Morpheus 5,112 Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Da li imate kućne ljubimce? Ili samo jednog? Oni su velika obaveza, ali često i nepresušni izvor radosti za svoje vlasnike, ponekad i velika inspiracija. Opišite nam svoje male drugare. Obradujte i nas nekom zanimljivom anegdotom, fotografijom... Možda ne volite kućne ljubimce? Zašto ne? Moji kućni ljubimci su uvek bile mačke. Imao sam ih nekoliko, i ne mogu zamisliti bilo kakvu drugu životinju u svom domu, oduvek su mi bile zanimljive. I danas, iako nemam nijednu, volim te dlakave loptice čudne naravi. Quote Link to post Share on other sites
Mrak 138 Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Za sad imam samo psa, zenka pit-bulla stara 5 godina, to je najbolji pas kojeg sam ikada imao.. Inace oni kratko zive, veoma su srchani i ako nemaju redovno trchanje bar svaki drugi moze da se desi da umru pre vremena, tacnije nakon 3-4 godine zivota.. Moja Liza ne ide na trchanje ali je pustena i slobodno se krece po celom dvoristu, dozvoljene su joj sve mogucnosti, od razbacivanja smeca do zakopavanje koski Toliko o mom ljubimcu.. Koliko je velika obaveza imati kucnog ljubimca? Pa ako se previse shvati kao obaveza onda ga ne treba ni uzimati, ako se shvati kao nesto sto ce vam ulepsati dan kad ga vidite kako trchi po dvoristu, ili leti po kuci, pliva po akvariumu(zavisi o cemu je rec) onda shvatite da to bice ume da se brine o sebi kao i svako drugo bice, samo mu morate redovno davati hranu, vodu i chistiti mesto gde ga drzite i zbog njega a i zbog vas. U svakom sliucaju, pre nego sto uzmete bilo kog ljubimca, posavetujte se sa veterinarom a ne sa ljudima koji misle da znaju pa vam pokvare svaku pomisao o kupovini kucnog ljubimca :) Quote Link to post Share on other sites
Boginja 1,529 Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Moji "mali" ljubimci -Cane Corso Italiano zenka zvana Monzza i -Nemacka doga,takodje zenka zvana Aska :srce: Quote Link to post Share on other sites
Doktor Zo 12 Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Volim i pse i mačke. Imam ženku nemačkog dugodlakog ovčara, po imenu Ava (po Avi Gardner), staru devet godina, tako reći gospođa u najboljim godinama. Do sada sam imao trinaest (13) mačora, i svi su se zvali Đorđe, i jednu ženkicu Irenu. No, nekako i doguraše do prvog rođendana, al' onda izlasci, pa ih ubrzo zalepe na putu. Poslednji, Đorđe XIII je jednostavno popizdeo, jer ga je Ava stalno ganjala - nemam pojma zašto, jer je volela njegove prethodnike - pa je negde zbrisao. Skoro mi reče kćerka da ga je neka njena drugarica slučajno srela 2 km od kuće (poznala ga po karakterističnom ožiljku na nosu) i malo mazila, ali, kada je htela da ga uzme i donese nam ga, jednostavno se otrgao i nestao. E, od njegovog odlaska, rešili smo da prestanemo da se zezamo sa mačkama. Quote Link to post Share on other sites
Malena 178 Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Dosada najvise sam cuvala macke, imala i psa i papagaje. A sin dva puta dobio na poklon morsko prase, koje je sve lepo dok ne porasne, pa postane problem odrzavanje higijene u njegovom kafezu, kako i to gde ga smestiti. Trenutno imamo sibirskog hrcka - Cici Grici :smeh: sin ga krstio I o njemu naravno najvise brinem ja :dry: Glisha 1 Quote Link to post Share on other sites
Joanna 7 Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Ja toliko volim zivotinje da bih cuvala i ajkulu u kadi bukvalno. Imala sam pse, macke, gustere, hrcka, papagaje, ribice, pauka, patku i jare cak! Trenutno imam macu koja se kos kao mala stvorila ispred mojih vrata i sad trci za mnom ko pas a ne ko macka. :) Quote Link to post Share on other sites
Aiko 1,794 Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Tesko da se moj ljubimac moze nazvati kicni jer ima oko 70kg..to je zenka sarplaninac i zove se Nana.. Ime joj je dala moja cerka po psu iz crtanog filma Petar Pan.. Bila je ovolicka.. Pa ovolika.. A sada vise ne moze da stane u kadar..:lol: Joanna and Smucalica 2 Quote Link to post Share on other sites
