Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Iako se još uvek ne zna kada će tačno biti izbori, po aktivnostima političkih partija vidi se da će biti uskoro. Neke stranke su već uveliko započele kampanju, neke koalicije se već dogovaraju, vrše se medijska istaživanja itd. Za sada je izvesno da se koaliciji SNS-NS pridružuje i DSS. URS niti smrdi niti miriše, ne izjašnjavaju se previše ni o ovoj koaliciji ni o vladajućoj koaliciji a u kampanju su već ušli i viđam im štandove po Novom Sadu. Koalicija SPS-JS-PUPS ide ponovo zajedno na sledeće izbore a DS prilično nerado govori o sledećim izborima :kez:

Optimizam uglavnom kod svih prisutan, zanimljiva mi je recimo i tvrdnja da je LDP treći po podršci što jedino može da znači da su preuzeli deo biračkog tela DS-a i da je DS dodatno oslabio. DSS i NS su izgleda svesni pada rejtinga i najsigurniji ulazak u izbornu trku je uz SNS kojima popularnost navodno sve više raste (umalo da zaboravim i Vulina i Kariće koji su u tom bućkurišu :kez: ). Radikali se uzdaju u povratak Šešelja iako se ne zna da li će se njegov povratak desiti do početka izbora, dok se ostale stranke ne oglašavaju previše niti im se poklanja neka posebna pažnja (jesam li zaboravio nekoga?)...

Za sada se mogu iznositi iščekivanja i nagađanja, a kasnije možemo pratiti izbore, stvaranje koalicija itd. Moj neki osećaj je da će DS ostvariti daleko manju podršku nego na prethodnim izborima iako još nije poznato u kom sastavu će oni ići na izbore, solo ili sa privescima. Dinkić i URS izgleda idu samostalno i nadaju se prelasku cenzusa što uopšte nije nemoguće i za mene je prilično realno. Pretpostavljam da će i LDP ići samostalno ili eventualno u koaliciji sa DS-om. DS će verovatno moći da računa na LSV, stranke manjina ali ne verujem da će imati snažnu koaliciju kao na zadnjim izborima. najverovatnije nas očekuje prilično prljava i naporna kampanja a o rezultatima izbora mi je još rano da govorim. Moguće je i to vrlo da ubedljivu pobedu odnese klapa oko SNS, pa da im se priključe još i URS i koalicija oko SPS ako bude išla kao na zadnjim izborima te tri stranke, a može da se desi i da rezultati izbora budu takvi da pravljenje većine bude najveće i najduže natezanje do sada. Šta ostali misle?

:kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 357
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Pratite Šešeljev twitter nalog u vezi ovoga, nećete zažaliti. 

@Morph nema bogznakakva ovlašćenja kao preCednik, žao mi ga je po malo ... but lepo je to objasnila Vesna KLIK ili KLIK ili KLIK

A da mi ne izađemo sutra na izbore, pa ne pobedi nijedan (pošto nam nema sreće ni sa jednim), damo zemlju u arendu pa na pecanje :cesces:

Zakačene slike

Mislim da je još uvek rano govoriti o izborima,evo kao što si rekao zaleću se hvataju pozicije,večeras u 18 sati je u Novom Sadu neki protestni skup DSS,18.og aprila je veliki skup SNS,a u maju verovatno dolazi i majstor mitinga i političke scene u Srbiji samouhapšeni zatvorenik haškog tribunala gospodin Vojislav Šešelj,treba onda videti razmeštaj snaga u SNS i DSS i SRS-u,no do pozne jeseni ili baš proleća ima dosta vremena,jer ovi na vlasti neće raspisati izbore pre kandidature za EU.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Demokratskoj stranci opada popularnost, ne treba biti vidovit da se to primeti. Isto kao što SNS-u raste rejting. SPS i URS kao i uvek čekaju rasplet situacije, pa da se uvuku u dupe onima koji će vladati. Pod uslovom da ih DS i SNS ne pređu postizbornom koalicijom. Možda bi se moglo malo ozbiljnije računati i sa SDP-om, koji će definitivno uzeti jedan deo kolača, mada sumnjam da bi sam mogao ući u parlament..

Mislim da izbori neće skoro, bar ne pre nove godine, jer DS računa da bi sticanje statusa kandidata za članstvo u EU mogla biti prekretnica u opredeljivanju birača. Kako su do sad stvari išle, verovatno će im poći za rukom da to izvedu.

