Idi na sadržaj

[RUKOMET] Svetsko prvenstvo u rukometu 2011


Preporučene poruke

11. januar 2011. | 15:19 | Izvor: B92

Vuković:"Borbenost-da, prognoze-ne"

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković smatra da je najvažnije da igrači na SP daju sve od sebe", ali ostao uzdržan od prognoza.

Svetsko prvenstvo održaće se od 13. do 30. januara u Švedskoj. Srbija će igrati u Malmeu u Grupi C sa Alžirom, Australijom, Rumunijom, Hrvatskom i Danskom.

"Cilj je da u svaku utakmicu udjemo da odigramo najbolje što možemo. Mislim da je vraćen kolektivan duh u reprezentaciju i da možemo da

odmerimo snage sa svakim u grupi. Cilj je da damo sve od sebe, tako da niko nema pravo da nam nešto zameri", rekao je Vuković na

konferenciji za novinare na kraju priprema.

Prema njegovim rečima, nema potrebe da bilo koga igrači precenjuju, ni da se plaše pobede.

"U ovom trenutku Danska i Hrvatska su favoriti 'na papiru' u našoj grupi. Mi i Rumunija treba da se borimo za treće mesto koje vodi u naredni krug. Reprezentacija je i ranije imala kvalitet da bilo koga pobedi, ali nije dovoljno pobediti u jednoj utakmici, već u kontinuitetu. To mi ne možemo", rekao je Vuković.

Selektor Srbije objasnio je da ne može da garantuje da će ekipa pobedjivati, ali da se sprema da može sa svima da igra.

"Pre 25 godina moja generacija je bila prvak sveta. Recept je jasan - ako sve pobediš, onda si šampion. Mislim da sada nismo u situaciji

da sve 'istamburamo', što bismo voleli... Uvek smo imali kvalitet da pobedimo jake reprezentacije, a padali smo od slabih protivnika",

rekao je Vuković.

On je istakao da igrači nemaju dovoljno medjunarodnog iskustva za veliko takmičenje i da je to veliki minus, a da je plus što je popravljena igra u odbrani.

"Ne znam za koliko će nam to biti dovoljno", priznao je Vuković.

Reprezentativac Srbije Mladen Bojinović, koji je zbog povrede

propustio treninge na pripremama, naglasio je da su igrači spremni da

daju sve od sebe na Svetskom prvenstvu.

"Hrvatska i Danska su veliki favoriti. Danska ima tradiciju i školu

rukometa, dok je Hrvatska u vrhu već 10 godina i sa istom ekipom

osvaja medalje", rekao je Bojinović.

On je dodao da će verovatno meč sa Hrvatskom kao i ranije biti pod

"velikim nabojem", ali da je većina igrača već odigrala mnogo

takvih utakmica.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar poželeo je

igračima i stručnom štabu srećan put i podsetio da je rukomet

jedan od sportova sa velikom tradicijom.

"Siguran sam da im je cilj da daju sve od sebe. Želim im da udju u

drugi krug i kasnije izbore plasman na Olimpijske igre 2012. godine",

rekao je Šoštar.

Reprezentacija Srbije počinje takmičenje na Svetskom prvenstvu u

Švedskoj u petak 14. januara, kada se u 20.45 sastaje sa Alžirom.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

13. januar 2011. | 18:09 | Izvor: B92

SP: Srbija - Alžir (petak, 20.45h)

Rukometna reprezentacija Srbije u petak od 20.45 časova igra sa selekcijom Alžira u prvom kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

U grupi sa našim nacionalnim timom su i selekcije Hrvatske, Danske, Rumunije i Australije.

Selektor Srbije Veselin Vuković veruje da njegov tim može da osvoji prve bodove već na početku šampionata sveta.

„Alžir je tipican predstavnik afričkog rukometa, ali nije na nivou na kome je selekcija Tunisa sa kojom smo i igrali dva meča kod njih. Imaju jednog izuzetnog igraca, levog beka Berkusa, osam reprezentativaca igraju u francuskim klubovima, ali ne u onim najboljim. Ipak, verujem da ćemo zabeležiti prve bodove“, rekao je Vuković.

