Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Da li imate kućne ljubimce? Ili samo jednog? Oni su velika obaveza, ali često i nepresušni izvor radosti za svoje vlasnike, ponekad i velika inspiracija. Opišite nam svoje male drugare. Obradujte i nas nekom zanimljivom anegdotom, fotografijom...

Možda ne volite kućne ljubimce? Zašto ne?

Moji kućni ljubimci su uvek bile mačke. Imao sam ih nekoliko, i ne mogu zamisliti bilo kakvu drugu životinju u svom domu, oduvek su mi bile zanimljive. I danas, iako nemam nijednu, volim te dlakave loptice čudne naravi.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 78
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Ćerin pas...jedem a njemu ne dam!       

Mama  od  ovog  maceta  je  definitivno blesava.Vracam  se  iz  grada  i   komsinica skuplja  jabuke  na  ulici,pogledamo prema  dvoristu,macka  lezi i  doji   ih.Tako  joj  ja  kazem  da  ga necu  uz

Eh, da... ljubimac.  Ponovismo se istovremeno ti i ja. Ja imam svoju malu Lelu, Lelicu. Pre petnaestak dana je prosto ušetala u lokal kod ...khm ... osobe drage srcu mom i stala da se mazi. Pada

Zakačene slike

Za sad imam samo psa, zenka pit-bulla stara 5 godina, to je najbolji pas kojeg sam ikada imao..

Inace oni kratko zive, veoma su srchani i ako nemaju redovno trchanje bar svaki drugi moze da se desi da umru pre vremena, tacnije nakon 3-4 godine zivota..

Moja Liza ne ide na trchanje ali je pustena i slobodno se krece po celom dvoristu, dozvoljene su joj sve mogucnosti, od razbacivanja smeca do zakopavanje koski :kez:

Toliko o mom ljubimcu..

Koliko je velika obaveza imati kucnog ljubimca? Pa ako se previse shvati kao obaveza onda ga ne treba ni uzimati, ako se shvati kao nesto sto ce vam ulepsati dan kad ga vidite kako trchi po dvoristu, ili leti po kuci, pliva po akvariumu(zavisi o cemu je rec) onda shvatite da to bice ume da se brine o sebi kao i svako drugo bice, samo mu morate redovno davati hranu, vodu i chistiti mesto gde ga drzite i zbog njega a i zbog vas.

U svakom sliucaju, pre nego sto uzmete bilo kog ljubimca, posavetujte se sa veterinarom a ne sa ljudima koji misle da znaju pa vam pokvare svaku pomisao o kupovini kucnog ljubimca :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Volim i pse i mačke.

Imam ženku nemačkog dugodlakog ovčara, po imenu Ava (po Avi Gardner), staru devet godina, tako reći gospođa u najboljim godinama.

Do sada sam imao trinaest (13) mačora, i svi su se zvali Đorđe, i jednu ženkicu Irenu. No, nekako i doguraše do prvog rođendana, al' onda izlasci, pa ih ubrzo zalepe na putu. Poslednji, Đorđe XIII je jednostavno popizdeo, jer ga je Ava stalno ganjala - nemam pojma zašto, jer je volela njegove prethodnike - pa je negde zbrisao. Skoro mi reče kćerka da ga je neka njena drugarica slučajno srela 2 km od kuće (poznala ga po karakterističnom ožiljku na nosu) i malo mazila, ali, kada je htela da ga uzme i donese nam ga, jednostavno se otrgao i nestao. E, od njegovog odlaska, rešili smo da prestanemo da se zezamo sa mačkama.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...
  • 3 sedmica kasnije...

Danas sam službeno išao u Parking servis i tamo vidim četiri mala šteneta,pitam portira kojeg od ranije znam mogu li dobiti jedno štene.Pozovemo gospođu koja se brine o kucama i ona nam kaže da mogu uzeti kuće koje ona zove Milanka.Dierktor kojem je bilo drago što je štene našlo dom iznese jednu lepu kutiju i ja i moja kako je skraćeno nazvah Mila krenemo na put kući u Đurđevo.Evo i nekih slika kako je to itgledalo danas.

milai.jpg

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

imam mastifa

sad vec ima pet godina i nenormalan je skroz

ne primecuje na ulici ni ljude ni zivotinje,ko neki penzioner se ponasa...klaj-klaj,s noge na nogu

gosti ga zovu Lenji Gasha,jer moraju da ga preskacu kad ulaze u kucu

najvise,ipak ,voli da sedi u kujni dok moja majka sprema rucak...pa se oni siti ispricaju...ona ga zove "konju jedan!" a on je glavom gurka...

jedna od cestih slika u nasem dvoristu je sledeca: On lezi pod orahom,na orahu divlja veverica,a na metar-dva od njega se sepuri fazan....on ne mari za celu tu akciju...:lol:

inace....niko ne sme da povisi ton na nas kad je on tu,cak ni u zezanju....jer je onda spreman da napadne.....a ozbiljno mislim da bi mogao i da ubije ako bi ocenio da smo zivotno ugrozeni....

