Starsica 757 Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Podsetih se za Uskrs, pored svih silnih djakonija, keva napravila nesto sa makom, sto sam ja potamanila u roku od odmah. E sad, fazon je u tome sto ja do skoro mak nisam mogla ocima da smislim, bukvalno mi se pegla bacala od njega. A sad, samo gledam kako cu u neki kolac da ga strpam. Isto vazi i za spanac (ne da ga trpam u kolace, nego da ga volim). Nema nista bolje od sosa od spanaca sa belim lukom Da li postoji namirnica, ili jelo koje niste voleli, a sad vam je rado na meniju? :) Quote Link to post Share on other sites
believer 368 Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 nisam mogla da smislim mirodjiju uopste,ne volim te jake mirise u hrani i odem kod moje kume Mice i ona skuvala grasak...ja cutim,sta cu.....vidim,mece ona mirodjiju,opa ne stedi ! i probam...i.... otad je kupujem nisam nekad jela boraniju,a sad je obozavam!:uzbud: Quote Link to post Share on other sites
Bledoliki_Vrach 333 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Kao dete nisam jeo sir, naročito onaj tvrdi polumasni, pomalo kiselkastog ukusa. Međutim, kad sam otkrio čari sira, jedem i taj, ljuštim ga k'o nenormalan, a ondaK, jedem i buđavi i kačkavalj, i razne holandske mrsomudačke sireve i svašta neštA. Nisam vol'o da jedem ni sarmice sa zeljOm, a sad mogu da iG pojedem kol'ko skuvaš :pljuc: Quote Link to post Share on other sites
ELA 1,400 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Ne da nisam volela, nego sam mrzela - bareno povrce, a vala i presno ...nekada davno, kad sam bila maJa Na vrhu liste omrazenih, posebno mesto su zauzimale tikvice - cuspajz, pohovane ...jelo se uz suze i pod pretnjom, a takodjer i plavi patlidjan. Secam se tatinog ubedjivanja:'Probaj, ma OVO ni Karadjordjevici nisu jeli' ....- Blago njima ....... Nisam volela ni spanac, ali ga nije volela ni mama pa ga je retko spremala. Tako smo se povrce i ja mrzeli, dok se nisam dohvatila kecelje i varjace. Kada sam sama morala da smisljam meni, krenulo je experimentisanje ukusima i namirnicama (ko ce da jede svaki dan krompir i snicle? ). Tikvice su 'usle na velika vrata' u moj zivot - zbog ljubavi mog coveka prema istim. Pohovala sam, i pohovala, i pohovala - a onda i probala. Jbg, od nije lose, stigla do - volim .............ps. Na rostilju su mi omiljene, pa pohovane u kuk. brasnu i prezlama, a volim i onu slatku ananas perverziju :roll: Bledoliki_Vrach 1 Quote Link to post Share on other sites
believer 368 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 kao dete nisam jela paradajz ni u kom obliku ono,nije bas da ga sad jedem ko jabuku,ali s izdrobljenim sirom i ljutom paprikom mogu,a sos obozavam...:kez: Quote Link to post Share on other sites
Valter 359 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Pa ono, klasika sladak kupus ... ali sada kad *zakasam (juzznjacki izraz za - ustvari nema prevoda) tj. ostanem bez parinja, to mi je sigurica sa srpskom kobajom () on i pirinac. A buUuraniju sa pavlakom ... pa da :) Quote Link to post Share on other sites
lenjivica 704 Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Nisam volela kozure,mast,shvarglu,a kad se to spoji covece kakav zgoditak . Ebes budalu kad knjigu sudi po koricama. Ne da je lepo nego mmm ... i eto sad dok sam vecerala,bas se setih kako jedne godine volim krastavce druge ne...tako da su krastavci medju izmedju ...oo boze de se nadjoh na ovoj temi :ajme: Quote Link to post Share on other sites
bigrancer 640 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Nisam voleo jagnjetinu. Imala mi neki miris koji me odbijao. A na vasharu , kad prolazim , prolazim i pored satri i svi jedu jagnjetinu , bilo muzike ili ne , a meni sve nesto cudno i sam sebe pitam : " U cemu je tajna , i zasto tol'ko ljudi jede jagnjetinu ? I jednom tako , nenadano , na meniju , a ispod sacha bila jagnjetina. Nisam imao izbora i uzmem jedno parce ...a ono lepo. Mekano , socno , i sve se topi u ustima.....sve sa krompirom. Tako da sad volim jagnjetinu .....al ' ispod sacha :) Aiko 1 Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 nisam podnosio kapar, ni sos od njega, sada mi se to jede... ni varivo od tikava... moja deca kazu da je odlican, pa sam probao i ja zalogajcic... uh bre, stvarno je odlican, kad li se samo promenio!? neka, jos cu dve godine da se neckam, da ne kazu da sam slab karakter! :lol: Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Nisam voleo jabuke. Stara majka kaže da sam odbijao jesti ako bi se u dečjoj kašici našla makar mrvica jabuke. Pokušavala je maskirati oštrijim mirisima i okusima, ali nije vredelo. Ni kasnije ih nisam voleo. Svo ostalo voće sam nekako i jeo, ali jabuke ni slučajno. Sad uživam u jabukama kad god se setim. Quote Link to post Share on other sites
Sunflower 705 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Nisam podnosila špinat i blitvu...bila sam gladna, nisam mogla dočekati glavno jelo pa sam počela da ga tamanim...od tad nisam prestala. Nisam voljela grašak...studentski džigi bau (mi pravile)...gulaš+riža+grašak....ja sve vadila grašak, pa mi postalo mrsko...sad ga volim, ne obožavam, ali mogu da jedem. Kad sam bila manja, mrkva ni iz vegete nije smjela da se nalazi u mom tanjiru...sve sam vadila tatrane...sad jedem i cijelu mrkvu, i prosto je obožavam u svemu. Sva ta neka šklj prazna jela tipa bamije, patlidžana, tikvice sam bila natjerana da probam, kad ono...može da se jede. :neznam: ako_odem 1 Quote Link to post Share on other sites
ELA 1,400 Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Nisam volela krastavce kiseljene na suncu. Nije bilo leta da ih baka nije kiselila, one domace ...malko vece. Potrpa ih u veliku dunst flasu, stavi par cena belog luka, cvet od mirodjije, poklopi tacnicom... pa na ogradu da ih greje Sunce. Posle par dana su vec bili na stolu (uz obavezno krompir testo - koje je takodje nisam volela). ...... Zavolela sam ih tek nedavno, i, naravno, praktikujem bakin recept (tatin ne volim, jer ubacuje i krisku hleba ne bi li ubryao kiseljenje, a onda nisu hrskavi kao oni bakini ) ...... Danas su mi bili na trpezi ... uz, naravno, krompir testo :strikeraj: Kal_el 1 Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted May 10, 2012 Author Report Share Posted May 10, 2012 Nisam tikvice volela ni da vidim, nikad mi nije prijao ukus, a moji, sa druge strane, mogu li ih strpati u sve, dobro sto ih u kolace ne metnu. Secam se, kad je baka pohovala ranije, nisam jela tikvicu, samo sam skidala poh i to jela. Ne znam tacno od kada, ali tikvice i ja smo na Ti. Pohovane posebno. Najlepsi letnji rucak je kad imas pohovane tikvice i jogurta. Tikvice :srce: Sunflower 1 Quote Link to post Share on other sites
Orion Lady 1,054 Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 lukcesnjakkrastavcipizZagljive (al samo neke)lignji (pohovani)sir (sve vrste, nisam mogla ni da vidim )grejpsupa od rajcicespinatcvjetacaklicemeso (uvijek jela bijelo, a ostalo.. hm, i sad rjetko)vocni jogurti (obicnog i sad ne mogu)namaz od jaja (onaj iz skole) Ima toga vjerovatno jos, al i dalje bice da vise stvari ne jedem neg jedem.. Znam dok sam bila mala, jela sam samo Kekec pastetu, dobro su se namucili (svi), da mi ugode i nadju, kad nije bilo.. Tad nisam jela skoro nista, a danas.. mLogo.. i previse. :lol: Quote Link to post Share on other sites
GlorijaTreca 602 Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Oduvek sam sve volela osim korice hleba. Sada volim samo koricu a sredinu ne osim ako hleb nije iz moje radionice. Quote Link to post Share on other sites