Poslednjih dana mnogo se govorilo o tome da li će Mladen Bojinović igrati u Švrdskoj, a u sredu uveče je stigla ohrabrujuća vest.

„Njega očekujem da stigne. Misim da treba ostati pri onome sto smo pričali ranije – da je on taj neki džoker reprezentacije. Moramo da vidimo koliko se on može spremiti za utakmice koje nas očekuju i koliko će biti spreman posle pauze i da na taj način bude u pomoći reprezentaciji“, kaže selektor Srbije.

Reprezentativac Srbije Žarko Šešum smatra da je naša selekcija bolja od Alžira, ali da to treba da pokaže i na terenu.

„Mislim da smo kvalitetnija selekcija od Alžira. Tu nema govora i svi smo svesni tog duela. Bitno je da tu prvu utakmicu odigramo što bolje i naravno pobedimo. Iskreno ne poznajem ni jednog igrača Alžira, ali znam da nekolicina igra u francuskim klubovima. Igrali smo sa njima letos na Mediteranskim igrama. Igraju duboke odbrane, jako su prljavi, agresivni, ali mi smo spremni za to“, kaže Šešum.

Srbija je poslednju medalju osvojila još 2001. godine. Na prethodnom Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj naš nacionalni tim zauzeo je osmo mesto, dok je na prošlogodišnjem šampionatu Evrope eliminisan već posle grupne faze.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

14. januar 2011. | 22:15 | Izvor: B92

SP: Loša Srbija startovala pobedom

Rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu na startu Svetskog prvenstva u Švedskoj.

Srbija je u prvom kolu C grupe u Malmeu savladala Alžir sa 25:24 (13:9).

Srpski rukometaši su protiv Alžira pokazali niz slabosti, pre svega na duboku odbranu Alžira, ali su zabeležili pobedu što je na ovakvim takmičenjima i najvažnije. Najefikasniji u našoj selekciji je bio Marko Vujin sa šest golova, dok su Stojković i Prodanović postigli po čeiri.

Igrač meča je ipak golman Darko Stanić koji je sjajno branio tokom svih 60 minuta i koji je svojom odbranom na kraju i osigurao trijumf.

U drugom kolu, u nedelju, protivnik selekcije Srbije biće Australija.

Ekipa Veselina Vukovića veoma loše je otvorila meč. Alžirici su na startu igrali veoma gareivnu i visoku odbranu, pa su uz nekoliko ukradenih lopti i laganih kontri vrlo brzo poveli sa 4:0. Prvi gol za Srbiju u Švedskoj postigao je Rastko Stojković posle skoro šest minuta igre, i to je bio početak serije naše selekcije.

Golman Darko Stanić je u narednih nekoliko minuta odlično branio, a naši rukometaši su se razigrali u napadu. Redom su pogađali Vujin, Ilić, Prodanović, pa ponovo Vujin i nakon deset minuta Srbija je preokrenula na 5:4. U sledećem napadu Alžir je prekinuo seriju Srbije (5:5), ali je to samo bio početak nove.

Stanić je nastavio da brani sve pokušaje Alžiraca sa devet metara, naš napad je dobro funkcionisao, pa je u 16. minutu bilo 9:5 za Srbiju. Usledio je ponovo period od nekoliko minuta slabe igre naše selekcije, Alžir je prišao na 9:7, ali naš tim se brzo konsolidovao i pet minurta pre odlazak na odmor na semaforu je stajalo 12:7.

Serija Srbije prekinuta je na neobičan način, pošto je četiri minuta pre kraja viđeno prvo isključenje na meču i to ne zbog prekršaja već zbog nepravilno izvršene izmene. Alžir je u dva minuta sa igračem više postigao samo jedan gol, a do kraja poluvremena oba tima postigla su po gol, pa je posle 30 minuta Srbija vodila 13:9.

Drugo poluvreme počelo je još jednom tahničkom greškom naše selekcije koja je u 34. minutu zaradila i drugo isključenje bez prekršaja. Ovoga puta krivac je bio Šešum koji se nije pomerio na propisano odstojanje nakon faula.

Alžirci su čoveka više iskoristili i prišli na minus tri (15:12), Srbija je odovorila sa dva brza gola, ali je Alžir postigao još tri i u 41. minutu Srbija je imala samo dva gola viška (17:15). To očigledno nije bilo dovoljno našim rukometašima da se trgnu, pa je Alžir u 46. minutu sa četiri vezana gola poptuno preokrenuo (19:18).

Imali su Alžirci napad i za 20:18, naš tim se odbranio, a nekoliko minuta kasnije i vratio prednost posle gola Markovića (21:20). Povela je ekipa Veselina Vukovića i sa 22:20, ali nikako nije mogla da prelomi meč.

Alžir je ponovo zaigrao veoma duboku odbranu, naši rukometaši se nisu snalazili, i u poslednjih pet minuta ušlo se sa golom prednosti za naše protivnike (23:22).

Marković je sa krila uspeo da izjednači, Stanić je odlično odbranio an drugoj strani, a Stojković tri i po minuta pre kraja vratio prednost Srbiji (24:23). Alžir je, međutim, ponovo izjednačio, a posle dva faula u napadu pivotmena (po jedan na obe strane), gol prednosti Srbiji minut i po pre kraja donosi Prodanović sa desnog krila.

Usledio je dugačak napad Alžira koji je završen odbranom golmana Stanića, a u preostalih 30-ak sekundi naši rukometaši su zadržali loptu i pobedu.

Toliko sam planirao da ovo gledam i na kraju zaboravio... :hahaha:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

15. januar 2011. | 20:47 | Izvor: B92

Srbija - Australija (nedelja, 18h)

Rukometna reprezentacija Srbije u nedelju od 18 časova u Malmeu igra meč drugog kola grupe C sa selekcijom Australije.

Srbija je u prvom meču tesno savladala Alžir sa 25:24 i selektor Veselin Vuković očekuje bolju igru u susretu sa Australijom.

Reprezentativci Rajko Prodanović i Ivan Nikčević izrazili su optimizam pred meč sa Australijancima koji su u prvom kolu poražena od Danske sa 47:12.

„Momcima sam čestitao pobedu, bez obzira na sve gluposti koje smo napravili. To sam im i rekao – dobre ekipe kada loše igraju i svesne su toga, mogu da pobede bilo koga. Tako smo u poslednjih par napada i minuta odigrali kvalitetno, zrelo i pobedili. To je ono što raduje i ja pokušavam da svi budu pozitivni i da izvučemo nešto pozitivno iz meča sa Alžirom“, rekao je selektor Vuković.

Vuković smatra da je „led probijen“ i da će u duel sa Australijom da se uđe pod manjim pritiskom.

„Mislim da smo probili led i da možemo dalje. U prošlosti se dešavalo da su nas zmije ujedale, pa sada moramo i guštera da se plašimo. Ali, mislim da u ovom trenutku nemamo takvu situaciju. Sve ide normalno, imaćemo dva treninga i pokušaćemo da se pripremimo što bolje. Na meču ću težiti da razigramo par igrača koji nisu bili na parketu u meču sa Alžirom, a da odmorim pojedine reprezentativce. Već slažemo kockice za one tri utakmice koje nas čekaju – Danska, Hrvatska i Rumunija. Tako da sve ide svojim tokom i verujem u novu pobedu“, rekao je selektor.

Reprezentativac Rajko Prodanović rekao je da nije previše upoznat sa budućim rivalom.

„Imam vrlo malo informacija o reprezentaciji Australije. Znamo da su slabiji protivnik od Alžira, koji se pokazao u petak kao jedan izuzetno nezgodan rival. Sudeći po rezultatu meča Danska – Australija, mislim da ta utakmica neće biti toliko teska. Kvalitetniji smo od Australije i naravno verujem da možemo da trijumfujemo. Mislim da smo već sada svi u mislima okrenuti meču sa Dancima koji je na programu u ponedeljak“, smatra Prodanović.

Ivan Nikčević je takođe optimista pred duel sa Australijom.

„Već se okrećemo toj utakmici. Ne poznajem ekipu, ali mislim da su po kvalitetu ispod Alžira. Mi moramo da ućemo maksimalno koncentrisano u duel. Te utakmice koje su ’unapred dobijene’ su uvek najteže. Svima nama već su u mislima mečevi sa Dancima i Hrvatima ali moramo da se koncentrišemo na Australiju i da pobedimo. Sve zavisi od nas, verujem u dva boda“, rekao je Nikčević.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

"Orlovi" lako i ubedljivo

rukometasi.jpg

Rukometaši Srbije pobedili Australiju 35:18. Od ponedeljka kreću prave borbe protiv najjačih selekcija sveta.

