Idi na sadržaj

Počinje US open!


Preporučene poruke

Počinje US open!

us.jpg

U ponedeljak počinje US open, poslednji teniski Grend slem turnir u sezoni.

Prvog dana na teren izlazi dvoje srpskih predstavnika u singlu – Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koji za rivale imaju Žensea i Falju.

Osim njih, Srbiju će predstavljati Novak Đoković, Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Nenad Zimonjić. Titulu u muškoj konkurenciji brani Rafael Nadal, a prošlogodišnja šampionka Kim Klajsters odsustvuje zbog povrede.

Prvo kolo, muškarci:

Janko Tipsarević – Agustin Žense 6:2, 7:5, 6:0

Aleksandr Dolgopolov – Frederiko Žil 6:4, 6:2, 7:5

Marin Čilić – Rajan Herison 6:2, 7:5, 7:6

Flavio Ćipola – Kei Nišikori 6:4, 6:2, predaja

Mardi Fiš – Tobijas Kamkre 6:2, 6:2, 6:1

Rodžer Federer – Santijago Hiraldo

Grigor Dimitrov – Gael Monfis

Tomaš Berdih – Roman Žuan 6:2, 7:5, 6:1

Alehandro Falja – Viktor Troicki

Rišar Gaske – Sergej Stahovski 6:4, 6:4, 6:0

Tomi Has – Žonatan Daznije de Veži

Dudi Sela – Tomaž Beluči

Mikael Ljodra – Viktor Hanesku

Marsel Granoljers – Gzavije Malis 6:4, 6:4, 6:4

Huan Monako – Andreas Sepi 7:6, 6:2, 6:2

Ivo Karlović – Fernando Gonsales

Fabio Fonjini – Orasio Sebaljos 5:7, 6:4, 7:6, 6:4

Kevin Anderson – Go Soeda

Mihail Kukuškin – Albert Montanjes

Malek Jaziri – Tiemo de Baker

Filip Pečner – Albert Ramos

Pablo Anduhar – Huan Karlos Ferero

***

Šampionka Vimbldona Petra Kvitova eliminisana je već na startu US opena. Bolja od nje bila je Rumunka Aleksandra Dulgeru sa 7:6, 6:3.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Janko pobedio Pečnera za treće kolo :)

Tipsarević je do pobede došao sa 6:0, 6:3, 3:6, 6:3 i tako upisao drugi trijumf u duelima sa Pečnerom, posle slavlja u Majamiju pre nekoliko meseci.

20. nosilac u Njujorku u narednom kolu će igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je pobedio Fabija Fonjinija iz Italije sa 7:5, 6:0, 6:0.

Ana u trećem kolu bez borbe :)

Posle Jelene Janković i Ana Ivanović se plasirala u treće kolo US Opena pošto joj je Čehinja Petra Cetkovska predala meč.

U borbi za plasman u osminu finala Ivanovićevu očekuje duel sa boljom iz susreta Izraelke Šahar Per i domaće teniserke Sloun Stefens.

JJ preko Dokićeve do treće runde :)

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo US Opena pobedom nad Jelenom Dokić iz Australije.

Jankovićeva je do trijumfa nad Dokićevom došla sa 6:4, 6:3, posle jednog sata i 21 minuta igre i u narednoj rundi će igrati protiv bolje iz meča Hrvatice Petre Martić i Anastasije Pavljučenkove iz Rusije.

***

Novak Đoković igra sa Argentincem Karlosom Berlokom u večernjem terminu. Taj meč je drugi na programu na terenu "Artur Eš", posle meča u kome se sastaju Karolina Voznijacki i Aranča Rus.

Berlok ima 28 godina, visok je 183cm, a u karijeri je osvojio deset ’čelendžera’, sve na šljaci. Trenutno je 69. igrač na svetu, a do sada nije imao nijedan trijumf na US openu. Do sada se Đoković nije sastajao sa Argentincem.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Novak nastavio teror

Novak Đoković došao do trećeg kola US Opena pošto je "razbio" Argentinca Karlosa Berloka. Najbolji teniser sveta izgubio je dva gema u drugom kolu US Opena: Novak Đoković - Karlos Berlok 6:0, 6:0, 6:2. Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Nikolaj Davidenko, koji je eliminisao Potita Staraćea - 6:2, 6:4, 7:5. :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:ajde: Igraju Janko, JJ, Ana, Nole i Ziki :ajde:

Šestog dana US Opena, na teren izlaze svi preostali srpski predstavnici u singlu, kao i Nenad Zimonjić u dublu.

Prvi će svoj duel treće runde odigrati Janko Tipsarević, koji protiv Čeha Tomaša Berdiha od 17 časova otvara program na stadionu „Luis Armstrong“.

Tipsarević i Berdih su se do sada na ATP turu sastajali tri puta i u svim duelima slavio je Janko, poslednji put pre samo nekoliko nedelja na Mastersu u Montrealu, sa 6:4, 6:4.

Odmah posle tog duela, na istom stadionu, sledi meč Jelene Janković i Anastasije Pavljučenkove, a naša teniserka ima negativan skor protiv Ruskinje. Pavljučenkova je pobedila u oba meča koje su njih dve odigrale do sada, a poslednji put su se sastale ove godine u Montereju, kada je ruska teniserka slavila sa 2:6, 6:2, 6:3.

Ana Ivanović igra prvi meč na „Artur Ešu“ u večernjem terminu, od 1 čas posle ponoći, protiv domaće teniserke Sloun Stefens, sa kojom se nikada nije sastajala. Prvi reket sveta Novak Đoković zatvara program na tom stadionu protiv Rusa Nikolaja Davidenka. U dosadašnjih šest susreta, Đoković je ostvario četiri trijumfa, od kojih je poslednji bio na Mastersu u Montrealu, kada je slavio sa 7:5, 6:1.

Program na stadionu “Artur Eš”, od 17 časova otvaraju prva teniserka sveta Karolina Voznijacki i Vanja King iz Sjedinjenih Država, a potom sledi duel petostrukog osvajača US Opena Rodžera Federera i Marina Čilića iz Hrvatske. Treći meč na centralnom terenu odigraće Beloruskinja Viktorija Azarenka i bivša pobednica poslednjeg Gren slema sezone Serena Vilijams, a posle pauze na scenu na tom terenu stupa Ivanovićeva, a potom i Đoković.

Pored svih srpskih predstavnika u singlu, u subotu igra i Nenad Zimonjić u dublu. Zimonjića i Francuza Mikaela Ljodru očekuje meč drugog kola protiv Španca Nikolasa Almagra i Maksima Gonsalesa iz Argentine i taj meč je prvi na Terenu 11 i počinje u 17 časova.

:uzbud:

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Danas kiša pomerila sve mečeve za sredu na US openu :hmm:

Ali, jedna lepa vest, pa kako bude... bitno je da igraju naši momci, pa navijamo za boljeg :ajde:

Srpski okršaj u Njujorku - Novak na Janka u četvrtfinalu US opena!

Janko Tipsarević je nakon plasmana u top 20 pomerio još neke lične granice u 2011. godini pošto je pobedom nad Huanom Karlosom Fererom uspeo da se plasira u četvrtfinale US opena gde će se susresti sa velikim prijateljem Novakom Đokovićem.

Drugi 1/4 finalni par su Conga-Federer :uzbud: eee... to će biti meč, jer je Conga u odličnoj formi i u punoj snazi, a Federer do sada nije imao teške mečeve i teške protivnike, tako da ga Conga vrlo lako može opet počistiti sa terena :uredu:

U muškoj konkurenciji preostaju još mečevi 1/8 finala:

Endi Marej - Donald Jang

Rafael Nadal - Žil Miler

Džon Izner - Žil Simon

Endi Rodik - David Ferer

međutim, kiša pravi zastoj....

Za to vreme, Nole opet pravi šou na terenu i van njega:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Opet kiša u NY :dry:

Na zvaničnom sajtu US opena objavljeno je da se očekuje period bez kiše u kojem će biti nastavljeni mečevi Nadal – Miler (3:0 za Luksemburžanina u prvom setu), Ferer – Rodik (4:1 za Amerikanca u prvom setu) i Mari – Jang, u kojem domaći takmičar vodi sa 2:1 u gemovima.

A mečevi četvrtfinala US opena Novak Đoković – Janko Tipsarević i Rodžer Federer – Žo-Vilfrid Conga odloženi su za četvrtak zbog lošeg vremena.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Niko nije komentarisao onakav meč od sinoć :wtf:

Ono je bilo za anale tenisa :uredu: kakav meč i kakav preokret!!!

Ludilo!

Nestvarni Đoković slomio Rodžera!!!

Deža vi – baš kao i prošle godine, Novak Đoković spasao je dve uzastopne meč lopte i pobedio Rodžera Federera sa 3-2 u setovima u polufinalu US opena.

Razlika u odnosu na prošlu godinu jeste što je Novak ovoga puta preokrenuo posle zaostatka od 0-2 i slavio sa 6:7 (7-9), 4:6, 6:3, 6:2, 7:5.

Federer je servirao za meč i stigao na 40:15, ali je zatim Đoković na neverovatan način obrnuo meč i došao do jednog od najvećih trijumfa u karijeri. U finalu će Novak igrati sa boljim iz duela Nadala i Marija.

Preokret se desio kod ovog fenomenalnog riterna na prvoj meč lopti :uzbud: ovo je bilo za infarkt!

http://www.youtube.com/watch?v=1EGz8AeqAPY&feature=player_embedded

Eeee... zbog ovakve igre srcem, sa puno rizika i znanja, veštine, Nole je i stigao do broja ! i nadam se da će tu i ostati jedan duži period :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...