Idi na sadržaj

Preporučene poruke

  • 3 sedmica kasnije...

"Američka obaveštajna služba daje podatak - 493 žrtve, a ne 7 ili 8 hiljada kako je napisao Pedi Ešdaun. Nemamo nikakvih razloga da lažemo o jednom tako strašnom zločinu koji treba da bude istinito prikazan. Nije u Srebrenici izvršen genocid, Srbija nema nikakve odgovornosti za taj zločin. Ja to tačno znam"

Kosta Čavoški kad je gostovao sa Ljiljanom Bulatović (fasisticki dvojac bez mentalnog kormilara - by pera lukovic :smeh:) u b92 debati

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 5 sedmica kasnije...
  • 1 mesec kasnije...

Рекао сам међу нама је један велики човек... и он је много штошта пропатио у животу, ал нека је, зато је политичар, нека пати.. боље он. Господин Ивица Дачић је добио такође ово високо одликовање епархије Милешевске, и хоћу јавно да му кажем: господине министре, брате Ивице. Хвала вам на свему што сте учинили и за своју партију, хвала вам што сте ових дана осветлали образ Србији, када су покушали, неке демократе... Србију да прикују за зид срама, када су покушали да се улицама Београда, а можда и шире, крв српска лије, имали сте мушкости и храбрости да кажете доста!

Филарет, епископ милешевски, додељујући "Белог анђела" Ивици Дачићу,

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...
  • 3 sedmica kasnije...

Ovako piše predsednik pokrajinskog odbora DSS, Branislav Ristivojević:

....

И ту долазимо до нове замене теза. „Војвођане“ који су наводно састављени од све самих појединаца „грађанске“ оријентације који цене и поштују свачије културно наслеђе (мултикултуралност је наводно одлика „Војвођана“) и које краси толеранција туђег националног и сваког другог идентитета, малтретирају неки „српски националисти“. Истина је управо супротна. Тзв. аутономаши су задрти националисти у најгорем смислу те речи, и то војвођански националисти. И шовинисти. Они међу њима који су настали од Срба (а такви сада остају скоро једини, што ћу доле објаснити) мрзе своје сопствено српско порекло више него што Србе мрзе неки од њихових традиционалних непријатеља у блиском географском окружењу.

Андрић је творац чувене идеје да су Потурице горе од Турака. Он је приметио да се они Турци који су настали од Срба код своје старе нације доживљавају као издајници, а њихова нова нација управо због тога издајства у њих нема поверења. Стога су Потурице принуђене да се доказују у свом новом, турском, идентитету како би били прихваћени од Турака. Они то раде тако што снажно одбацују свој стари идентитет, српски, и снажно опонашају свој нови идентитет, турски. Како су изворни Турци малтретирали рају (Србе и друге хришћане) нови Турци (настали од Срба) су их опонашали малтретирајући Србе још више њего њихов узор. Отуд ти ужасни догађаји у нашој историји које Андрић описује са примедбом да су Потурице горе од Турака. Ова психопатолошка појава примећује се код, још увек малобројних, припадника нове војвођанске нације. Они који за себе верују да су Војвођани у смислу народа, а настали су од Срба, поступају према и говоре о Србима и Србији лошије од свих традиционалних српских непријатеља. Ово се дешава захваљујући деловању описаног психопатолошког механизма острашћеног опонашања прибежишта новог националног идентитета. Као што је Потурицама прибежиште био турски национални идентитет, тако је прибежиште тог новог војвођанског идентитета свакако аустро-угарски идентитет. Нема који други да буде. Стога држим, ослањајући се на Андрићеве идеје, да су тзв. аутономаши гори од Аустроугара. Другим речима, лаж је да су тзв. аутономаши толерантни и мултикулутрни. Управо супротно, они су националисти и шовинисти. У смислу националног развоја, ова нова војвођанска нација налази се тамо где се већина европских нација налазила пре 200 година, на почетку националне револуције. Ту су, иначе, на истом степену цивилизацијског развоја са Арбанасима. И они пролазе кроз националну револуцију.

Од свих аутономашких покушаја укидања Србије овај је до сада најопаснији и далекосежно може да остави најтеже последице по Србију. Ако икада успеју да убеде Србе у Војводини да нису Срби већ да су некакви „Војвођани“ у националном смислу, Србија ће заиста бити укинута.

Tekst je objavljen na sajtu NSPM.

Nešto me to ne čudi.

Da su mnogi likovi u DSS-u bolesnici znalo se i pre, ali da je bolest ovoliko odmakla...:pegla:

Izmenjeno od strane člana kompaj
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...
  • 4 meseci kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...