Idi na sadržaj

Preporučene poruke

11. januar 2011. | 14:34 | Izvor: B92, Beta

Karte za Top 16 od subote

Košarkaški klub Partizan u subotu pušta u prodaju između 10 i 12 hiljada kompleta ulaznica za utakmice u Top 16 fazi Evrolige.

Beogradski klub je saopštio u utorak da će se kompleti prodavati po ceni od 2.500 i 4.500 dinara.

Partizan će utakmice TOP 16 faze Evrolige, protiv Real Madrida, Efes Pilsena i Sijene igrati u Beogradskoj areni.

Ulaznice za nivo 400 koštaju 2.500 dinara, a za nivo 200 staju 4.500 dinara i prodavaće se od subote u 10 sati na blagajnama na severnoj tribini Beogradske arene isključivo u paketima za sve tri utakmice.

Svaki navijač će maksimalno moći da kupi četiri paketa uz ličnu kartu na uvid.

Vlasnici godišnjih karata će moći da zamene karte od četvrtka od 10 sati na blagajnama na južnoj tribini Arene. Oni će moći da izaberu sa koje tribine će gledati mečeve, a na raspolaganju im je južna tribina, nivo 200 i 400 i severna tribina nivo 400.

Na severnoj tribini na nivou 200 biće smešteni vlasnici godišnjih VIP karata i karata za plavu i belu ložu iz hale Pionir.

"Treću godinu zaredom igramo utakmice TOP 16 faze u Beogradskoj areni i sada imamo više iskustva. Priznajem da je ranije bilo propusta, ali oboren je rekord Evrolige", rekao je poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad.

"Kapacitet Arene je 18.500 mesta, prodali smo 4.500 godišnjih ulaznica, imamo obaveze prema sponzorima, a u prodaju ćemo pustiti između 10.000 i 12.000 kompleta", dodao je on.

Direktor marketinške agencije KK Partizan - Divoušn Milan Ćirilović rekao je da je prošlosezonski meč protiv Makabija model za organizaciju predstojećih utakmica u TOP 16.

"Model organizacije je utakmica protiv Makabija iz prošle sezone. Vlasnici godišnjih karata imaju prioritet", rekao je Ćirilović.

Prvu utakmicu Grupe G košarkaši Partizana igraju 19. januara u Madridu protiv Reala, a domaćini će biti sedam dana kasnije kada ćeu Beograd doputovati Efes Pilsen.

'Crno-beli' će 3. februara u Areni igrati protiv Sijene, a u četvrtom kolu, 16. februara igraće protiv te ekipe u Italiji. Utakmicu petog kola sprski šampion igra na svom terenu sa Realom, 24. februara, dok će u poslednjem kolu igrati u Istanbulu protiv Efes Pilsena.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Real "poništio" crno-bele

Partizan mt:s počeo nastup u Top 16 fazi porazom od Reala - 78:58. Madriđani od 12. do 17. minuta napravili seriju od 19:3, posle čega nije bilo dileme oko konačnog ishoda.

EL.jpg

Nada u iznenađenje i pobednički start crno-belih u grupi G ugasila se već u finišu druge četvrtine.

Posle toga je nastupilo odrađivanje posla za ekipu Reala i spasavanje onoga što se spasiti može za prvaka Srbije. Dakle, ista priča kao na većini gostovanja u prvoj fazi Evrolige (Žalgiris, Himki, Makabi, Kaha Laboral).

Real Madrid - Partizan mt:s 78:58 (17:18, 26:9, 15:13, 20:18 )!

Sve je jasnije da će crno-beli moći da "traže" pobede u Top 16 samo pred punim tribinama Arene. Za trijumfe van Beograda, u ovako jakoj konkurenciji, neophodno je mnogo više iskustva, discipline i pameti, nego što je u Madridu demonstrirala ekipa Vlade Jovanovića.

Igrači Reala izveli su čak 37 slobodnih bacanja i pogodili 31, s tim da su prvi promašaj (Serhio Ljulj) zabeležili tek početkom treće četvrtine, posle 22 vezana pogotka. Naivni i nepromišljeni faulovi mnogo su koštali Partizan na ovoj utakmici.

Na spisak elemenata u kojima su "kraljevi" odneli prevagu ide i solidan šut za tri poena, odbrana karakteristična za timove Etorea Mesine, a nadasve poštovanje svakog poseda lopte.

Partizan nije mogao da bude konkurentan samo zato što je ostvario prednost u reketu preko Džavaija, Gista i Veselog.

Najefikasniji je bio Jan Veseli sa 13 poena, mada je izvođenjem penala 1/6 još jednom podvukao svoju veliku manu. Kartis Džerels i Nejtan Džavai dodali su po 12 koševa.

Mesina je izrotirao sve igrače osim Vidala i svih 11 se upisalo u strelce. Serhio Ljulj dao je 21, a Klej Taker 18 poena.

Naredne srede crno-beli dočekuju Efes Pilsen, dok Real ide u Sijenu.

