Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Arhitektura koju imamo prilike gledati u našem svakodnevnom životu, bez obzira koliko atraktivna bila, posle određenog vremena počinje da bledi i biva utopljena u našim viđenjima tog određenog dela grada. Današnje tehnologije imaju mogućnost da ponovo probude život u nekom objektu, unoseći neke savremene elemente dizajna ili potpuno redizajnirajući fasadu, ukoliko budžet to dozvoli. Jedan od takvih projekata jeste kompletna promena dizajna enterijera i fasade jedne velike robne kuće u Južnoj Koreji.

UN-Studio-dia.rs-1.jpg

UN-Studio-dia.rs-2.jpg

Odgovorni arhitektonski studio ovog projekta je poznati “UN Studio” koji je ovakav radikalan dizajn opravdao time da je današnji komercijalni prostor pravo mesto za ovakav eksperiment. Pojava koja je već odavno postala deo potrošačkog života u SAD-u, a zatim i u ostalim delovima sveta jeste evolucija tržnih centara kao mesta sa visoko razvijenim socijalnim funkcijama. Pored primarne komercijalne uloge, ovi objekti postaju mesta sastajanja ljudi gde pojedinci i grupe mogu šetati, kupovati, razgledati izloge, ručati i družiti se, te provesti veliki deo svog vremena.

UN-Studio-dia.rs-3.jpg

UN-Studio-dia.rs-4.jpg

Kako bi kreirali prostor koji će biti simbol kulturnih institucija, najviše modernih galerija, arhitekte su enterijer potpuno obojili belom bojom koja spaja podove, zidove i plafone u jednu celinu zamagljujući osećaj visinskih etaža. Prostor postaje ujedinjen, te se ističe konstruktivna igra arhitektonskih oblika.

UN-Studio-dia.rs-5.jpg

Prava atrakcija ovog projekta jeste nova video-fasada koja se sastoji od velikog broja vertikalnih poteza. Arhitekte su želeli da istaknu objekat tokom večernjih sati, te da se igraju sa njegovom volumetrijom gde prolaznici često ne mogu odrediti pravu visinu zgrade te bivaju iznenađeni prilikom ulaska u enterijer.

UN-Studio-dia.rs-6.jpg

izvor: klik na link

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...