Morpheus 5,112 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Preporučite nam neki dobar softver koji ste koristili, ili još uvek koristite. Opišite nam njegove karakteristike, okačite koju fotografiju koja ilustruje njegove funkcije.. podelimo znanje! :) Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted January 11, 2011 Author Report Share Posted January 11, 2011 Evo, za početak, jedne male alatke koja umnogome olakšava pretragu računara, naročito onima koji u ugrađenu sistemsku pretragu u Windowsu nemaju mnogo poverenja. Everything je naziv lagane aplikacije koja radi na svim izdanjima operativnog sistema Windows, a možete je potpuno besplatno preuzeti ovde: http://www.voidtools.com/Everything-1.2.1.371.exe Postoji i portable izdanje za one koji ne žele da instaliraju, već samo isprobaju funkcije: http://www.voidtools.com/Everything-1.2.1.371.zip Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted January 13, 2011 Author Report Share Posted January 13, 2011 Za one koji muku muče s prevodima filmova koji često ili nisu sinhronizovani s tonom ili nemaju smisla na srpskom ili idu prebrzo/presporo, URUSoft dolazi s jednom simpatičnom, ali moćnom alatkom po imenu Subtitle Workshop. Ova stvarčica s lakoćom konvertuje sve formate prevoda, pomera i prilagođava vreme, a može poslužiti i za kompletno prekucavanje upropaštenih prevoda, kojih nije malo. Možete je potpuno besplatno preuzeti ovde: http://www.urusoft.net/download.php?id=sw&mirror=1 , ili ovde: http://www.urusoft.net/download.php?id=sw&mirror=2 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted June 1, 2011 Author Report Share Posted June 1, 2011 Daum Potplayer je jedan od najboljih, ako ne i najbolji video plejer koji postoji. Naslednik starijeg i poznatijeg KMPlayer-a, ima sve ono što je potrebno za puštanje svih vrsta video i audio materijala, bez ikakvih dodatnih codec-a. Mana mu je (ako se to tako može nazvati) što ima jako mnogo opcija, pa se korisnici sa nešto manje znanja i avanturističkog duha lako mogu izgubiti u njima. Player je izuzetno teško naći na engleskom jeziku, ali nije nemoguće. x86 verzija: KLIK x64 verzija: KLIK Quote Link to post Share on other sites
Turkmenbashi 937 Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 FastStone Image Viewer http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm Za jedan free programčić jako dobar toplo preporučujem Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 znate sta...za ftp man`te se filezilla, man`te se core ftp, ili ko koristi dreamweuver (prim. aut. nebitno koja verzija) i njegov site menager... tu je total commander koji sam iz samo meni znanih razloga zaobilazio uuuu sirokom luku, jos iz ere XP-a. edit: ujedno je i nekome ko ce razumeti :lol: Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted April 28, 2012 Author Report Share Posted April 28, 2012 TC-a se nikad ne bih setio, a znam da ima tu mogućnost... isprobaću pri sledećem update-u. :ok: Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 E, pa ja ću sada da napišem jedan post TOTALNO van teme. Ne van, nego suprotan od traženog. Znači, neću vam ja preporučiti, nego tražim da vi meni preporučite. Već ste čuli da sam se ponovio sa mobilnim. Uz novi mobilni, dobio sam i novi operativni sistem, Android. Koliko god Android i Bada bili slični, nisu isti, tako da bi mi trebala mala pomoć. Sa kojim softverom mogu da povežem računar i mobilni, pa da mogu da ažuriram, punim i praznim listu kontakata i SMS-ove? Za Badu sam koristio Samsungov Kies, jer ništa drugo i nije moglo. Mislim da sa Kiesom mogu da švrljam i po Androidu, ali nisam zadovoljan sa mogućnostima i načinom na koji radi. Pretpostavljam da ima još mnogo fabričkih i nezavisnih programa koji mogu da obave taj posao sa Androidom. Šta vi koristite? Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted January 30, 2015 Author Report Share Posted January 30, 2015 Kontam da ti je najbolje da koristiš njihov zvanični softver, Samsung mi nikad u rukama nije potrajao dovoljno dugo da bih znao šta je bolje - New PC Studio ili PC Studio 3.1, deluje mi da oba imaju to što tražiš. http://www.samsung.com/uk/support/mobilesoftwaremanual/mobilesoftwaremanual.html#policy2 Meni je od davnina sve sinhronizovano sa Google nalogom (sad sa iCloud, kako sam batalio Android) pa sad kad menjam fon samo uključim sinhronizaciju i sve je opet tu, mnogo olakšava posao. Mada verujem da i neko čuvanje na PC-u ima svoj smisao, čisto za svaki slučaj. neobarocco and Adrijan 2 Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 google nalog i cao. sve sinhronizovano, kontakti, fotke, aplikacije. gde si bio, sta si radio. koliko si se zadrzao na jednom mestu. gde si parkirao auto itd itd pc ima smisao eventualno kao backup, mada po meni nema ni to potrebe. factory reset > log na nalog i opet je sve tu. google moze da padne samo apokalipsom Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Slažem se ja za Gugl nalog, ali treba nekako prebaciti podatke sa Bade na Android! Ja kako onomad instalirah Kies nisam ni gledao ima li šta drugo. Sad ću da isprobam NPS. Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Adrijan 1 Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Hvala Neo. Zanimljivo i efikasno, mada, voleo bih da malo prečešljam kontakte, ima tu više od 100 komada nepotrebnih, a bogUmi i pokojnih. No, meni povezivanje sa računarom više znači zbog SMS-ova, kojih imam preko 2000, koje bih voleo da sačuvam i prebacim. vesticara 1 Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 nema na cemu. da si za sms koristio google hangout ne bi imao problema. za ubuduce Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 "Da sam za SMS koristio...", ako misliš na ovu aplikaciju, zaboravio si da sam koristio Badu, a ne Android i da u tom grmu leži zec. Nego, za ubuduće, to mu dođe nešto kao Fejsbuk mesindžer, al' za Gugl+? U čemu je prednost njegova u odnosu na SMS? Za pretpostaviti je da ga nemaju svi instaliranog na telefonima, pa ne znam kako bi primili poruku. Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 da na nju. umesto nativne aplikacije ti koristis hangouts za sms. korisnik koji je nema, prima sms na nativnu. simple as that edit: pricam za ubuduce Adrijan 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted January 30, 2015 Author Report Share Posted January 30, 2015 Ja sam jedno vreme koristio Hangouts za SMS, pa vratio na standardnu aplikaciju... ma, sve je to manje-više isto, isprobaj pa ako ne valja lako deinstaliraš aplikaciju. Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 imate po sto aplikacija i onda se pitate kako vam je smartphone spor. zasto ne iskoristiti mogucnost pojedine, dok slicnu nativnu staviti na disable npr primetio sam kod dosta korisnika da koriste aplikacije tipa clean master / speed booster. android radi na drugacijem principu od windows-a. sve procese on kesira i ne predstavlja mu problem ram da je 80-90%. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted January 30, 2015 Author Report Share Posted January 30, 2015 Jok, samo četeres trenutno... Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 nemam komentar Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted October 1, 2015 Report Share Posted October 1, 2015 Hajde da mi neko preporuči koji program da koristim za virtuelnu mašinu. VirtualBox, VMware Player, ... Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 1, 2015 Author Report Share Posted October 1, 2015 Koristio sam oba, ne preterano intenzivno, kod VMware mi se nije dopalo što je "preterano nametljiv" u smislu da se preterano integriše u funkcionisanje sistema. Pravi svoju mrežnu konekciju, potreban je restart i kod same instalacije, čini mi se da čak zahteva i da postoji lozinka za ulazak u Windows. Kasnije sam shvatio da mu je to i uloga - da emulira rad sistema na "golom hardveru". Da ne bude zabune, govorim o punom VMWare, ne o Player verziji koja je pomalo osakaćena u odnosu na velikog brata. Virtualbox je lagan, lako se instalira i rekao bih da je pogodniji za ličnu upotrebu. Iz mog ograničenog iskustva obaviće isti posao kao i VMWare. Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted October 1, 2015 Report Share Posted October 1, 2015 Pomislih da neko zna i za nešto treće. Ja sam zamislio da ga koristim po potrebi, kao program(če) koje ću aktivirati klikom na ikonu, da ne bude rezidentan, odnosno a se ne podiže sa Desetkom. A u njemu bih da imam instaliranu Sedmicu ili XP čak, pa da isprobavam softver koji mi se dopadne, pre no što njime zatrujem Desetku. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted March 2, 2016 Author Report Share Posted March 2, 2016 Evo da preporučim dva programčića za slanje/deljenje fajlova:InfinitSend AnywhereAko želite nekome da pošaljete neki veći fajl direktno, bez posredničkih servisa, kačenja pa preuzimanja, deljenja linkova i slično - ovo su prave alatke. Brzo i jednostavno da jednostavnije ne može. Prevučete fajl u prozor aplikacije i osobi na drugom kraju automatski počinje preuzimanje, naravno ako joj je aplikacija pokrenuta. Isprobano na dve epizode serije sa Mac-a na Linux, super radi. Postoje verzije za sve, Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Windows Phone... verovatno i za nešto čega sad ne mogu da se setim. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted April 7, 2016 Author Report Share Posted April 7, 2016 Adguard 1.2.0 https://adguard.com/en/welcome.html Softver za blokiranje reklama koji se integriše u sistem, dakle ne zavisi od toga koji browser koristite, blokira reklame pre njihovog prikazivanja u browseru. Radi jako lepo, nije nametljiv ni zahtevan, a nema potrebe ni za dodacima koji usporavaju rad internet browsera. Adrijan 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts