Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Podne obloge

1.jpg

Podovi mogu biti topli i hladni. U tople se ubrajaju brodski parketi, podovi, laminati i tepisi, a u hladne keramičke pločice i kamen.

Drvene podove često upotrebljavamo u dnevnim i spavaćim sobama. Podovi od pločica i kamena dobri su za vlažne prostore,kao sto su kuhinje i kupatila. Možemo kombinovati ove dve vrste materijala dobijajući toplo-hladnu atmosferu.

Parket

parket.jpg

Podna obloga kao sto je parket sastoji se od parketnih pločica – parketa. Proizvodi se od više vrsta drveta, uglavnom hrasta, bukve, jasena. Iako je ova vrsta obloge dosta skuplja, često se koristi u našim domovima. Parket se premazuje zaštitnim sredstvima i kao takav je dugotrajan i lak za održavanje.

Laminat

laminati.jpg

Laminat je napravljen od iverice, sa gornjom površinom obrađenom tako da može biti najrazličitijih boja i dezena. Laminat se lako postavlja i lako održava, ima izuzetnu otpornost na habanje, udarce, ogrebotine i cigarete. Mogtu se naći u različitim dezenima koje verno imitiraju drvo, kamen, pločice. Laminat se može kombinovati u svakom ambijentu, zavisno od teksture uklapa se i uz moderan ali i uz stilski nameštaj. Zanimljivi su tamni laminati, koji mogu da se kombinuju sa svetlim zidovima i plafonom, čime dobijate posebnu romantičnu atmosferu, crno-beli ambijent, u koji je dovoljno dodati samo još jednu toplu boju na komadu nameštaja.

Brodski pod

brodskipod.jpg

Brodski pod je napravljen od drvenih dasaka , koje mogu biti u svojoj prirodnoj boji, ili bojene različitim bojama za drvo, i lakirani specijalnim premazima za zaštitu drveta. Kod brodskog poda možete zanimljiv efekat postići ostavljanjem dasaka neobrađenim, nelakiranim, time dobijate prirodan, rustičan ambijent, koji možete kombinovati sa nekim komadom starinskog nameštaja .

Keramičke pločice

keramicplomarinergalest.jpg

Pločice su uvek u trendu. Ne propuštaju vodu i idealne su za kuhinje i kupatila, ali ih možete koristiti i u drugim prostorijama vašeg doma. Bojama i teksturama mogu potpuno da osveže i daju poseban karakter ambijentu. U ponudi pločica za kupatilo i kuhinju dizajneri su dali gotova rešenja za sve elemente i samim tim olakšali pravljenje krajnjeg izbora. Pločice ćete naći u svim dimenzijama. Mogu se naći i pločice nepravilnih ivica u rustičnom stilu. Ako imate kupatilo manje površine upotrebite pločice manjih dimenzija.

izvor:klik na link

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...