Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Jutros gledam teve,pijuckam prvu kafu i rostiljam kanale,kad ono najezda psihologa,psihoterapeuta,life coucha,i sve tako neki.Daju uputstva kako da prozivimo ovu godinu pred nama.Dakle,sve je u nama.Nije da ti je tesko ,to smo mi samo sebe ubedili,ali,ako se ubedimo i snagom volje i pozitivnih misli i stava prema zivotu,dakle svom tom snagom,primeticemo da mi ustvari uzivamo.Znaci,mi samo to ne shvatamo,cim shvatimo,frizider ce ocas biti pun,racuni placeni i svi problemi reseni.U tome je caka.Bokte,mislim u sebi,ovako nepravilno gramaticki,pa narod to ne zna.Zatoi kukumavci da mu je tesko.

Sad kad se osvestih i dobih dugorocne  smernice da vise nikad ne kazem'moram' vec zelim,ne mogu da shvatim kako preziveh ove prethodne godine s tim zabludama,a tako mi je moglo biti lepo.Recimo ne da govorim'moram da platim struju'neee,greska'zelim' da platim struju..ma mrs bre!!

Izmenjeno od strane člana luminica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 392
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Jaoooo  Jaoooo Jaoooo   Dokle ću ja da izigravam lošeg policajca     Danas mi stigne opomena, jer u Inđiji nije plaćeno parking mesto.  Iznos nešto preko 1015,00 dindžosa...    I popizdim,

Danima mi je majka neraspoložena preko telefona kad se čujemo i počela sam da brinem šta se dešava... Juče je zovem da čestitam 8. mart i osetim po glasu da je plakala pre toga... nije mi dobro...

1.   - "Je l' ok da mi nedostaješ kad odeš preko?" - "Kontam da jeste.. Je l' ja sad treba da kažem kako ćeš i ti meni.." (njegova šala u pokušaju) - "Nemoj da usereš momenat. Samo ćuti i zagrli m

Zakačene slike

:hhh:   :hhh:  luminica  slažem se sa svim i dodajem još jednom-ma m'rš bre!!!!

Inače moja sestra od tetke živi u tom "pozitivnom" fazonu...i svaki put kažem mojima -ova je prsla! 

Muka mi je od te pozitivne discipline..pozivne energije...pozitivnih misli... Kad me stisne mukica ne mogu bre da budem pozitvna...pojedem se živa od razmišljanja kako da rešim problem. Neće se on sam od sebe rešiti! Dok ja to ne uzmem "u svoje ruke" nema meni pomoći!
Tako daaaaaaaa ma m'rš bre!

A ti fazoni -ja želim...ma daj..ja mogu to da kažem kada biram poklon za rođus pa me moji pitaju šta bi kevo želela da ti kupimo. Ovako?
Ma moram da plaćam račune, moram da idem na posao, moram da zaradim platu, ne mogu da budem na bolovanju...moram da jedem...moram da odradim neke stvari..a mogu da želim odlazak na more..put po svetu...i samo da želim da doživim da sama sebi ispunim te želje! :hhh: 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Prosto me strah  da krenem da usisavam.Donela usisivac pa se vrtim oko njega,drzim onaj kabal,cekam,izvirivala sam kroz prozor,nigde nikog.Ali,opet..Poucena iskustvom zadnjih par puta stojim i cekam.Saljem telepatske poruke da krecem,jer ocigledno svi okolo hvataju te signale i tog momenta nasrcu.A ja ne cujem nista!!On je toliko bucan,zuji,huji,cvrci i bas tada postar legne na zvono kao lud,treba mu potpis,zaboga!!fiksni,koji danima nem stoji pocinje da zvoni,a komsinica kao luda  zove na mobilni,kao da horde Huna nadiru nasom ulicom!! i tako ceo januar,i jel to normalno,kazite vi meni!? :nempojma:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Kad ne  pravim kolace ,onda po ceo dan kukumavce 'ima li nesto slatko',prevrcu trazeci kekse,cokoladu..Juce im napravim krempitu,za danas,kuma donese pekarske kifle,a snajka navrati i donese urmasice..i  eno sve stoji.!Kazu,nesto nisu raspolozeni za kolace danas...e zapisite ,do kraja februara nista!! :dry:

​Ih.. ma znamo te.. em što voliš da praviš te špecije.. em njam njam.. ne znam šta sam htela da kažem :njam:  blizu je i kraj februara, iako cenim da će tvoje vredne ruke nešto do tada uveliko da  spreme. 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ubijaju me ove rasprave oko sv Trifuna,dana zaljubljenih!!svake godine isto!Ajde ,bre ljudi,ko ima lozu nek orezuje,slavi slavu,ko je zaljubljen i u koga su zaljubljeni neka slavi to,sta ima veze!? Sta,krivo vam sto u vas niko nije zaljubljen,sto niste zaljubljeni,pa bas zainat da im odrzite predavanje-da to nije za nas-..:smor:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja volim malo da se sprdam sa ljudima koji sve to, i sam praznik i njegovo "ime", previše ozbiljno shvataju. Sve to iz neke ideje da pravu ljubav nije potrebno staviti u izlog nekog određenog dana u godini, već da se ona najbolje pokazuje i dokazuje onim svakodnevnim "sitnicama" koje kod ostalih prolaze nezapaženo. Ne volim preterane izlive bilo čega. Ali nisam maliciozan i ne držim predavanja, pravim od toga šalu i samo šalu. 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jedan od onih dana... započet sa čestitkom za rođendan preko vibera sestri, sa kojom si na nekoj distanci. Svesne obe da smo tu jedna drugoj, ali slične.. pa se prema tome i pomalo čuvamo jedna od druge. Jednom smo se zamalo izgubile i shvatile.. bez mnogo objađnjavanja, da ćemo da funkcionišemo tako, kako funkcionišemo. Lepo obema. Zaspala relativno rano, ili kasno.. oko 02h.. i već u 06h bila na nogama. Ispijanje kafice, pisanje.. micek se ubrzo probudio. 

Da.. danas je imao tv svoje prvo opštinsko takmičenje, ni manje ni više, nego iz fizike. Ne potcenjujem nijedan predmet, ali fizika mu je nova, ipak. Trebalo dan je vremena da uplovimo u nju. Mnogo razgovora.. pričala sam mu kako sam ja savladavala zadatke.. poznato je da mu je otac izvrstan prenosilac znanja.. mada to može da bude mač, sa dve oštrice.. nekako je lakše preneti znanje ''tuđem'' detetu, nego svom. (barem u ovom slučaju) 
Ono, što je meni, kao mami bilo najbitnije je da ode tamo.. sa znanjem.. bez opterećenja. ''Sinak, samo daš svoj maksimum, pa šta bude..''
Tako sam ga i ispratila. Poprilično vremena je prošlo.. ne javlja se.. pomislim šta im rade :lol:  nakačim se na net.. pošaljem mu srdašce.. par lepih reči.. od i iz srca. 
Komentar; ''Čekam rezultate, dali su nam da pojedemo pljeskavicu, koju sam sredio u tri zalogaja'' (bilo mi je drago, uradio je svoje.. a stomak ''prazan'' - oči ''gladne'' ) 
Pišemo mi.. blebećemo.. četujemo. Odvraćam mu pažnju.. i stiže sms.. ''Neka tata dođe po mene, osvojio sam drugo mesto!''. 

Svideo mi se sklop rečenice.. šta je prvo napisao.. a šta drugo. Čestitam mu i munjevito stavim supu da naci ključ.. sve po redu.. Pojavio se na vratima, zagrlio me jako, kao i svaki put.. Daleko od toga da mu nije imponovalo drugo mesto.. broj bodova.. ali smo imali tu priču, našu priču.. da nema šta da izgubi.. i da nema razloga za brigu. 