Kad god budu, ja na njih neću izaći, jer mi ne pada na pamet da i dalje učestvujem u farsi od izbornog procesa u Srbiji. Da se razumemo, izbori su (i biće) pošteni, ali su svi učesnici na njima jednako loši.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pa nije rano da krenemo sa pričom o izborima, obzirom da je kampanja već krenula. U stvari krenula je još ranije SNS vodi kampanju već ohoho. Ponajviše od vladajuće koalicije zavisi kada će izbori tj od njihove kalkulacije. Ne bude li Srbija dobila status kandidata za EU mislim da se DS-u baš loše piše na izborima. Izbori bi možda mogli i ove godine da budu, videćemo.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne bude li Srbija dobila status kandidata za EU mislim da se DS-u baš loše piše na izborima. Izbori bi možda mogli i ove godine da budu, videćemo.

Koliko god imali dobro, ili loše mišljenje o DSu, imamo problem sa amnezijom.

Koliko vidim, dobro su se nauržali za reklamnu kampanju... ima se - može se.

Verujem u vrelu političku jesen.

Štampa se ''štampa'', u enormnim tiražima, što je jedan od prvih pokazatelja

da su izbori blizu...

Propaganda, bre.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pošto se uvek računa učinak aktuelne vlade mislim da će DS proći k'o bos po trnju.A i zaslužuje:uredu:.Previše gafova, neosetljivost na socijalne probleme...

Poslednja brljotina Cvetkovića, kad je skočio da traži od Baraćeve objašnjenje na tužakanje Beka.A ta Verica Barać podnosi godinama izveštaje i tužbe zbog zloupotreba u privatizacijama baš protiv Beka, Miškovića i sličnih, a da nijedna vlada ne reaguje:jok:

Od stranaka koje trenutno čine vladu najbolje će proći SPS.Najbolje su iskoristili učešće u vlasti, ako ne računamo Mrku, ali njega i ne doživljavaju birači najozbiljnije.

SPS je vrlo mudro eskivirao učešće u donošenju zakona o medijima, priznavši da je onaj stari zakon, koji su oni sa Šešeljom doneli, bio loš i zato mislim da će im to biti plus na izborima.Dalje, ministar obrazovanja je uspeo da bude i dovoljno čvrst da ne popusti profesorima, a i obećao je neku povišicu da ih ne ponizi.

Mislim da će i Ljajić 'porasti' sa glasovima jer je bio najiskreniji od ministara ( iako od ovih i nije teško biti iskreniji).

Elem, sadašnja opozicija će preuzeti 'odgovornost za vođenje države' kako polotičari nazivaju ovo silovanje nazovidemokratije.

SNS će, verujem, biti dosta ispred DS-a, a partneri...

Koštunica danas izjavi kako Srbija treba da se približi standardima EU, ali da ne treba da uđe u istu.Meni ovo izgleda kao pristanak na saradnju sa SNS-om, jer ovakvu izjavu kilavog Radovana teško je bilo očekivati.Ipak mislim da je ovaj zaokret uzrokovan strahom Koštunice i njegovog okruženja od istrage u vezi pozadine atentata na Đinđića, jer je ta družina ideološki mnogo bliža SRS-u, ali strah čini svoje.

Dinkić k'o Dinkić: možda opet bude jezičak na vagi, a on nema ni ideologije ni obraza.Samo mu daj neki resor da troši pare kako on hoće i njemu dobro.

ionako će srušiti i ovu i sledeću vladu, kao i prethodne dve.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kompaj objasnio :ok:

Ni meni se previse Ne dojmi trenutni DS i mogu Ja sada da razmisljam da l' mi je dobar Ceda ili Canak-Kasa-Ljajic / Za SPS sam negde ranije spominjao kao *pozitivno iznenadjenje ... ali kada dodje dan izbora (kao sto rece Teofil u Utisku nedelje) ipak cemo mnogi "oprostiti" DS-u.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mislim da ce procenat glasova izmedju DSa i SNS biti priblizno isti.

I da ce izbori biti kad im je i vreme ( na prolece sledece godine ako se ne varam ? )

jer ne verujem da cemo steci status kandidata za EU na jesen iz onog poznatog uslova

koji je tesko ispuniti ( Ratko Mladic.) i da ce DS raspisati izbore pokusavajuci da iskoristi taj Veliki Uspeh.

Mada , iskreno i ne verujem da im se nesto zuri u Evropsku uniju.

Zbog interesa politicke elite , tajkuna ...

Ta prica o Evropi koja automatski podrazumeva bolji zivot , veci standard, je vise sargarepa za narod.

Ne verujem da ce se ista sustinski promeniti posle izbora .....sve stranke ce imati priblizno iste rezultate kao i na proslim a s obzirom da DS ima veci taj "koalicioni potencijal " oni ce i formirati vladu .

Oni plus Dinkic plus SPS , plus stranke nacionalnih manjina i mozda i LDP sa njima.

SNS sa onom bulumentom koju je okupio oko sebe i Kostunicom eventualno , nema sanse.

Radikale i ne racunam jer ne verujem da ce preci cenzus , sto i nije neka steta :jok:

Ali , ko zna , kada pocne "mesanje karata " iznenadjenja su uvek moguca.

Pa mozda i koalicija DS - SNS.

Da se podeli kolac.

U toj podeli ja necu ucestvovati.

Necu izaci na izbore sto se svakako uticati na konacan rezultat.:)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Teško da će SNS i DS biti blizu, ako je Čeda treći po rejtingu (sa oko 7%) to samo znači da je DS još slabiji nego što je bio. Ni za koalicioni potencijal nisam siguran jer na Dinkića i SPS nikada ne možeš sigurno da računaš jer svi znamo kolike kurve su u pitanju. Pa Dinkić je hvalio vladu Vojislava Koštunice nakon sukoba sa DS-om :hahaha:

Kompaj je jako lepo napisao, proćiće DS kao bos po trnju a nije da nisu zaslužili, jer kandidature za EU najverovatnije neće biti do izbora a DS više nije jedina proevropska snaga u Srbiji :kez: SNS postao prihvatljiv za zapad. Prc! Nema više plašenja naroda sa silama mraka iz devedesetih.

Koalicija SNS-DS je bila moguća dok DSS nije ušao u koaliciju sa Nikolićem. Radikali će najverovatnije preći cenzus, ali ne verujem da će to biti neki dobar rezultat jer SRS je najjači bio upravo sa Nikolićem.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kad sam mislio blizu , mislio sam na dva - tri procenta razlike.

A to ne menja stvar.

I ovaj ti zakljucak u vezi Cede ne stoji i slabljenje DS zbog povecanja rejtinga LDP.

LDP se uvek kretao u tom okviru ( 5-7 odsto glasova , tako da sto se toga tice

DS nece biti oslabljen , i u svakom slucaju ne mnogo.

Ovo je tacno , u politici je sve moguce , ali mislim da su se DS i SPS sasvim dobro "uklopili" i "uhodali " da ne verujem da bi tu nesto menjali.

Na kraju krajeva , to su stranke leve orijentacije ,

sto znaci ista ih ideologija neraskidivo veze :)

Moguce je da ce Dinkic biti ona prevaga , najtrazeniji igrac , ali mislim

da ce se prikloniti ovim tzv. Evropskim strankama . jer su Toma , Velja , a tek Voja

ako predje cenzus (sto mu od srca zelim :jok:) Evroplani u pokusaju , maloletni sto se toga tice , kojima ne verujem a mislim ni EU koji su takodje ucesnici na izborima,

samo na malo drugaciji nacin.:)

Ne zaboravi da DS ima sve poluge vlasti u svojim rukama , a zna se sta to sve podrazumeva.

Prednost u startu.

I plus koliko ono zaposlenih u javnim sluzbama , koji su na budzetu , silna administracija ( 500000 hiljada ili mozda gresim ) a koji ce u ogromnom broju glasati za stranku na vlasti.

Birace izvesnost ocuvanja radnog mesta umesto rizika promena vlasti

koja uvek donosi neizvesnost.

Koalicija DS - SNS je sasvim moguca jer je Kostunicu lako otkaciti ,

ukoliko se ne otkaci i sam ( prelazak cenzusa... sto mu od srca ne zelim :jok: )

A radikali ce biti na granici.

Ja mislim onoj donjoj , onoj ispod, sto bi bilo sasvim pozeljno.:uredu:

Uostalom , nikad se ne zna ....vreme ce pokazati ko je i koliko bio u pravu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

E bre rančeru kako naivno razmišljaš, što ti kažeš živi bili videli. Pazi ovako LDP je sam sa sve kombi strankama oko sebe jedva namakao za cenzus, ono kroz iglene uši se provukli dakle tek malo preko 5% a kada su imali tih 7 o kojima se sada priča nemam pojma.

Što se SPS-a tiče mogu da ti kažem samo :lol: Brate o kakvom ti uhodavanju pričaš jbt? Kad bi znao koliko je koštala ta ljubav SPS i DS video bi koliko je smešno pisati ovo što s' napisao. Stranke leve orijentacije, daj molim te...

To što ti gledaš administraciju, pa sad ti meni reci ovako zdravorazumski, kada se desi smena vlasti, je l' se menja svih 500 000 o kojima govoriš ili samo rukovodeći kadar? Daj ne lupaj. DS jeste na vlasti, ali za to se plaća i cena. A DS je izgubio ekskluzivitet vođa Srbije u Evropu jer su ovi u pokušaju dobili zeleno svetlo na zapadu.

Na kraju koalicija DS-SNS nije nemoguća ali je malo verovatna.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Počela bitka za procente

Računica - Istraživanja javnog mnjenja nisu prognoze, nego slika trenutnog stanja

Istraživanja javnog mnjenja nisu prognoze nekih budućih izbora, nego samo slika trenutnog raspoloženja birača.

Ona su prvenstveno namenjena za unutrašnje potrebe stranaka, kako bi razvile predizbornu taktiku, ali ih naši političari koriste za busanje u grudi, dok njihovim puštanjem u javnost ispuštaju probne balone za postizbornu matematiku.

Sredstvo propagande

Ovo za Press kažu naši najpoznatiji istraživači javnog mnjenja Srđan Bogosavljević i Zoran Lučić, koji ne veruju u nedavno objavljeno slovenačko istraživanje po kojem naprednjaci imaju 41 odsto podrške, a demokrate 24.

Srđan Bogosavljević, direktor „Ipsos Stratedžik marketinga", smatra da istraživanja ne treba objavljivati u javnosti upravo zbog stranačkih manipulacija. On navodi da je prvenstveno važno da se objavi ko je uradio istraživanje.

- Svi su mislili da mi stojimo iza spornog istraživanja. Ali, to su uradili Slovenci koji ovde nemaju razvijenu mrežu anketara, što znači da je neko radio za njih. Ali, mi ne znamo ko je to. Ne znamo ni na koji način su odredili uzorak. Istraživanja treba da budu jedan od instrumenata stranke za oblikovanje svoje politike, a ne sredstvo propagande. Zato mi ne objavljujemo naše rezultate - kaže Bogosavljević.

pita.jpg

Slovenačko istraživanje koje je u medijima pripisano „jednoj uglednoj agenciji"

U prepoznavanju kredibilnog istraživanja najvažnije je, kako kaže Bogosavljević, da se zna u kom trenutku je urađeno, pogotovo u turbulentnoj zemlji kao što je Srbija.

- Nama se desilo da je jedno naše istraživanje procurilo u javnost četiri meseca nakon što je urađeno i bilo je potpuno besmisleno u tom trenutku - objašnjava Bogosavljević.

Da je u Srbiji teško, ali i često neprijatno baviti se istraživanjem javnog mnjenja smatra Zoran Lučić, izvršni direktor Cesida. On kaže da domaći političari pokazuju nerazumevanje prirode istraživanja javnog mnjenja.

Lučić: Ne dam nikom ništa

- Oni ne shvataju da istraživanja ne služe da procene ko će da pobedi na izborima, već da prikažu sliku trenutnog raspoloženja građana. Istraživači nisu proroci ili babe vračare. Na strankama je da budu pametne i da osmisle istraživanje sa pitanjima koja njima mogu da budu najkorisnija - kaže Lučić.

U takozvanim razvijenim državama istraživanja javnog mnjenja se rade na dnevnom nivou i onda se na osnovu toga izvlače zaključci o promenama u raspoloženju javnosti. A za precizne analize, čak i u najvećim zemljama, često je dovoljan i uzorak od 800 do 1.000 ispitanika.

Zoran Lučić kaže da se kod nas najčešće pomoću štapa i kanapa sprovode ankete, pošto mi nemamo ukupnu bazu podataka na osnovu koje bi se formirao precizan uzorak ispitanika:

- A ako se objave istraživanja, stranke nam odmah skaču za vrat: „Zašto si mi dao 11, kad imam 12 odsto, ili zašto si mi dao četiri, kada mi drugi daju pet". I svi kažu da smo im dali nešto. Ma, ne dam nikom ništa, samo pokušavam da radim svoj posao.

Veljko Miladinović

Press Online

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

E bre rančeru kako naivno razmišljaš, što ti kažeš živi bili videli. Pazi ovako LDP je sam sa sve kombi strankama oko sebe jedva namakao za cenzus, ono kroz iglene uši se provukli dakle tek malo preko 5% a kada su imali tih 7 o kojima se sada priča nemam pojma.

.

A bre Turkmene opet moram da objasnjavam.

Ovoj edukaciji nikad kraja a danas je nedelja , dan predvidjen za odmor i razonodu.

Teško da će SNS i DS biti blizu, ako je Čeda treći po rejtingu (sa oko 7%) to samo znači da je DS još slabiji nego što je bio. Nikolićem.

Ovo su tvoje reci kojima demantujes samog sebe.

Na proslim izborima su imali 5,2 posto a sada govoris da imaju oko 7 posto , sto je vrlo moguce.

Procenat manje ili vise ne menja stvar.

I pazi ovako . sto se SPSa tice sasvim se dobro slazu sa DS ali naravno ne zbog ideoloske orijentacije.

To sam naveo uz smajlic , sto znaci da je to bila mala ironija :uredu: a koju bi shvatio da si se malo vise udubio u temu.

Naravno da ovde ne postoji ideoloska podeljenost izmedju stranaka ..ono levo - desno gore - dole ....

samo interesi ....nista ideali.

Sto se tice administracije , opste je poznato , pa i tebi, da svaka stranka koja dodje na vlast zaposljava svoje ljude iz pragmaticnih razloga ( glasaci za buduce izbore )

To mi je jako poznato u mojoj opstini.

I da oni sa sigurnim poslom koji su na drzavnom budzetu glasaju uglavnom za one koji su trenutno na vlasti..

I zar stvarno verujes da su Toma . Velja , Voja i Milanka dobili zeleno svetlo na zapadu. Mislis da im oni veruju da je Toma postao Evropljanim u listeru preko noci

zakrpio onu rupu u tepihu , zaboravio guberniju , prodao jednu od svojih kuca ,

onu "Sigurnu za Ratka Mladica.?

Nisu toliko naivni zapadnjaci kao nas narod.

Ja znam da ti ne bi voleo da ova vlada ostane i posle sledecih izbora a iskreno receno ne bih ni ja.

ja bih formirao medjunarodnu vladu od Danaca , Svedjana , japanaca , Norvezana Nemaca ..itd ..iako znam da je to nemoguce.

Uostalom vreme ce pokazati ko je bio u pravu.

Evo nudim ti opkladu.

Ukoliko ja budem u pravu placas mi zimovanje na Havajima.:uredu:

Ukoliko se tvoje reci i konstatacije pokazu kao tacne posle izbora

ja tebi placam letovanje u Sibiru;:uredu:

Posteno :)

I mala digresija.

Ne prilici jednom diktatoru upotrebljavati neke reci jer nismo

svi Turkmenistanci.

I stvarno je zamorno razglabati , raspravljati se o politici u ovako lep dan.

Cista utopija.

Pametnije mi je obici vocnjak i videti da li su pcelice navratile.:)

Izmenjeno od strane člana Turkmenbashi
quote tag
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

A bre Turkmene opet moram da objasnjavam.

Ovoj edukaciji nikad kraja a danas je nedelja , dan predvidjen za odmor i razonodu.

Ja sam svoj dan danas dobro iskoristio :ok:

Ovo su tvoje reci kojima demantujes samog sebe.

Na proslim izborima su imali 5,2 posto a sada govoris da imaju oko 7 posto , sto je vrlo moguce.

Procenat manje ili vise ne menja stvar.

Šta sam demantovao? LDP+Vesna Pešić+Vladan Batić+Korać+Svilanović+jebem li ga ko više = 5,2% a sada se procenjuje da LDP ima nekih 7% evo sad bacim pogled na njihov sajt hvale se da imaju 8,5% dakle, LDP ima više birača što znači da je DS (ili su radikali počeli da glasaju za Čedu možda) oslabio u odnosu na prethodne izbore. Jedino ako ima mazohista koji nisu glasali za DS pa će glasati posle ovako 'uspešnog' mandata ove vlade.

I pazi ovako . sto se SPSa tice sasvim se dobro slazu sa DS ali naravno ne zbog ideoloske orijentacije.

To sam naveo uz smajlic , sto znaci da je to bila mala ironija :uredu: a koju bi shvatio da si se malo vise udubio u temu.

Naravno da ovde ne postoji ideoloska podeljenost izmedju stranaka ..ono levo - desno gore - dole ....

samo interesi ....nista ideali.

Ti si majstore napisao sledeće (bez jednog smajlića):

sve stranke ce imati priblizno iste rezultate kao i na proslim a s obzirom da DS ima veci taj "koalicioni potencijal " oni ce i formirati vladu .

Oni plus Dinkic plus SPS , plus stranke nacionalnih manjina i mozda i LDP sa njima.

Dakle, iako je Dinkić dobio onu stvar po čelu od Tadića, hvalio Koštunicu nakon toga Tadić može da računa na njega? Može, al' ako da mnogo više nego Nikolić pod uslovom da bude u poziciji da pravi većinu. Tu odmah računaš i SPS a šta ako Nikolić ponudi veću ljubav nego Tadić? DSS i SRS nisu bili miljenici zapada, što sada baš i nije slučaj sa Nikolićem, a na to ću da se vratim još.

