vesticara 6022 Napisano March 28, 2011 Prijavi Share Napisano March 28, 2011 (izmenjeno) Čokoladni "kranč" ( po Vuku... ) 125 gr margarina*150 gr šećera1 jaje2 vanil šećer170 gr brašna1/2 praška za pecivo180 gr čokolade Mutiti mikserom margarin+šećer+jaje+brašno+prašak za pecivo+vanil šećer. Kada je smesa umućena u nju sipati izdrobljenu čokoladu i promešati lopatom za kolače. U pleh, na koji ste stavili papir za pečenje kolača, slagati malom kašikicom loptice, ali voditi računa da ne budu previše blizu jedna drugoj, da se tokom pečenja ne spoje. U jedan pleh je dovoljno staviti 12 loptica. Od ove smese bude 40-tak keksića. Peći ih na 200 stepeni 20-tak minuta ( kad postanu tamni). Vaditi ih iz pleha tople, ali pažljivo jer su mekani. Kad se ohlade postanu hrskavi... *za ovaj keks koristim onaj softy margarin- "Dobro jutro", jer se pokazao kao najbolji. Izmenjeno March 28, 2011 od strane člana vesticara Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
vesticara 6022 Napisano March 31, 2011 Autor Prijavi Share Napisano March 31, 2011 1. Cappcuccino keksi -200 gr putera ( mora puter!!) -4 kašike instant capuccino praha ( 2 kesice) -300 gr brašna -50 gr mlevenih badema -50 gr mlevenih lešnika -100 gr šećera -prstohvat soli -100 gr čokolade za kuvanje Po 75 gr pistacija, badema i krupnog ukrasnog šećera Cappuccino pomešati sa 50 ml prokuvane vode i ostaviti da se ohladi. Izmešati brašno, mlevene bademe, lešnike, šećer i so. Umestiti testo i ostaviti 1 sat na hladnom ( može i 30’) . Testo razviti i vaditi modlom oblike (lepše je kad su manji oblici). Peći na 200* 10 – 12’ . Pustiti da se ohladi. Otopiti čokoladu na pari , namazati kekse i posuti grubo narezanim ili izmvrljenim pistacijama, bademom i ukrasnim šećerom 2.Šišarke -1 margarin - 100 gr čokolade - 7 kašika meda -150 gr šećera -4 kašike kakaa -400 gr korn flakes Margarin, čokoladu, med, šećer, i kakao istopiti u većem sudu i kad se malo prohladi, dodati korn flakes. Oblikovati loptice i slagati ih u paprine čašice. Bude ih oko 80-tak komada. 3.Švajcarski keksi -350 gr brašna -175 gr margarina -150 gr čećera -1 vanil šećer -2 jaja -1 prstohvat soli -125 gr lešnika -100 gr grožđica Od svih spomnutih sastojaka brzo umesimo prhko testo. Oblikujemo valjuške promera oko 4 sm, zamrznemo ili ih ostavimo 24 sata na hladnom mestu. Valjuške zatim poprečno izrežemo debeljine ½ cm, njih složimo u tepsiju na papir za pečenje i pečemo 15 - 20 minuta, dok ne postanu svetlo rumeni. Dobijemo 80-100 keksića. 4.Čokoladni poljupci -250 slatke pavlake -350 gr čokolade Otopiti čokoladu i u nju sipati slatku pavlaku. Izmešati i ostaviti u frižider da se stegne na pola. Očistiti višnje iz višnjevače od koštica, i u papirne korpice staviti na dno smesu, položiti višnju pa odgore ponovo zaliti čokoladnom smesom. Moraju se držati na hladnom. 5.Zvezde sa lešnicima -200 gr putera ( mora puter!) -200 gr šećera -200 gr mlevenih lešnika -1 kašikica cimeta -2 žumanca -350 gr brašna Umutiti margarin sa šećerom dodati 1 po 1 žumance, mlevene lešnike i cimet, brašno i umesti glatko testo. ½ sata ostaviti da stoji u frižideru. Testo razviti tanko, vaditi oblike i pre pečenja ukrasiti krupnim dekorativnim šećerom. Peći na 200* 10 minuta. Nakon pečenja može se ukrasti i topljenom čokoladom. 6.Keks uz kafu ( 3 – 2 – 1 ) -300 gr brašna -200 gr putera ( mora puter!!) -100 gr šećera Sjedniti, ostaviti na hladnom, razviti, vaditi oblike i peći jako kratko na 200*. Bitno je keksi ostanu beli!! (*ja sam ih ovde ukrasila topljenom čokoladom) 7.Keksi sa pšeničnim pahuljicama -1 šolja ( za čaj) žutog šećera - ½ šolje belog šećera -2 jaja -1 kašikica cimeta -1 kašika vanil šećera - ½ margarina ( softy) - 1 ½ šolja brašna 1 pecivo ______________ -1 šolja suvog grožđa ( 150 gr) -3 šolje pšeničnih pahuljica ( 250 gr) Sjediniti sastojke, vaditi kašikicom loptice, i peći na 200* 10 – 15 minuta. Može se dodavati po želji orasi, lešnici, seckana čokolada... Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano May 24, 2012 Prijavi Share Napisano May 24, 2012 Imam vise recepata za bakine kolace i sa mascu i sa uljem, al' ovaj mi je trenutni fejvorit 4 jaja solja secera solja mleka solja ulja 4 solje brasna 1 prasak za pecivo I 1 vanil secer. Sve to redom umutiti mikserom i sipati otprilike 1/2 sipace kasike u reso. :) Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