Za Srbiju je druga utakmica na Svetskom prvenstvu protiv Australije trebalo da bude jači trenung. I bila je - "orlovi" su pobedili sa 35:18 (16:8 ), ali se igra nije mnogo promenila u odnosu na onu protiv Alžira, kada su "olrovi" teško stigli do bodova protiv autsajdera iz Afrike.

Bio je to prvi meč naše slekcije u Malmeu, u dvorani gde u ponedeljak od 20.15 igramo sa Danskom.

Bez mnogo muke i bez previše motiva učenici Veselina Vukovića odigrali su meč drugog kola. Ime pobednika nijenog trenutka pre i za vreme utakmice nije dolazilo u pitanje. Ipak, Srbija nije bila ni blizu ubedljiva kao Danska u prvom kolu protiv Australije. Skandinavci su postigli čak 47 golova, a primili samo 12.

Australija je na prvenstvo u Švedskoj došla kao ekipa koja je na prethodnim turnirima zabeležila samo jednu pobedu. Glavni igrači "kengura" su poreklom sa ovih prostora, od kojih su čak četvorica iz Srbije.

Vuković se odlučio da više vremena na klupi drži igrače koji su protiv Alžira podneli veći teret. Na tribinama su i za ovaj duel ostali Mladen Bojinović i Dragan Marjanac.

Najefikasniji u Srbiji bio je Marko Vujin sa sedam golova. Momir Rnić i Ivan Stanković postigli su po pet pogodaka.

SRBIJA: Pribak, Šešum 2, Vujin 7(1), Nikčević 3, Ćurković , Toskić 1, Stanić, Ilić 4(1), Marković 3, Pejanović 13 odbrana -sedmerac , Prodanović 1, Stojković 2, Rnić 5, Vilovski 1, Vučković 1, Stanković 5.

AUSTRALIJA: Latinović pet odbrana, Stojanović 4, Blondel, Kalvert 3(1), Flečer 5(2), Hopner, Tomas, Grointvud, Hedžes, Keli 1, Parmenter 2, Krajnc, Matić 2, Kodrić, Vinkler šest odbrana, Subotić 1.

izvor: mondo

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

17. januar 2011. | 11:22 | Izvor: B92

SP: Srbija - Danska (20.15 časova)

Manje od 24 časa posle meča sa Australijom, rukometaše Srbije u ponedeljak očekuje duel sa Danskom u trećem kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Obe reprezentaicije imaju maksimalan učinak iz prethodna dva kola.

Selektor i naši reprezentativci kažu da su Danci veliki favoriti, ali da se neće predavati i da će dati sve od sebe da stignu do pobede.

„Danci su po meni apsolutni favoriti. To su dokazali poslednjih par godina i njihovi rezultati to pokazuju, a naravno i skor sa nama, koji je negativan. Ipak, ja se nadam da mi možemo da odigramo mnogo bolje nego na premijeri prvenstva. Nadam se da će sve izgledati jako dobro“, rekao je najbolji strelac našeg nacionalnog tima Marko Vujin.

Desni bek Srbije smatra će upravo bekovska linija imati ključnu ulogu na utakmici sa Danskom.

„Ja mislim da će glavnu ulogu imati naši bekovi i pivotmen. Oni igraju pliću odbranu, mislim da će odigrati zonu 6:0 ili možda 5:1, a da će tu biti dosta prostora za bekove, što mi mora da iskoristimo. I da pokažemo ko smo, sa te strane“, izjavio je Vujin.

Utakmica sa Danskom je prva velika sa istom važnoscu kao i prve dve.

„Gledamo ih svakodnevno, analizirali smo već moj kolega Jordović i ja njihovih 5-6 utamica. Imamo još da pogledamo protiv Rumuniije. Koliko mogu da vidim, spremali su i igrali protiv Australije nešto što do sada nisu igrali, kada je u pitanju odbrana. Normalno i uobičajeno je da traže neko iznenađenje. To je za mene dobar znak, jer ne veruju u ono što rade i što su do sada uspešno sprovodili u igri“, rekao je selektor Srbije Veselin Vuković.

