Jump to content

Recommended Posts

Još jedna tema iz NS Portal Zbogom edicije... :kez:

Adobe Flash Player napokon umire. Tehnički, on je na putu ka večnom počinku već godinama, ali je tek pre par dana doživeo konačan udarac koji će ostati zapisan u istoriji. Google je zvanično "ubio" flash reklamiranje u svom pretraživaču. Od prvog septembra, kompletan reklamni sadržaj zahteva od korisnika da klikne na njega pre pokretanja - u suprotnom ostaje zamrznut. Google Adwords je takođe omogućio trenutnu konverziju svih flash reklama u stabilniji i bezbedniji HTML5 format.

Da li koristite Adobe Flash Player? Prilikom poslednje instalacije Mac OS X-a ja ga nisam uopšte skinuo niti instalirao, jer sam shvatio da su jedine dve lokacije gde mi je zaista potreban - dve igrice na FB. A za to mogu da koristim Chrome.

Link to post
Share on other sites

Ostali browseri normalno rade sa flash playerom ako je on instaliran na sistemu, dok Chrome svoj flash "nosi sa sobom" i ne zahteva da on bude instaliran na sistemu. Udarcem se ovo smatra jer je Chrome jako popularan pa će prihodi od reklama biti umanjeni, a to dovesti do polagane smrti flash-a. Za sad se priča odnosi samo na reklame. Bez brige, dok dođe do togada flash totalno "umre" i igrice će preći na HTML5 ili nešto drugo - nije smak sveta još uvek.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...