas ali je za mene svaka protivnica ozbiljna. Trudim se da igram najbolje što umem bez obzira na to ko je sa druge strane," bio je komentar meča sa Slovenkom u kojem Jankovićeva nije izgubila nijedan servis.

Pavljučenkova se vratila iz 3:4 sa Žizelom Dulko, dobila set rezultatom 6:4, u drugom bila veoma ubedljiva, 6:1.

"Jako sam srećna što sam u finalu. to je bio cilj kada sam dolazila u Meksiko. Osetila sam i podršku publike i oni su razlog zbog kojeg redovno igram ovde, volim ih," rekla je Pavljučenkova posle pobede.

Jelena Janković u Montereju igra svoje 25. finale na WTA turnirima, skor joj je 12-12. Prethodni put se za titulu borila u Rimu, u maju 2010. godine, i izgubila od Martines Sančes iz Španije, u prethodnih sedam finala ostvarila je čak šest pobeda.

Devetnaestogodišnja Pavljučenkova je jedina dva finala igrala prošle godine, u Montereju i Istanbulu, dobila je oba.

Jedini međusobni duel finalistkinja Montereja dobila je Ruskinja, u Indijan Velsu 2009. godine, bilo je 6:4, 6:4.

izvor: B92

večaras, svim snagama bodrim Jecu... :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Janković - Pavljučenkova (23.30)

Jelena Janković igra večeras u Montereju finale turnira 'Virlpul Monterej Open' u Meksiku.

Protivnica joj je Ruskinja Anastazija Pavljučenkova, trenutno 19. teniserka na WTA listi. Meč je zakazan za 23 časa i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu, 16.30 po lokalnom.

...

večaras, svim snagama bodrim Jecu... :ajde:

Direktni prenos je na Sport Klubu.

Trenutno je 2:2 u prvom setu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:dry:

Sinoć sam odgledala prvi set, koji je J.J. dobila i na samom početku drugog seta sam zaspala... probudim se u neko doba, čitam na teletextu i vidim da je izgubila...:ljutko: Eee...:celepenka: a taman sam sinoć pomislila kako je turnir sa manje zvučnim imenima od nje i da ima sreće da može lako da osvoji turnir. A ona puče... Katastrofa...

Krajnji rezultat meča je 2:1 za Ruskinju, po setovima 2:6, 6:2, 6:3.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Indian Vels počeo :ajde: i danas, drugog dana, na terenu su i Jelena i Ana u drugom kolu.

Jankovićeva otvara program na Stadionu 1 od 19 časova po srednjeevropskom vremenu protiv Amerikanke Koko Vandervege. Ivanovićeva igra poslednji, odnosno šesti po redu, meč na istom terenu protiv Kimiko Date Krum iz Japana, a on neće početi pre 4 časa posle ponoći.

Ubiće me ova vremenska razlika...:dry: al' moram da gledam :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ana ubedljivo do treće runde

Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je Kimiko Date Krum iz Japana sa 6:4, 6:2 u drugom kolu turnira u Indijan Velsu.

Sve do poslednjeg gema na meču Japanka nije imala šansu za brejk, a Ivanovićeva je u oba seta na vreme napravila brejk i zasluženo je slavila.

Ivanovićeva će u trećoj rundi igrati sa Barborom Zahlavovom Stricovom iz Češke, koja je iznenadila 12. nosioca, zemljakinju Petru Kvitovu sa 2-1 u setovima.

Uprkos tome što je imala procenat ubačenog prvog servisa od samo 52%, Ivanovićeva nije dozvolila rivalki da stvori brejk loptu tokom celog prvog seta. Sa druge strane, srpska teniserka napravila je brejk u ranoj fazi seta i do kraja je stečenu prednost uspela da sačuva – 6:4 za 40 minuta igre.

Ana je furiozno počela drugi set osvojivši osam poena u nizu. Ključni je bio peti gem, kada je Ivanovićeva napravila novi brejk i povela sa 4:1. Jedine brejk šanse na meču Japanka je imala u poslednjem gemu, ali je Ana preokrenula i slavila za 72 minuta igre.

