Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Na konto toga, samododeliću sebi dva dana, kao prinudni davalac krvi :fijuk: 

 

​Koliko "krvi sam dala" zaslužila sam samododeljivanje najmanje 4 dana..samo ne stižem da ih potrošim od krvopija... :hhh: Ne stižem ni svoje dane da potrošim..a kamoli dodatne. 
Taman sve lepo osmislim kako ću petak da "maznem" za sebe...cvrc....baš neko ne dođe na posao..ili baš nešto mora neodložno da se odradi...puuuuuu izem ti pos'o!

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 392
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Jaoooo  Jaoooo Jaoooo   Dokle ću ja da izigravam lošeg policajca     Danas mi stigne opomena, jer u Inđiji nije plaćeno parking mesto.  Iznos nešto preko 1015,00 dindžosa...    I popizdim,

Danima mi je majka neraspoložena preko telefona kad se čujemo i počela sam da brinem šta se dešava... Juče je zovem da čestitam 8. mart i osetim po glasu da je plakala pre toga... nije mi dobro...

1.   - "Je l' ok da mi nedostaješ kad odeš preko?" - "Kontam da jeste.. Je l' ja sad treba da kažem kako ćeš i ti meni.." (njegova šala u pokušaju) - "Nemoj da usereš momenat. Samo ćuti i zagrli m

Zakačene slike

Danas, 13.30 pita me mlada volonterka :"Da Vas pitam nešto...hoće moći sutra neko da mi uđe malo da odem na pauzu?" 
Ja je pogledam. "blago ubijajućim pogledom"...malo zastanem, izbrojim u sebo do 5...:

​Ne vidim šta je tu sporno, lepo je pitala. Ja sam bio slobodan posle dežurstva, razumeš :zloca:? Problema nigde ni na vidiku....uh ko će razumeti žene zašto žele da budu baš veštice.  Ta volonterka bi te pamtila po dobrom. :beyond:

Izmenjeno od strane člana Faramir
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

 Ta volonterka bi te pamtila po dobrom. :beyond:

​Ta volonterka će me i pamtiti po dobrom, jer od kako je stigla premešta se sa levog dupeta na desno.."prstom mrdnula" na poslu nije !!

Nisam joj mentor i ne mešam se...a o tome koliko je do sada dana potrošila na "mogu sutra da ne dođem..idem sa momkom....pa onda -znate mi bi da  putujemo pa bi mi trebalo 5 dana...." itd. NIti se naradila niti je "bonus" kod mene zaradila.
Za razliku od te iste volonterke dete koje je pre nje volontiralo sada radi na zameni održavanje jedne trudnoće i porodiljskog.

Godinu i po dana će raditi jer je to i zaslužila. :kez:  

Ova? Neće više ući u našu zgradu kada završi volontiranje-tako se dobro pokazala!! Samo je pokazala da posao ne shvata ozbiljno. Takvi nam ne trebaju. Bar ne u našoj zgradi....

....uh ko će razumeti žene zašto žele da budu baš veštice. 

​Po najmanje želim da budem veštica, na protiv, ali i moj prag tolerancije ima "gornju rampu". 

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

​Ne razumem...zaista ne razumem šta si hteo da kažeš?

​Ako ne razumeš hajde da pokušam da ti objasnim. Pokušao sam da se malo našalim u prethodnom postu ali izgleda nemamo isti smisao za šalu ili smo ga negde davno izgubili. Preozbiljno si ovo shvatila ali kad već misliš u tom pravcu hajde da probam da provučem svoje misli kroz sito.

Napisala si par rečenica dosta tvrdih, u kojima si okarakterisala volonterku kao neodgovornu, površnu, lenju i slično...a da li je baš tako?

Moje mišljenje je da jednoj volonterki koja dodje da POMOGNE i da pri tome na neki način udje u tajne poslovnih obaveza ne treba zameriti što je probala sama sebi da obezbedi pauzu od 30-tak minuta. Zar nemamo svi pravo na pauzu tokom rada? Zašto je ona tražila da "joj neko udje"? Tražila je da bi mogla otići na pauzu zato što je bila sama u sobi sa decom, zar ne?! Moje pitanje za tebe, zašto je bila sama u sobi? Gde je bio vaspitač ili vaspitačica koja je zadužena za tu grupu? Možda je odgovorna i odsutna vaspitačica koristila slobodan dan, možda je pila kafu u susednoj sobi, izašla do grada na pijacu ili je bila na pauzi ... zašto je glavni vaspitač dozvolio volonterki da bude sama sa decom kada ona nije zaposlena u vrtiču i nije odgovorno lice, a verujem uz to i bez položenog stručnog ispita? Da li roditelji ostavljaju svoju decu volonterima u vrtiću ili vaspitačima i zato plaćaju mesečnu nadoknadu? Šta je glavni vaspitač ili nepsredni rukovodilac tvoje jedinice preduzeo da u svakoj sobi bude odgovorno lice, a ne volonterka?! Da li je to propust? Jeste. A ko je odgovoran za njega?

Sledeće, zašto se toliko iznenadjuješ što jedna volonterka želi da iskoristi slobodan dan, slobodno vreme, pauzu kada od tvoje firme nema nikakve garancije da će biti zaposlena posle volontiranja, a uz to nikada joj neće biti ni plaćen njen rad i trud niti jednim jedinim dinarom? Zašto joj nisi ukazala na greške i ono što želiš od nje ako si već ta koja odlučuje o njenom prijemu? Možda bi devojka sama otišla odmah, a ne da vam radi do kraja meseca free? Možeš li da nam napišeš šta si napisala u službenoj beležnici ili dnevniku o dotičnoj volonterki prilikom obavljanja ulaznog intervjua? Nemoj mi reći da nisi ništa napisala, a pustila si je da radi sa decom :blink:...

Pokušavam da ti kažem da je to njihv stil razmišljanja, stil mlade generacije i zasniva se na sledećem: Nisam plaćen, nisam odgovoran, nije moj posao.... Moje mišljenje je da nikada ne bih dozvolio mom detetu da bude volonter toga tipa, da radi za nekoga bez dinara, a uz to da trpi sankcije samo zato što neko nije znao da organizuje posao.

I hajde da ovaj post završim kako sam i želeo u prethodnom postu. Šalom. Da sam vam ja došao u nenajavljenu kontrolu ne bi znale šta vas je snašlo i odakle je ušlo :beyond: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Izgubljeni smisao za humor? 
Postoje situacije kada mi nije do humora! Kada ga nemam jer mu nema mesta. 

Ovako-od 19 vaspitača 5 je na bolovanju! Pravo na zamene nemamo jer je "ispunjen bonus" sa zamenama. To znači snalazite se sami kako znate i umete-odgovor osnivača (grada)!

U toj grupi oba vaspitača na bolovanju. Jedna koleginica imala na prijemu dve grupe...druga na preuzimanju dve grupe a sad te pitam da li je bolje za decu  da i tokom dana u jednoj sobi bude  59-o dece ili da se podele u dve sobe? Prosudi sam. 

Znači da se trenutno radi u otežanim uslovima rada. Ostali vaspitači "ginu" radeći, niko ne pita za tu istu pauzu-pa među njima ni rukovodilac objekta, iako i oni imaju pravo na tu istu zakonsku pauzu od 30 minuta! Dolaze ranije na posao..odlaze kasnije i to prilično.. Preostali vaspitači odrađuju i svoj i tuđ posao. Ona ni svoj kako treba. 
Da, postoje beleške koje vodi njen mentor (to je ono što nisi primetio). Za razliku od prethodne volonterke, Rukovodilac objekta daje posebno svoje mišljenje o radu volonterke. Ugovor se ne raskida tako lako. Da bi ugovor o volontiranju bio raskinut mora da postoji ozbiljniji razlog. Njeno ne slaženje niti pokazivanje interesovanje za posao vaspitača nije razlog za raskid ugovora ali je zato razlog da se na kraju volontiranja stavi tačka- "Doviđenja".

Na kraju krajeva, nismo mi od nje tražili da volontira-ona je sama to želela da bi nam pokazala kako je dobra u radu..paaaaaaaaa eto, nije se  pokazala.

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima, nova sam ovde :)
Podsetila me ova priča na to kad sam počinjala da radim i dok sam još bila normalna tj. neopterećeno tovarom gluposti koje sam kasnije "prihvatila". Susretala sam žene koje su tada bile u mojim godinama i opterećene poslom. pri tom su se ljutile ako posao ne doživljavaš "katastrofalno", ako se nisi živ ubio zbog posla. Ako nisi ovako reagovao dobijao si utovar osećaja krivice tipa "Kako se usuđuješ da se ne osećaš loše". O tome da misliš na svoje dobro da i ne pričam, na to su pucale. 
Ne znam tačno situaciju u kojoj se vesticara nalazi, al sam se prosto setila toga. 

Faramire, dopao mi se tvoj potpis, molila bih te da ga obrazložiš.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Da.. ''Kako se usuđuješ da se ne osećaš loše?'' 
 

Jednostavno.. mogla sam da otvorim temu, ali nemam dozvolu od @Klo

Usuđujem se da se ne osećam loše. 
Osećala sam se veoma loše, dva puta.. pa treći put bi bio.. čista kocka, ili dobitak na lutriji. 
U ovom slučaju sečem. Ne. Ne želim da se osećam tako. Lepo je ne želeti, i to staviti jasno i nežno do znanja i na znanje. Korektno. 
Jednostavno, život ti se izokrene za dve nedelje, i manje. I uživaš u tome. Jeste, boli, svaka promena boli, ali postoji ubeđenje negde u podsvesti da je uvek svaka promena na bolje. 
Zagrizla, sasekla, svesna da bi prvo trebalo da zaštitim bližnje svoje, a kako da to uradim, ukoliko ne zaštitim sebe? 
Stvar prioriteta. 
Kako se usuđujem da se ne osećam loše? Lako... samo se nasmešim.. i pomislim.. na tako lepe i jednostavne stvari. E, tu sam vređala one, koje sam najviše volela. Imali smo jednu temu ''Previše dobrote.. može li da zaboli?'' Da.. može.. da te rani, posrami. Ali nikako da se ne osećaš loše u svim situacijama u kojima si (a i agregatnim stanjima :lol: ) 

Odoh sada da stavim juhicu da se krčka, učim, osluškujem kako moje čedo diše. 


 


 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne treba ti dozvola od Klo - prosejavaj :) 

Loša osećanja su zarazna. Ostati imun na njih... hm, ako si sam čist,stabilan.... nekad je preko puta tebe čitav buljuk kolektivnog ili porodičnog nesvesnog.

Setih se nekog teksta gde su govorili da postoji gen za sreću... Eh, sad mi je malo jasnije :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Davnoooo, davnoooooooo...u jednoj priči pored logorske vatre, kada nije bilo interneta i društvenih mreža....potegne se priča među nas par mladih o tome kako nam je u stvari žao što jednog dana, ma ne jednog dana nego što nikada nećemo znati šta će  naša deca zaista  osećati prema nama, kada budemo roditelji....
Danas sam upravo doživela ono što mislim da svaki roditelj želi da zna a to su ona iskrena osećanja svog deteta prema tebi kao roditelju. 
Ma svi mi znamo da nas naša deca vole. I govore nam da nas vole. ali ono što naša deca pričaju svojim prijateljima..to je ono pravo i iskreno.  

To je ono  ti srce ugreje. Što ti da neku potvrdu tvog truda i ulaganja u svoju decu. 

Danas na FB moje mlađe dete ovo napiše:
Prvo su se oči zacaklile a onda sam pročitala na glas da tata čuje...on je ostao bez teksta...naravno pronašla sam mrvicu tih lepih reči i o meni...

I onda mala torokuša i  morala da odgovorim. 
Obožavam svoj veliku, samostalnu, šašavu, drugačiju, dobru, vrednu, lepu i našu decu. 
:srce::srce::srce:  

Untitled.png

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...
  • 2 sedmica kasnije...

Pade  mi  na  pamet 'Mali pirat',nekako  je  izvuce  iz  secanja   ova  slicica  devojcice  koju  sam  stavila  za  avic.Podsetila  me  na  mene  tih  godina ,s  malo  kracom  kosom  i  dana  kad  sam  gutala  pricu  o  Miljanu,Ilku,Ali Kosi..Boze,koliko  sam  samo  volela  tu   knjigu.Procitala   sam  je  valjda  jedno  pet  puta,a  koliko  je  samo  moja  masta  imala  nastavaka te  knjige,koliko  razradjivanih  situacija  u  kojima  sam  ja  Miljan..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ko kaže da mirna koegzistencija suprotnosti nije moguća? Moje komšije iz prizemlja drže otvorena vrata po ceo dan. Prkose najvećoj pretnji po Srbe posle HAARP-a - promaji. I slušaju muziku. Baba s kraja hodnika opiči Šabana i ekipu, komšije pored neki žešći haus. 

Otvoriš vrata i čuješ "njeeeeeeene oči plaaaaaave, I like sex with my ex, ljuuuuuubio saaam, I'm black from the waist down, na obali Saaaaaaavvveeeeeee". Milina. :andjeo: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...