Idi na sadržaj

Caesar

Član
  • Broj poruka

    1
  • Datum registracije

  • Poslednja poseta

Član Poruke pisao u Caesar

  1. Probudimo se, i postavimo pitanje -STA JE ISTINA?

    Koristimo pojam ''Istina'' od malih nogu, i da li nam je neko jasno, i tacno definisao sta ona jeste, ili smo je koristili bez ikakvog reda i smisla?

    Kazu nam: BOG JE ISTINA, i ja se prenerazim kao mali decak uporno pokusavajuci da shvatim neku izmisljenu apstrakciju, fikciju koja bi trebalo da predstavlja Boga. Ili s druge strane kazu nam da je istina=cinjenicno stanje? Pa kako onda da vidim vodu kao plavu boju, a ona je u sustini bezbojna? Sta je istina tu?

    Sada kada smo postavili pitanja u vezi sta pojam istina podrazumeva, uvidjamo da je ona toboze relativna jer su relativna i nasa saznanja o tim cinjenicama.

    A sada da vas pitam narode, postoji li takva sustina, takav fenomen koji je besmrtan, bezuslovan, nekontradiktoran i stalan?

    Ako postoji, sta je to?

    Kroz nauku vidimo da mozemo da kontrolisemo prirodu i prilagodjavamo energiju i materiju nasim potrebama i ambicijama, upravo jer otkrivanjem zakonitosti u prirodi mi otkrivamo samo neke sitne delove.

    Koji je nas prilaz ''istini''?

    Da li mozak koji je ispran moze da uvidi istinu, i ako su nam isprani mozgovi da li mozemo da uvidimo istinu kao sveobuhvatan fenomen?

    Svaka osoba na ovom svetu, svako ljudsko bice DAJE karakter istinitosti svom misljenju i uvazava ga. A nasa misljenja su proizvod procesa razmisljanja na osnovu prethodnih znanja i iskustava koje smo upili. I to misljenje predstavlja nasu svest, jel da?,

    I moze li misljenje koje je veoma ograniceno da odredjen spektar znanja, um koji je ispran da ikad sazna, uvidi lepotu sveobuhvatnosti, nekontradiktornosti, vecnosti?

    Sta ako vam kazem: ISTINA JE UZROK I NJEGOVA POSLEDICA. Hocete li odbiti pre nego sto razmislite i preispitate sta je istina?

    Da li se ceo Svet, citav KOSMOS zasniva na uzroku i posledici? Da li se citava nasa ponasanja, delovanja, zatim mi, citav Kosmos, sve zasniva na uzroku i posledici?

    Da li smo mi posledica materije i energije, i mi postajemo uzrok nasim delovanjem koristeci se energijom?

    Moj Elaborat, sveto pismo je : UZROK JE ENERGIJA( Veliki prasak, mi kao ljudska bica koristimo odredjenu energiju da delujemo i tada smo sami uzroci , itd...).

    POSLEDICA JE MATERIJA KOJA KORISTECI ENERGIJU DA DELUJE POSTAJE UZROK.

    NE UTICE VISE UZROKA NA STVARANJE POSLEDICE, VEC JEDAN UZROK STVARA JEDNU POSLEDICU KOJA POSTAJE SAMA UZROK TRECOJ POSLEDICI, I TO JE TAKOZVANA LANCANA REAKCIJA.

    MI KAO LJUDSKA BICA SMO POSLEDICA UZROKA(ENERGIJA) I POSTAJEMO UZROK SAMIM DELOVANJEM(ENERGIJA)

    SVAKI UZROK TEZI DA OBLIKUJE POSLEDICU KORISTECI ENERGIJU.

    I KONACNO : POSLEDICA JE ISKORISTILA ENERGIJU DA BI UZROKOVALA EKSPLOZIJU( Veliki Prasak, tzv ''BIG BANG"), I TAKO JE SAMA POSTALA UZROK.

    DA LI JE APSOLUTNA ISTINA SVEGA, ZAKON KOJI VAZI VECITO > U Z R O K I P O S L E D I C A ?

    Pozdravim svima, Bojan K. :)

×
×
  • Create New...