''Micek, meni je to tvoje drugo mesto, kao prvo... ma i da si poslednji, meni si uvek prvi.. a ono što je najbitnije je koji si sebi, kada se pogledaš u ogledalo - sve ostalo je manje važno..'' 
Tako da.. da.. usledile su čestitke. Majkama drugara sam se zahvalila.. i samo rekla da su naša deca sjajna. 
Deda.. je inboksno video diplomu. Reakciju ću da zadržim za sebe, samim tim vam je sve jasno. :srce: 
I ceo dan... lelujav.. kao pijani.. bez kapi alkohola. 

Ono.. što je veoma bitno za ovaj datum je.. da sam pre 12 godina otišla u Zemun, da rodim taj život.. jes' i tamo smo se baškarili par dana :lazy:  - što nam teško.. no.. o tom - potom.. blizu je 22-i u ovom mesecu :srce: 

PS 

Ko uspe da pročita sve ovo i da pohvata konce, alal mu vera :lol: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Upravo ovog momente (kada sam otucala prva slova posta..) ding--dong....?? Ko je sada??

"Dobro veče, (neko devojče ) izvinite što Vas uznemiravam, mi smo iz SNS samo jedno pitanje.."-tu nasupa moj prekid njenog uvoda

"NEEEEEEEEEE POLITIKA ME UOPŠTE, ALI UOPŠTE NE ZANIMA!!" -tup..zatvorih vrata!

Jesu li počeli?!??!!?? Pa nemam reči!!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Prethodna godina je za mene bila...pa, blago rečeno katastrofalna.

U prvoj polovini godine sam trpila šikaniranje i maltretiranje na poslu i to sve bez osnova. Znala sam plačući dolaziti kući. 

A druga polovina godine... Mislim da u životu nisam provela toliko vremena po raznim bolnicama i klinikama koliko od jula do danas. 

Sve je krenulo sa raznim ispitavanjima i pripremama za vještačku oplodnju. Onda je usledio šok... Tata je završio u bolnici, dijagnoza tumor na želudcu.

Operacija...dugotrajan oporavak...hemioterapija...radioterapija... 

U decembru i tata i ja u Banja Luci, on na zračenju, ja u postupku vantjelesne. 

Krajem decembra oboje se vraćamo kući. On srećan što je konačno kući, a ja brojim dane do bete. 

I onda konačno, kraj godine, i lijepa vijest za sve nas. Beta pozitivna, uspjelo je. 

Neopisiva radost. Prva kontola u januaru, sve uredu, čuju se otkucaji male tačkice.

Posle mjesec dana, druga kontrola...ležim na onom stolu, doktorica odmahuje glavom i ćuti. Posle čitave vječnosti čini mi se progovara...nije dobro, nije dobro...

Šta nije dobro?!

Zovite kolege sestro biće im zanimljivo da vide ovo.

Šta se jebote dešava???

Ovo nije dobro, nuhalni nabor je veći od dozvoljenog, dio crijeva je vani, trbušni zid nije srastao, srce je van grudnog koša... 

I sve to govori kao da se obraća zidu, a ne osobi koja tu leži... I onda ulazi još troje doktora, bulje u onaj ekran i komentarišu kao da ja nisam tu. I šlag na tortu je komentar jednog od dr...šteta što ne možemo slikati. 

Moja noga više neće kročiti u tu ustanovu i imati posla s tim idiotima.

Šalje me na ekspertni ultrazvuk, jer se može desiti da oni vide nekad pogrešno na običnom. 

Sutradan novi pregled, gdje utvrđuju samo to da nema otkucaja srca, a o svim onim grozotama koje mi je nagovorila nema ni govora. 

Odlazak na kiretažu i mirenje sa tim... 

Ali, izdrž'o je Mujo i gore! 

Sve je to život, i isponi i padovi, otreseš prašinu, digneš glavu i guraš dalje. 

Planiraš već novi postupak na ljeto, nema odustajanja i nema predaje. 

 

PS: Izvinite, ali morala sam ovo izbaciti iz sebe :beyond:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...