Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Banu vam gosti...nemate nista pripremljeno...ne zelite da njihovo drustvo zamenite kuhinjom???

Dajte brzinske recepte ovde...

NAĆOS

Kupite nekoliko kesica tortilja čipsa...

6cc1f926afb8146f984afab.jpg

ima ih raznih ukusa...

Pola kesice rasporedite na veliki plitki tanjir....preko pobacajte neki sos od paradajiza...ima ih u radnjama u raznim varijantama (sa začinima)...ako nije ljut u njega ubacite malo chili sosa...i samo narendajte kačkavalj preko.Sve stavite u mikrotalasnu na pola minuta ...ili u vruću rernu da se kačkavalj samo rastopi...

I GOTOVOOOOOOOOOOO

Jede se prstima....i nikako ne služite muške a da nemate hladno pivo....već drugi zalogaj vapi za istim....

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jedan od najbržih recepata je...zamrzivač. :kez: Neke fino skuhane stvari koje su ostavljene da se ne obrukaš kada banu iznenadni gosti. :crkoh:

Iliiii...ono što ja volim da primjenim, uz pivo i sokove naravno..su kanapei.

Ne ostaneš milion godina u kuhinji i dovikuješ se sa gostima...izvineš se na par min i dolaziš sa tacnom punom slastica.

NorveskiKanapei.jpg

Nabacaš sireva, suhovine..čega imaš..mixaš...majoneza, salatice...nema da omaneš.:ok:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kad dodju iznenadni gosti, oni koji se ne najave, ocekujem da sami donesu nesto. Bili biti najaviti se pa bih nesto spremila :beyond: Al' ozbiljna sam.

Al' ako ipaaaak dodju i slucajno se zatekne nesto.. Uglavnom ponudim grickalice koje kod mene uglavnom postoje u nekim fiokama, a to posluzim samo sa sokom, koji takodje postoji u nekom frizideru (ovo zvuci kao da ih imam 15, u stvari samo 2 od kojih jedan sluzi da se u njega odlaze alkohol... haos). Jbg, ja ne znam tako na prepad.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Iznenadni gosti?

Kod mene je to jako cesto i onda sve zavisi od mog raspolozenja!

Ako mi dolazi sestra koja studira u Pancevu,a inace je iz Slovenije,njoj se prave palacinke(sto nikako ne spada pod brzu pripremu hrane :dry: ) ako dodje drustvo onda je tu Elpova pumpa preko puta,pa se sve nabavi sto treba od cipsica(koje sam pojela vece pre :roll:) do pelinkovca,jer votke Keglovica(u svim ukusima) imam u stanu u velikim kolicimama :hahaha:

Inace moj tata non stop salje sunku i prsutu,tako da tog predjela uvek imamo...

Sad znam sto me Tag obozava...Frajer voli sunku,ne mene :dry:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 meseci kasnije...

MAFINI SA ŠUNKOM

POTREBNO JE

šolja jogurta, šolja ulja, 4 jajeta, 150 g šunke, 150 g mladog sira, perje mladog crnog luka, šolja belog brašna, šolja kukuruznog brašna, kesica praška za pecivo, kašičica suvog biljnog začina

PRIPREMA

U posudu stavite jaja, jogurt, ulje i mladi sir, pa sve dobro izmešajte. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i mešajte da se sve sjedini. U masu dodajte šunku isečenu na kockice i oprana, krupno isečena pera mladog luka. Promešajte, sipajte u podmazan kalup za mafine i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

2rdhykk.jpg

To mi je najbrze a deci se svidja

A varijacija bezbroj....sa maslinama,pecurkama,mlad sir,mlad luk,sunka,slanina,paprika,paradajz......

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 11 meseci kasnije...

Iznenadni gosti! :uzbud:

U eri mobilne telefonije pa i pre nje, takvu mogućnost isključujem. Ako bi se baš i drznuli nenajavljeno mi zazvoniti na vrata, poljubili bi ih. Ukoliko se dogovorimo, postupam suprotno tome a ispred njih iznosim ono što znam da najviše vole. Što preostane uredno im spakujem u činijice od folije, ispratim ih do auta, izljubimo se i mašem im dok mi ne isčeznu iz vidokruga.

Druželjubivost ne podrazumeva i nepristojnost.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Svojevremeno sam imala veliki problem sa vremešnom gospođom, bivšom komšinicom, prijatnom i izuzetno dosadnom ženom, a koji sam rešila sistemom "Klin se klinom izbija".

Kako je gospođa bila dokona penzionerka, nedeljom krene u obilazak njoj dragih ljudi među kojima sam i ja. :( Gospođa ne preferira forume i uopšte internet, možda i ne zna da postoje :lol: ) za razliku od mene jer sam za isti vezana i poslom i po malo zabave.

Nedeljno jutro oko 08.00, ja uveliko spavam jer sam legla dva sata pre. :lol: Gospođa zvoni, ne čujem je. Zvoni drugi puta ali malo duže, oteturam se poluzatvorenih očiju do vrata i nabacim osmeh na lice koji je najmanje osmeh. :kez: Skuvam joj kafu i monolog kreće. U vreme prvih poseta sam je pomno slušala što zbog poštovanja, što zbog razumevanja budući da je živela sama pa samim tim željna priče.

Praksa se pretvorila u redovnu pojavu. Promenila sam subotnji ritam ne bih li se nedeljom dizala ornija pa bi gospođu poslužila i po nekim bobi štapićem.:lol: A onda mi je prekipelo i rešim da okončam agoniju i uzvratim joj "udarac".157170.gif Jednog dana, bez najave zazvonim na njena vrata u pristojno doba dana. Mislim da joj se pritisak blago povisio. :lol: U goste joj je pristigla sestra s kojom je nastavila svađu iz mladosti pa sam se osetila kao uljez. Naravno, nije mi bila namera da se zadržavam jer mi njihova priča iz 1938. ni malo nije bila zanimljiva i reših da krenem. Gospođa, iako po malo detinjasta (što i priliči njenim godinama), nikada me više nije probudila u nedeljno jutro, redovno je najavljivala dolazak i po nekoliko dana pre kada sam ja redovno zaboravljala njenu najavu dok nismo napravili godišnji plan poseta, tako da smo došli na "jednom u dve nedelje, između ručka i večere, isključivo ponedeljkom, ne više od da sata". Sporazum smo sklopile i potpisale. :kez:

Od tada, svaki puta bih je pitala čime želi da je poslužim, i ja sam se toga pridržavala, zaista mi nije bilo teško.

Izvinjavam se na opširnosti, ovo je bilo jače od mene. :beyond:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...