Apolodor 709 Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Puno toga što kao dete ili maldić nisam voleo, kasnije sam u životu prihvatao pa i zavoleo. Recimo masline, školjke, rakove, lignje i ostalu morsku Ranu. Ali i moderno slikarstvo, antiteatar, džez... Mislim da za neke stvari jednostavno treba vreme da bi se upoznale pa i zavolele... Ali, belu kafu, sutlijaš i mleko nema šanse da probam. Nikada. Fuj... :dry: Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 Sa graskom sam bila u svadji sve dok nisam sama pocela kuvati... Moj brat i ja smo se klikerali sa zrnima I nikada ga nismo jeli A majka se trudila... I kuvala i paprikas varijanta i na gusto i krem corba... ali smo mi to odlucno bojkotovali i tata nam je drzao stranu Onda je jednom, moja cimerka donela mlad grasak od kuce I skuvale smo ga iii... prvo sam rekla i :jokjok: nema sanse... a onda me je cimerka namolila da probam i od tada grasak obozavam :uredu: Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Paprike. Ne znam zašto, ali imale su mi odvratan okus, i same i u drugim jelima. Čak su mi pravile problem i s mesom. Sarma je prolazila uvek samo tako, ali punjena paprika je zahtevala pažljivo odvajanje paprike od ostatka konkretnog sadržaja pre konzumiranja. Onda sam kao dete odlazio u Bosnu, tamo nađem baku kako ih peče. Hm, taj miris je bio primamljiv, ali sam i dalje odbijao da probam. Salata, zimnica, beli luk i te koještarije - ni slučajno. () Sve do pre par godina, onda sam jednom probao tu čuvenu pečenu papriku u staramajčinoj radinosti - i zaboravio na sve primedbe. E da, i ljuti kečap. Za divno čudo, pošto Pizzu volem više no išta na svetu. Blagi kečap je prolazio, ali ljuti ni pod tačkom razno. Sad samo ljuti zahtevam. Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Da mi je neko pre samo pola godine pričao o raznim vrstama brašna, njihovom značaju u očuvanju našeg zdravlja, potrebe da se koristi u svakodnevnoj ishrani umesto belog brašna ja bih ga i rekla boooooriiiinggggg Ne bi mi palo na pamet da kupim neko od tih brašna i pravim špecije kojekakve... :jokjok: A sad? Svaki drugi dan pečem beskvasni hleb od heljdinog brašna, pravim sva peciva od raznih integralnih žitarica, a kao vrhunac je bio od pre neki dan kada sam uz pomoć zdravih sastojaka napravila palačinke Ja sam živi dokaz da - nikad ne reci nikad :beyond: Evilka 1 Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Ništa ja nisam jela pored silnih kuvanih jela, osim pavlake, 'leba i parizera. I prasetine. Koristili bi svaku priliku, da me zeznu i podvale mi umesto prastine mi uvale krmenadle - bržole je l'? Otada vučem traume, pa sam mesište gotovo izbacila iz upotrebe No.. dođe i '91-a...'92-a... Nisam ni znala da volim da jedem slaninu.. npr.. čvarke.. tada sam počela da jedem kuvano i to po studentskim domovima - ništa slađe. U trudnoći sam tek počela da jedem kiseli kupus TakoC - ič ja nisam volela da jedem, skoro.. pa zavolela. Mada me sestra non stop pi#kara i kaže da je troje njene dece na mene, jer samo pavlaku traže . Ljubi ih tetka. Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Evilka 933 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Povrce... posebno spanjac, kelj, karfiol... bljak. Nemam pojma kad sam zavolela sve te namirnice "zelene" a i sire.. a evo sada sam krenula da ih jedem sirove. :uredu: Apolodor 1 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Nisam nikada volela, pa (recimo) zavolela, ako tako mogu to da kažem. Madaaaaaa, možda je bolje reći-natarala sebe da zavolim Prvo čaj broj 19 za mršavljenje, još onomad davno kada sam morala da skidam kilograme...al je gadan-strašno-je blago rečeno!! Onda čaj od koprive, onako bez šećera-gadaaaaaaaan a šta ću... Sada đumbir sa medom. Ne znam da li je više ljut ili opor a kao med mu ubije to "nešto gadno"...da bi posle 2 nedelje otkrila da je najbezbolnija varijanta umešati "to" u limunadu i tako suknuti I tako sve te neke špecije što moram da pijem u nadi da....ali ne prolazi Pa sve sama sebi govorim "voliš ti to...ćuti i trpi" :hhh: Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Sta sve nisam volela,rovito jaje,pihtije,od njih mi se dizao stomak cim pogledam,pa jagnjecu corbu,sad mogu da dva puta sipam,ako je moja svekrva kuvala.Sir,obicni,kravlji,mada,i sad samo ako znam ko ga pravi..ma ima svasta.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.