Sign in to follow this  
Followers 0

Moji (trademark) recepti

65 posts in this topic

Posted · Report post

Punjeni krompir

Moze da se sluzi i kao prilog, a savrseno dobro bi pasovao i kao glavno jelo.

Potrebno:

6 - 7 vecih krompira

100 gr sunke

100 gr slanine

dva luka (ili jedan, kako ko voli)

100 gr sampinjona

100 gr sira (trapist ili bilo koji tvrdi koji se tegli)

jogurt

prezle

cen belog luka

Krompire treba iseci na polovine i izdubiti kasikom, sto vise moze da se izdubi, tako da ima oblik camca. Poredjati krompire u dooobro nauljenu tepsiju, u svaki krompir sipati po jednu kasiku jogurta i filovati.

E sad, fil. Prvo idu pecurke i luk, dinsta se dok pecurke ne puste vodu i dok luk ne dobije onako staklast izgled, na to se dodaju slanina, sunka i sir. To treba da se samo malo zapece, jer sunka obicno pusta dosta slanog. Doda se jogurt (odokativno) i prezle da stegnu tu smesu. Na kraju se doda sitno iseckani beli luk, jos malo treba da bude na ringli i fil je gotov.

Tim filom lepo nafilovati krompire, rernu zagrejati na 250 stepeni, krompiri se obicno peku oko pola sata do 45 minuta, zavisi kako ste izdubili krompir.

Next time cu da metnem slidze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Gulas od pecuraka i belog mesa

Potrebno za 5 osoba:

- 500 grama pecuraka (moze i vise, nece da skodi)

- 500 grama belog mesa

- 4 glavice luka

- aleva paprika

- so

- sok od paradajza

- biber

- beli luk

- origano, lovor i cili

Sve se zivo secka na delove. Luk za dinstanje, pecurke i meso za kuvanje. E sad, ja sam imala strucnu pomoc :osmeh:

pikchr7988.jpg

Bakutic je sek'o luk, ja sam bila zaduzena za ostalo. Pecurke komotno mogu da se seku na vece delove, posto ce se tokom kuvanja smanjiti.

pikchr7992.jpg

Kad ste sve iseckali, prvo se stavi mesto da se skuva, odvojeno od pecuraka.

pikchr7993.jpg

U meso sam stavila skoro sve od zacina sto sam nasla. Vegetu, biber, malo karija, malo cilija, malo muskatnog orascica, bosiljak i origano. Kuva se odvojeno zato sto pecurke imaju jako jak miris i nisam htela da ga meso nahvata, nego da ima svoju aromu.

Kad se to skuva, odlozi se sa ringle i ostavi se da stoji u tom soku u kom je kuvano.

Next, luk i pecurke. Prvo se luk posteno udinsta (ja sam roknula dve case vode), dok ne bude skroz mekan, i tek kad bude mekan dodaju se pecurke. Ne dodaje se voda u pecurke jer one same puste svoj sok. Treba da se kuvaju petnaestak minuta, ali to zavisi od kolicine koju ste stavili, moze da bude i duze. Ako ne volite taj miris pecuraka, stavite persun i bosiljak.

pikchr7994.jpg

Kad su pecurke skuvaju, dodaje se mesto zajedno sa sokom u kom je kuvano. Promesajte dobro i dodajte oko pola litre soka od paradajza, kuvajte dok se malo ne zgusne (ako se ne zgusne, dodati gustina), i na kraju dodati dosta origana, sitno seckani beli luk i lovorov list. Malo kuvati da se ukusi sjedine i tananana :kez:

pikchr7996.jpg

vojo, Aiko and vesticara like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ovde samo ja trejdmarkujem :kez:

Belo meso u slaninici

Potrebno za 4 osobe:

- jedna poveca pileca belina

- 300 - 400 grama slanine

- 100 grama sira

- cen belog luka

- pavlaka

- senf

- so i biber

- mnoooooooooogo cackalica :smeh:

Belo meso se isece na snicle (koliko mozete, posto je belo meso malo nezahvalno za to, meni je to opet baka uradila), izlupa cekicem ako je potrebno i potopi u mleko.