Barbora Zahlavova Stricova, naredna Anina suparnica, ima 24 godine, trenutno je 53. na WTA listi i u karijeri je osvojila osam titula ITF ranga. Na Grend slem turnirima nikada nije prošla dalje od trećeg kola, a u jedinom međusobnom okršaju Ivanovićeva je slavila sa 6:3, 6:2 (Linc 2010. godine).

Ove sezone Čehinja je igrala u trećem kolu Australijan opena i u četvrtfinalu Brizbejna.

JJ ekspresno do trećeg kola

Jelena Janković plasirala se u treće kolo WTA turnira prve kategorije u Indijan Velsu.

Srpska teniserka, koja u Indijan Velsu brani titulu, na startu je lako savladala Amerikanku Koko Vandevege sa 2:0, po setovima 6:2, 6:1.

Jankovićevoj je duel protiv mlade Amerikanke bio prvi u Indijan Velsu pošto je kao šesti favorit bila slobodna u prvom kolu. U narednom kolu protivnica srpske teniserke biće biće Julija Gerges, koja je sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:3, savladala Sibil Bamer.

Već u prvom gemu Jankovićeva je propustila dve prilike da oduzme servis 19-godišnjoj Njujorčanki, koja je pred ovaj meč izjavila da je oduševljena što će igrati protiv srpske teniserke. Prvi gem trajao je više od deset minuta, a odigrano je čak 16 poena.

I u narednom gemu igralo se na razliku, ali je Jankovićeva ipak izjednačila ne dopustivši protivnici da dođe do brejk lopte.

Ono što je propustila u prvom srpska teniserke iskoristila je u trećem gemu. Oduzela je servis protivnici, a zatim i dobila svoj servis gem i povela sa 3:1. U nastavku prvog seta Jelena je dobila još dva vezana gema, a nakon toga je u osmom i rešila set u svoju korist - 6:2.

Prvi set srpska teniserka dobila je relativno lako, a drugi još lakše. Brzo je napravila dva brejka, još brže dobila svoja dva servis gema, i povela sa 4:0. U nastavku meča mlada Amerikqanka dobila je jedan gem, ali više od toga nije mogla, pa je Jankovićeva posle 67 minuta obebedila plasman u narednu rundu.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Večeras je pravo ''naše'' tenisko veče u Indian Velsu :)

Jelena Janković se sastaje sa Julijom Gerges četvrta po redu na stadionu 2.

Rivalka Jelene Janković, Julija Gerges iz Nemačke, trenutno 35. na WTA listi. Ima 22 godine i u karijeri je osvojila jednu titulu – Bad Gaštejn prošle sezone. Jednom je prošla u treću rundu na nekom od GS turnira, i to početkom godine u Melburnu. U jedinom međusobnom okršaju Jankovićeva je pobedila sa 6:4, 7:6, na Vimbldonu 2009. godine.

Meč Ana IvanovićBarbora Zahlvavova Stricova na programu je na stadionu 3 posle duela Gaskea i Kuevasa.

Barbora Zahlavova Stricova, naredna Anina suparnica, ima 24 godine, trenutno je 53. na WTA listi i u karijeri je osvojila osam titula ITF ranga. Na Grend slem turnirima nikada nije prošla dalje od trećeg kola, a u jedinom međusobnom duelu Ivanovićeva je slavila sa 6:3, 6:2 (Linc 2010. godine). Ove sezone Čehinja je igrala u trećem kolu Australijan opena i u četvrtfinalu Brizbejna.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ana izgubila samo četiri gema

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala WTA turnira prve kategorije u Indijan Velsu.

Ivanovićeva je u trećem kolu pobedila Čehinju Barboru Zahlavovu Stricovu sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2.

U borbi za četvrtfinale protivnica Ane Ivanović biće Jelena Janković.

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira u Indijan Velsu, pošto je pobedila Juliju Gerges sa 6:2, 6:4.

eee... ovo će biti interesantno za gledati...:ajde:

Treće kolo, žene:

Frančeska Skjavone – Alize Korne 6:2, 6:3

Šahar Per – Anastasija Pavljučenkova 2:6, 6:3, 7:5

Ana Ivanović – Barbora Zahlavova Stricova 6:2, 6:2

Marion Bartoli – Andrea Petković 6:4, 6:2

Jelena Janković – Julija Gerges 6:2, 6:4

Ana Ivanović – Barbora Zahlavova Stricov a 6:2, 6:2

Kim Klajsters – Sara Erani 6:3, 2:6, 6:4

Janina Vikmajer – Kaja Kanepi 3:6, 6:4, 6:1

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ivanovićeva dobila srpski derbi

ana.jpg

Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Indijan Velsu pobedivši Jelenu Janković sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2.

