Idi na sadržaj

Dekoracija i farbanje jaja za Uskrs


Preporučene poruke

Dekoracija i farbanje jaja

Kreativci prepuni ideja u velikoj želji da ih ispolje i pokažu svoje umeće ili da jednostavno uživaju u radu, svaki put željno očekuju novogodišnje, božićne ili uskršnje dekoracije. Uskrs je svakako veliki praznik ispraćen pripremama koje obuhvataju i dekoraciju. Kao i drugi praznici, Uskrs ima svoju tradiciju pa i farbanje jaja nosi simboliku i verovanje, no ovog puta ćemo se osvrnuti samo na estetiku. Evo nekoliko ideja kako da ukrasite jaja koja će se kasnije koristiti u prehrani, a da pri tom ne koristite toksične materjale poput lepkova, sprejeva ili lakova.

Za ukrašavanje jaja, ukoliko lepo crtate možete koristiti pčelinji vosak. Iscrtajte šare na jajetu zatim jaje stavite u boju. Kada izvadite obojeno jaje, skinite vosak topljenjem brišući ostatke papirom.

Uskr%C5%A1nje-%C4%8Carolije-Farbanje-Jaj

Ukoliko Vam je suviše komplikovano da šarate uskršnja jaja voskom ili nemate sve sastojke, evo metode koja će imati sličan učinak, a sve što je potrebno možete naći u kuhinji. Porebno je da probušite žumance i izlijete ga u manju posudu, opnu možete baciti. Zatim u žumanac treba dodati ekstrakt boje koju želite. Za jaja koja će služiti konzumiranju, koristite ekstrakt prehrambene boje ili one koju ste kupili za farbanje jaja. Umutite prah boje sa žumancetom i dobićete željenu boju nalik uljanoj boji. Prefabajte njome već skuvano i osušeno jaje. Dok se boja nije sasvim osušila uzmite čačkalicu i napravite šare tako što ćete skinuti boju koju ste naneli.

Farbanje-Jaja-Ku%C4%87ne-%C4%8Carolije.j

Osim za pravljenje boje, žumanac možete koristiti i za lepljenje. Ukoliko želite da uskršnja jaja ukrašavate kolaž papirom, cirkonima ili mozaikom od polupanih ljuski, umesto lepka koji može imati toksične materije koristite žumanac kao sredstvo za lepljenje.

Uskr%C5%A1nja-Jaja-Dekorisana-Lepljenjem

Farbanje jaja nakon kuvanja možete uraditi i na sledeći način: navucite rukavice i posipajte po njima nekoliko kapi različitih ekstrakata prehrambenih boja. Još ne ohlađeno skuvano jaje protrljajte kroz ruke i ono će se obojiti u nekoliko različitih nijansi. Ovako ofarbana jaja će se brže sušiti ako ih umažete bojom dok su još vruća.

%C5%A0arena-Uskr%C5%A1nja-Jaja.jpg

Vrlo jednostavno možete našarati uskršnja jaja tako što ćete pre umakanja u boju povezati gumice za tegle preko jajeta. Kada izvadite jaja iz boje, skinite gumice a šare će ostati na mestima gde su one bile. Ako želite kombinaciju dve boje, prvo ofarbajte jaje u jednu svetlu nijansu ( npr. roze), zatim stavite gumice pa potopite jaje u drugu boju (npr.plavu).

Uskr%C5%A1nja-Jaja-Vezana-Gumicama.jpg

Takođe možete jaja ukrašavati biljkama. Listići deteline, peršuna, ruže ili bilo koji list koji Vam deluje zanimljivo može se prilepiti na ljusku, zatim se jaje umota u najlon čarapu koja čvrsto zategne listić. Nakon bojenja, čarapa i list se skidaju a šara ostaje na mestu gde je bio list. Umesto listića biljaka, kao šablon za farbanje jaja može se iskoristiti samolepljivi masni papir. Isecite oblike, odnosno motive šara koje želite, zalepite papir, umotajte u čarapu i potopite u boju. Takođe možete koristiti kombinaciju dve boje kao i kod vezivanja gumice.

