Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Snaslo  me  je   juce,nemam iptv ,jednostavno  pise 'no  signal'..tri  puta  zvala prijavljivala  kvar,zadnji put  sam  bas  bila ostra i nista!!!!Isto mi  se  dogodilo u  decembru  bas  19 tog  i  dosli  su   kroz  pet  dana.Ne  mogu  da  se  najedim  sto  sam  proslog  meseca  produzila  ugovor! A stvarno  sam  bila  zadovoljna,u  tom  periodu  pre  produzenja  nikad  nista  nije  ni  stucnulo..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 141
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Družio sam se pola dana sa policijom i forenzičarima. Nepoznato lice ( ) nam je sinoć u tri ujutro "obilo prostorije" i "otuđilo" 22 hiljade novih dinara. Ja poslednji zatvorio, ja prvi otvorio loka

Morpheus, devojka za sve, otkucao odštetni zahtev za pljačku koja se dogodila pre neki dan. Menadžer, na kog je pala obaveza da isti nosi u policijsku stanicu, vraća se poslepodne neobavljenog posla.

Danas mi je pripala neslavna uloga da ugasim objekat u Temerinskoj u kom sam radio tačno 11 meseci i koji je obeležio jednu životnu prekretnicu za mene. Napisao sam poslednji izveštaj, ispraznio smeće

  • 1 godinu kasnije...
  • 2 sedmica kasnije...

Naručio delove za sto (da, ni njih još nisam dobio)

Prvi poziv:
- Dobar dan...bla...vi ste naručili kod nas nogice za sto visine 72 cm, nemamo trenutno, da li bi Vam odgovarale od 71cm, to je samo 1cm razlike...
- Može, nema problema.
- U redu, mi sutra šaljemo, prekosutra je kod Vas.

Drugi poziv (prekosutra, tj. danas kad već čekam kurira):
- Dobar dan...bla...Vi kod nas imate narudžbenicu blabla i primetili smo da ste tražili dasku debljine od 36mm, koju mi trenutno nažalost nemamo. Imamo samo 25mm. Da li želite da zamenite za ovu od 25mm ili ipak 36?
- :ajme: Pa, voleo bih ipak 36...
- Jeste, deblja je. (Majke ti?) To možemo da naručimo pa da Vam pošaljemo sredinom naredne sedmice, bićemo u kontaktu.
- U redu, nema problema. :roll: 

Ako me sad još nazovu i kažu da nemaju 50 šrafova... :ggg: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Joooj daj mi barem malo tog pragića tolerancije na ovakve stvari :lol: 
Strefilo.. 

Odem kod moje dr.. da je pitam, iako sam naravno guglala šta to pijem protiv bolova i otoka. Sretnem komšiju, sa kojim sam ono.. na pristojnoj distanci, ali se kapiramo. Dvoje dece, samo žena radi.. pitam ga da krene sa mnom.. jer će i meni da bude lakše. Da se razumemo, ne radim u rudniku, ali neke stvari se ipak lakše izguraju u dvoje. Objasnim mu da sam se ustezala da ga zovem, jeeeer, ipak ima neki specifičan stav.. da ne kažem visoko C.. što i nije tako loše... ali visoko C ne plaća struju.. recimo.. 

Pita me za drugog komšiju.. rekoh ne znam, juče sam ga zvala da vidim kako je prošao, kako se oseća, da li se odmorio.. Javila mi se njegova majka, uplakana.. kaže da mu je pozlilo.. i da je u bolnici.. da će da bude dobro.. i kao u većini slučajeva, ja napucana emocijama zbog micekovog rođendana, tata mi je tu.. počinje da mi se magli pred očima.. znam ja veoma dobro ko jeste i šta su moji prioriteti, ali smo ljudi pre svega... aman! Kada sam čula.. kako su ga odveli.. srce mi se pokidalo.. imala sam dovoljno vremena da se sredim šetnjom do dolaska kući.. usput sam videla i muža, dva propuštena poziva.. pišem mu sms.. viber zvrnda.. stižu poruke.. 