Jovanovićev plan vrlo dobro je funkcionisao u prvoj četvrtini, kada se videlo da Real nije bauk i da ove sezone nije slučajno gubio od ekipa kao što su Šarlroa i Bamberg (doduše u gostima). Centri Tomić i Rejes brzo su opterećeni sa po dva prekršaja, dok su crno-beli poentirali preko svojih visokih igrača, ali i iz lepih prodora Džerelsa i Milosavljevića.

Vođstvo je prelazilo sa jedne na drugu stranu, Partizan ga je poslednji put imao u 11. minutu (20:17), kada je solo akciju završio Lučić. Teško je odrediti razlog što se od tog trenutka sve okrenulo na vodenicu "kraljeva", jer su crno-beli sa "hiljadu" sitnih i ne tako sitnih grešaka doprineli sopstvenom padu.

Nisu imali ni sreće - da prime trojku posle 23 sekunde dobre odbrane, da Katić promaši dva vezana "zicera", da Veselom lopta izađe iz koša prilikom zakucavanja, da Džerelsovo polaganje ostane između obruča i table, pa da "mrtva lopta" pripadne Realu...

Mnogo toga mora da se poklopi za neizvesnu utakmicu i pobedu u Madridu. Ovog puta je skoro sve otišlo u kontra smer.

REZULTATI PRVOG KOLA

Grupa G

Efes Pilsen - Montepaski 60:58

Real Madrid - Partizan mt:s 78:58

izvor: mondo

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

26. januar 2011. | 22:54 | Izvor: B92

Efes pobedio Partizan u Areni

Košarkaši Partizana m:ts poraženi su u Beogradskoj Areni od EFES Pilsena 79:76 u drugom kolu TOP 16 faze Evrolige.

Efes Pilsen je do pobede predvodio srpski košarkaš Igor Rakočević sa 23 poena, Kerem Gonlum postigao je 14, Kerem Tunčeri 13. Partizan je tako izgubio i drugu utakmicu u drugoj fazi Evrolige, Efes Pilsen ostvario je drugu pobedu. U sledećem kolu, 3. februara, košarkaši Partizana će u Beogradu od 20.45 igrati sa Montepaskijem, dok će u isto vreme Efes Pilsen igrati u Madridu protiv Reala.

Meč je rešen u dramatičnoj penal završnici, a pri rezultatu 76:79 8 sekundi pre kraja Džerels je pokušao sa 8 metara i promašio, a Kecman iz okreta nije mogao da pogodi uz zvuk sirene...

Prva deonica protekla je u igri “koš za koš” u kojoj su se posebno istakli Gist sa 7 i Milosavljev sa 5 poena, a prtimetno je bilo odsustvo podrške najvatrenijih pristalica beogradskog kluba, koji su se “uključili” u meč nakon tajm-auta u finišu prve deonice.

U ekipi EFES-a u prvih 10 minuta briljirao je Igor Rakočević koji je ubacio 12 od ukupni 19 poena turskog tima uz samo jedan promašaj.

Partizan je meč počeo vrlo agresivno, u napadu se forsirala igra ispod koša u kojoj su se dobro snašli Gist (koji je uz to ubacio i jednu trojku).

Turski tim je odlično otvorio drugi period serijom od 5-0. Trojku je ubacio Lorens Roberts (koji nije bio starter, već Vujičić) a dvojku Tunčeri koji je lako probio Džerelsa.

Ipak, Partizan je ponovo pojačao igru u odbrani, a nakon rampe Gista na Guleru, usledila je polukontra iz koje je veseli stigao do lagane dvojke (asistencija Gista) i prednosti od 28:26, pa je trener EFES-a Perasović zatražio tajm-aut.

Tajm-aut je koristio turskoj ekipi, jer je nakon njega sredinom druge deonice usledila nova serija od 7-0, posle 2+1 Robertsa, i četiri vezana poena Gonluma.

Odmah je Jovanović bio primoran da prekine tu seriju i zatraži tajm-aut. Efes je poveo sa 33:28.

Partizan je tek dva minuta kasnije prekinuo seriju promašaja nakon odbojke sjajnog Kecmana koji je do tada već imao 3 ofanzivna skoka.

Ipak, Partizan koji je bio u bonusu posle dva prekršaja, slao je na liniju slobodnih bacanja Mareja i Torntona koji su bili precizni sa linije penala.

Velimir Perasović je nakon sjajnog izdanja u prvoj deonici, vratio Igora Rakočevića na parket tek u 18.minutu...

Crno-beli su i pored nekoliko smušenih napada koje nisu završavali u predvidjenom roku, igrali izuzetno agresivno u finišu prvog poluvremena, svi išli na ofanzivni skok, ali lopta jednostavno nije htela u koš, pa ni nakon spektakularnog pokušaja “alej upa” koji nije prikucao Veseli...

nakon prekršaja Džavaija i faula u napadu, Vizneski je doneo najvećih +7 za goste (32:39).

Veliki problem za trenera Partizana Vladu Jovanovića bio je četvrti faul Raška Katića već u 19.minutu nakon saplitanja Igora Rakočevića.

jedno ubačeno slobodno bacanje Rakočevića i 34:40 bio je i konačan rezultat prvog poluvremena.

2.

Drugo poluvreme ponovo je počelo trojkama i solo deonicom Igora Rakočevića koji je ubacio trojku pa dvojku, a poluvreme je otvorio Gist takodje trojkom.

Međutim, nakon toga usledila je serija grešaka crno-belih, izgubljene lopte Džavaija i veselog, a iskusna turska ekipa prepuna dobrih stranaca je znala to da kazni u tim trenucima.

Jovanović je morao da zatraži taj-maut u 25.minutu posle najveće prednosti gostiju 39:48. Prekid je prijao crno-belima, Veseli je nakon novog “alej upa” pogodio, a nakon promašaja Torntona imao još dva napada iz jednog poseda lopte. Džerels je napadao Viznevskog, iznudio mu dva prekrašaja i konačno iz penala pogodio.

partizan se vratio u meč i približio nakon trojke Milosavljevića, ali je upravo isti igrač pogrešio u narednom napadu, jer mu je dodavanje presekoa Tunčeri, da bi nakon nove greške gostiju i lošeg pasa Torntona, Džerels preterao i dobio rampu od Robertsa...

Loš period crno-belih u napadu, (promašaj otvorene trojke Kecmana, pa zicera) konačno prekida salinije slobodnih bacanja Raško Katić koji je odigrao dobru rolu u trećem periodu iako je bio opterećen sa četiri prekršaja.

Ipak, Partizan ponovo prilazi na -4 posle ubačenih penala Kecmana i dobre igre ledjima Nejtana Džavaija, a Perasović je ponovo zatražio tajm-aut.

Ipak, do kraja deonice EFES je umešno koristio bonus, a zahvaljujući prekršajima Džerelsa na Tunčeriju, gosti su otišli na poslednji veliki odmor sa 59:52.

Gist je bio najefikasniji u tom trenutku sa 12 poena, ali nije ubacio ništa od trojke na startu treće deonice, dok je Igor Rakočević nastavio da pogadja, pa je treću deonicu završio sa 22 poena na svom kontu.

Poslednja deonica ponovo je počela nesporazumima crno-belih, i ponovo je Džerels bio taj koji je grešio. Prvo su crno-beli izgubili loptu i posed kojim je trebalo da “otvore” poslednju deonicu, a nakon toga, loše dodavanje ovog američkog pleja, iomogućilo je Guleru da zakuca i donese u 33.minutu, za ovakav meč velikih 65:54, pa je Jovanović ponovo morao da zatraži tajm-aut.

I ponovo je pauza prijala crno-belima, jer je usledio bolji period igre.

Veseli je ponovo sebe postavio u Top 10 spekakularnim zakucavanjem pored Vujčića, ali su košarkaši EFES-a jedan napad uspeli nekako da poentiraju preko Gonluma.

Džerels je ubacio trojku i “zapalio” dvoranu, ali su u odbrani košarkaši Partizana vrlo teško čuvali Rakočevića...

Pri rezultatu 63:67 nekoliko grešaka, Gist je izgubio loptu nakon promašaja Torntona , a Gonlum nakon “pik-a” pravi korake.

Gist posle odličnog pasa Džerelsa pogadja trojku, a dvorana je “prokuljučala”. Međutim, uz zaglušujuću buku truski tim preko Tunčerija i Gonluma poentira, ali Gist ubacuje novu trojku, i Partizan prilazi na -1.

I kada se činilo da crno-beli mogu do potpunog preokreta, usledile su dve velike greške. Faul Gista u samom finišu napada na Rakočeviću, a nakon promašenog drugog penala nekadašnjeg srpskog reprezentativca, usledio je nesporazum Džavaija i Gista, a lopte se dokopao Torntnon koji je ubacio oba penala.

Kada je Tunčeri nakon novog nesporazuma u odbrani i ofanzivnog skoka Robertsa ubacio oba penala, učinilo se da je meč rešen, jer je bilo 75:71, međutim Kecman ubacuje trojku za samo 3 sekunde koliko je trajao napad, i čekao se rasplet drame i penal završnica...

Pogodio je Tunčeri, precizan je bio i Džerels, pa je na liniju slobodnih bacanja ponovo došao Tunčeri. Bio je opet vrlo precizan, EFES je poveo 79:76, Džerels je pokušao sa 8 metara i promašio, a Kecman iz okreta nije mogao da pogodi.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:dry:

Rezultat, kao rezultat i nije neočekivan, ako ćemo iskreno...

Al' atmosfera... ubila me sasvim... :(

Toliko čekanja i spremanja i prvi put odem na takav jedan spektakl i ispadne ćorak :dry: Svih ovih dana sam ponavljala ''Samo da stignem na početak, da pevam i ja našu pesmu :uzbud:''

Međutim, kod nas uvek se nađu i druge stvari da se upetljaju u jednu ovakvu manifestaciju kakva je sinoć bila... Zabranili navijanje prvu 1/4 i početna pesma, koja se uvek peva, prošla je bez podrške navijača...:hmm:

Jbg... od sad gledam ispred tv-a u toplini doma svog :beyond:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
×
×
  • Create New...