Farbanje-Jaja-Za-Uskrs1.jpg

Samo najlon čarapu možete povežati oko jajeta u nekoliko čvorova i na svakom mestu gde se nalazio čvor na jajetu će ostati šara nalik sjajnoj zvezdi.

Stari džak u kome se pakuje krompir ili paprika može takođe biti lepa šara na uskršnjim jajima. Jednostavno se jaje poveže u komadić mrežice i spusti u boju.

Kako bi jaja koja ste ofarbali pri kuvanju imala sjaj dovoljno je da ih nakon vađenja iz boje premažete pamučnom krpicom koju ste pokvasili jestivim uljem.

Neki od ovih načina ukrašavanja uskršnjih jaja ste zasigurno probali, podelite sa nama mišljenje o tome koja je metoda najbolja ili nam predložite neku novu ideju koju nismo spomenuli. Prepustite se mašti i uživajte u šarenim kreacijama i pripremama za Uskrs.

izvor: klik na link

Znam da nije hobi, ali će farbanje da bude aktuelno u predstojećem periodu...

Znam da ste maštoviti i kreativni, te bih Vas zamolila da neke ideje,

tajne Velikih majstora, podelite sa nama :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 54
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Ovaj put sam vrlo jednostavno našarala jaja u džaku

Da sam moderator, ja b' ovo ladno obrisao. Totalni oftopik! :hahaha::hahaha:

Браво Вецо..заслужила си један ....не за фарбање..него за прву реченицу.....   Офарбао сам 60 јаја...јутрос...ко прави папучар а вомен отишла на кафу на трач партију... а синоћ сам расписао кућни кон

Zakačene slike

Uskršnja „tetovirana“ jaja

2484362670086219738S600x600Q85.jpg

Potrebno :

  • jaja

  • crni marker sa tankim vrhom(cd-dvd)

  • tempere
  • četkice

Obarite jaja i prohladite. Za ovu tehniku, najviše odgovaraju,a i najlepša su bela jaja. Sa grafitnom olovkom nacrtajte šare, a onda sa crnim markerom pređite preko njih.

2169115650086219738S600x600Q85.jpg

2549004140086219738S600x600Q85.jpg

2647002530086219738S600x600Q85.jpg

Ostavite da se tempera osuši, zatim pređite sa markerom preko obojenog dela,crtajući linije i tačkice.

2758233420086219738S600x600Q85.jpg

2403798490086219738S600x600Q85.jpg

izvor:klik na link

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Začarana jaja

Potrebno je:

1 kesica želatina u prahu (Dr. Oetker)

2 kašike graška

2 kašike kukuruza šećerca

1 crvena paprika

1 manja šargarepa

listići peršuna

6-7 jaja

Na dnu svakog jajeta napraviti rupu i iscediti jaje.

Svaku ljusku od jajeta oprati sa toplom vodom i ostaviti da se osuši. Šargarepu obariti, procediti, a zatim ohladiti i iseckati na manje kockice. Papriku takođe iseckati. Svako jaje napuniti povrćem, ali ne do vrha.

Želatin spremiti prema upustvu sa kesice a onda nalijte jaja sa njim.

Jaja stavite uspravno,najbolje u kutiju za jaja ili postolje. Ako nemate trenutno kutiju ili postolje, možete iskoristiti i manje čašice za rakiju. Jaja ostavite par sati da se želatin stegne, a onda pažljivo skinite ljusku.

Sve ovo isto možete spremiti kao što spremate pihtije i onda tom smesom napunite jaja.

Izvor: klik na link

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mermerno jaje

Potrebno:

kuvano i ofarbano jaje u srebrnu boju

plava prehrambena boja u prahu

tanja najlonska kesa

lepak za drvo

Lepak za drvo sipati na dlan,a onda celo jaje protrljati sa njim. Prehrambenu boju u prahu sipati na kesu, ne ravnomerno tako da na pojedinim delovima ima više boje a negde manje. Staviti jaje i sa kesom ga pomerati levo desno, tako da se boja zalepi za njega.

Izvor: klik na link

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Vaskrs ili Uskrs je veliki hrišćanski praznik. Jedan od glavnih običaja za ovaj praznik je farbanje jaja, što posebno veseli decu. U većini krajeva, Uskršnja jaja se boje na Veliki petak, naročito crvenom bojom, mada sе poslednjih godina sve više koriste i druge boje i razni stilovi ukrašavanja.Prvo jaje se tradicionalno boji u crvenu boju i naziva se “ čuvarkuća “ i ono se čuva u kući, da štiti od nesreće i bolesti.

2324063590086219738S600x600Q85.jpg

Deci treba dozvoliti da aktivno učestvuju u pripremi za ovaj praznik,odnosno u farbanju jaja. Njihova mašta i kreativnost će stvoriti prava remek dela. Dajte im voštane bojice da već po kuvanom i obojenom jajetu crtaju ili samolepljivi kolaž papir da naprave svoje mozaik jaje. Ova jaja su idealna za decu jer su vesela i jestiva.

2694584380086219738S600x600Q85.jpg

2729146380086219738S600x600Q85.jpg

Ova jaja su bojena sa temperama

2690514230086219738S600x600Q85.jpg

2136293070086219738S600x600Q85.jpg

izvor:klik na link

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jaje za kreativne i maštovite

Uskršnja jaja sada mogu biti mali modeli koji će poneti vaše kreacije. Samo ofarbana ili ukrašena dodatnim detaljima, važno je da praznična trpeza bude u što različitijim bojama proleća.

23-04-lifestyle-1.jpg

23-04-lifestyle-3.jpg

Vaše carstvo boja kojim ćete ukrasiti jaja, uskršnju trpezu, prostor u kome sa porodicom praznujete, može biti samo vama svojstveno.

Jednobojna ili šarena, drečava ili tamnijih nijansi, mogućnosti i ideja za dekoraciju jaja je mnogo. Iako će majstori u dekorisanju uskršnje trpeze ispratiti trendove drečavih boja i zabaviti se kontrastnim nijansama, ima i onih koji bi radije da sve bude manje šareno i u sličnim tonovima.

23-04-lifestyle-2.jpg

Poklonici trendova će se povinovati savetima dekoratera prostora da u svoj dom unesu što više prolećnih boja.

Različite nijanse zelene i boje prolećnog cveća treba da ispune svaki kutak, pa i da oplemene prazničnu trpezu.

Puna korpa jednobojnih jaja pored tek ubranih lala i zumbula biće dovoljna za one tradicionalnog stila i svedenog ukusa.

23-04-lifestyle-4.jpg

Za kreativnije i maštovitije, igra se nastavlja dodavanjem šarenih perli, dugmadi, školjki, mašni, ukrasnog papira i nalepnica.

Uz spretne ruke, malo lepka i dovoljno vremena za igru, uskršnja jaja mogu podsećati i na male igračke kojima će se obradovati najmlađi članovi porodice.

Jaja u ruhu pileta, zeke, jagnjeta i praseta biće idealna zabava svima koji u pripremanju obaveznog prazničnog ručka unose radost malim, lako dostupnim stvarima.

23-04-lifestyle-5.jpg

Izmenjeno od strane člana Goga
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 10 meseci kasnije...

DEKORACIJA I FARBANJE JAJA ZA USKRS

Izvor: kucnecarolije.com

Pre nego počnete da razvijate ideje o tome kako ćete ukrasiti ovogodišnje uskršnja jaja, podelite farbanje na dve vrste: farbanje ispražnjenih jaja i fabanje jaja koja će se kasnije koristiti u ishrani. Jaja koja će se koristiti za ishranu ne bi trebalo bojiti lakovima, sprejevima niti koristiti lepak. Nasuprot tome, jaja koja su ispražnjena i koja će služiti kao dekoracija za Uskrs možete ukrasiti najrazličitijim metodama.

Da biste israznili jaje ptrebno je da iglom izbušite dve rupice, jednu na donjoj, jednu na gornjoj strani jajeta. Rupice treba da budu prečnika 2 do 3 mm. Kada napravite rupice, jaje stavite iznad činije i duvajući u gornju rupu sadržaj jajeta ćete izbaciti kroz donju rupu. Kada ispraznite jaje, ušpricajte vodu unutra kako biste isprali ljusku. Sadržaj koji ste izbacili iz jajeta možete upotrebiti za pripremu nekog jela, zato je važno da pre pražnjenja jajeta pripremite čistu posudu.