pikchr2012.jpg

U medjuvremenu, dok ono tako fino upija mlekce, skuvajte kafu:

pikchr8196.jpg

pikchr8199.jpg

Dok skuvate kaficu i dok je polako ispijate, sir i slaninu iseckajte. Slaninu na snite a sir na duguljaste komade. Da, i otvorite pavlaku i senf :kez:

pikchr8197.jpg

E sad, posto ste izvadili mesto iz mleka, obicno ga treba malo ostaviti da se ocedi, mada, nije nuzno ja sam cekala, imala sam baku na ledjima). Dakle, posto je meso spremno, cen belog luka presecite po polovini i time natrljati belo meso.

pikchr8201.jpg

Nadalje, meni su posle ove slike bile previse prljave ruke da bih bilo sta fotkala, pa cete se osloniti samo na reci :osmeh: Posto ste istrljali meso belim lukom, dovatite se soli i bibera, pa ga fino zacinite, ali ne mnogo, jer slanina pusta dosta soli. Kad ste ga zacinili, namazite pavlaku i senf, bacite sir na meso, pa uvijte belinu u rolnicu. Kad je uvijena tako, uzmite snit ili dva tanko secene slanine i (po recima moje bake) komotno je silujte cackalicama, da se ne bi raspalo dok se pece.

pikchr8202.jpg

Kad budete metnuli tovar da se pece, nemojte pretovariti tiganj jer necete moci da okrecete meso zbog cackalica, posebno ako ste na jedno parce mesa naboli 10 komada kao ja (sto je sigurno.. :beyond: ). Obavezno ga poklopite da bi se i ono od gore ravnomerno skuvalo pa tek posle zapeklo.

pikchr8204.jpg

Ja sam se setila jos necega :astasad: Da mi se sir ne bi ocmoljio, upalila sam rernu i tamo je stajalo meso do rucka:

pikchr8203.jpg

E dalje:

Posto je jelo bilo klot, tj. bez salate, zbuckala sam neku glupost od luka i jaja. Luk sam isprzila na tom ulju koje je ostalo od pecenja, roknula sam dosta karija, a na taj luk sam dodala ostatak od slanine, jos malo pavlake i senfa, narokala bibera i jaja. Napravial sam neki brzinski omlet koji je planuo brze od mesa.

pikchr8209.jpg

Ono sto zaista ostane kao otpadak (kozura od pileta i slanine - ako ostane), date ovome:

pikchr8211.jpg

Bracne ponude primam u inbox :cica:

vojo, bellissima, Aiko and 1 other like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Kobaja a la Starsica

Potrebno za 4 osobe:

- 4 kobasice

- sir (neka bude oko 100 - 150 grama, mada ja to odokativno)

- senf

- pavlaka

Ovo je jelo iz nuzde. Kobaje stoje vec neko vreme u frizideru, neke su nikakve, pa reko', da se ne bace :beyond:

Kobasice treba preseci na cetvrtine a sir treba izrendati. Ponovicu, treba skinuti poklopce sa senfa i pavlake, ja sam to ovde zaboravila da uradim, silly me :kez:

pikchr8213.jpg

Svaku cetvrtinu treba zaseci sto dublje mozete jer ce posle taj fil da udje u te zasekline.

pikchr8215.jpg

Kad ste obavili zasecanje, namazete parce sa pavlakom i senfom (komotno mozete roknuti vise senfa, nece da skodi) i pobacate rendani sir odgore. Prvo sam htela da te zasekline filujem sirom, ali sam skontala da je to previse drkanja za gladan stomak pa sam odustala od te zabave.

pikchr8214.jpg

Znam, znam, izgleda kao bolesna shurica. LM, di sam stala.. Da. Kad ste to poradili, naredjajte u tepsiju, ali ne treba puno ulja, zato sto ce kobasica pustiti svoju mast i bice jako masno ako preterate sa uljem. Ja sam tepsiju prekrila sa alu folijom i pekla u Lerni nekih 20 minuta na 200 stepeni.

pikchr8216.jpg

Ne morate peci sa folijom, mozete i bez nje, ja sam samo htela da se dopola skuvaju a dopola ispeku, mada nisam vracala nazad kad sam skinula foliju jer sam bila jako gladna i mrzelo me je da cekam :kez: Uz ovo odlicno ide zelena salatica jer osvezava, ipak je kobaja masnija malo.

Ovog puta nije bilo ostataka za kera, smorio se kao plovak :kez:

Edited by Starsica

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ovde samo ja trejdmarkujem :kez:

Jebiga kad si postavila visoke standarde. Sad ja kao treba nesto da palamudim kako diMstam, poxujem i poshiram a nemam slike da potkrepim pa jos sve jednako resajzovane, pa chista Lerna pa ovo pa ono.. A plus da licim na nesto odavno bih se okacila na erotiki ne bi cekala ovu kulinarsku temu.. :huh:

Evo izkopiracu ovo od tamo, znam da je moje, poznam i tanjir i rukopis. :)

salata.jpg

Bareno povrce pomesano sa feta sirom, poshkropano maslinovim uljem i zacinjeno bosiOkom, kojeg mechem u sve i svasta, volim mu miris.

Obecajem da ce sledeci put biti nesto kompliciranije i bolje potkrepljeno fotkama. :zakletva:

Aiko, bigrancer, vojo and 1 other like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Meso a la Nema Ime

Potrebno za 4 osobe:

- pola kile snicli (od bilo cega, mi smo ovog puta imali neku krmetinu)

- pola kile rostilj kobasica

- 7 glavica luka

- 200 grama sira

- pola litre soka od paradajza (ili litra, ako zelite vise safta)

LM, ovo nije striktno moj recept, drugarica mi je dala ideju jer je to pravila videvsi recept ne znam gde, ali sam ja to malo modifikovala. Dakle, meso se zacini, luk se isece na kockice a sir se izrenda.

pikchr8287.jpg

Kad to zavrsite, pekac maaaalo nauljite, cisto da se ne nista ne lepi za dno. Prvo se naslaze luk a na luk ide sok od paradajza kojeg u tom sloju treba da ima vise iz razloga sto se taj luk tu skuva:

pikchr8288.jpg

Na taj sok se redjaju meso i kobaje i na njih ide sir (ali kako god zelite redjajte, ja sam pravila dva sprata da bi bilo vise sira).

pikchr8289.jpg

Kad potrosite mesinu, opet odgore stavite luk i polijete sokom od paradajza, i ako vam ostane sir, stavite i njega. Nemojte poklapati pekac jer sok od luka treba da ispari, ja sam se tu zajebala jer sam poklopila na sat vremena pa se meso dopola skuvalo. Tako da, nix poklapanje. Roknite ga u rernu na 200 smesta stepeni, pece se oko sat i po vremena.

pikchr8290.jpg

Konacne slike nema jer smo pojeli sve. Opet :kez:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Malopre skoknuh do kuće da doručkujem i obradujem sva moja čula. Od kako sam pre četri nedelje promenio režim ishrane i drastično suzio izbor namirnica, jedno od otkrića i jela u kojima naprosto uživam je sledeće:

fotografija23771024.jpg

Luk isečem na četri koluta, u stvari zavisno od veličine da svaki kolut bude barem oko centimetra debeo, pa ga na laganoj vatri pržim sa obe strane da se ustakli, dobro pobiberim i zalijem sa ulupanim belancima. Ne mešati! A na pola pečenja omlet okrenem kao palačinku.

Naprosto se davim u tome. Prelepi osećaj kada zagrizeš luk. Ima divnu strukturu pod jezikom.

Jedina zamerka je što dok se luk prži, odnosno okreću kolutovi, dosta prska. A prevrtanje omleta obavezno, bez obzira na moju zavidnu veštinu baratanja sa tiganjem, iz predostrožnosti radim iznad sudopera. :kez:

Edited by Adrijan
Nisam u kupatilu. :lol:
Goga, Starsica, Duga 12 and 2 others like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jbg,nemam fotoaparat :(

al imam lagan i brz recept koji moji prijatelji obozavaju

elem

izdinstati crni luk,dodati par cenova belog,iseckanog,tresnuti u to konzervu pelata,ako treba i malo domaceg paradajz soka i prokrckati dok ne postane gust sos

ne razbijati komadice pelata

posoliti,pobiberiti,umesati bosiok

obariti makarone u slanoj vodi

u vatrostalnoj redjati: sos-makarone,pa sos ,a u njega ususuriti komade (krupne )mozarele,ozgo opet malo sosa pa makarona i zavrsiti sa sosom

narendati preko malo nekog kackavalja,ili posuti pamermezanom

pa u rernu

kunem se da je za veceru uz casu vina oda hedonizmu...:kez:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cufte od tunjevine

