Idi na sadržaj

INSAJDER - B92


Preporučene poruke

U novom serijalu Insajdera tema je: Kupoprodaja zdravlja, iliti farmako mafija. Bavi se pitanjima zloupotrebe pri nabavci vakcina H1N1 protiv svinjskog gripa. ......... Odgledala sam prvi deo, i kao prosecnom gledaocu privukao mi je paznju jer chackaju jedan od najjacih lobija - farmaceutski...i to na globalnom nivou, a ne samo ove nase... 'domace'. Priznajem da su na zanimljivosti dali elementi teorije yavere, o5 na globalnom nivou - na celu sa Svetskom Zdravstvenom Organizacijom. ......... Da li pratite Insajder Brankice Stankovic? Koliko pamtite paniku zvanu 'svinjski grip'? Da li ocekujete da ce putem novinarskih istrazivanja, i informisanja javnosti, akteri afere biti privedeni pravosudnim organima? :vez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Televiziju ne gledam uopšte u poslednje vreme, pa ni insajder. Ali pratio sam ranije emisije. Šta znam, malo su ti novinari previše napadni za moj ukus. Msm ok, ne veruješ sagovorniku i pokušavaš iz njega izvući i ono što ne želi da ti kaže, ali oni ga preteruju. Bukvalno ne daju gostu da dođe do reči. Moguće da je sad stanje drugačije, zaista dugo nisam gledao Insajder.

Što se tiče tog takozvanog gripa, dobro ga se sećam. Jedna od većih prevara u istoriji ljudskog roda. Novartis je imao vakcinu za grip koji se navodno pojavio dva meseca kasnije, a druga švajcarska kompanija kojoj sam nažalost zaboravio ime je napravila vakcinu godinu dana pre Novartisa. A koliko se njih ugradilo u lancu nabavke vakcine kod nas? To verovatno ni oni sami ne znaju. Ta vakcina je bila veliki biznis, i šteta bi bilo da bizMismeni ne iskoriste priliku da malo zarade na strahu svojih sunarodnika. Nije prvi put, neće biti ni poslednji.

Sumnjam da će biti privedeni. Možda neka sitna riba s dna lanca, ali organizatori i najveći muvatori neće. Doduše, možda padne koje odmaranje u sopstvenoj vili sa narukvicom, pardon nanožnicom...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Stil Insajdera je takav...a i sama Brankica...pomalo napadan i onom muzikom i ozbiljnim i dramaticnim glasom iz "off-a", povecava adrenalin gledaoca.

Kakvim temama se bave i treba tako. Sve gol lopov, prevarant i beskrupulozni politicar.

Kolicina njihove bahatosti zasluzuje takav stil.

Problem je sto novinari rade posao tuzilastva.

I sto smo mi zemlja "svako cudo za tri dana"...pa sve sto oni otkriju u emisiji brzo padne u zaborav.

Inace, pre svega Brankici, a onda i celoj ekipi "kapa dole" za odvaznost i doslednost.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...