Sto se tice administracije , opste je poznato , pa i tebi, da svaka stranka koja dodje na vlast zaposljava svoje ljude iz pragmaticnih razloga ( glasaci za buduce izbore )

To mi je jako poznato u mojoj opstini.

I da oni sa sigurnim poslom koji su na drzavnom budzetu glasaju uglavnom za one koji su trenutno na vlasti..

Ti znaš ko za koga glasa u tvojoj opštini? Prvo, da bi se ulizao po partijskoj liniji, nije dovoljno da glasaš za neku stranu i eto ti posao. Moraš da budeš član stranke. E sad član stranke uglavnom glasa za svoju stranku, ali recimo misterija ostaje za koga glasa neko ko ima više partijskih knjižica? Dalje, u kojoj opštini DS ima homogenu vlast? Pročešljaj malo kakve su koalicije na lokalu pa ćeš videti koliko to što ti tvrdiš nema veze sa vezom i onim što se dešava na republičkom nivou. I ponavljam, ko dobije posao u administraciji on tu ostaje. Smene se dešavaju po upravnim odborima, na rukovodećim funkcijama i nikada se nije desilo da neka šalteruša ili ćata tek tako dobije otkaz iz administracije. Tako da će teško sad čitav javni sektor da glasa za DS, to je malo više smešna tvrdnja.

I zar stvarno verujes da su Toma . Velja , Voja i Milanka dobili zeleno svetlo na zapadu. Mislis da im oni veruju da je Toma postao Evropljanim u listeru preko noci

zakrpio onu rupu u tepihu , zaboravio guberniju , prodao jednu od svojih kuca ,

onu "Sigurnu za Ratka Mladica.?

Nisu toliko naivni zapadnjaci kao nas narod.

Zapad ima svoj interes u Srbiji i gleda da sprovodi neku svoju politiku preko ovih naših nazovi političara. Godinama podržavaju DS ali, DS nije ništa uradio na tome da prizna Kosovo. DS nije uradio ništa na tome da uvede Srbiju u NATO odnosno uradio je jako malo. DS nije uradio ništa da iskoreni korupciju u Srbiji već je korupcije sve više i više i zapadu se 'ebe da u nedogled plaća takvu opciju. Probali su sa LDP-om ali su videli da ta opcija uživa jako malu podršku u Srbiji.

Kako je nastao SNS, pa SNS je nije nikakva tajna stvoren samo da danas ne bi postojala SRS. Obrati pažnju na zadnjih nekoliko parlamentarnih izbora, predsedničkih izbora pa gledaj kako se kretao rejting SRS i Nikolića. Cilj je bio da se razbuca SRS, ali se nije računalo da SNS ikada može da dostigne ovoliku popularnost - a svi koji su se zakačili sa DS sada su u SNS. Neki ljudi koji su bili istaknuti članovi DS-a sada su u SNS, ogroman broj sudija i tužilaca koji nisu preživeli reformu pravosuđa su ušli u SNS, penzionisani iz vojske i policije, itd itd itd. Na sve to dodaš zainteresovane na dolazak na vlast, kao kada je PSS naglo sticao popularnost i eto ti. E sad, ti meni reci, otkud Nikolić u Briselu, sa kime se viđao tamo i zašto? Pre toga podrška Dežera? :astasad: Dakle, SNS je itekako prihvatljiva opcija za zapad koja će ili smeniti DS sa vlasti ili eventualno napraviti nekakvu koaliciju sa njima. Nikoliću je jako stalo da dođe na vlast pa je izgleda uspeo da ubedi zapadne prijatelje da može da bude mnogo veći Tadić od Tadića.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne znam kako ko sagledava političku situaciju u Srbiji, ali meni je više nego očigledno da je SNS dobila podršku iz EU za preuzimanje vlasti. U situaciji u kojoj se nalazimo, jedino SRS i DSS nemaju takvu podršku, pa ni nemaju izgleda da Vladu prave. Kad su ostale partije u pitanju, gotovo sve kombinacije su moguće.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ovo je tacno , u politici je sve moguce , ali mislim da su se DS i SPS sasvim dobro "uklopili" i "uhodali " da ne verujem da bi tu nesto menjali.

Na kraju krajeva , to su stranke leve orijentacije ,

sto znaci ista ih ideologija neraskidivo veze :)

.

Ne bih rekao.

Citiram sam sebe istine radi.

Citiram i smajlic koji se lepo vidi ako se zeli da se vidi.