Potrebno za 5 osoba:

- 3 konzerve tunjevine u komadu (ima vise :kez: )

- 3 cena belog luka

- 3 glavice crnog luka

- 2 fina snita slanine

- 3 jajeta

- prezla i mleko

- sir

- vegeta, biber, origano i kari

pikchr8303.jpg

Tunjevinu dooooobro ocediti od tog njenog ulja i usitniti je. Crni luk izdinstati a beli iseci sitno, sitnije. Crni luk se dodaje na kraju, dok se beli luk doda odmah u tunejvinu da bi meso dobilo taj smek. Slaninu iseci na sitno takodje, isto kao i sir i dodati u smesu.

pikchr8305.jpg

Na kraju, dodati jaja, prezlu i mleko, kao i crni luk, i prezlu ili mleko dodavati dok se ne dobije kompaktna masa. Zaciniti po volji, samo sa karijem ne treba preterivati. Ruke navlaziti i praviti cufticeeee :osmeh:

pikchr8306.jpg

Nemoj da se neko smej'o mojim papucama :kez:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Musaka od tikvica i povrca

E sad, ovde ima svega i svacega. Od planiranih samo tikvica i pecuraka, upalo je jos stvari :kez:

Potrebno za 4 debele porcije:

- oko pola kile tikvica (na snite, na krugove, svejedno)

- pola kile pecuraka

- 200 grama sira

- prezla

- pavlaka

- so, biber

- rostilj - kobaja i maaalo slanine (a to je upalo samo zato sto je ostalo u frizideru)

- jedno jaje i malo mleka

pikchr8317.jpg

E sad, zakonima logike, tikvice i pecurke prvo treba posebno spremiti jer ce one pustiti svoj sok, ali ja to sa tikvicama nisam uradila, sledeci put hocu. Dakle, tikvice samo malo isprziti i tako przene ih dodati u tepsiju.

pikchr8318.jpg

Na tikvice namazati pavlaku, pa na taj sloj pavlake pobacati pecurke. Ja sam na pecurke stavila sir i prezlu i rostilj - kobaju.

pikchr8320.jpg

To je prvi sprat. Drugi je isti samo se doda ono malo slanine. Kao preliv da bi se steglo, umuti se jedno jaje, ostatak pavlake i malo mleka. Time preliti pripremljenu musaku, odgore pobacati jos prezle i sira (ako je ostalo sira).

pikchr8322.jpg

Jelo je lako, ta kobasica unutra je cisto zbog smeka.

pikchr8327.jpg

Lillith likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Makaroni (ili sto bi sumadinci rekli Penne) alla rustica

U malo dubljem tiganju isprzim belo meso iseceno na kockice

kad onako ponarandzasti, izvadim i u to ulje nasecem jednu baburu i nju malo uprzim

dodam 2dcl neutralne pavlake, vratim ono mesishte i mesam dok se ne zgusne

pred kraj dodam pola kesice narendanog parmezana, malo soli, bibera i bosiljka.

Ne dodajem zacine tipa vegeta, bag, zacin C.. Prejaki su i neutralisu miris parmezana i bosiljka.

Sluzim uz one koso secene makarone. Brzo se sprema a super je ukusno. Moji svi volu pa im cesto pravim.

To sam jednom jela u Panteru i s obzirom da nisam trazila recept vec sam sama rashchivijavala sta su metnuli mogu ga nazvati Trade Markom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aj 'vako da se i ja upisem :)

spageTle(makarone ili kakvo god testo) sa puno vrsti sira :)

uzmete malo dublji tiganj ili serpu kakvu imate vec....u nju, na tihoj vatri, izrucite po litra neutralne pavlake, pa u nju dodate 2-3 zdenke sir i ceo jedan krem sir...mesati dok se sve ne sjedini...sitno iseckati 3-4 chena belog luka i ubaciti u to...skinuti to sa vatre...u medjuvremenu uzeti i sitno iseckati slaninu, sunku, kobaju, belo meso...sta imate i proprziti lepo...ocediti od masti, presuti sve u tiganj sa smesom ranije pripremljenom, posoliti po ukusu...jos malo na vatru, promesati i sve preliti preko ranije skuvane testetnine...od gore posuti parmezanom ili izrendati kackavalj...kako ko voli i koliko para ima :)

e sad ima i dodatak ako niste previse gladni ili ako volite i ovako....

