Moguće je živeti u osam kvadrata? Itekako!

paris-apt-emb

Kad su stanovi male površine u pitanju, postoji malo i postoji jako, jako malo. Pronašli smo pobednika u ovoj drugoj kategoriji. Duboko u srcu Pariza, negde na sedmom spratu, nalazi se stančić od samo osam kvadratnih metara. Da, taj broj uključuje i kuhinjicu sa skrivenim odvodom i krevet smešten „na spratu“ ormana koji prekriva praktično polovinu stana.

Arhitektonska firma Kitoko pretvorila je ovaj prostor (koji je u davna vremena korišćen kao smeštaj za sluškinju) u skladnu celinu koja zadovoljava sve osnovne potrebe klijenta za čije potrebe je renoviran. Rezultat može da se poredi sa švajcarskim nožem, čak i funkcioniše na sličnom principu.

Ne možemo reći da bismo poželeli da živimo u tako ograničenom prostoru, ali stan definitivno ima skoro sve što bi nam bilo potrebno. Tu su i polica za knjige i orman, priručni sto i stolice, kao i potpuno funkcionalno kupatilo. Pogledajte kako sve to izgleda:

Izvor: Refinery 29 (http://www.refinery29.com/kitoko-studio-paris-apartment)

Prevod: NS Portal

Pin It

5 thoughts on “Moguće je živeti u osam kvadrata? Itekako!

  1. ja sam u studenskim danima ziveo u 12,5 kvadrata u centru Beograda, i tada nije mi smetalo. istina imao sam pristup na ogromnoj zajednickoj terasi. Sada ne verujem da bih mogao ziveti u tako skucenom prostoru

  2. Moguće je i u 4 kvadrata, video sam članak o nekom kineskom entuzijasti. Ali, koji je smisao poruke? Da treba svi da živimo u 10 kvadrata? Da nas navikavaju na mravinjak, ili da počnemo da razmišljamo o lepšoj budućnosti u osam kvadrata?

Ostavite odgovor