Idi na sadržaj

Preporučite softver


Preporučene poruke

Evo, za početak, jedne male alatke koja umnogome olakšava pretragu računara, naročito onima koji u ugrađenu sistemsku pretragu u Windowsu nemaju mnogo poverenja. Everything je naziv lagane aplikacije koja radi na svim izdanjima operativnog sistema Windows, a možete je potpuno besplatno preuzeti ovde:

http://www.voidtools.com/Everything-1.2.1.371.exe

Postoji i portable izdanje za one koji ne žele da instaliraju, već samo isprobaju funkcije:

http://www.voidtools.com/Everything-1.2.1.371.zip

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Za one koji muku muče s prevodima filmova koji često ili nisu sinhronizovani s tonom ili nemaju smisla na srpskom ili idu prebrzo/presporo, URUSoft dolazi s jednom simpatičnom, ali moćnom alatkom po imenu Subtitle Workshop. Ova stvarčica s lakoćom konvertuje sve formate prevoda, pomera i prilagođava vreme, a može poslužiti i za kompletno prekucavanje upropaštenih prevoda, kojih nije malo.

Možete je potpuno besplatno preuzeti ovde:

http://www.urusoft.net/download.php?id=sw&mirror=1 , ili ovde:

http://www.urusoft.net/download.php?id=sw&mirror=2

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 meseci kasnije...

Daum Potplayer je jedan od najboljih, ako ne i najbolji video plejer koji postoji. Naslednik starijeg i poznatijeg KMPlayer-a, ima sve ono što je potrebno za puštanje svih vrsta video i audio materijala, bez ikakvih dodatnih codec-a. Mana mu je (ako se to tako može nazvati) što ima jako mnogo opcija, pa se korisnici sa nešto manje znanja i avanturističkog duha lako mogu izgubiti u njima. Player je izuzetno teško naći na engleskom jeziku, ali nije nemoguće. :)

x86 verzija: KLIK

x64 verzija: KLIK

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 10 meseci kasnije...
  • 2 godina kasnije...

E, pa ja ću sada da napišem jedan post TOTALNO van teme. Ne van, nego suprotan od traženog. :kez: Znači, neću vam ja preporučiti, nego tražim da vi meni preporučite. 

Već ste čuli da sam se ponovio sa mobilnim. Uz novi mobilni, dobio sam i novi operativni sistem, Android. Koliko god Android i Bada bili slični, nisu isti, tako da bi mi trebala mala pomoć. Sa kojim softverom mogu da povežem računar i mobilni, pa da mogu da ažuriram, punim i praznim listu kontakata i SMS-ove? 

 

Za Badu sam koristio Samsungov Kies, jer ništa drugo i nije moglo. Mislim da sa Kiesom mogu da švrljam i po Androidu, ali nisam zadovoljan sa mogućnostima i načinom na koji radi. Pretpostavljam da ima još mnogo fabričkih i nezavisnih programa koji mogu da obave taj posao sa Androidom.

Šta vi koristite?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kontam da ti je najbolje da koristiš njihov zvanični softver, Samsung mi nikad u rukama nije potrajao dovoljno dugo da bih znao šta je bolje - New PC Studio ili PC Studio 3.1, deluje mi da oba imaju to što tražiš.

 

http://www.samsung.com/uk/support/mobilesoftwaremanual/mobilesoftwaremanual.html#policy2

 

Meni je od davnina sve sinhronizovano sa Google nalogom (sad sa iCloud, kako sam batalio Android) pa sad kad menjam fon samo uključim sinhronizaciju i sve je opet tu, mnogo olakšava posao. Mada verujem da i neko čuvanje na PC-u ima svoj smisao, čisto za svaki slučaj.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

"Da sam za SMS koristio...", ako misliš na ovu aplikaciju, zaboravio si da sam koristio Badu, a ne Android i da u tom grmu leži zec.   ;)

Nego, za ubuduće, to mu dođe nešto kao Fejsbuk mesindžer, al' za Gugl+?
U čemu je prednost njegova u odnosu na SMS? Za pretpostaviti je da ga nemaju svi instaliranog na telefonima, pa ne znam kako bi primili poruku. 
:ces:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

imate po sto aplikacija i onda se pitate kako vam je smartphone spor. zasto ne iskoristiti mogucnost pojedine, dok slicnu nativnu staviti na disable npr  :liza:

primetio  sam kod dosta korisnika da koriste aplikacije tipa clean master / speed booster. 

android radi na drugacijem principu od windows-a.

sve procese on kesira i ne predstavlja mu problem ram da je 80-90%.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 8 meseci kasnije...

Koristio sam oba, ne preterano intenzivno, kod VMware mi se nije dopalo što je "preterano nametljiv" u smislu da se preterano integriše u funkcionisanje sistema. Pravi svoju mrežnu konekciju, potreban je restart i kod same instalacije, čini mi se da čak zahteva i da postoji lozinka za ulazak u Windows. Kasnije sam shvatio da mu je to i uloga - da emulira rad sistema na "golom hardveru". Da ne bude zabune, govorim o punom VMWare, ne o Player verziji koja je pomalo osakaćena u odnosu na velikog brata. Virtualbox je lagan, lako se instalira i rekao bih da je pogodniji za ličnu upotrebu. Iz mog ograničenog iskustva obaviće isti posao kao i VMWare.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pomislih da neko zna i za nešto treće. Ja sam zamislio da ga koristim po potrebi, kao program(če) koje ću aktivirati klikom na ikonu, da ne bude rezidentan, odnosno a se ne podiže sa Desetkom. A u njemu bih da imam instaliranu Sedmicu ili XP čak, pa da isprobavam softver koji mi se dopadne, pre no što njime zatrujem Desetku.

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 5 meseci kasnije...

Evo da preporučim dva programčića za slanje/deljenje fajlova:

Infinit

Send Anywhere

Ako želite nekome da pošaljete neki veći fajl direktno, bez posredničkih servisa, kačenja pa preuzimanja, deljenja linkova i slično - ovo su prave alatke. Brzo i jednostavno da jednostavnije ne može. Prevučete fajl u prozor aplikacije i osobi na drugom kraju automatski počinje preuzimanje, naravno ako joj je aplikacija pokrenuta. Isprobano na dve epizode serije sa Mac-a na Linux, super radi. Postoje verzije za sve, Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Windows Phone... verovatno i za nešto čega sad ne mogu da se setim. 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Adguard 1.2.0 https://adguard.com/en/welcome.html 

Softver za blokiranje reklama koji se integriše u sistem, dakle ne zavisi od toga koji browser koristite, blokira reklame pre njihovog prikazivanja u browseru. Radi jako lepo, nije nametljiv ni zahtevan, a nema potrebe ni za dodacima koji usporavaju rad internet browsera.



Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...