Ispražnjeno i oprano jaje nakon sušenja možete ukrašavati.

Farbanje-Jaja-Uskršnje-Čarolije.jpg

Ovako ispražnjene ljuske možete dekorisati nanošenjem različitih nijansi lakova ili sprejeva. Na ovaj način možete iscrtavati najrazličitije motive, ali možete napraviti jednobojna zlatna ili srebrna jaja metalitziranim sprejem. Pored lakova, za iscrtavanje najrazličitijih motiva možete koristiti vodootporne flomastere. Flomasteri su praktični za iscrtavanje tankih linija ili motiva poput srca, cvetova ili ispisivanje imena.

.Farbanje-Jaja-Za-Uskrs.jpg

Ukoliko ne želite da se poigrate samo bojama, prazna uskršnja jaja možete ukrasiti cirkonima, šljokicama, čipkom ili nalepnicama. Jednobojna uskršnja jaja će izgledati savršeno ako ih obavijete satenskom mašnom i dodate poneki biser ili cirkon. Neke od ovih ukrasa možete upotrebiti i na jajima koja će se koristiti za jelo, ali ukoliko je neophodno koristiti lepak, bolje je ukrasiti ispražnjeno jaje.

Uskršnje-Čarolije-Farbanje-Jaja.jpg

Prazna uskršnja jaja možete ukrasiti perlicama koje ćete nanizati na strunu a zatim oblepiti jaje njima, ili tako što ćete umočiti jaje, odnosno ljusku u lepak a zatim ga jednostavno uvaljati u perlice. Na sličan način ljusku premazanu lepkom možete ukrasiti komfetama, semenjem ili kristalima.

Uskršnje-Dekoracije-Kućne-Čarolije.jp

Čipku ili neki drugi motiv možete iskoristiti kao šablon po kome ćete ukrašavati jaja. Ukoliko ofarbate jednu ljusku crvenom bojom, kada se boja osuši pričvrstite čipku ili drugi šablon oko ljuske, zatim isprskajte zlatnim sprejem i uklonite čipku. Na ovaj način dobićete zlatno jaje sa šarom crvene čipke. Naravno izbor boja u potpunosti prepuštamo Vama.Još jedan način da ukrasite jednobojna uskršnja jaja jeste da iskoristite nalepnice kojih u vreme Uskrsa ima u izobilju. Takođe možete napraviti nalepnice od papira pa jajetu dodati zekine uši, ili iscrtajte mašne i cvetiće pa njih nalepite na ljusku.

Uskršnja-Jaja-Dekoracija-Nalepnicama.jp

Prazna uskršnja jaja možete poređati u korpicu kao dekorativni motiv za vreme praznika, ali ih možete okačiti satenskom trakom kao ukrase koji će oplemeniti izgled doma ili dvorišta. Takođe možete kroz rupice koje ste ranije napravili za pražnjenje jaja provući tanku mekanu žicu ili strunu pa od lepo dekorisanih ljuski napraviti venac za vrata.Pored toga što prazna uskršnja jaja možete bojiti i dekorisati na mnogo načina ne vodeći računa o toksičnosti preparata, ovakva jaja će duži vremenski period poslužiti kao ukras doma, možda čak i za sledeći Uskrs.

Još malo ideja za predstojeći praznik :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Jaja bojena svilom, cipkom i cveklom

Ovo je vise ideja nego recept, pa evo i tehnike.

Za jaja bojena svilom, stare svilene marame ili kravate isecite na komade dovoljno velike da obmotaju jaje. Stavite gazu ili komadic isecene tkanine, preko nje komad svile, obmotajte nekuvano jaje i stegnite gumicom. Stavite u posudu sa vodom, dodajte tri kasike sirceta i kuvajte 20 minuta na tihoj vatri. Odvezite, pusite da se prosusi pa premazite sa malo ulja. Bojila sam po tri jaja slicnih boja. Sara sa tkanine ce se kompletno oslikati na jaje, tako da treba staviti najlepsu saricu koja vam se na tkanini svidi. Ovo mozete raditi samo sa svilom, ako je marama od poliestera, jaje se nece ofarbati.

