Idi na sadržaj

Preporučene poruke

4947.jpg

Dizajneri iz studija Michelle Williams Interiors otkrili su za magazin Woman's Day tajne uređenja malog stana. Evo ih njihova pravila koja će vam ulepšati enterijer i olakšati život.

1. Pustite svetlo unutra! Osim velikih prozora, poželjno je imati i dovoljno visokih lampi koje će svetlo rasipati prema gore. Ne zaboravite i ćoškove. Ako su oni tamni, životni prostor će vam takođe izgledati manji.

2. Neka vaš nameštaj ima višestruku ulogu. To znači da jedan komad nameštaja treba da vam služi za više namena. Na primer sto za jelo bi trebalo da može da se spusti i služi kao sto za kafu.

3. Koristite jednostavne boje. Šarenilo će samo umanjiti vaš mali prostor. Uvek odaberite osnovne neutralne boje kojima možete i dodati male doze jačine, kako bi bilo interesantnije.

4. Poigrajte se teksturama. Neka prostor bude interesantniji uz zanimljive motive. Na primer dijagonalni dizajn na tepihu je dobra ideja.

5. Ogledala čine čuda u malom prostoru. Postavite ih tako da reflektuju nešto što je vredno gledanja, a pritom će vaš životni prostor izgledati mnogo, mnogo veći.

6. Mesto za odmor treba da bude dovoljno veliko. Pri planiranju prostorije osmislite mesto za veliki kauč koji ima dovoljno mesta i za vas i za goste. U svakom slučaju izbegavajte velike naslone za ruke i druge elemente koji smanjuju upotrebljivost.

7. Okačite zavese od plafona do poda tako da stvorite iluziju visokog plafona.

8. Providni stolići i lampe vizuelno proširuju prostoriju. Razmislite o lampama sa staklenim detaljima, stolićima od pleksiglasa i uopšte nameštaju kojem se vidi postolje.

izvor:klik na link

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...
  • 2 godina kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...