moze se sve to zapeci jel...sve to sasuti u pleh, napraviti smesu od jaja i pavlake i preliti i zapeci jedno 15ak min :)

posuti persunom, origanom ili sta god...

veoma je ukusno, a brzo se sprema :)

aj uzdravlje, ako neko proba nek kaze utiske :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Vekna od mesa

Za jednu lepu, debelu veknicu, potrebno vam je:

- kila mlevenog mesa (ja uzeh mesano svinjsko - junece, ali je u principu svejedno, kako volite, moze to ti od piletine)

- 100 gr sitno seckane slaninice

- 100 grama sitno seckanog (ne rendanog) sira

- lepe 3 ili 4 glavice prodinstanog crnog luka (luk mozete i ne morate dinstati)

- 2 - 3 cena sitno seckanog belog luka

- 3 jajeta

- prezla

- senf

- kecap

- sok od paradajza (moze i ne mora, stavili ste kecap, ali ja stavih oba)

- prezla

pikchr8310.jpg

Nema tu neke nauke. Sve to treba sjediniti dok ne bude dobra i lepa masa koja se nece raspadati. Samo nemojte preterivati sa senfom, imace drugaciji ukus.

pikchr8311.jpg

Kada to sve izmesate, uzmite papir za pecenje i njime oblozite tepsiju, pa na tom papiru napravite finu veknicu rucicama.

pikchr8312.jpg

Cusnite je u rernu na 200 stepeni, i pecite dok ne porumeni. Kad ste i to odradili, izvadite tepsiju iz rerne i veknu okrenite da se i druga strana ravnomerno zapece.

pikchr8314.jpg

pikchr8315.jpg

pikchr8316.jpg

Vekni treba oko sat i po vremena da se dobro ispece iznutra i spolja, pa nemojte zuriti nigde. Jelo je dosta sito, ali, trust me, nista ne ostaje za veceru :kez:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sos od pecuraka

Potrebno:

- pecuraka po volji

- pavlaka

- jogurt

- beli luk

- snit slanine

- susam

Pecurke iseci na krupno, slaninu iseci na sitno :kez: Beli luk usitniti a susam proprziti dok ne dobije finu zlatnu boju. Pecurke dinstati i kad su pri kraju kuvanja ubaciti slaninu zbog smeka, dodati pavlaku i jogut (po ukusu), dobro zaciniti (ja roknem dosta bosiljka) i ubaciti proprzen susam i beli luk. Malo ga jos kuvati da se sjedine ukusi i voila, sos gotov za 15 minuta.

pikchr8759.jpg

Evilka likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Iskopiracu tekst sa drugog mesta, da ne kuckam jos jednom, samo je malo modifikovan recept.

Pita sa jabukama (American pie)

Potrebno za testo (ako govorimo o tepsiji precnika oko 25 cm):

- 300 grama brasna

- 100 grama istopljenog margarina za kuvanje

- oko pola solje vode

- kasika secera

- tri prstohvata soli

Fil:

- kilogram jabuka (mada, komotno moze i vise, po ukusu)

- 150 grama smedjeg secera

- kesica cimeta (opet, moze po ukusu)

- kasika brasna

- 100 gr cokolade za kuvanje

- malo ruma (tek toliko da zamirise)

I korica odgore:

- 100 - 150 grama smedjeg secera (ko zeli sladje, stavice vise)

- 150 grama brasna

- 100 grama otopljenog margarina za kuvanje

Testo: Svi se sastojci pomesaju, umese i kad je smesa kompaktna, uvije se u foliju i stavi u frizider na nekih pola sata.

Fil: Jabuke se ociste, od vaseg ukusa zavisi da li cete jabuke rendati ili seci na vece parcade. Opet, sve se pomesa, jabuke, cimet, secer, cokolada koju ste izlomili na manje delove, rum i brasno. To pusta divan sokic.

Korica (crust): Kada pomesate sve sastojke, dobicete tvrdu masu koja se drobi. Tako i treba pobacati na fil, da prekrije povrsinu. Nije frkica ako ima vise, nece pokvariti.