Jaaaaaaaaaaoooo :aaa:  sms sam poslala šefu, a ne mužu :ggg:  pa jbm ti.. dobra sam ja meni. Dobro.. sutra i prekosutra će dupe da mi pomeri, ah.. svakog čuda za tri dana.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jao, pa odavno nisam spominjala koleno :roll: 

Kao da mi je neko ugradio peglu.. peklo je.. i peče.. pečem i ja njega. Razgovor sa drugaricom, koja je ishisterisala zbog greške, koju je napravila. Saslušala je, rekla joj šta mislim. Ko radi, taj i greši. Nema dalje. 

Dohvatim se posuđa.. paralelno savladam zglavkare sa micekom.. počne valjda zbog usedelosti i ucrvljanosti :ggg: da mi se koči leva šaka.. ni prvi ni poslednji put. Dan prelep, kao stvoren za šetnju, a ja sedim. Nazove me drugar iz Švice, da čuje kako sam.. usput mi kaže da mu se tast i tašta razvode.. šokirala sam ga mojom 'ladnom reakcijom: ''Ok.. neka su živi i zdravi, ti imaš svoj život, svoju decu i predivnu suprugu.. a matorci neka žive svoj(e)..'' 

Micek ima svoju kasicu (za kovanice) .. ode do prodavnice, ukrupni novac.. tako da ja, kao i svaka brižna majka dolazim u iskušenje da ga opelješim. Šalu na stranu, malac se vraća.. sa Milka čokoladom od 300 gr.. kaže.. ''Ovo ti je za rođendan od mene.. '' Njegov pogled.. radost.. ugrizla sam se i za jezik i za usnu.. Taj tren.. taj osećaj.. imam utisak da izbija iz mene dok pišem.. a nisam u stanju da ga dočaram. 

Tamo - vamo.. ručak gotov.. čak sam i prozore oprala, doduše samo u trpezariji. I sve to polako.. kao ''na note''. Nije se moglo disati posle požara u nedelju. 
 

Ručali.. malac otišao.. popila sam kafu.. stigao dragi.. sa pitanjem da li smo mi ludi, ili je ceo svet poludeo.. ''Mili.. dokle god sebi - nama postavljaš to pitanje, znači da je ok (relativno :P  :lol: ) . Napričasmo se za sve novce, utonula sam u san, ukomirana. Svesna samo da je utorak.. da je malac u školi i da će da se vrati kasnije. 

Ispustih poštara jbte :lol:  plava koverta iz katastra. Rešenje o rušenju investitora (mene). Dobro, neće mene da ruše, ali deo.. kuće.. u divljini.. opet svesna dokle smo stigli sa papirologijom, moram da platim neke taxe.. i da državi još niko nije ostao dužan. Nije mi bilo svejedno, ne dirajte mi divljinu. No.. i to je prošlo. Tek će da prođe tačnije.. još tačnije: rešeno je :) 
 

Poruka od malca.. ''Stižem kući peške''

Odgovor: ''Važi mili, čekamo te''. 

Uleće.. Roki Balboa u vidu mog deteta. Raspoložen jeste, ok.. pogledam mu okce.. aham.. podliv.. igrala se deca.. ono što mi je najbitnije je da nije bilo nasilja.. i da je dobro prošao. 

Klopali.. izmazuljali se.. spakovala obojicu na spavanje.. i sada mi je interesantna smirenost.. način na koji pišem. Ta sva sam interesantna :lol: u mp3 da prosti Veca  :srce: 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pokupim cicušku iz jaslica, idemo prema kući i mala ne zaklapa usta.

"Bako, idemo kod dede? (da) Ja nisam gladna. (dobro) Hoćemo šetati Medu? (pitaćemo dedu da li ga je vodio napolje)  Jel treba da piški Meda? (pitaćemo dedu) Hoćemo ići da se vozimo biciklom? (videćemo)...." i sve tako ne stižem ni da dam odgovor mala već ima spremno novo pitanje..

Dolazimo kući i mala ubrzava ritam govora...deda bla..bla..bla...BAKOOOOO idemo da se vozimo biciklom! HAJDEEEEEEEE! Nećeš piti kafu??..."

Tu kreće zabava...do sada sam je vozila u onom malom sedištu što se kači na volan bicikla ali u međuvremenu mi kolegnica da od njene dece ono sedište sa držačima za noge. Naravno nije našla u garaži najbitniji deo uz pomoć kojeg će se to sedište pričvrstiti na bicikli. 

