Prvi novosadski ustanak u Limanskom parku

limanski_park

Nekoliko Novosađana sutra će u 17 sati organizuje protest u Limanskom parku pod nazivom „Novosadski ustanak“, zbog toga što su nezadovoljni stranačkim opcijama i životom u državi.

Kako za 021 kažu organizatori Oskar Marko i Dragan Ljubinković, cilj protesta je skretanje pažnje javnosti na probleme korupcije, nepotizma u javnim preduzećima, nemoć sudstva i kontrole medija.

„Odlučili smo da pokrenemo akciju u ime naroda. Ideja je da privučemo običan svet koji je gnevan na državu i stranke, ali ne zna kako da deluje protiv njih. Shvatamo da zapravo na izborima nema slobodnog izbora, jer su ponuđene opcije skoro identične“, navode organizatori za 021.

Dodaju i da im je namera da podignu svest naroda o tome koje su njihove mogućnosti, da zapravo udruženi mogu nešto da urade ako izađu na ulice. Oni pozivaju ljude iz svih ostalih delova grada da se priključe protestu i da organizuju slična okupljanja i na Grbavici, Klisi i drugim delovima grada.

Kako napominju, „Novosadski ustanak“ nije organizacija, već revoltiran narod i da žele da „trgnu mirne Lale iz letargije“. (Suzana Stojićević – suzana@021.rs)

Izvor: Radio021

Pin It

Ostavite odgovor