Idi na sadržaj

Preporučene poruke

 

Planiraš već novi postupak na ljeto, nema odustajanja i nema predaje. 

 

 :beyond:

​Voljena :zagrljaj: naravno. Samo napred. Nisu ovo puste reči... znaš i sama. Ta mila malena stvorenja nas strefe baš u momentu kada se najmanje nadamo. To se desilo meni. I evo nas.. koračamo smelo, zajedno sa vama. Vi već jeste moji - naši pobednici :pehar:  
Ljubim ti i srce i dušu, biće sve dobro, znam mila da hoće :srce:  :srce:  :srce: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 392
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Jaoooo  Jaoooo Jaoooo   Dokle ću ja da izigravam lošeg policajca     Danas mi stigne opomena, jer u Inđiji nije plaćeno parking mesto.  Iznos nešto preko 1015,00 dindžosa...    I popizdim,

Danima mi je majka neraspoložena preko telefona kad se čujemo i počela sam da brinem šta se dešava... Juče je zovem da čestitam 8. mart i osetim po glasu da je plakala pre toga... nije mi dobro...

1.   - "Je l' ok da mi nedostaješ kad odeš preko?" - "Kontam da jeste.. Je l' ja sad treba da kažem kako ćeš i ti meni.." (njegova šala u pokušaju) - "Nemoj da usereš momenat. Samo ćuti i zagrli m

Zakačene slike

Dakle, tačno su svi preneli vest pod istim naslovom danas.
"Ko udari ženu ide pravo u zatvor"
Ne, ne ide, ko prebije ženu ide u zatvor. I treba da ide. Nikad nisam udario ženu, niti bih pod bilo kakvim zamislivim okolnostima jer ne posedujem nasilnu crtu, ali ako zakon podrazumeva da ne smeš da UDARIŠ nekoga ko je preterao sa glumljenjem idiota - ja sam protiv tog zakona. Postoji razlika između zaslužene šamarčine, koju svi bar jednom u životu zaslužimo bili žene ili ne, i krvoločnog prebijanja. Ono prvo može da ima terapeutska svojstva, ovo drugo je znak da si teški psihopata i treba da budeš uklonjen.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

To su tvoje misli pa ne treba da ti odgovaram na njih,ali zaista ne vidim cemu TOLIKO uzbudjenje kod muskog sveta.Znaci,muskarci ili onaj ko je jaci u vezi,sebi sme da da za pravo da proceni kad neko glumi idiota i da ga prevaspitava?Vidis,ja sam glumila idiota u vezi,pogotovo dok sam bila mladacesto preterivala,umela sa muzem da se posvadjam na pasja kola,trideset godina sam u braku,i moj muz NIKAD nije sebi dao za pravo da me prevaspitava samarima.Najzesca njegova reakcija je treskanje vratima kad oseti da gubi kontrolu,uzimanje jakne i odlazak u setnju.Veza kojoj trebaju samari bolje da ne postoji.Jer kod nasilnika nema jednog samara,posle jednog svaki sledeci je sve blizi,sto smo videli iz svih slucajeva koji se redjaju po novinama.I nikad ne stanu dok ne prebiju zrtvu.

Mada,licno naslov smatram preteranim,jer citajuci tekst  vidim da ce doci do trenutnog udaljavanja,sto je verujem i bolje,a zatim i rok u kom se imaju ispitati sve cinjenice,sto opet znaci da to nece biti tako kako naslov kaze. Ali da se na tom polju mora nesto uciniti je evidentno,brojke su neumoljive.Imamo zakon koji se odnosi na lopove,zaprecene su kazne,pa se niko ko nije lopov ne uzbudjuje zbog tog zakona,niti ga on ugrozava.

Ili,mozemo kao Rusi.Oni su ,uz svesrdnu pomoc i posredovanje  Crkve ,doneli zakon kojim imas pravo dva puta godisnje da prebijes zenu,majku,oca,brata,sestru,sve je to porodicno nasilje,treci put je kaznjivo.Zakon usvojen,prosao kroz Dumu,kazu,to je u skladu sa tradicijom,pa ko prezivi.

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam se i osvrnuo isključivo na naslov, koji sasvim sigurno ne opisuje sadržaj zakona, ali to nije sprečilo gotovo sve medije da ga identično prenesu. Naslov sugeriše da će jedan (kad kažem jedan, mislim jedan (brojevima: 1), priličan sam bukvalista u pisanju) šamar biti dovoljan da nekoga pošalje u zatvor, nadam se da ćemo se složiti da je to malo preterano?

Eto, ta tvoja opisana situacija. Recimo da ti je u svađi izletelo nešto što je tvog supruga toliko ekstremno povredilo da mu je ruka poletela prema tvom licu. Pošto nije nasilan lik, gotovo sigurno će odmah shvatiti šta je uradio i početi da se izvinjava. Izletelo mu jednom i nije se nikad ponovilo ni pre ni posle toga. Ono što naslov sugeriše jeste da on treba da ide u ćorku zbog nasilja. Ili, da obrnemo, on kaže nešto što tebe iz dubine duše povredi i ti poletiš da ga vaspitaš da to ne ponovi. Treba da ideš u zatvor? Zakon gotovo sigurno ne predviđa drakonsku kaznu u tom i takvom slučaju. To je sve što sam napisao.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Naslov je senzacionalisticki,da privuce paznju ,kao i uvek.Znajuci kako se kod nas sprovode zakoni cisto sumnjam  da ce biti delotvoran.Imamo ga i za one izgrednike na stadionima,pa da li se primenjuje?Mada,licno ja ne bih ni odbacivala to oko samara,mislis da nema onih koji bi jedan samar na dan smatrali kao ok ?Koje bi istinski duboko povredjivala cinjenica da jelo nije dovoljno slano ili sto su pali na tiketu pa im je to neko prebacio?

Ili sin mlatne majku,jedan samar,staje to,jel,jer nije htela da mu da penziju..ili cerka,nevazno,jer se kaze-nasilnici-,bez pola,znaci da se odnosi na sve.

Izmenjeno od strane člana luminica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Kako je kod nas sve ovako neorganizovano? Stvarno nije normalno da nijedan posao, nijedan plan, ne može da bude realizovan onako kako je planirano.
Prijavio sam se za prekvalifikaciju u "junior developera" u organizaciji nekog ministarstva i na papiru sve lepo (osim što obuka traje četiri meseca, za koje vreme ne može da bude obučen programer, ali dobro-de).
Objavićemo primere testova za prvi krug sedam dana pre testiranja. Pa onda ispadne da ipak neće za sedam dana nego dan pre testiranja (8. i 9. mart). Pa onda ne može devetog, ima tehničkih problema, biće 11. i 12. marta. A primere testova više niko ne pominje. Prva tri dana su odgovarali na poruke na sajtu - sad jok. Valjda malo proradio obraz. Da ne govorimo o tome da su najpre prikupili prijave kandidata, pa tek sad traže kompanije koje će vršiti obuku...
Tačno da im ostaviš dve nacrtane ovce na čuvanje jedna bi se izgubila, a druga umrla od gladi.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Da ne bude da stalno kudim i prigovaram. Danas sam radio famozni test za prekvalifikaciju u junior developera i moram da kažem da je zaista profesionalno urađen, jako opširan i u nekim delovima zaista testira inteligenciju kandidata - definitivno nije kreiran tek da bi bio kreiran. Podseća pomalo na testove za regrutaciju, pa čak i na Mensine testove. Jedna desetka od mene za kreatore testa, tako se to radi. 

Što se tiče psihološkog dela testiranja, nisam siguran kakvu svrhu i upotrebnu vrednost ima, samo se  nadam da nisam ispao baš kompletan sociopata. Pitanja su konstruisana maaaalo čudno. :lol: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Upao sam među prvih 700, nisam u onih prvih 200 koji idu u drugi krug selekcije. To mi je i bio cilj, da uđem među onih 1000 kandidata koji će do kraja godine biti deo projekta ako se on održi i zaživi. Realno, unazadio me onaj psihološki deo testiranja one gluposti sa prepoznavanjem emocija na licima i rangiranjem želja vezanih za posao... ne pronalazim se u tim psihoanalitičkim testovima jer mi leva strana mozga dominira ponašanjem.

Nisam ni hteo da budem u prvoj grupi jer mi trenutno finansije ne dozvoljavaju da odvojim tih "reda veličine 100 evra" koliko predviđaju da će primljeni kandidati morati da plate. Za kasnije ću uspeti da skupim sredstva. Tako da je prvih 700 pobeda u mojoj knjizi. :beyond:

Kako se tvoj sin plasirao?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo hiljadu i neki..Moj sin smatra da je matematicke zadatke slabo odradio,a bio je i gladan :roll:,kaze  da posle nije mogao da prekine,a dosta je trajao.Elem,on sad zavrsava na ITA odredjeni stepen,ali misli da bi mozda imao vise sanse za posao ako bi bio u evidenciji ministarstva,imao i od njih sertifikat da je  prosao obuku.Videcemo kako ce to ici,da li ce ih zvati ili ne.:nempojma:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ljudska samoživost i bezobrazluk zaista nemaju granicu!!
Mrzim kada ljudi koji stalno prave neka sranja (da izvinete!) smatraju da imaju puno pravo da drugima komentarišu njihove postupke!!

Pobogu, dokle nas je ovo dovelo!?

Počeću sve direktnije da govorim ljudima- Ajd zdravo, ne bi da me više zadržavaš!! 

Niko nije nazamenjiv! 

Svaki posao ima gomilu stručnjaka koji mogu uraditi ono što mi treba.
I ono što ceo život govorim drugima meni se obije o nos!
Profesilnalizam ne sme imati veze sa privatnošću!

Nađeš nepoznatog "izvođača radova", platiš i ako ne valja hvataš ga za gušu!!!!
Pun mi je nos tih prijatelja koji će ti pomoći..more maaaaaaaaarš i ti i tvoje mišljenje  i tvoje pametovanje....

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...