Turkmenbashi 937 Posted April 24, 2016 Author Report Share Posted April 24, 2016 SNS bi mogao oko 40-45% da ima zavisi ko sve pređe cenzus... Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 Ja sam gornji deo spektra precenio, a donji potcenio, ispada da sam ub'o samo DS+satelite te SDS+satelite. Kako god, 131 mesto u parlamentu tako da sve ostaje manje-više isto. Quote Link to post Share on other sites
Faramir 537 Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 Uhhh...pa nisam bio loš prognozer, izlaznost pogodio, pojedine stranke pogodio, pobednika promašio za 2%....trebao sam ići u kladionicu da bacim neki dinar luminica and Adrijan 2 Quote Link to post Share on other sites
Turkmenbashi 937 Posted May 3, 2016 Author Report Share Posted May 3, 2016 https://www.facebook.com/srpskedveri/videos/1007667552643207/ Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 (edited) Sta mislite da li ce nas neko iznenaditi ulaskom u veliku koaliciju?Ko se to najvise nudi? Hoce li ovo Putin opet vratiti sps u koaliciju? Edited May 27, 2016 by luminica Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Ući će sa SPSom, taman da vidimo još dobronamernih ljudi koji u fantomkama ruše objekte u glavnom gradu. Tako je i Treći rajh slavno počeo paljenjem Rajhstaga.http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=06&dd=08&nav_category=16&nav_id=1141186 luminica 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Eno mediji najavljuju nove izbore ako gazda Vučko odluči da se kandiduje na izborima za predsednika Srbije. Taman, dugo ih nije bilo... Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Nema sanse,stvarno ne verujem da ce neko funkciju vlasti menjati za formalnu titulu.. Adrijan 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 I ja sumnjam u to, ali kod nas je sve moguće. Toma bez Vučkov podrške može da računa samo na razjednijenu opoziciju bez zajedničkog kandidata, tako da gazda Vučko mora da se smisli brzo - ili da sam izađe na crtu ili da pruži bezuslovnu podršku Tomi diplomi. luminica 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 Prikradaju nam se izbori. Budući kandidati se već šepure po tribinama, daju ostavke na funkcije, obećavaju ili prete (u zavisnosti od mentalnog sklopa), dok im političke partije daju podršku ili ih nevoljko prihvataju kao manje od dva zla. Da li ću izaći na izbore? Hoću. Za koga ću glasati? Nemam pojma. Ali znam da Toma nije podoban za drugi mandat. Nije bio ni za prvi. Jer za mandat nije osoba koja zahteva legalnost i zakonitost, a bespravno gradi vikendicu. Jer za mandat nije osoba koja kineskom predsedniku priča o žutim ljudima koji će piti vodu iz Morave, a ruskoj novinarki priča vic o Hrvatima. Jer za mandat nije osoba sa lažnom diplomom fakulteta čijeg se imena ne seća kao ni smera na kom je studirao.A ko jeste? Ko nam treba? Uslovi su minimalni. Treba nam normalna osoba. Krajnje jednostavno. Predsednik nema faktički nikakva ovlašćenja, njegova uloga u našem političkom sistemu je čisto protokolarna. Znam, znam, vrhovni komandant Vojske Srbije u uslovima ratnog ili vanrednog stanja... ali koliko su ta dva stanja česta i realna? Mi smo se na vanredno stanje toliko navikli da nam je vanredna svaka redovna i normalna situacija. Može i da ne potpiše zakon, ali je pravna posledica tog čina, odnosno nečinjenja, ravna nuli.Pošto predsednik nema vlast, treba da ima manire. Treba da bude uglađen, elokventan i razborit. Jer on predstavlja zemlju, on je često prvi utisak koji o nama stiču predsednici i ambasadori, privrednici i drugi uglednici. Treba da ima zrnce diplomatske mudrosti, bar toliko da se ne izleće glupim komentarima pred predstavnicima drugih država. Treba da ne preti ratovima ni upotrebom Vojske (kao ni bilo čega drugog) u bilo kakve svrhe jer to nije ni diplomatski mudro ni u opisu njegove dužnosti.TREBA DA SE NE STIDIMO SVOG PREDSEDNIKA luminica and Adrijan 2 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 E pa eto,sad imamo glavnog kandidata.Samo,meni sad nesto nije jasno,hocemo li imati i parlamentarne izbore,ili oni imaju pravo sad da samo izaberu nekog iz svoje stranke na to mesto?Zar premijer ne treba da da ostavku,a to znaci da pada vlada?ili ce s mesta premijera da vodi predsednicku kampanju? Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 Pošto se gazda Vučko izgleda smislio da želi da se kandiduje, trebalo bi da podnese ostavku i da padne vlada - tehnički mandat i parlamentarni izbori. Sva vlast u rukama jednog čoveka, dobijamo svog Erdogana. Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 Jel mislis i da je pao dogovor oko ambasadora u Rusiji? Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 Izgleda da se još razmatra da li će biti izbora, možda većina izglasa drugog premijera. Dačić? Nisam ispratio, ima nekih kandidata i za to? Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 I sta ce sada biti?Dva sns kandidata?! Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Pratite Šešeljev twitter nalog u vezi ovoga, nećete zažaliti. vesticara, vojo, luminica and 1 other 4 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Mislite li da Toma blefira?Trazi ispunjenje zahteva? Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Mislim da je on zaista zagrizao za to da ostane predsednik (možda više Dragica nego on, osladilo se, a i Rusi podržavaju), ali trebalo bi daje svestan toga da Vučiću može da otkine možda 5% glasova. Ja svakako navijam da se kandiduje, to daje nekakvu šansu Jankoviću koji meni važi za normalnog kandidata. Problem je što se Janković i Jeremić "kolju" oko istog parčeta kolača, pa obrni-okreni pobeđuje Vučić. luminica 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Ako je verovati Kuriru, Toma je tražio mesto predsednika stranke i predsednika vlade da bi podržao Vučka... luminica 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted February 28, 2017 Report Share Posted February 28, 2017 Predsednički zakazani za 2. april Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted March 25, 2017 Report Share Posted March 25, 2017 Jel mi ovde necemo ni da zucnemo o izborima m? Pozive ne dele,bar kod mene,sto kaze jedna moja starija komsinica'nema izbora,viis da nismo dobili pozive',sta oni tu pricaju Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted March 25, 2017 Report Share Posted March 25, 2017 I tako je dovoljna samo lična karta... ja sam se ovde jedini izjasnio čini mi se, glasaću za Jankovića jer je normalan, kulturan, elokventan, razuman i jer je radom na poziciji zaštitnika građana pokazao da je privržen ustavnosti i zakonitosti. I jer jedini među kandidatima ne obećava ništa što nije među ustavnim nadležnostima predsednika Republike. Meni dovoljno. luminica 1 Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Ja će glasam za Belog, barem u prvom krugu. Morfe, što se tiče obećanja, "jer jedini među kandidatima ne obećava ništa što nije među ustavnim nadležnostima predsednika Republike", ne bih rekao. Ne mogu sada da se setim tačno, pa da citiram, ali čuo sam i njega da švrlja van nadležnosti. A hteo ti to da priznaš ili ne, jedini kandidat koji se u svojim govorancijama zaista drži ustavnih nadležnosti predsednika Republike, je dr Šešelj. Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 I meni se Beli namece kao opcija.On uopste nije sarlatan ,kako mnogi misle..sto se obecanja tice,o tome i ne razmisljam posto sw jasno znaju ovlascenja predsednika ...a Seselja necu ni komentarisati Morpheus 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 Nisam baš siguran da svi znaju ovlašćenja. Eno, juče je Boško Obradović sastavio spisak obećanja za prvih 100 dana, za trećinu nema nadležnost, trećinu može da uradi ali mu treba dobra volja ostalih institucija (dakle ne može), a trećina je jedva ostvariva. Jeremić i Vučić su se pogubili i pričaju o avionima i kamionima, ekonomiji i zapošljavanju... Uz sve dužno poštovanje Šešeljevom poznavanju istorije i doslednom otporu prema njenom prekrajanju, Beli mi je ozbiljniji kandidat od njega. Šešelj mi ne ispunjava one uslove vezane za kulturu i diplomatsku mudrost, čovek nema kočnice u ponašanju. A Beli... dobra je sprdnja, pokazuje apsurdnost trenutka i možda može da stvori kritičnu masu za promene - tu mu se misija završava, mislim da nema kapacitet za nešto više. Ljubi čika, bez sikiranja. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts