Idi na sadržaj

Najskuplji stan na svetu


Preporučene poruke

Vlasnik Šahtjora kupio najskuplji stan na svetu

2qi0f92.jpg

Najbogatiji Ukrajinac Rinat Ahmetov (44) kupio je najskuplji britanski stan u Londonu za neverovatnih 136 miliona funti, a u preuređenje svoje nove nekretnine planira da uloži 60 miliona funti.

Portparolka ukrajinskog tajkuna, Elena Dovčenko, potvrdila je da je kompanija 'System Capital Management' uložila u stan u zgradi 'One Hyde Park'.

Stanovi u ovoj zgradi smatraju se najskupljim na svetu, a kvadrat košta 6000 funti. Ahmetovljev penthaus od 2322 kvadrata ima spektakularan pogled na London, a sama zgrada je obezbeđena poput tvrđave. Ulazi se po sistemu prepoznavanja rožnjače, a postoje i takozvane 'sobe za paniku'. Prostor je opermljen neprobojnim staklom, i ukrašen sa 15 vrsta mermera.

Osim toga, zgrada poseduje sopstveni bioskop, bazen, saunu, teretanu, golf simulator, vinski podrum, recepciju, dostavu iz mandarinskog restorana i podzemni put do restorana 'Heston Blumenthal'. Do sada su u ovoj zgradi prodata 33 stana, a slobodnih je još trideset.

Bogatstvo Rinata Ahmetova se inače procenjuje na 10 milijardi funti, a prošle godine je bio 148. na Forbsovoj listi. Obogatio se ulaganjima u rudnike uglja i čelika, a vlasnik je fudbalskog kluba Šahtjor.

Inače, domaći tabloidi prošle godine su spekulisali da se ćerka Marijane Mateus i Miodraga Kostića, koja studira u Londonu, zabavlja sa Ahmetovljevim sinom, ali ona to nikada nije potvrdila.

Izvor

Toliki novac dati za stan.. nemam reci!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...