Utakmica Srbija – Danska igra se od 20.15 časova.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Danci kao munje za Srbe

Srbija izgubila od Danske 27:35 u 3. kolu Grupe C. "Orlovi" odolevali u prvom poluvremenu, ali u nastavku "samleveni".

SP.jpg

Reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na 22. Svetskom rukometnom prvenstvu u Švedskoj.

U 3. kolu Grupe C Danska je pokazala da je ipak mnogo bolja - 35:27 (16:14).

Izabranici Veselina Vukovića odlično su se nosili sa favoritom, koji je sa tribina dvorane u Malmeu imao ogromnu podršku, u većem delu prvog poluvremena.

Međutim, drugo poluvreme Danci su počeli furiozno i već tada napravili nedostižnu razliku. S druge strane, srpskim rukometašima se raspala igra, naročito u napadu. Ni u finišu, kada je već bilo jasno da su pobedili, Skandinavci se, nošeni hukom sa tribina, nisu zaustavljali. I dalje su tukli grogiranog protivnika.

Deceniju unazad se ništa nije promenilo.

Danci menjaju igrače, menjaju i generacije, ali su i dalje brzi kao munje, i kada izvode loptu sa centra, a naročito kada kreću u kontranapde. Nezaustavljivi su.

Takođe, raspolažu raznovrsnijim oružjem, biju sa krila, a kada neće, onda idu kroz sredinu. Sve mogu. Naročito Mikel Hansen, strelac deset golova!

Poslednji put je naša reprezentacija savladala dansku u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Sidneju 2000.

Šanse Srbije da se plasira u drugu fazu Svetskom prvenstva su i dalje velike, naročito pošto je Alžir savladao Rumune (15:14). Međutim, u dvoboju sa rivalom koji će sigurno nastaviti takmičenje nije osvojen ni bod. "Orlovima" preostaje da pokušaju da iznenade Hrvate u sredu, a u poslednjem kolu u četvrtak će se sastati sa Rumunima.

Pred oko 12.000 gledalaca u dvorani i Malmeu (20-ak kilometara udaljenom od Kopenhagena) Danska je protiv Srbije krenula sa 2:0.

Međutim, Vukovićevi igrači su serijom od 3:0 preuzeli vođstvo i čuvali ga do sredine prvog poluvremena, do 9:8. Imali su idealnu šansu da povedu i sa dva gola razlike, ali nisu je iskoristili, pa su ih Danci ubrzo kaznili i vratili prednost na svoju stranu (9:10).

Golman Darko Stanić je ponovo bio sjajan u tom periodu. Ali, to nije bilo dovoljno da se Danci spreče u nameri da sa dva gola prednosti odu na odmor (16:14).

S obzirom da je u finišu prvog poluvremena isključen Uroš Vilovski, kaznu je nastavio da odrađuje u drugom i tada je danska mašinerija počela da melje. Na startu nastavka je prvi put stekla "plus tri", u 34. minutu je bilo 20:16.

Srbi su napravili dva trzaja, na 18:20 i na 23:25. I to je bilo to od njih.

Od tada je prednost Danaca konstantno rasla do konačnih osam golova na kraju, što je ujedno i najveća razlika.

Grupa C

Hrvatska - Australija 42:15

Rumunija - Alžir 14:15

Danska - Srbija 35:27

TABELA:

Hrvatska 6

Danska 6

Srbija 4

Alžir 2

Rumunija 0

Australija 0

izvor: mondo

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

19. januar 2011. | 19:36 | Izvor: B92

SP: Odlična Srbija dovoljna za bod

Rukometne reprezentacije Srbije i Hrvatske odigrale su nerešeno 24:24, u četvrtom kolu C grupe na šampionatu sveta u Švedskoj.

Timu Veselina Vukovića to je prvi remi u Švedskoj, nakon dve pobede i jednog poraza u prva tri kola.

Srpski rukometaši odigrali su protiv vicešampiona Evrope i sveta najbolji meč na Svetskom prvenstvu, a u finišu su propustili priliku i za trijumf. Srbija je imala pet minuta pre kraja dva gola viška, ali u finišu nije uspela da postigne gol i Hrvati su izborili remi.

Ovim remijem naš nacionalni tim obezbedio je opstanak na Svetskom prvenstvu.

Sjajan meč odigrao je Ivan Nikčević koji je postigao sedam golova uz samo jedan promašaj iz igre, dok je kod Hrvata najbolji bio Igor Vori sa osam pogodaka.

U poslednjem kolu u grupnoj fazi, srpski rukometaši u četvrtak od 20 časova i 30 minuta igraju protiv selekcije Rumunije.

Kao što su i najavili pred ovaj meč, naši rukometaši odigrali su u istom ritmu svih 60 minuta, pre svega u odbrani, i to im se isplatilo na kraju.

Ono što su mnogi zamerali našem timu u prve tri utakmice bila je igra preko krila, i upravo je u tom segmentu Srbija odigrala sjajno protiv Hrvatske.

Od samog početka Ivan Nikčević je zaigrao sjajno i na kraju je bio naš najefikasniji i uz golmana Stanića i najbolji igrač na meču. U prvih 30 minuta viđena je rezultatska klackalica. Srbija je povela sa 2:1 na početku golovima Nikčevića, Hrvati su preokrenuli na 4:2, ali su onda usledila tri vezana gola naše ekipe za 6:5.

U finišu prvog dela Srbija je iskoristila jednu grešku Hrvatske i preko Prodanovića je došla do prednosti na velikom odmoru (13:12).

Hrvatska je u prva tri kola odigrala veoma slabo prvo i odlično drugo poluvreme, pa su mnogi očekivali da će i naš tim slomiti u nastavku. Balić se razigrao, Vori je pogađao, i Hrvati su u 39. minutu imali dva gola viška (19:17).

Međutim, u tim trenucima razigrali su se Vujin i Ilić, i 15-ak minuta pre kraja rezultat je ponovo izjednačen – 20:20. U poslednjih deset minuta srpski rukometaši odigrali su odlično u odbrani, ali u napadu nisu, pa je Hrvatska uspela da iščupa bod na kraju.

U samom finišu isključenje je čini se nepotrebno zaradio Ćurković, što je bilo odlučujuće za povratak Hrvata u meč.

SRBIJA – HRVATSKA 24:24 (13:12).

Isključenja: Srbija 8 minuta, Hrvatska 4 minuta. Sedmerci: Srbija 2 (1), Hrvatska 4 (3).

SRBIJA: Šešum 1, Vujin 5, Nikčević 7, Ćurković, Toskić, Stanić (14 odbrana), Ilić 4, Marković, Pejanović, Prodanović 2, Bojinović 2, Stojković, Rnić 3, Vilovski, Vučković, Stanković.

HRVATSKA: Sego (3 odbrane), Balić 4, Duvnjak, Lacković 2, Zrnić 7, Kopljar 2, Vori 8, Gojun, Matulić, Vuković, Buntić, Valčić, Alilović (6 odbrana), Štrlek 1, Musa, Nincević.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Srbija - Rumunija (20.30h)

Rukometna reprezentacija Srbije sastaje se u četvrtak sa Rumunijom u poslednjem meču grupne faze na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Ovaj meč za naš tim nema rezultatski značaj, jer je Srbija već obezbedila plasman u narednu fazu, a Rumuni nisu.

Selektor Srbije Veselin Vuković najavio je da će odmoriti neke igrače, ali da to ne bi trebalo da utiče previše na igru.

„Očekujem da ćemo se što bolje odmoriti i pripremiti za meč sa Rumunijom. Pokušaćemo da i tu utakmicu odradimo najbolje moguće. Bez obzira što će neki odmarati, mi ćemo pokušati da pobedimo tu utakmicu zbog našeg samopouzdanja i zbog toga što nam fali još ta lekcija da naučimo da pobeđujemo“, rekao je Vuković pred duel sa Rumunijom.