Znaci ironija je u pitanju, da jos bolje objasnim.

Tako da ova tvoja recenica :

@Turkmenbashi

"Ti si majstore napisao sledeće (bez jednog smajlića):"

"sve stranke ce imati priblizno iste rezultate kao i na proslim a s obzirom da DS ima veci taj "koalicioni potencijal " oni ce i formirati vladu .

Oni plus Dinkic plus SPS , plus stranke nacionalnih manjina i mozda i LDP sa njima. "

Nije tacna.

To jest malo je manipulativna.

Upotrebio si moj drugi citat a ne onaj gde govorim ironicno o zajednickoj ideologiji DSa i SPSa.

U svakom slucaju hvala za ono "majstore " :)

Sada bas na jutarnjem programu objavili neke rezultate istrazivanja.

SNS 37 ....DS 28.

To je zaista zabrinjavajuce.

I ne verujem da Evropljani bas toliko imaju poverenja u Tomu i ekipu.

I da su im toliko prihvatljivi , posebno ako se prikljuci i Voja bez kojeg Toma

tesko da moze formirati vladu.

Znaju i oni za onu poslovicu:

"Toma odelo menja ali cud nikako."

Gubernija zaborava nema a mozda i bulevar neki ponese ime Ratka Mladica.

A putovanje za Brisel ...kao i svako putovanje.

Ponekad nosi i dozu neizvesnosti.

Ko sve ne putuje u Brisel.?

I Natasha Jovanovic recimo.

Ustvari ...sledeceg proleca ce sve biti jasno pa cemo i saznati ko je bio u pravu

i ko ce formirati vladu.

I mada ..ipak ..i unatoc svemu ..moguca je koalicija DS - SNS.

To da.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Rancheru ajd napiši još jednom to isto sa deset smajlića pa mi pričaj kako si bio ironičan.

Ne verujem da ce se ista sustinski promeniti posle izbora .....sve stranke ce imati priblizno iste rezultate kao i na proslim a s obzirom da DS ima veci taj "koalicioni potencijal " oni ce i formirati vladu .

Oni plus Dinkic plus SPS , plus stranke nacionalnih manjina i mozda i LDP sa njima.

Dakle šta u ovom citatu nije tačno ili autentično? Klikni na link pa sam pročitaj šta si pisao ovde - post #10. Dakle, na USR i SPS može da računa samo onaj ko bolje prođe na izborima.

I ne verujem da Evropljani bas toliko imaju poverenja u Tomu i ekipu.

I da su im toliko prihvatljivi , posebno ako se prikljuci i Voja bez kojeg Toma

tesko da moze formirati vladu.

Znaju i oni za onu poslovicu:

"Toma odelo menja ali cud nikako."

Gubernija zaborava nema a mozda i bulevar neki ponese ime Ratka Mladica.

Rećiću ti samo tri slova - SPS. Šta je bio SPS za zapad? Da li je SPS danas proevropska presvučena stranka? Dakako da jeste. Ni oni nisu nikome zamazali oči (nije niko na zapadu sisao vesla) ali evo ih itekako su prihvaćeni kao zvanična vlast od strane SAD i EU. Uopšte se ne radi o ubeđivanju već o prihvatanju pravila igre, a Nikolić je toliko alav na vlast da ih je prihvatio. I naravno da nije slučajno otišao u Brisel i sastao se sa Fileom a pre toga sa Dežerom. Jbga i Čeda Jovanović je bio Mladićev fan pa vid' sada :kez: .

I mada ..ipak ..i unatoc svemu ..moguca je koalicija DS - SNS.

To da.

Pa ti reče da nisu ubedili zapad da su se promenili a moguća koalicija sa DS :lol: kako sad to?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Koalicija SNS i DS je najrealnija moguća opcija, da ne kažem katastrofa, koja će zadesiti Srbiju, i to sa sledećih razloga:

DS-maničnogramzivislojuvrhustranke želi pošto poto da ostane na vlasti

SNS-Ne može da samostalno formira vladu jer i seoska mesna zajednica sela Krvavci ima bolji kadar od te stranke :lazy:

I da, Toma možda nije ubijedio zapad, ali DS je daleko od zapada pa ćemo u tom smislu odslušati megaShit, Daleko, Daleko

http://www.youtube.com/watch?v=vBuk0BSWnOo

A najtragičnije od svega je što ovaj nesrećni narod nikakvu opciju za koju bi glasao nema :pljuc:

je*o im ja svima pas mater, ako ikad više iziđem na izbore :pljuc:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Na kraju krajeva , to su stranke leve orijentacije ,

sto znaci ista ih ideologija neraskidivo veze :)

Dakle . da jos jednom ponovim. Napisao sam ovo . Uz smajlic koji pokazuje malu ironiju. Naravno , ko moze da je uoci.

