Idi na sadržaj

Enterijer koji zadovoljava sva čula


Preporučene poruke

Enterijer koji zadovoljava sva čula

1.jpg

Uspešna dekoracija doma je ono što objedinjava osnovne principe dizajna i svih pet ljudskih čula. Uključivanje čula vida, dodira, mirisa, ukusa i sluha u uređivanje unutraš¡njeg prostora bitni su elementi koji mesto za stanovanje čine domom i ambijentom koji umiruje, hrani i odmara vaše telo i dušu.

Dodir

Ispunite vaš dom mekanim materijalima ugodnim na dodir. Kada kupujete tapacirani nameštaj, pređite rukom po njegovoj površini i proverite osećate li se dobro kada dodirujete taj materijal.

85857316.jpg

Vid

Stvari koji lepo izgledaju čine nas srećnima i zbog toga je važno da naš dom ispunimo vizuelno privlačnim elementima. Neki će pritom koristiti nežne, neutralne boje dok će drugi obojiti svoj dom

živim, jarkim bojama. Važno je izabrati boje i ukrasne elemente koji će odgovarati Vašoj ličnosti i koji će Vaše stanovanje učiniti prijatnijim.

Miris

Pri kreiranju udobnog enterijera, mirisi igraju jako važnu ulogu. Mirise koje volite možete uneti u Vaš dom u obliku mirisnih sveća, osveživača prostorija, praška za veš i drugih sredstava za održavanje doma.

Sluh

Dekoracija prostora određenim zvučnim elementima će vas smiriti i doprineti da se osećate udobno u vašem domu. Zvuk vode, talasa, kiše deluje relaksirajuće dok preglasni, nagli zvukovi uzrokuju stres.

enterijeridom3.jpg

Ukus

Dekoracija doma prema čulu ukusa može zvučati čudno, ali je definitivno moguća. Za dekorisanje

možete koristiti voće i povrće - dakle dekor koji pozitivno deluje na Vašu ishranu a time i na Vaše zdravlje. Naučno je dokazano da pojedine boje povoljno utiču na apetit, pa se stoga preporučuju u kuhinjama i trpezarijama.

izvor: klik na link

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...