Pronađem gde ima da se kupi...ubedim dedu da on ide sa cicom kolima i ponese stolicu, (ona se naravno buni!!)  ja ću da verglam bajs na drugi kraj grada..(mala se još više   buni jer ona hoće da se vozi!!). Uspevam da je "prevedem žednu preko vode", stignemo do servisa...baš taj deo nemaju ..ali ima druga prodavnica.. ubedim dedu da ode kolima do druge prodavnice..nas dve čekamo..izvodim gomilu "gluposti" da je zamajem...stiže konačno deda..čovek sve namesti..JUHUUUUU bakooo idemo da se vozamo biciklom!
Izlazimo iz prodavnice-koja je  ujedno i servis a kiša PLJAS!!!

Tugaaa...tugaaaa....

Strpasmo bicikli u gepek i vratismo se kući nakon 2 sata, bez i jednog kruga vožnje.
:hhh: 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...
  • 11 meseci kasnije...

Družio sam se pola dana sa policijom i forenzičarima. :ajme:

Nepoznato lice ( :roll: ) nam je sinoć u tri ujutro "obilo prostorije" i "otuđilo" 22 hiljade novih dinara. Ja poslednji zatvorio, ja prvi otvorio lokal. Ja prvi objašnjavao šta se dogodilo.

---------------------

- Ko je poslednji izašao iz objekta juče?
- Ja.
- U koje vreme?
- Oko 23:30
- Da li ste zaključali objekat?
- Jesam.

Motorola: "... radnik najverovatnije nije zaključao objekat..." - :ajme: Sigurno sam zaključao, nema sumnje, to mi je bolj... - u redu, hvala kolega.

- Rekoh, zaključao sam objekat, nema šanse da nisam, to uvek proveravam po 5 puta. Osim toga, vidite tragove pajsera na vratima (pa zar ja to moram da ti objašnjavam?)

- Ah, da. Sigurno ste zaključali? - Jesam.

Motorola: "Izvinite, kolega, radnik kaže da je sigurno zaključao lokal, nismo se razumeli."

---------------------

Ulazi komšija u objekat, poslednjih dana redovno dolazi na pivo i smara me pričama iz života. Kad je video policiju uredno se okreće natrag i izlazi. Oba policajca izlaze za njim. Jedan se vraća...

- Za ovim ima raspisana poternica.

- Fantastično, samo mi je to trebalo. :ajme: 

--------------------

Dolaze "tehničari" i opisujem sve ispočetka, sa sve jmbg-om, adresom i brojem telefona koje sam već dao policiji. Traže otiske na mestu koje, na osnovu snimka, NN lice sigurno nije dotaklo, ja stojim sa strane i kolutam očima.

-------------------

Opisujem kako "nepoznati počinilac" ne zna gde se lova nalazi jer pre posezanja za istom pretura pola šanka. Policajac se ne slaže.

- Kako ne zna, vidi kako je našao? (Da li mi gledamo isti snimak? :hmm: )

- Pa... tražio je svuda osim tu, a čak ni tu nije video i uzeo sve pare nego samo one iz novčanika. :ajme: 

---------------------

EPILOG: Policija već zna ko je u pitanju. Uzeo je 22.000, a malo ispod toga je imao još 16. Idiot će zaglaviti robiju zbog manje od dvesta evra. Uzeo je Jack Daniels i Balantines, medovaču ostavio - ne voli čovek medovaču. Za komšijom je poternica raspisana jer se nije javio u sud na vreme posle kafanske tuče.

I tako... :lol: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Morpheus, devojka za sve, otkucao odštetni zahtev za pljačku koja se dogodila pre neki dan. Menadžer, na kog je pala obaveza da isti nosi u policijsku stanicu, vraća se poslepodne neobavljenog posla.

- Ne valja, kucaj novi odštetni zahtev. ( kez od uveta do uveta, znam da nešto komično nije u redu)

- Zašto?

- Vidiš ovo? Ovo mi je prvo precrtao policajac... (Rečenica glasi “Kao dokaz prilažemo snimak sa nadzornih kamera u lokalu.”) To ne sme da stoji u zahtevu.