Joanna 7 Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Moja tigrica Morpheus, gresan and Aiko 3 Quote Link to post Share on other sites
Kumica 381 Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Porasli smo malo i imamo 11kg :uredu: Aiko and Joanna 2 Quote Link to post Share on other sites
zirne 78 Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 (edited) Danas sam službeno išao u Parking servis i tamo vidim četiri mala šteneta,pitam portira kojeg od ranije znam mogu li dobiti jedno štene.Pozovemo gospođu koja se brine o kucama i ona nam kaže da mogu uzeti kuće koje ona zove Milanka.Dierktor kojem je bilo drago što je štene našlo dom iznese jednu lepu kutiju i ja i moja kako je skraćeno nazvah Mila krenemo na put kući u Đurđevo.Evo i nekih slika kako je to itgledalo danas. Edited October 23, 2012 by Morpheus Quote Link to post Share on other sites
Kumica 381 Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=RviTeOKS2Ec Tag hrce,a ja igram"Ne ljuti se covece" http://www.youtube.com/watch?v=IHA1sTR5nTM Duga 12 1 Quote Link to post Share on other sites
Orion Lady 1,054 Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Moje I ovog volim, al me nervira opasno.. ..npr. kad zauzme moje mjesto.. vesticara 1 Quote Link to post Share on other sites
zirne 78 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Sara ja živim u gradu u stanu došla sam na selo u goste a tu me dočekala domaćica mila pa se po ceo dan igramo i valjamo po travi Sara je sinov pas koji je kod mene preko praznika na čuvanju Zoe and vesticara 2 Quote Link to post Share on other sites
Aiko 1,794 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Upravo nam stigao novi kucni ljubimac..pravi, pravcati zeka.. Neka patuljasta vrsta, mekan je kao plis, a tek sto je umiljat i maza..zove se Cule i dobio je pocasno mesto u dnevnoj sobi..:srce: Quote Link to post Share on other sites
Boginja 1,529 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Moja Monzza, 15 meseci ( Cane Corso Italiano ), najrazmazeniji pas na svetu Malena and Aiko 2 Quote Link to post Share on other sites
Malena 178 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 nas macan Quote Link to post Share on other sites
believer 368 Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 imam mastifa sad vec ima pet godina i nenormalan je skroz ne primecuje na ulici ni ljude ni zivotinje,ko neki penzioner se ponasa...klaj-klaj,s noge na nogu gosti ga zovu Lenji Gasha,jer moraju da ga preskacu kad ulaze u kucu najvise,ipak ,voli da sedi u kujni dok moja majka sprema rucak...pa se oni siti ispricaju...ona ga zove "konju jedan!" a on je glavom gurka... jedna od cestih slika u nasem dvoristu je sledeca: On lezi pod orahom,na orahu divlja veverica,a na metar-dva od njega se sepuri fazan....on ne mari za celu tu akciju... inace....niko ne sme da povisi ton na nas kad je on tu,cak ni u zezanju....jer je onda spreman da napadne.....a ozbiljno mislim da bi mogao i da ubije ako bi ocenio da smo zivotno ugrozeni.... ako_odem 1 Quote Link to post Share on other sites
Lillith 346 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Moj kucni ljubimac se zove Amos. Sive je boje (mislim da sam negde vec kacila sliku), nije rasan i omanji je rastom. Preko dana je malo usporen ali sa prvim sumrakom postaje pas za kog mislite da se napaja duracell baterijama koji je popio karton energetskih napitaka. Celu noc trci tamo amo, laje i ne meres ga sterat u kucicu da spava. Sve voli da jede. I kiseli kupus i mandarine i kabal od travokosacice i kantu za smece. U vanbracnoj je zajednici sa komsinicom Dorom, zenkom nemackog ovcara, za sada bez dece. Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Ranije smo uvek imali kucne macke i psa koji je bio vezan. Sada imamo kucnog psa i macke koje su napolju (nisu vezane). Kad kazem napolju, mislim da nisu gore na spratu, samo kod bake dole. Od kako znam za sebe, moram da imam svog ljubimca Prvo je to bio macor Frki, pa macor Sviki, pa macor Puslan, i gle cuda, svi redom su vremenom postali babini macori :smeh: Nemam pojma koji joj je trip da mi krade ljubimce, valjda zato sto je najlepsi macori moj Poslednji u liniji macora bio je moj Kerofiks, koji je pregazen. I sad mi grunu suze kad ga se samo setim i koliko mi nedostaje, i posle godinu i po dana. Sada, vise ne tetosim macke. Posle njega mi nijedna nije dovoljno dobra, jer je moj Kelo bio najlepsi. Zato, umesto njega, tetosim Snupija Snupi je kucni ker za kojeg bih dala bubreg. Poceo je da ulazi u kucu onog momenta kad je meni pocelo da biva previse tesko zbog Kerofiksa. Mama kaze da je tu noc, slusajuci mene kako placem, plakao i on sa mnom. Od tada, on je moje Sunce. Jako je dobro vOspitan, ne piki i ne kaki unutra, ne zna za lanac i povodac. To je bio shou kad smo ga vezali jednom jer je maaaaalo ubio sve kokoske. Uzzzzas koliko je plakao. Jebes kokoske kad moja kera place. Snupi je mesanac koji nema rep i koji zna da pomera samo jedno uvo. Zute je boje, malen je i zna da prica. Kad ja dodjem iz NS - a, siti se ispricamo. Ja njemu lajem i zvizdim, Bog zna sta mu kazem, a on mi prica - peva. Snimicu ga jednom, pa okaciti. Snupi ima svoje mesto, i moram priznati, garant najveca kereca muda u selu. I da. Da je beo, bio bi kao foka Obozavam ga. Malena 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Moje opiranje posedovanju kućnih ljubimaca je trajalo do pre par dana... a onda smo otišli u Monoštor kod tetke i došli sa dva mačeta... Tata je hteo da nas svo petoro vrati natrag na sever Bačke, ali s obzirom na dečije umiljavanje i moljakanje morao je da popusti Doneli smo dve mace, male, slatke mace, a kada ih uslikam, okačiću i slike da ih vidite Blesave su sasvim, igraju se u dvorištu, deca iz komšiluka dolaze da ih maze i hrane, tako da je cele nedelje u mojoj kući promenada... No, ne žalim se Dok ne dođe zima, a onda ćemo imati problem gde sa njima....:uredu: Quote Link to post Share on other sites
Malena 178 Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 (edited) evo najvece mrcine od macora i maksimalno je lud danju se samo izlezava i spava gde god se nadje. uvek ovako na ledja. naravno nakon sto se nazdere i to iskljucivo jede hranu za macke. nece da okusi drugo bilo sto, kao recimo ostatci od rucka. uvece krije se negde u dvoristu i ceka da neko od nas prodje, pa nam pravi sacekuse. Najbolje je bilo kad je moj tata dolazio iz prodavnice, i sav trese se i psuje: - 'bem ti macora! ja taman da krocim iza ograde on mi skocio pravo u ledja... macak spremio mu sacekusu iza zive ograde. Edited September 29, 2011 by Malena Quote Link to post Share on other sites
Zoe 181 Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Glisha and vesticara 2 Quote Link to post Share on other sites
stiklica 339 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Trenutno nemam kucnog ljubimca. Ali zato u ulici jedna napustena kerusa ostenila 11 malih kuca. Danas ih gledam razmileli se po ulici. Setaju,padaju,trckaraju:) mnogo su slatki. Eto meni zanimacije posto mnogo volim zivotinje sad cu da ih mazim,hranim. Mislim da su labradori ukrsteno sa seoskim dzukcima. vesticara and Sablasna 2 Quote Link to post Share on other sites
Amia 41 Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 ovo cupavo cudo uzeli smo iz azila,mesanac ,muskog roda ,matori ziv nije dao da se kastrira(dzukac ),pa sad ne mozemo da ga na'vatamo .Sve seoske devojke je izobilazio .Mrcina debela i blesava:trep: Vecito gladan,pa pored tarabe prosjaci hranu od prolaznika.Par puta sam uhvatila komsije ,kako sa tanjirom hrane dolaze do ograde.Matori ga je i pored naseg opiranja krstio imenom Rasim..pa je sada drustvo u sokaku sledeceg sastava..rasim,saban,fikret:lol: Kad ga vabim po sokaku,uglavnom ga zovem..kooonjuu debeli ,jer me ic ne sljivi :hahaha: Sablasna, Aiko and vesticara 3 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted November 14, 2011 Report Share Posted November 14, 2011 Upravo sam ga dobila na poklon! Ovo je MOJ ljubimac! Moj Miki Adrijan and Aiko 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts