Jump to content

Windows Live Messenger odlazi u penziju


Recommended Posts

Windows Live Messenger zvanično odlazi u penziju 15. marta ove godine, kada će svi korisnici biti prebačeni na Skajp, objavio je Majkrosoft.
 

95289218350ed40ba89a40469871454_orig.jpg
CLF/Flickr.com
 

Messengder će ubuduće biti dostupan samo u Kini.

Kako podseća portal Mashable, Microsoft je kupio Skype 11. oktobra 2011. godine po ceni od 8,5 milijardi dolara.

Prošlog novembra, predsednik Skype-a Toni Bejts je potvrdio u svom blogu da će Messenger biti ugašen u prvom kvartalu 2013.

Kompanija podstiče korisnike da apdejtuju Skype, kao i da se uloguju koristeći mejl i šifru naloga sa Microsofta, koji je ranije bio poznat kao Windows Live ID.

Nakon toga će se svi kontakti sa Messengera pojaviti na Skype-u.

Korisnici koji su ulogovani na Messinger, videće obaveštenje da moraju unaprediti ovu aplikaciju, a kada kliknu na to obaveštenje pojaviće se prozor za instalaciju Skype-a, nakon čega će Messinger biti deinstaliran.

Do 15. marta, Messinger će raditi kao i do sada, a nakon tog datuma korisnici se više neće moći ulogovati i automatski će biti prebačeni na Skype.

Izvor: TANJUG, B92

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Jedan od poznatijih aduta kompanije Microsoft, čuveni Windows Live Messenger, postaće ove jeseni i zvanično deo prošlosti, nakon što korisnici u Kini, poslednji na svetu, budu prestali da ga koriste.

 

12594824835401e9f8aa819804462730_640x449
 

Petnaestogodišnja zvezda beskrajnih dopisivanja prošle godine je ugašena u većem delu sveta. Kina je poslednja zemlja u kojoj popularni MSN Messenger funkcioniše kao takav, ali je iz Microsofta stigla vest da će i u toj zemlji ovaj proizvod biti ugašen 31. oktobra, prenosi BBC.

 

Kao i što je bio slučaj sa ostatkom sveta, i korisnici u Kini biće “zamoljeni” da pređu na Skype, koji je Microsoft kupio 2012. za 8,5 milijardni dolara.

 

MSN Messenger je dostupan kineskim korisnicima od 2005. godine, gde je beležio značajan uspeh, koji su godinama poljulali konkurentski proizvodi kineskog Tencenta, kao što je QQ Messenger.

 

Windows Live Messenger i dalje beleži oko 330 miliona korisnika, a prvi put svetlost dana ugledao je 1999. godine, kada je predstavljen kao vrlo jednostavan servis za razmenu poruka. Namera Microsofta bila je da porazi tadašnje popularne servise AIM i ICQ.

 

Tek kasnije sa razvojem tehnologije dodate su opcije za razmenjivanje fotografije, video pozive i brojne igre.

 

 

----------------

Poslednje zbogom. Mislim da se na Skajp nikad neću navići. :mahanje:

Link to post
Share on other sites

Skinula sam ga odavno sa LT, ugasila nalog..( a tako mi je bila originalna adresa!!! ....nije vesticara :bek: )...

Skype koristim sam sa kumom iz SLO, mada sam i nju letos edukovala kako da pametno koristi tablet :hhh:

Meni na telefonu skype jede bateriju u pravom smilu te reči a ona malo, malo pa se seti nečega i šalje sms...

Lako je njoj kad joj je mobilni prijavljen kao službeni telefon i odbija joj se račun od poreza...a ja ga odbijam sama sebi iz džepa :hhh:

Nemaš android...maš tablet...postoji Viber... :hhh:

Edited by vesticara
Link to post
Share on other sites

Nikad ga nisam koristio... tog Messenger, ali jesam Skype. Skype me je zestoko nervirao na Ubuntu-u. Marva u Microsoft-u nece nista da ucini da Skype ucini komotnijim na Linux distribucijama. Viber koristim i na mom desktopu. Skroz je ok.

 

Meni na Linux-ima nikad nije brljao, interesantno. Doduše, nisam ga preterano mnogo koristio, mogao sam slobodno da ga preimenujem u "Mama" - on je samo za kad ona zove. :lol:

 

Meni je MSN bio uključen uvek, često je imao primat nad telefonom, pre bih se setio da nekoga "cimnem" na MSN nego da ga pozovem telefonom. Sati i sati kuckanja. Baš mi je žao zbog ove odluke Majkrosofta.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...