Idi na sadržaj

Uradi sam


Preporučene poruke

Imam vise hobija pisanje,pevanje,fotografija,filozofija,pravljenje nekih figurica koje ni ja ne znam sta znace,smisljanje kako ukrasiti praznu majicu,ili kako napraviti svecnjak i slicne sitnice...Volim te male hobije pune ideja...Ispunjavaju me...I volim da ih pravim ili stvaram onda osecam kao da radim nesto korisno za sebe i za svoju dusu....

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 meseci kasnije...
  • 1 mesec kasnije...

Ako ste sam svoj majstor a pokvari vam se dzek od antene za tv sa adapterom, tachnije ako se odlemi neka zica, a nemate lemilicu da je zalemite, istu stvar mozete uraditi sa bilo kojom svecom :)

Naslonite zicu na mesto gde je bila, i nakapate vosak, sacekate malo da se osushi i eto :)

Inace to mozete da uradite sa bilo kojim drugim aparatom koji necete pomerati, tj. koji samo stoji i bleji tako, jer vosak nije provodnik struje pa nece smetati ako vam kapne i pored mesta koji ste hteli da zalemite.

Zvuchi smesno ali ja ne moram da kupujem novi adapter :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 9 meseci kasnije...
  • 5 meseci kasnije...

klik klik act20.gif

skljoc.gif

Kad sam bila mala, zna se, salvete.

Kada sam malo porasla presovala sam cveće. Sećam se da mi je jedan veliki list isflekao stranicu udžbenika iz hemije tako da tu lekcijiu nikada nisam savladala.

Kasnije sam skupljala stare pegle sa bakinog i komšijskih tavana dok je moja baka očajavala plašeći se kako će komšiluk pomisliti da nemamo električnu peglu koju zamalo da mi kupi ne bi li me smirila. Sa Severa do mog grada jedva smo se dokotrljali zbog prebukiranog gepeka. :lol: Bilo je tu još kojekakve gvožđurije, potkovice za konje, stari ključevi i katanci, brave... Kako su mi roditelji blage naravi i razumeli su moju ambiciju da stvorim malu antikvarnicu u stanu, antikviteti su stajali sve dok nisam počela skupljati ploče. :kez:

U cvetu mladosti sam pisala ljubavna pisma koja nikada nisam poslala. I sada ih čuvam i divim se sebi kako sam mogla biti tako zaluđena za neke šalabajzere. :lol:

Zatim je nastupila pauza a onda sam se udala i rodila dve bebe.

Kada su bebe porasle bacila sam se na skupljanje sličica. Čini mi se da i sada znam imena svih vozača formule1, imena staza, fudbalera, stadiona...

Na posao sam redovno nosila duplikate i trampila se s kolegama. Za jednu retku dobijem tri komada. 2317702173.gif

Došla su krizna vremena kada sam kupila kasicu prasicu i tu smo skupljali sitniš.

Poslednjih godina sam počela kao prvih, opet salvete.

Kesica šećera sam imala oko 3 kg ali smo u nestašici istog hobi morali pojesti. :lol:

Sada skupljam nalepnice sa voća. Ova godina je bila jako uspešna jer sam dosta putovala. Čini mi se da bih mogla oblepiti ceo zid, toliko ih imam.

Oštrikala sam sebi 2,5 džempera (polovina još uvek čeka rukave), a deci najmanje po 10 prslučića dok su bili sasvim mali. :cucla::cucla:

Sada skupljam iluzije. :stid2:

Izmenjeno od strane člana GlorijaTreca
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 6 meseci kasnije...

Nameštaj napravljen od drvenih paleta, ja sam iskreno oduševljen, šta vi mislite o ovome? :)

Postoji facebook stranica koju pratim. Upravo tamo sam videla ovakav nameštaj od drvenih paleta.

Smišljam i kujem plan, raspitujem se kako doći do njih..

Već imam sliku u glavi kako da napravm jedan pregradni zid na spratu.

Jaooooooo.... još samo da ih nabavim.

Na toj stranici sam našla sjajne ideje koje mi inače koriste i u radu, jer je opšte poznata stvar da mi prosvetari od ničega napravimo čaroliju i umetničko delo.

Jako mi se sviđaju razne stvari od sečenih flaša...

Jaoooooooo kako ima divnih ideja...

Čak sam i probala, sekla flaše uz pomoć alkohola.

U tom istraživanju sam pronašla na YT spravicu koja omogućava apsolutno pravolinijsko odsesanje flaše (još samo da mi moj dragi to i napravi)...

Svašta sam smislila :fijuk:

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...
  • 3 sedmica kasnije...

Taman sam se htela raspisati kad vidim na prethodnoj stranci šta sam sve nalupala a nisam lagala. :lol:

Pošto sam skupila dovoljno iluzija do penzije, sada skupljam parice da popravim ovo čudo koje koči na svaki lajk. Da je ispravan, umesto tri škrta posta ostavila bih najmanje 33 pozamašna što i nije uputno jer ko čita duže od tri reda. :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jednom prilikom sam nešto petljala sa domestosom i kapne mi na skoro novu crnu majicu koju sam inače obožavala, napravi na poprsju fleku neobičnog oblika. Duboko potrešena rastanem se sa majicom koja se ubrzo našla u kofi za smeće. U zadnji čas se setih, izvadim majicu, istresem sa nje opuške i pileće koske, operem je, osušim i krenem u dizajniranje.