Dve najbolje srpske teniserke odigrale su fenomenalan meč, Ana je odigrala bolje u ključnim poenima i zasluženo je trijumfovala.

Protivnica Ivanovićeve u borbi za plasman u polufinale biće pobednica meča Marion Bartoli - Kim Klajsters.

Obe teniserke imale su tokom meča po sedm brejk lopti, i upravo je tu bio ključ Anine pobede. Jelena je iskoristila samo jednu, a Ana čak četiri. Bio je ovo jubilarni deseti meč dve srpske teniserke i sedma pobeda Ivanovićeve.

Duel dve najbolje srpske teniserke počeo je brejkom Ane Ivanović, a u drugom gemu Ivanovićeva je i potvrdila taj brejk i povela sa 2:0. U trećem gemu Jelena je uspela da se konsoliduje i smanji na 2:1.

Imala je Jelena u četvrtom gemu jednu brejk priliku posle duple servis greške Ivanovićeve, ali je nije iskoristila, pa je Ana povela sa 3:1. U narednom gemu Jankovićeva je imala 40:0, Ivanovićeva se vratila na 40:30, ali je Jelena onda odigrala udarac koji je potpuno iznenadio Anu i smanjila na 3:2.

Beta

U šestom gemu Jankovićeva je došla do 15:40, ali je Ana dobila naredna četiri poena i ponovo došla do dva gema prednosti (4:2). Ana je u prvom delu prvog seta bolje igrala bitne poene, dobro je servirala kada joj je to bilo potrebno i zbog toga je održavala prednost.

Takva situacija na terenu donela je Ani u sedmom gemu još dve brejk prilike, ali je Jankovićeva u oba slučaja odlično odigrala i uspela je da se održi u setu (4:3). U osmom i devetom gemu nije bilo brejk lopti, pa je Ana u desetom servirala za 1:0 u setovima (5:4).

Ivanovićeva je u narednom gemu bez većih problema došla do vođstva od 1:0 u setovima, a drugi set počeo je isto kao i prvi. Ana je ponovo iskoristila prvu priliku za brejk, povela je sa 1:0, a u drugom gemu je ponovo spasila jednu brejk loptu i povela je sa 2:0.

Treći gem bio je veoma bitan za Jelenu Janković. Imala je Ivanovićeva 15:30, ali je Jelena nakon toga odigrala veoma dobra tri poena i smanjila na 2:1. Četvrti gem drugog seta doneo je nove dve brejk lopte za Jelenu. Ana je prvu neutralizovala, ali je kod druge poslala forhend u aut i Jelena je tek iz šeste prilike uspela da oduzme servis protivnici (2:2).

Ipak, u sledećem gemu Ana je odigrala furiozno, dobila je sva četiri poena na servis Jankovićeve i vratila prednost brejka. U šestom gemu Ivanovićeva je potvrdila brejk, povela je sa 4:2, a onda je u sedmom napravila još jedan brejk i povela sa velikih 5:2.

Osmi gem počeo je sa dva vezana poena za Jelenu Janković, ali je Ana dobila naredna četiri i plasirala se u četvrtfinale u velikom stilu.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Dobar meč. :ok:

:uredu:

Odličan meč, slažem se... Ana je igrala kao nekad, kad je bila na vrhu. Sad, da li će moći tako da nastavi u istom ritmu, pitanje je. U sledećem meču je čeka M. Bartoli :uredu:

Ja sam nekako navijao za Anu...vreme je da se vrati tamo gde je bila...

Ja sam ipak bila na Jeleninoj strani jer je ona branila puno bodova. Sad, kad je gotov meč, drago mi je što je Ana pokazala da može da igra na nivou kao nekad :ok:

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Večeras kreću baš baš pravi mečevi :ajde:

Od 21h po srednjoevropskom vremenu na stadion 1 trebalo bi da izađu Ana Ivanović i Marion Bartoli :ajde:

Marion Bartoli, rivalka Ane Ivanović, ima 26 godina, trenutno je 17. na WTA listi, a najveći uspeh u karijeri zabeležila je 2007. godina, kada je igrala finale Vimbldona. Ne računajući taj podvig, na Grend slem turnirima nije prošla dalje od četvrtfinala. Ukupno je osvojila pet titula i zaradila skoro pet miliona dolara.

Srpska teniserka u međusobnom skoru sa Bartoli vodi sa 3-2. Poslednji put sastale su se u Pekingu, kada je Ivanovićeva slavila sa 6:2, 6:3. Prošle godine igrale su još dva puta, ali je bolja bila Francuskinja – 6:2, 6:1 u Tokiju i 6:3, 6:4 u Stenfordu.

Samo nek' Ana igra na sinoćnom nivou i nema problema :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Turnir u Majamiju je počeo :uredu:

Ana Ivanović je pobedila Kimiko Date-Krum sa 6:2, 6:0. U borbi za plasman u osminu finala Ana će igrati sa Viržini Razano iz Francuske, koja je iznenadila Kaju Kanepi sa 6:3, 7:6 (7-5).

Večeras Jelena Janković igra sa Klarom Zakopalovom, 32. nosilac na turniru, ima 29 godina i u karijeri je osvojila dve titule.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jelena pobedila!

Jelena Janković ponovila je prošlogodišnji uspeh i plasirala se u osminu finala Majamija pobedom na Klarom Zakopalovom od 7:5, 6:1. Naredna rivalka joj je stara mušterija Anabel Medina Gariges.

Jelena Janković odbranila je bodove iz 2010. godine na WTA turniru u Majamiju... Sada može samo da napravi korak dalje od osmine finala, a za to će joj biti potrebna sedma pobeda u karijeri u isto toliko susreta sa Španjolkom Anom Izabel Medinom Garigez.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Razano predala, Ana u 4. kolu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrto kolo turnira prve kategorije u Majamiju.

Ivanovićevoj je Francuskinja Viržini Razano predala meč pri vođstvu srpske teniserke od 3:0 u trećem setu.

Prvi set dobila je Francuskinja sa 6:2, a drugi je dobila Ivanovićeva istim rezultatom. Protivnica srpske teniserke u narednoj rudni biće Kim Klajsters koja je sa 6:4, 4:6, 6:3 pobedila Španjolku Mariju Hose Martines Sančes.

Bio je ovo treći meč Ivanovićeve i Razano i treća pobeda srpske teniserke.

Nakon singl meča, Ana Ivanović je igrala u dublu sa Andreom Petković i plasirale su se u treće kolo ženskog turnira dublova na Mastersu u Majamiju, nadigrale su češki par Ivet Benešova - Barbora Zahvalova Stricova 6:3, 5:7, 10:6.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Ako me neko u wta touru nervira, onda je to Karolina Wozniacki. :dry:

Ta djevojka se samo brani i čeka grešku protivnika. U nekim situacijama i poentira, ali uglavnom se brani...trči po loptu sve do svlačionice. :dry:

Danas je JJ izgubila od nje, bezveze!!! U drugom setu brejk za brejkom, i na kraju Jelena popusti. :( I taman kad je izgradila poen, na meč lopti, čisti zicer ode u mrežu, pffff..da poludiš. Ali ne krivim Jelenu, protiv igračice kakva je Wozniacki, i meni bi izvukla živce da bih samo griješila.

Uuuaaaaaa Wozniacki, uaaaaa!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Uuuaaaaaa Wozniacki, uaaaaa!

:lol:

Jeste, ''malko'' je iritantna igra dotične Dankinje, ali je i Jeca imala mnogo grešaka... a mogla ju je i dobiti :beyond:

Da znaš, dok je trajao meč i kada sam se na momente nervirala, pomislila sam na tebe :uredu: da li ti gledaš meč i kako ga komentarišeš, dođem ovde i pročitam ovo... telepatija... čista telepatija :zagrljaj:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...