Idi na sadržaj

Mitinzi, skupovi, strajkovi, blokade, i ostali vidovi gradjanskog protesta...


Preporučene poruke

Zemlja smo sa vrlo bogatom tradicijom mitingovanja, sto opravdanih, sto marketinskih. Gde ste vi u toj prici? Da li ste se nekad i nekom protestu pridruzili? Ko ili sta vas je na to pokrenulo? Da li ima svrhe, koristi ili stete od masovnog okupljanja nezadovoljnika? Da li ste se, ako ste bili aktivni a ne pasivni posmatrac, osetili nekad izmanipulisani? ............... Podrzala sam svaki ekoloski protest u Pancevu (i onaj koji se zavrsio u Beogradu) ...i opet bih. Bila sam i na 'svim petooktobarskim' ... ali ne bih vise -'ni pod ciju politicku zastavu'. ............... Vas stav je: gradjanska poslusnost ili gradjanski protest? :vez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

gradjanska poslusnost ili gradjanski protest? :vez:

Građansko zaobilaženje u širokom luku. :trt:

Nikad ni na kakav skup, politički ni protestni, nisam otišao. Takve skupove smatram čistim gubljenjem vremena. Nema ni svrhe ni koristi, tako da mene na takvijem skupovima verovatno nikad neće ni videti. Ono - građanska akcija, seku drvo pa se vežemo za njega... :uzbud: možda ako bi se tu našla kakva lepa protestna kolezinica, pa da se vežemo jedno za drugo... Inače, give me a break. :fijuk:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Vas stav je: gradjanska poslusnost ili gradjanski protest? :vez:

Moj stav je graĐankin odyeB! dVojka fb808ee3.gif

oTkako je na scenu (davnih godina) stupio onaj upokojeni S.M.or... kao da je povuk'o nogu..

pa na istu stupaju (i oko nje obleću i kruže) samo bolidi i individue koje se prema državi ophode kao prema prćiji koju im je tata testaMentom oStavio

na dar.

Kakvi mitinzi, skupovi, štrajkovi, protesti, pištaljke...

žao mi je samo, što nisam Mirko i Slavko.. pa da im se svima sita iznabatzam boMbona i boMbinjera

.. k'o koNfetA

na glave b768e9f9.gif i pred noge

Izmenjeno od strane člana Glisha
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

'Za ideale - setaju budale'? Ne znam, ja imam tu 'karakternu crtu' da treba da pokazem-iskazem neslaganje ...potrebu da nesto preduzmem. Kada bilo sta prevrsi meru (od zagadjenja, mizernih plata do 'tlacenja i mlacenja') zelim, makar na takav nacin, da pokazem - da nisam ovca za sisanje. Da li ce 'okupljanje nekog broja - sacice ljudi' nesto da promeni? Nece ...ali ni cutanje i trpljenje nije resenje :cica:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Tesko da je gradjanska poslushnost,osim ako je pod uticajem neke politicke stranke ili nekog ideala...ali ustvari skupovi su samo zbog toga i nastaju izgleda. Bila sam na 5to okobarske s kevom do duse :kez:,tada sam biwa mawa i nisam bas se puno razumela u to sve. Msm pobogu 10 godina sam imala :kez: . No,smatram da je zalosno sto ne mogu da se ostvare spontani skupovi,da je motiv nezadovoljstvo i da se masa probudi i kaze power to the people i time ostvare svoje neke prohteve. Tako reci da najzad nastane neki socijalni nemir i da ni jedna stranka u to ne uplice prste. Ali to tako teoretski je moguce,ali u prakticnoj sveri smo popusili. Volim skupove,strajkove,blokade jer kad god nacujem da se tako nesto dogadja ponadam se da je za pravu stvar,naravno nikad nije,jer ako si na strani vecine,vreme je da promenish stranu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jesam jesam, kako nisam. U prvim danima "onog" oktobra smo bili na trgu, pevao nam Balasevic (davno ti je vrag zaseo na prag, zemljo Srmbijo) i bilo nas je bas puno. Imao se osecaj da si deo neceg velikog. Bio je veliki video bim na gradskoj kuci preko kog su svako malo saopstavali rezultate izbora odmah po prebrojavanju. Posle toga nisam.

Ovih dana gledam u medijima izvestaje sa ovog poslednjeg mitinga i radujem se sto vidim da to vise nije kriticna masa, maligno tkivo, vec skvichanje slomljene manjine i prvi put posle dugo vremena imam osecaj da vrag konacno kupi pinkle sa ovog napacenog praga. Nekoliko stotina naexerisanih, neinteligentnih i zakapuljachenih propishtalo na momenat i to je to. Cak su se i radikali kao i svaka druga nova srpska fasisticka misao ogradila od njih. I njihovo prolazi, falim te boze.

Upravo sam dobila poruku da se digla kuka i motika zbog stanja u poljoprivredi, to mi je okej, to bih isla da podrzim al' nemam tanjirachu. Nastavicu kao i do sad, pruzicu im podrsku makar u svom mikro kozmozu, argumentovano cu upljuvati svakog ko osudi paora sto strajka.

Fala lepo - molim lepo.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...