Uski deo daske za peglanje sam obmotala metalnom folijom, navukla majicu tako da je flekavi deo bio na dasci, uzela bebi štapiće (četkica ne može jer je domestos "pojede"), i krenem u šaranje. Ispišem nazive pesama, stihove, neka imena, datume, sve to posložim, na dnu se potpišem i pustim da se suši.

Nakon dobrog sušenja, ponovo ali ručno operem majicu da se izgubi miris domestosa, oplemenim je lenorom i dobijem unikatni model.

Na jednoj izložbi slika sam je obukla (slikari su ionako čudna sorta, na to sam računala), i dobijem nekih desetak porudžbina a mnoge sam poklonila. Neopisivo je zadovoljstvo kada ispišete slovo npr. A, a da dobijete neku ludu apstrakciju.

Izmenjeno od strane člana GlorijaTreca
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Prošli vikend sam se malo igrala...Dobijem ja tako napad koje kakvih ideja, pogotovo u vikendici, kada mi nešto nedostaje a baš mi sad to treba! Onda recikliram i pravim koje kakve patente.

Tog vikenda sam heklala najlon kese.

Nedavno sam naletela na jednom sajtu upravo na to, isečem kese, "uvežem", tačnije nastavim ih sistemom kojim se to radi i udri...Ispao kaiš za šorc samo takav! :hhh:

Sledeće će biti ranac od najlon kesa.

Nek' se nađe, kada krenemo kuma i ja peške do sela u pazar! :hhh:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Često se desi da nam otpadne vrh pertle pa potrošimo i po pola sata da ubodemo rupu uz sve pljuckanje, zavrtanje u jednu stranu pa se zezenete i krenete u drugu, napravite raskošni buketić a žuri vam se. Tako sam došla na ideju da doskočim vrhu.

Uzeti oho lepak i malo naneti na vrh pertle (1,5 cm).

Pustiti da se prosuši i oblikovati kraj dok se ne slepi.

Kada se lepak osuši uzeti selotejp i pažljivo jednom obmotati vrh.

Isto primeniti ako kupite pertle duže nego što vam trebaju.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

I meni dodju razne ideje da napravim ali mi cesto ubije zelju ljudski nemar i zloba.... Pokusao sam da zaadim 150 oraha na zelenoj povrsini i to je islo lepo 3 godine... Onda je doslo gradsko zelenilo i sve poseklo..... Navodno, ne sme voce u gradu.....

Ali se uzdam u to da ce im pre il kasnije ponestati para da idu seci.... Ja ih jos nisam video da sade nesto, samo seku.........

No da se vratim na temu.... Napravio sam sto i klupe oko stola uz pomoc par drugara.......

Sad ga obilato koriste svi, cak i putnici namernici.....

Imam ideje da pravim za klince razne stvari od drveta i paleta (samo ako komije ne slazu da ih donesu......)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 godina kasnije...

Dakle,ovaj namestaj  od  paleta  mi  se  mnogo   dopada,pogotovo  sto  sam  kod  prijatelja  videla  divno  sredjenu  senicu  u dvoristu..a  na  fb i par lepih  terasa..ja  sam skupila  vec  tri,treba  mi  jos  sedam.Komsija  ima  prodavnicu  i  obecao mi  ih je  jer ih  on  baca:smor:..a  onda  se  jabacamna  posao..:jeee:

 

..evo  jedne  terase..

10603195_980988061951256_565328262426659

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 10 meseci kasnije...

Nije baš neka naročita majstorija, ali eto da osvežimo temu.

Potreban alat:

- ventilator za hlađenje kućišta računara
- bilo kakav kabl sa USB konektorom na kraju
- nož ili druga oprema za skidanje izolacije sa žica
- izolaciona traka za električne instalacije

Presečete USB kabl i onaj na ventilatoru. Na USB kablu skinete spoljnu izolaciju i izolaciju sa crvene i crne žice (2 cm sasvim dovoljno). Skinete izolaciju sa crvene i crne žice na ventilatoru. Budite pažljivi, žice su izuzetno tanke. Spojite i uvrnete ogoljene krajeve žice sa USB kabla i ventilatora, i to crvena na crvenu i crna na crnu. Izolujete spojeve trakom da ne bi došlo do kratkog spoja. Konačan rezultat, USB ventilator koji prikačite na računar kao bilo koji drugi uređaj:

Disklejmer: uređaj radi na 5V, jer toliko USB port na računaru može da isporuči, pa se ventilator neće okretati punom brzinom, ali sasvim dovoljnom da se malo rashladite dok sedite pred računarom.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 godina kasnije...

Imam deo terase koji mi leti odgovara da je otvoren.Opcije sa prozorom su mi skupe i neprakticne. Uzela sam tristal foliju ,ona bi mi sasvim odgovarala za zimski period,da ne upada sneg,kisa,ali nemam ideju kako je postaviti.Jedno sto mi pada na pamet je nesto poput komarnika sa ramom,ali ne znam kako foliju pricvrstiti za ram,pa za stubic od terase..u stvari,htela bih da ne bude grubo,vec da se lepo uklopi.Imate li ideju?:nempojma:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...