Za jaja bojena cipkom, skuvajte jaja, obmotajte cipkom na isti nacin kako kada radite jaja bojena svilom. Spustite u boju koju ste pripremili prema uputstvu proizvodjaca. Izvadite, odsecite, prosusite i premazite sa malo ulja. Vazno je samo da se cipka dobro zategne. Mislim da je bolje kada se koristi najlon cipka od one pamucne, jer pamuk lako upije i razlije se boja.

Za jaja bojena cveklom, obareno i oljusteno jaje stavite u posudu sa narendanom cveklom kojoj ste dodali kasiku-dve limunovog soka. Ostavite da u tome odstoji minimum 6 sati. Vazno da jaje bude potpuno pokriveno pireom. Mozete raditi od sirove cvekle ili one iz tegle. Ja sam radila sa sirovom i izgledaju jako lepo kada se serviraju uz uskrsnje predjelo.

Ideja za bojenje jaja je od Marthe Stewart.

Izvor: www.coolinarika.com

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Skuhajte jaja i ohladite. Mozete ih ostaviti neofarbana ili ofarbati u boju koju zelite. Sa salveta izrezite precizno motive (ovo je bio cvijet). Umutite bjelance, stavite motiv na jaje. Umocite cetkicu u bjelance, prstom drzite motiv i polako premazujte papir sa motivom preko jajeta. Kako se papir kvasi od bjelanca tako prijanja za jaje kao da je ljepljeno. Ostavite da se osusi i ujutro premazite maslinovim uljem.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Prirodno bojena jaja

Zašarenite vašu uskršnju trpezu ovim interesantnim jajima bojenim u crvenom (ljubicastom kupusu). Proces je jednostavan ali uzme malo duže vremena da jaja dobiju željenu boju. Koristite samo jaja sa bijelom ljuskom, braon jaja vam nece dati ovakav rezultat.

Stavite jedno jaje u šerpu i napunite vodom tako da bude oko prst visine iznad jajeta. Izvadite jaje (koristi se samo da se odredi omjer vode). Nasjecite kupus na četvrtine i iskidajte list po list. Stavite u šerpu sa vodom i stavite da vrije pola sata. Voda ce biti crvena a listovi kupusa ce izblijediti. Uzmite drugu posudu i procijedite kupus tako da u posudi ostane samo voda. Vodu vratite u šerpu i malo pritiskajte listove kupusa da iscjedite svu boju.

Listove kupusa bacite a obojenu vodu stavite da ponovo provrije pa smanjite temperaturu da samo polagano vrijucka. Dodajte 60 ml sirceta i polako spustite jaja. Stavite samo jedan red jaja. Možete staviti pola jaja sa naljepljenim cvjetićima ili listovima uvezanim u najlon čarapu. Kuhati lagano pola sata. Iskljuciti i ostaviti da stoji u toj vodi da stoji najmanje tri sata, možda i više. Ispočetka će vam se činiti da se jaja nikada neće obojiti, ali budite strpljivi. Kada vidite da se boja počela hvatati provjeravajte s vremena na vrijeme. Kada dobijete željenu nijansu izvadite jaja, osušite ih i premažite uljem.

Dakle:

- koristite samo jaja sa bijelom ljuskom (sobna

temperatura)

- kuhajte samo jedan red jaja

- budite strpljivi (dok cekate mozete bojiti druga

jaja)

- sto jaja duze stoje u vodi boja ce biti jaca

- dobar je i Lilin prijedlog da se jaja prvo skuhaju i

onda samo stave u drugi put prokuhanu vodu sa

sirćetom i tako ostav da stoje

Slika iz magazina Country Living

Postupak na blogu autorice ciji je recept koristen u magazinu (njena su tamnija, a smedja jaja su kuhana u lukovini i brusnicama)

Izvor: www.coolinarika.com

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Uskršnja jaja

Evo jedne ideje koja će Vam pomoći da lako i neobično ukrasite uskršnja jaja.

Verujem da svi u kući imate barem jedan džak koji je ostao od kupovine krompira ili nekog drugog voća ili povrća. Umotajte jaje u mrežicu od džaka i vežite koncem. Višak odsecite. Pazite da mrežica ne bude labava da bi se lepo iscrtale njene konture na jajima.

Skuvati jaja i pripremiti boju.