. Stranke leve orijentacije, daj molim te...

Ti si napisao ovo. Znaci shvatio si moju recenicu da stvarno mislim da ih ista ideologija veze. Nisi shvatio ironiju u recenici.

Rancheru ajd napiši još jednom to isto sa deset smajlića pa mi pričaj kako si bio ironičan.

Jedan smajlic je sasvim dovoljan da bi se shvatila ironija. Za nekog nije dovoljno ni sto smajlica ...i plus :)

Ne verujem da ce se ista sustinski promeniti posle izbora .....sve stranke ce imati priblizno iste rezultate kao i na proslim a s obzirom da DS ima veci taj "koalicioni potencijal " oni ce i formirati vladu .

Oni plus Dinkic plus SPS , plus stranke nacionalnih manjina i mozda i LDP sa njima.

Ovaj moj citat nema nikakve veze sa onim sto sam ranije Ironicno napisao o DS i SPSu i njihovoj ideologiji.

Dakle šta u ovom citatu nije tačno ili autentično?

Uzeo si druge recenice i citirao ih kako bi pokazao da zaista mislim da su DS i SPS ideoloski povezani.

Dakle , mala manipulacija.:uredu:

Rećiću ti samo tri slova - SPS. Šta je bio SPS za zapad? Da li je SPS danas proevropska presvučena stranka? Dakako da jeste. Ni oni nisu nikome zamazali oči (nije niko na zapadu sisao vesla) ali evo ih itekako su prihvaćeni kao zvanična vlast od strane SAD i EU. Uopšte se ne radi o ubeđivanju već o prihvatanju pravila igre, a Nikolić je toliko alav na vlast da ih je prihvatio. I naravno da nije slučajno otišao u Brisel i sastao se sa Fileom a pre toga sa Dežerom. Jbga i Čeda Jovanović je bio Mladićev fan pa vid' sada .

Pa sta mislis zasto je SPS postao prihvatljiv za zapad.?

Razmisli malo.

Zato sto je omogucio da se napravi proevropska vlada.

Priklonio se DSu .

Da li bi bio prihvatljiv za zapad da je usao u vladu sa Radikalima i Kostunicom.

Sta mislis ?

Pa ti reče da nisu ubedili zapad da su se promenili a moguća koalicija sa DS kako sad to?

I na kraju.

Isti slucaj kao i sa SPS.-om.

Ukoliko naprave vladu sa DS , bice prihvatljivi za zapad.

Ukoliko slucajno pobede i naprave koaliciju sa DSS nece biti prihvatljivi.

Tako jednostavno.

Ili ti mozda mislis da ce ih zapad prihvatiti sa Kostunicom ili i radikalima .?

Sto se mene tice ovo je kraj price sto se tice ove teme.

Mozemo je nastaviti kada se zavrse izbori , saznaju rezultati i formira vlada.

Tada ce biti jasno sve.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Rancheru, jesam ja lepo citirao tvoj post bez smajlija gde si mrtav ladan napisao ono što si napisao, da bi nakon toga objašnjavao kako si šatro bio ironičan? Nije ni bitno na kraju smara me ovo natezanje ja u klin ti u ploču, ali nikako ne može da stoji ono što sam ti citirao a napisao sam i zašto.

Pa sta mislis zasto je SPS postao prihvatljiv za zapad.?

Razmisli malo.

Zato sto je omogucio da se napravi proevropska vlada.

Priklonio se DSu .

Da li bi bio prihvatljiv za zapad da je usao u vladu sa Radikalima i Kostunicom.

Sta mislis ?

Ma da jbt DS ima ekskluzivitet da je jedini prihvatljiv da Srbiju vodi u EU :lol: Vrati se pa pročitaj još jednom šta sam napisao na ovu temu. Uopšte se ne radi o tome ko je prihvatljiv, ko je nacionalista a ko prowestern već ko prihvata pravila igre koja nemeće zapad. Ovde Sve lepo piše nema razloga da se ponavljam.

Ukoliko naprave vladu sa DS , bice prihvatljivi za zapad.

Ukoliko slucajno pobede i naprave koaliciju sa DSS nece biti prihvatljivi.

Tako jednostavno.

Videćeš ;) U stvari već sada bi mogao da vidiš samo kada bi hteo. I odakle SNS sa SRS u kombinatorici? :lol: Nemam sad vremena pa ću posle još malo na ovu temu...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...