Kada ste zavrsili, tutnite piticu u rernicu, pece se na nekih 180 stepeni od 45 minuta do sat vremena, sve zavisi koliko vam je debelo testo.

Prijatno vam, mislite na mene dok budete jeli.

pikchr-11924.jpg

Smucalica likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Puzici

Kiselo testo & nadev....vec po zelji, jelte (slatki ili slani)

Ovo je sa ``pizza` varijantom: kecap, sunkarica, sir

Ovo je iz moje rerne....da ne mislite da sam krala od Gugla :lazygirl:

Goga and Aiko like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ela...dajde koju rec o ovome gore...:lol::lol:

ELA likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

P`da...ko me terO da se Qrcim :uzdise:

Kiselo testo - klasika... kilo brasna, po litre mleka, 1 kvasac, malo secera, i dve kasicice soli

Kad ga umesis i odmoris, rastanjis oklagijom, namazes kecapom, pospes sitno seckanom sunkaricom rendanim sirom, pospes origanom...pa urolas. Seces debljine 1 cm i redjas u pleh sa rastojanjem jer ce narasti (ako si bio dobar majstor). Naredjane na pleh, takodje ostavis da `odmaraju`, a onda u rernu.

Mozes da ih filujes i sa sitnim sirom, i pospes susamom, kimom, itd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Juče sam u prodavnici zdrave hrane kupila dva različita brašna,

jedno crno i jedno raženo brašno,

pa sam danas eksperimentisala,

zavezala kecelju i mesila...

Moram da priznam da su mi hlebići tj pogačice ispale odlične :uredu:

Jednostavne pogačice

2 šolje od 2dl brašna

1 šolja jogurta

1 prašak za pecivo

1/2 kašikice soli

sve sam to umesila,

ostavila da se odmori 15 minuta

umesila 8 pogačica i u podmazanoj tepsiji pekla na 180

dok nisu porumenele :)

fb4e92ff-0048-43e7-91c1-c4885b2f3de6_zps

ove su od crnog brašna, a druga tura je pravljena od ražanog :)

vesticara likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bounty ''kolac'' :)

Mjera je casa od 2 dcl. :zakletva:

1 casa tecnog jogurta

1 casa mlijeka

1 casa ulja

1 casa kokosa

1 vanili secer

2 case secera

2 case brasna

1 kasicica praska za pecivo

Glazura:

100 gr Cokolade

3 kasike ulja (ja ponekad stavim slatku pavlaku, bude ljepse) :)

Jos dokaz.. upravo razrezala..

945309_10200390144569508_1636200452_n.jp

:balavi:

Adrijan likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Par pitanja:

- Navedene mere su za koliku tepsiju?

- Koliko dugo se peče i na kolikoj temperaturi?

Vita jela, zelen bor, čekam HITAN odgovor. :kez:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

(20x17); moze i veca, bude tanje - a moze i veca mjera i veci pleh onda

U prethodno zagrejanoj rerni peces na 180 stepeni, nekih 30tak minuta.

Provjeri cackalicom da li je peceno, al vidi se odma. :)

A da, ja sastojke ne umjesam tim redom, vec prvo jogurt, mlijeko pa onda odma secer,

da se lijepo istopi pa onda sve ostalo.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

2 jajeta

1 jogurt

2 case (od 2,5 dcl brasna)

1 casa secera

1 prasak za pecivo

1 vanili

1/2 case ulja

pekmez

kakao

Snjeg se napravi posebno pa kad se sve izmiksa, umjesa se.

U pola smjese dodate kakao i onda sipate u pleh kako hocete. :)

Ja sam prvo obicnu smesu pa onda onu sa kakaom, a mozete i red

ove, red one i sve tako.. :)

970847_10200398743424474_113155323_n.jpg

Evo ga, cekam da se ohladi, da prerezem i ubacim pekmez. :)

vojo likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Slikica nesto zeza pa evo, malo ''ostalo'' za danas.. :)

Izgleda ovako, a imena nema.. (odg. za voju) :lol:

379635_10200402494398246_1668637616_n.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Joj super...onda ga nazovi "vojin prerezani"...(odg. za Lejdi) :lol::smeh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0