Pored golmana Darka Stanića, koji je u sredu sa 14 odbrana bio odličan protiv Hrvatske, najbolji u sastavu Srbije bio je i Ivan Nikčević. Nekadašnji igrač Crvene zvezde bio je nezaustavljiv protiv Hrvata, postigao je sedam golova uz samo jedan promašaj i tako pokazao da Srbija ipak ima dobra krila.

Nikčević je rekao da je dobro što poslednji meč protiv Rumunije neće ništa bitno odlučivati.

„Rumuni su kvalitetna ekipa. Drago mi je da se neće ponoviti Austrija kada smo morali da igramo u polsednjoj utakmici odlučujući meč, već možemo da ostavimo da na toj utakmici odradimo neke zamisli koje mogu da nem koriste u drugoj fazi“, smatra Nikčević.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Debakl nemotivisane Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas u Lundu od Rumunije sa 28:38 (17:20), u petom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Srbija je juče obezbedila plasman u naredni krug, pa meč sa Rumunijom nije imao takmičarski značaj, a tako su ga rukometaši i odigrali. Igrali su bezvoljno i bez motiva i dopustili su Rumunima da nametnu tempo i da ubedljivo pobede.

U grupi C Alžir je danas savladao Australiju sa 27:18 (12:11), a Danska je pobedila Hrvatsku sa 34:29 (15:16).

Iz Grupe C Danska u drugi krug prenosi četiri boda, a Srbija i Hrvatska po jedan.

Rukometaši Srbije takmičenje nastavljaju u subotu kada se sastaju sa Švedskom, prvoplasiranom ekipom iz Grupe D.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Srbija pala u nastavku

momci-1.jpg

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od domaćina Švedske sa 28:24 (12:13), u prvom meču četvrtfinalne grupe na Svetskom prvenstvu.

Ovim porazom tim Veselina Vukovića izgubio je šansu za plasman u polufinale turnira.

Srbija je odigrala veoma dobro prvo i slabo drugo poluvreme, pa je domaćin na kraju stigao do pobede koja ga ostavlja u trci za polufinale.

Treba spomenuti i da su Šveđani imali očekivanu pomoć sudija, pogotovo početkom drugog dela, ali upravo je na to i upozoravao selektor Srbije, pa norveške sudije ne mogu biti preveliki izgovor za slabo izdanje našeg tima u drugih 30 minuta.

Naredni duel Srbija igra već u nedelju od 20 časova i 15 minuta kada će protivnik našim rukometašima biti Poljska.

Po pet golova za našu selekciju postigli su Momir Ilić i Marko Vujin, četiri je dao Ivan Nikčević, a po tri Žarko Šešum i Rastko Stojković. U ekipi Švedske nezaustavljiv je bio Kim Ekdal sa šest golova uz samo jedan promašaj, pet je dao Oskar Karlen, a četiri Jonas Larholm.

Srbija je dobro počela meč, pa je prva i došla do dva gola prednosti, u 11. minutu bilo je 7:5. Šveđani su predvođeni Ekbergom uspeli da preokrenu i povedu sa 10:9, ali naš tim je do poluvremena postigao još četiri gola (13:12).

Već posle 70-ak sekundi nastavka Šveđani su uspeli da postignu tri gola, što zbog prestrogih isljučenja, što zbog slabe igre naše selekcije. U nastavku meča Srbija je jurila vođstvo domaćina i, iako je u dva navrata i povela (18:17 i 20:19), nije mogla da slomi otpor motivisanih Šveđana.

U poslednjih deset minuta naši rukometaši su potpuno pali, pa je domaćin na kraju ipak dosta lako došao do bodova.

Srbija - Švedska 24:28

Sedmerci: Srbija 3 (3), Švedska 5 (4), isključenja: Srbija 10, Švedska 8 minuta.

Srbija: Šešum 3, Vujin 8 (3), Nikčević 4, Churković, Toskić 1, Stanić, Ilić 5, Bojinović, Marković, Marjanac, Prodanović, Stojković 3, Rnić, Vilovski, Vučković, Stanković.

Švedska: Matijas Anderson , Gustafson, Kim Anderson 2, Kalman 1, Jernemir, Lenartson, Ekberg 6 (3), Doder 2, Arenijus 2, Larholm 4, Karlen 5, Karlson, Sjelstrand, Larson, Peterson, Ekdal 6.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
×
×
  • Create New...