ELA 1400 Napisano April 7, 2013 Prijavi Share Napisano April 7, 2013 ELINI OMILJENI KEKSICI (jer ih pravi domacin ) E, ovo bi i moglo u temu ``jeftinoca recepT`` Elem, potrebno: 400 g brasna 4 kasike secera....obrati paznju: 4 kasike 1 prasak za pecivo 1 dcl vinA, i jos malo preko, ako zatreba......a koje, sasvim solidno, zamenjuje i voda i secer u prahu pomesan sa vanil secerom, u koje ce se keksici, dok su vruci, uvaljati. ~ Sastojci se umese, rastanji oklagijom, i vadi modlicama.....moji su srcasti, `naravno` :kez: Adrijan 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
ELA 1400 Napisano April 8, 2013 Prijavi Share Napisano April 8, 2013 Metite (by Voki K.) u keksice i 2 dcl ulja Jbg :roll: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Evilka 933 Napisano April 8, 2013 Prijavi Share Napisano April 8, 2013 Banini 2 cela jaja 180g secera 1 vanil secer 225ml ulja 360g brasna 1 kasikica sode bikarbone Secer i jaja izmiksati, dodati ostale sastojke i izmesiti masu. Ne treba da bude pretvrda tako da vam preporucujem da ne skrkate odmah svu kolicinu brasna. Napraviti kuglice velicine oraha. Prstom ili cime vam zgodno napraviti udubljenje za pekmez. Poredjati na pleh, staviti pre pecenja pekmez i peci u zagrejanoj rerni (190-200) 10-12min ili kako to kazu, dok ne porumeni. Ove sam ja valjala u KanadU neobarocco i gresan 2 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
vesticara 6022 Napisano December 30, 2013 Autor Prijavi Share Napisano December 30, 2013 Ostadoh dužna jedan recept...evo Kiflice sa orasima (64 kom) (odmah da napomenem, promenila sam im oblik..) 200gr putera (mora puter!!!) 200gr krem sira (ne sme biti slan) 300gr brašna 100gr šećera (braon) 100gr šećera (belog) 100gr mlevenih oraha Puter, sir i brašno umesiti u glatko testo, zaviti u foliju i staviti u frižider najmanje dva sata a može i preko noći. Izmešati orahe i šećer. Testo podeliti na četiri jednaka dela i svaki deo razvaljati na orasima u krug (prečnik oko 26cm).Od kruga izrezati 16 trouglova i svaki trougao zarolati u kiflicu (od debljeg ka tanjem delu) Po želji može da se filuje nutelom ili gušćom marmeladom. T=180 stepeni oko 12-16min. E sad nisam imala vremena da ih motam u kiflice pa sam savila u veliki rolat i sekla na kolutove. To izgleda ovako a ukus je neopisivo dobar!! E da, stavila sam na jedan kraj tvrdi pekmez od šljiva sa čokoladom i rumom i preko cele površine narendala čokoladu pa onda zavila u rolat. (fotorafisala sam ih odmah, na "radom stoljnaku" tako da ne zamerite na fotki...) Možda ne deluju kako keksi ali verujete JESU!! I jaaaaaaaaaaaako su dobri!!! Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Morpheus 5112 Napisano December 30, 2013 Prijavi Share Napisano December 30, 2013 Kako to dobro i ukusno izgleda! :njam: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
vesticara 6022 Napisano December 30, 2013 Autor Prijavi Share Napisano December 30, 2013 A tek što su ukusni!! Odavno se nisam oduševila nekim keksima kao ovim. Naravno opet recept od moje kume iz SLO. Sutra nosim tetkama na probu na posao...i već vidim da ću popodne praviti novu turu....još ako deca dođu..."po nešto" neće ostati ni jedan...:hhh: Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Preporučene poruke
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.