Svako jaje obojiti i ostaviti da se malo prosuši na kartonu od jaja.

Pažljivo da jaje ne bi puklo odsecite mrežicu i jaja premažite nauljenom krpicom.

Izvor: www.coolinarika.com

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Uskrsnja jaja farbana gazom i tecnim bojama

Jos jedna zanimljiva tehnika farbanja jaja koja ce se sigurno dopasti ukucanima...

Skuvati zeljenu kolicinu jaja.

Neotvorenu tecnu farbu za jaja ubaciti u posudu sa vrelom vodom oko pola minuta (voditi racuna da voda ne dospe u sadrzaj bocice).

Jaja umotati u deblju gazu ili deciju pelenu koju ste prethodno pokvasili vrucom vodom i gumicom vezivati vrhove. U vrlo malim kolicinama nakapati zeljenom bojom i tako vezana ostaviti koji minut da se prohlade.

Kada se jaja ohlade skinuti gazu.Ukoliko zelite mozete naknadno na mesta koja su ostala neofarbana, zaviti gazu na kaziprst,umakati u zeljenu boju i lagano ostavljati otiske na tim mestima.

Izvor: www.coolinarika.com

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

‘Jevrejska’ jaja

Jos jedan predlog za farbanje jaja.

Priprema

U dublju šerpu staviti lukovinu.Glavicu luka krupnije nasecite i stavite preko lukovine. Poređajte oprana jaja, stavite bibera i lovora, soli i sirćeta, jos lukovine preko svega i nalijte mlakom vodom i kuvajte 12 sati na slaboj vatri. Na pola kuvanja doliti još tople vode, ako je potrebno. Ja ih ostavim preko noći da se kuvaju na jedinici. To je sasvim dovoljno kuvanja. Možete ih kuvati i 24 sata, mada već posle 12 imaju divnu tamno braon boju i odličan ukus. Cela poenta i jeste u ukusu. Meni su i izgledom privlačna, a možete ih dodatno išarati ili nalepiti neke nalepnice.

Posluživanje

Jevrejska jaja,mada ih zovu i drugačije. Izgleda da ima raznih varijacija (dodavanje dimljene slanine). Svakako su jako ukusna jer svi ovi začini prodru u jaje, oboje belance u smeđkastu boju i daju mu odlicnu aromu!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 5 meseci kasnije...

Potrebno: jaja, boja, mašta i evo nekoliko lepih primera:

002.jpg

450371398_fc773d9024.jpg

aa1024x768.jpg

Jaja farbana u vodi u kojoj se kuvaju ljuske crnog luka (tzv. lukovina) i najzdraviji je način farbanja jaja.

Postoji jedan interesantan način kako bi se jajetu dao mermerni izgled. Raskvašene ljuske crnog luka obaviti oko jaja a zatim vlažnom gazom uiviti jaje i zavezati krajeve u čvor. Jaja kuati na tihoj vatri, pustiti da se ohlade, odstraniti ljuske i gazu, namazati uljem.

ONIONSKINBATH.jpg

Ovo bi bila "mermerna" jaja.

IMG_17131.jpg

IMG_1859.jpeg

coloredeggs.jpg

coloreggsfacebookcover.png

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...
  • 3 meseci kasnije...

Ne znam kako si uradila farbanje, al ako ti bude od pomoci, mi jih najpre skuhamo u vinu i onda ostavimo jos jedan dan (ili noc) u tom istom vinu.. budu lijepe boje i kristalci po njima.. :) mozes uzeti i Refošk (il neko slicno vino) i bice jaaako tamna, lijepa, sa kristalima.. :) kad se skuhaju, samo ostavi da se ohlade u vinu..

A ima jos jedna varjanta..

Zamrznute borovnice ukuhajte sa malo vode, ocjedite i vruca kuhana jaja stavite u tu vodu. Od boje samog jajeta zavise onda kakve ce biti boje. Bude raznih od iste vode. Jedino ako kupis ona bijele boje, tad su vjerovatno najljepse boje jer najvise ''odnesu'' od borovnica/vina. :)

E da, i ako zelite da se ljepo sjaje - na kraju ''obrisite'' ih jednim dobrim masnim parcetom prsuta. ;)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...