Idi na sadržaj

Da li biste oprostili prevaru ?


Preporučene poruke

  • Odgovori 189
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Ako bi sex mog muškarca sa drugom ženom posmatrala kao prevaru.. ne bi mu oprostila nikad. Bolje da mi se na oči ne pojavljuje i ne pita ništa... a kamoli da mi kamči i isKa oproštaj. Za to nek ide

Ne. Bez izgovora,kalkulacija,vaganja tipa šbb-kbb.Tako je to kad volim...bez rezerve i bez usputnih kresova,kako je neko već naveo na temi. Istina,nikad ne znamo šta nam život nosi,al sve i da zamis

Ne znam po čemu je prevara tako veliki događaj da ništa ne bude isto i da prouzrokuje velike probleme. U proceni situacije uvek treba poći od mogućnosti da se mi nađemo u istoj. Da li biste vi želeli/

Ovdje se priča o tim nekakvim hipotetičkim situacijama, da li biste ovo, da li biste ono, ali sam mišljenja da niko, ni od onih koji kažu da bi, niti od onih koji su decidni u tome da ne bi oprostili, blage veze nemaju dok se ne nađu u situaciji da moraju da donesu presudu o nekome ko im je do juče bio sve, pa da presjeku i zveknu ga/je maljem po glavi ili kažu ma nema veze sve će biti dobro.

Mnogo sam pametan, da te Bog sačuva :lazy:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne znam po čemu je prevara tako veliki događaj da ništa ne bude isto i da prouzrokuje velike probleme. U proceni situacije uvek treba poći od mogućnosti da se mi nađemo u istoj. Da li biste vi želeli/očekivali da vam partner oprosti neveru koja se dogodila jednom i neće nikad više jer ste se pokajali? I moja partnerka u takvoj situaciji dobija jednu šansu, odnosno pitanje. Želi li da ostane sa mnom u vezi ili da pokuša s njim? Oba odgovora su sasvim validna i meni potpuno prihvatljiva. Nema svrhe da ostane sa mnom ako me više ne voli, ona će biti nesrećna, a na kraju i ja.

Svako snosi posledice sopstvenog izbora, na meni je samo da jasno stavim do znanja da drugog sličnog izbora neće biti.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Prvo moras da postavis pitanje:"Zasto si me prevario/la?"A onda da nudis opciju "On/a ili ja"

Logicno zar ne?

Ukoliko ti kaze glup odgovor,npr:"Nisi redovno ispunjavao/la svoje "duznosti"(:hahaha:) definitivno nema prava na drugo pitanje!Onda znaci da je to bilo samo fizioloska potreba...ili osveta za nedobijanje kod "kuce"...Znaci da ce svaki sledeci put,kad bude uskracen/a otici da trazi utehu u drugoj/me!

Ukoliko ne prekines na prvoj prevari!

Doduse ovo je jako slozeno pitanje i zasto uopste neko vara?!?!

Adrenalin ili sta?:kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

U slučaju prevare je sasvim pogrešno pretpostaviti da je krivica isključivo u partneru. Vrlo je moguće da smo mi krivi, odnosno da smo inicijator potrebe za prevarom. Ali, ako kažemo da ništa nije isto i da više ne želimo videti partnera, kako ćemo saznati šta je uzrok prevare? Bacaćemo pasulj?

Ako je krivica u meni, mogu obećati promenu zarad opstanka veze koja mi mnogo znači. To je znak ljubavi, trud da veza opstane. Ako je prekasno i previše je vezana za mog rivala - doviđenja. Troje je višak u svakom slučaju.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Slozicu se sa Morfom..jer iskreno, ni ja ne vidim zbog cega tolika fama oko toga..

Sigurna sam da vecina partnera cak napravi gresku zbog neoprastanja iste..a ne oprasta se iz ciste sebicnosti i povredjenog ega i bez predhodnog sagledavanja celokupne situacije..

Nekad stvari uopste nisu onakve kakvim nam se cine i zasto srljati, zasto brzati..

Uostalom, kad se malo obuzda taj nas ego, bivamo mirnji, srecniji, a samopouzdanje nam postaje ogromno..

Ima prevara koje se ne mogu oprostiti, a ima i onih koje mogu..na opstu radost obe strane..:)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nema dobrog ili lošeg razloga, dogodi se ili ne. Kad se dogodi, imamo dva izbora: saslušati argumente i pokušati spasiti što se spasiti može (ako može) ili prekinuti vezu.

U tvom konkretnom slučaju, priznao ti neveru nakon nekoliko godina i više ništa nije bilo isto? :blink: Šta se tačno promenilo? Njegova ljubav i pažnja su manje značajni jer te prevario ko zna kad, jednom i nikad više? Mogu razumeti da je poverenje malo poljuljano, naravno da jeste. Ali treba sagledati celinu situacije, ne samo naša osećanja povodom iste.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

U potpunosti se slazem sa Kumicinim razmisljanjem. Nikad vise to nije to, koliko god da se desilo davno ili samo jednom...nikad vise nece biti isto.

Ako nekoga prevariš jer te je zapostavljao, ponižavao, lagao, pravio budalom, onda je dobro kada mu lupiš takav "šamar" i prevariš ga, onda je naravno i poenta u tome da ne bude isto kao i prije nego da se taj neko probudi iz svog ego tripa :lazy:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Toliko je situacija u životu u kojima čovek ne dobija drugu šansu, ne dobija priliku da ispravi propust, da dokaže svoju iskrenost i privrženost. Imam osećaj da ljudi sve češće zatvaraju vrata pred prilikom da nekome pruže drugu šansu. Šta je toliko loše u njoj?

Mogu li ja mojoj partnerki garantovati da nikad neću poželeti da vidim kako je s nekom drugom? Da nikad neću popustiti pred naletom strasti? Da apsolutno nikad neću biti u iskušenju i popustiti? Naravno da ne mogu. Niko to ne može. Ni ona to ne može.

Valjda je ona mera koja prevazilazi trenutke slabosti upravo ljubav. Valjda njen značaj prevazilazi slabosti ljudske psihe. Ako ona postoji, još jedna šansa je najmanje što možemo da joj pružimo. Ako ne postoji, nikakvo opravdanje i nikakvo obećanje suštinski nisu ni važni.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mi pricamo o prevari, ne o begu iz propalog braka ili veze, jer se to sto si naveo odnosi upravo na katastrofu od zivota. Kada neko u vezi onog drugog ponizava, vredja, maltretira bilo kako, onda tu vise nema prevare.

Pa ako prevara nije posledica lošeg braka, veze, zašto je činiti?

Zar nas razum i kontrola poriva ne razlikuje od životinja?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...