- Kako ne sme?

- Ne sme da piše da imamo dokaz.

- Pa na osnovu čega tvrdimo da je ovoliko novca i pića nestalo?

- Jebiga, ne znam. Ne može da stoji ni “podesno sredstvo”. Policajac pita koje sredstvo. Ja mu kažem šrafciger, a on će meni “Šrafciger, eto vidiš! Pa piši lepo šrafciger i šta je uradio njime...”

- Da preciziram šta je uradio sa šrafcigerom?

- Da.

- Pa kako mi znamo da je šrafciger? I šta je uradio njime? Na osnovu snimka koji ne smemo da priložimo!!!

Voimje oca... :krsti: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Danas mi je pripala neslavna uloga da ugasim objekat u Temerinskoj u kom sam radio tačno 11 meseci i koji je obeležio jednu životnu prekretnicu za mene. Napisao sam poslednji izveštaj, ispraznio smeće, skupio novac i pogasio aparate. Rulet je ostao da pišti u mraku. Ne mogu da kažem da mi nije malo žao, premda mi nimalo neće nedostajati pijani agresivni gosti koji me na kolenima mole da im uplatim samo još deset hiljada na rulet na crtu i isto tako pijani pripadnici romske populacije sa nebrojenim uzastopnim uplatama od dvadeset dinara na ''loptice'' koji jedni drugima jebu sve živo iako im je to sve živo najbliža rodbina.

Nedostajaće mi nekolicina vernih i normalnih gostiju koji su nas ispratili i kroz najteže nedaće i bezbrojne promene koncepcije rada te ostali do kraja. Od kojih su mi neki postali i dragi prijatelji.

Naoružan ovim iskustvom idem da vodim objekat u Futogu u, nadam se, mnogo boljih 11 meseci od ovih koji su se danas neslavno završili.

Ćeraćemo se još.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...

Snašlo me je moje čedo - kao i uVek. 
Uzevši u obzir da sam imala tempo za neizdrž..( a živ ćovek ipak sve izdrži) Gledam raspored rada.. a razmišljam i o onome što je ispred nas. Upis u srednju školu. Jasno je da nismo ni prvi ni poslednji. Uzevši u obzir da imam dva osmaka.. i suprug izvodi generaciju - jasno je da će nešto morati da trpi. 
To će da bude trpljenje u našu korist. 
Lm.. uvek se vodim dečjom logikom i naučila sam malca da samnom bude surovo iskren - odredio mi je raspored rada, koji je sasvim podnošljiv. 
Preksinoć mi se desilo da smo gledali zajedno neku seriju, da sam zadremala i počela da drhtim od hladnoće u snu. Dete nije dužno da gleda, oseća ono što ne mora. 
I to mi je bio parametar, inicijalna kapisla za razgovor.. odluku. (koju doduše još nisam saopštila onima, koji su iznad mene.. :fijuk:  - čekam da se vidimo, i gledamo oči u oči)
Lm.. danima.. od početka raspusta slušam momke kako rade matematiku. Ispočetka mi je bilo skoro pa mučno, jer malac ima tu matematičku crtu, ali mu je falio fokus. Bilo je tu svega i svačega. Od ozbiljnih razgovora, do praktičnih primera: da li ti je lakša matematika, ili kačenje zavese? Nemoj da preskačeš postupak, jer ti je to, kao kada slavimo nešto, pa jedemo sve po redu, pa preskočimo sarmu :hhh: .. e čim je sarma u pitanju, automatski se i razmišlja, kako na sit, tako i na prazan stomak. Sada već.. svako jutro.. čujem kako se diskutuje o zadacima naprednog nivoa. Osećam radost deteta.. elan.. jer je postao svestan koliko može da dobaci i da mu je potreban rad. 
Iz priče sam da dete treba da upiše ono što voli.. kao i svaki iole normalan roditelj.. volim matematiku.. i naravno da ću da podržim dete da upiše ono što želi, iako me moja percepcija vuče na nešto drugo. Jasno je da sam po tom pitanju nebitna. 
Bitno  je da smo doneli.. zajednički doneli odluku- pa šta bude - neka bude :kolce: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...