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Moj kucni ljubimac se zove Amos.

Sive je boje (mislim da sam negde vec kacila sliku), nije rasan i omanji je rastom. Preko dana je malo usporen ali sa prvim sumrakom postaje pas za kog mislite da se napaja duracell baterijama koji je popio karton energetskih napitaka. Celu noc trci tamo amo, laje i ne meres ga sterat u kucicu da spava.

Sve voli da jede. I kiseli kupus i mandarine i kabal od travokosacice i kantu za smece.

U vanbracnoj je zajednici sa komsinicom Dorom, zenkom nemackog ovcara, za sada bez dece.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ranije smo uvek imali kucne macke i psa koji je bio vezan. Sada imamo kucnog psa i macke koje su napolju (nisu vezane). Kad kazem napolju, mislim da nisu gore na spratu, samo kod bake dole.

Od kako znam za sebe, moram da imam svog ljubimca :beyond: Prvo je to bio macor Frki, pa macor Sviki, pa macor Puslan, i gle cuda, svi redom su vremenom postali babini macori :smeh: Nemam pojma koji joj je trip da mi krade ljubimce, valjda zato sto je najlepsi macori moj :beyond: Poslednji u liniji macora bio je moj Kerofiks, koji je pregazen. I sad mi grunu suze kad ga se samo setim i koliko mi nedostaje, i posle godinu i po dana.

Sada, vise ne tetosim macke. Posle njega mi nijedna nije dovoljno dobra, jer je moj Kelo bio najlepsi. Zato, umesto njega, tetosim Snupija :kez: Snupi je kucni ker za kojeg bih dala bubreg. Poceo je da ulazi u kucu onog momenta kad je meni pocelo da biva previse tesko zbog Kerofiksa. Mama kaze da je tu noc, slusajuci mene kako placem, plakao i on sa mnom. Od tada, on je moje Sunce. Jako je dobro vOspitan, ne piki i ne kaki unutra, ne zna za lanac i povodac. To je bio shou kad smo ga vezali jednom jer je maaaaalo ubio sve kokoske. Uzzzzas koliko je plakao. Jebes kokoske kad moja kera place.

Snupi je mesanac koji nema rep i koji zna da pomera samo jedno uvo. Zute je boje, malen je i zna da prica. Kad ja dodjem iz NS - a, siti se ispricamo. Ja njemu lajem i zvizdim, Bog zna sta mu kazem, a on mi prica - peva. Snimicu ga jednom, pa okaciti.

Snupi ima svoje mesto, i moram priznati, garant najveca kereca muda u selu.

I da. Da je beo, bio bi kao foka :trep:

Obozavam ga.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 meseci kasnije...

Moje opiranje posedovanju kućnih ljubimaca je trajalo do pre par dana... a onda smo otišli u Monoštor kod tetke i došli sa dva mačeta...

Tata je hteo da nas svo petoro vrati natrag na sever Bačke, ali s obzirom na dečije umiljavanje i moljakanje morao je da popusti :uredu:

Doneli smo dve mace, male, slatke mace, a kada ih uslikam, okačiću i slike da ih vidite :)

Blesave su sasvim, igraju se u dvorištu, deca iz komšiluka dolaze da ih maze i hrane, tako da je cele nedelje u mojoj kući promenada...

No, ne žalim se :)

Dok ne dođe zima, a onda ćemo imati problem gde sa njima....:uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

p250911161901.jpg

evo najvece mrcine od macora

:lol:

i maksimalno je lud

danju se samo izlezava i spava gde god se nadje. uvek ovako na ledja.

naravno nakon sto se nazdere i to iskljucivo jede hranu za macke. nece da okusi drugo bilo sto, kao recimo ostatci od rucka.

uvece krije se negde u dvoristu i ceka da neko od nas prodje, pa nam pravi sacekuse. Najbolje je bilo kad je moj tata dolazio iz prodavnice, i sav trese se i psuje:

- 'bem ti macora! ja taman da krocim iza ograde on mi skocio pravo u ledja... :hahaha:

macak spremio mu sacekusu iza zive ograde.

Izmenjeno od strane člana Malena
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

slemc.jpg

ovo cupavo cudo uzeli smo iz azila,mesanac ,muskog roda ,matori ziv nije dao da se kastrira(dzukac ),pa sad ne mozemo da ga na'vatamo .Sve seoske devojke je izobilazio .Mrcina debela i blesava:trep:

Vecito gladan,pa pored tarabe prosjaci hranu od prolaznika.Par puta sam uhvatila komsije ,kako sa tanjirom hrane dolaze do ograde.Matori ga je i pored naseg opiranja krstio imenom Rasim..pa je sada drustvo u sokaku sledeceg sastava..rasim,saban,fikret:lol:

Kad ga vabim po sokaku,uglavnom ga zovem..kooonjuu debeli ,jer me ic ne sljivi :hahaha:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...