Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Današnje poludnevno rastavljanje lustera i epizoda sa stricem od pre dva dana me nateraše na otvaranje ovakve teme...

Postoji određeni broj muškaraca potpuno nesposobnih za bilo kakvo majstorisanje po kući. Prva pomisao pri bilo kakvom kvaru u domaćinstvu im je kako da pronađu broj najbližeg majstora... ili da pozovu komšiju. Jedan od takvih je i moj stric. Pre neki dan sam menjao sijalično grlo i ostavio ga da proveri da li je sve u redu kad uključim osigurač. Pobegao je ispod sijalice uz komentar "ko zna jesi li ti to dobro spojio...".

Pošto sam tada odlučio da skinem luster na kojem već godinama radi samo jedna sijalica, danas sam prionuo na posao i uz manje komplikacije uzrokovane brojem žica koje izlaze iz plafona - namestio. Prvi put sam ikad radio nešto slično, ali me to nije sprečilo da pokušam. I uvek tako radim. Nisam nikakav poseban poznavalac kućnih instalacija (čak bi se reklo da sam totalno neupoznat), ali ću sve pokušati popraviti pre nego pozvati "majstora". To ću uraditi tek nakon par sati neuspešnog pokušavanja.

Da sve na bi bilo prazna priča, evo slike pre:

i posle (malo nakrivljeno zbog ugla slikanja):

Kakvi ste vi kad dođe do situacije da vam se nešto pokvari u domaćinstvu? Zovete majstora ili se sami prihvatate posla? Koliko ste uspešni u pokušajima da nešto sami majstorite?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Presvlačenje nameštaja, su mi "luk i voda".

Sve sitnije prepravka vezane za stolarske radove isto ( to sam od tate naučila).

U struju se ne petaljam previše, ali kad nema muških u kući, a nastane panika, i to umem. Sve lepo nacrtam kako je bilo pre i kako treba da spojim kasnije. Pre par nedelja sam vraćala pumpu za vodu ( hidrofor) jer mi "krava stala na rep" da odem u vikendicu a pumpa bila na opravci...sve lepo "pročitala" koja žica gde ide...vratila sve na svoje mesto-prekrstila se i upalila....svi živi a pumpa još raaaaaaaadi....:lol:

Uglavnom dosta toga umem da uradim sama.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ufff, ova tema mi je bolna tacka..:dry:

I nikad sebi oprostiti necu sto sve znam da popravim..:dry:

Tacnije, sto drugi znaju da ja znam i umem..:dry:

I sve to zato sto ne podnosim da cekam na druge i sto kad zapnem sve mora biti u roku od odmah..

Sitne popravke su mi odavno rutina i bilo je tu i neprijatnih iskustava, narocito oko struje..ali preziveh, nece grom u koprive :lol:..za drvenariju i moleraj sam maher, a prosle jeseni sam usavrsila i malterisanje i lepljenje plocica..

I sad kad sam skoro sve naucila, pitam se sta mi je to sve uopste trebalo u zivotu..bolje prolaze one njanjave i bespomocne zene, a ja na kraju ispadoh glupava..:dry:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 11 meseci kasnije...

Kao i gospoje iznad i ja imam taj entuizijazam i nestrpljivost za popravke .......ali to spomenuh usput, svratih da pitam - kako da izvadim crKnutu sijalicu iz onog grla? :hmm: stakleni deo sam izvadila ali je metalni ostao u lusteru. Momci mi nisu tu a meni hiCa za svetlom. Trebaju klesta, je l'? .......i da je struja stoposto ugasena, a? :ufrci:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

I ja nos guram i gdje treba i ne treba...sve sto oci vide ruke rade...sitne popravke sve rjesavam...nisam jos zidao i lepio plocoice kao Aiko...ali sad cu kucu poraviti pa cemo i to vidjeti...:uredu:cak sam jednom prckao oko programatora ves masine...u stvari preko telefona mi je jedan prijatelj govorio sta treba a ja radio...:lol::lol:

Za Elu...

Struja ne mora biti ugasena ali moras imati dobre kombinirke...izolovane...ali je sigurnije da se struja ugasi pa i majstori vole da je ugasena...nego ti izvadi osigurac pa navali...sto je sigurno sigurno...:lol::lol:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jašta, more, što je sigurno sigurno je. I ja uvek isključujem osigurače kad nešto oko struje petljam. A entuzijazam uvek imam, samo sam baksuz kad je verovatnoća u pitanju. Pre neki dan 'oću da skinem plafonjerku da zamenim sijalicu, uhvatim ona dva metalna držača i vučem kao blesav - ništa. :cesces: Penjao sam se par puta i pokušavao - neće, pa se pitam dal' sam blesav il' šta je u pitanju. :ces: Okrenem stolicu na drugu stranu, povučem onaj treći držač koji sam stalno izbegavao... skinem je bez problema.

Dakle, u kućnim poslovima strpljenje, sistematičnost i iznad svega... logika!!!! :lol: Sve se da napraviti. :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...
  • 1 godinu kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...