10 renoviranih autobusa na NS ulicama

jgsp_660x330
NOVI SAD - Prva dva od ukupno 10 rekarosiranih autobusa stigla su danas u Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“, a u narednih mesec dana na ulicama grada biće i ostalih osam autobusa, izjavio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić.

„Rekarosiranje autobusa finansirano je isključivo sredstvima JGSP, a ukupna vrednost investicije je 42,3 miliona dinara“, rekao je Ilić.

On je dodao da se na taj način pokušava obnoviti vozni park u gradskom saobraćajnom preduzeću, dodajući da bi grad u narednom periodu kapitalnim investicijama trebalo da isfinansira obnovu voznog parka.

Direktor JGSP Ivan Balać pojasnio je da se radi o zglobnim autobusima koji su proizvedeni 2002. godine i da je njihovim rekarosiranjem učinjeno da u narednih deset godina ti autobusi budu potpuno u funkciji.

„Autobusi su potpuno renovirani, postavljene su nove karoserije, sedišta i displej“ , kazao je Balać, dodajući da, na žalost, nisu ugrađeni klima uređaji jer bi to, kako je kazao, značajno povećalo cenu rekarosiranja.

U 2014. godini planirana je nabavka 40 novih i rekarosiranje još 11 autobusa, rekao je Balać, dodajući da se nada da će grad iznaći sredstva da to i finansira.

Izvor: RTV

Pin It

Ostavite odgovor