Orion Lady 1,054 Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 (edited) Sramota? Daleko bilo. Tajna vjestina nekih ljudi? Da. Nisam jedna izmed njih, nazalost. Em me sramota, em ne znam, em mi zao opleljusit nekog, radije bi mu ostavila euro vise tj.radije vidim da opeljuse mene, nema grize savjesti. Al svaka cast onima sto znaju, urno i bez stida i srama, npr. moja mama, strucnjak svih stvari pa i toga. 8) P.S. Slovenka pogresno shvatila rijec ''pazariti'', aman. Al znate vec sta sam JA mislila, al da odgovorim: u Ljubljani cesto idem, ponekad kupim.. em je zdravije, em imaju bolje stvari sto u trgovinama nemaju. E takoC! :fijuk: Edited March 23, 2013 by Orion Lady Quote Link to post Share on other sites
gresan 1,851 Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Ja obožavam pijacu!!!! A što mi lepa žena prodaje jajaaaaaaaaaaaa! Mislim kokošija! Volim da se promuvam, porazgovaram, zagledam tezge, birkam šta ću i kako ću... I najviše je volim u proleće...kada sve boje sveta procvetaju na tezgama! Quote Link to post Share on other sites
GlorijaTreca 602 Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Sramota? Taman posla. Na pijacu idem s naročitim žarom. Pozajmiću sjajni opis gresnog: I najviše je volim u proleće...kada sve boje sveta procvetaju na tezgama! Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Nije..bar ovi kod mene,a ni ja onda bas i ne marimo za sramotu.Redovno kupujem hemiju,sundjere,zice,pre negde jako kvalitetne krpe za sudove,kuhinjske ubruse,gumene bombone ikeksice iz Madjarske,em su cene povoljnije,em su kvalitetniji... vesticara 1 Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Nije sramota ali nije ni patriotski potez! Zasto bi kupili robu na crno i time ostetili drzavu?Pijaca je za paradajz, kupus i krompir. Second hand je za garderobu! Ma kakva svercovana roba??? Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Zato sto drzava dozvoljava monopole... Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Nije sramota ali nije ni patriotski potez! Zasto bi kupili robu na crno i time ostetili drzavu?Pijaca je za paradajz, kupus i krompir. Second hand je za garderobu! Ma kakva svercovana roba???shumice ti što živiš u komšiluku Mađarske da ćutiš i da nas što smo daleko, pustiš da pazarimo šta volEmo i gde volEmo! neobarocco 1 Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 off: sto ja volem svoju priju, pa to je cudo jedno. em vospitana, em recita. direktna...on: nije sramota vesticara and shumica 2 Quote Link to post Share on other sites
Turkmenbashi 937 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Nije sramota ali nije ni patriotski potez! Zasto bi kupili robu na crno i time ostetili drzavu?Pijaca je za paradajz, kupus i krompir. Second hand je za garderobu! Ma kakva svercovana roba???Kada država igra pederski ti si prosto prinuđen da prihvatiš igru. Ljudima uglavnom novčanik diktira, a pošto nas trgovinski lanci doslovno deru za hranu, garderobu i sve ostalo... nek se biip i oni i država. I pravo pitanje je ko je koliko oštetio državu, pijačari su malo koji zgrnuli neki veliki kapital od švercovane robe. Ja bih prvo postavio pitanje ekstraprofitera i njihovog patriotizma, čitaj duga državi. vesticara, shumica, neobarocco and 1 other 4 Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 shumice ti što živiš u komšiluku Mađarske da ćutiš i da nas što smo daleko, pustiš da pazarimo šta volEmo i gde volEmo! Verovala ili ne, kupujem u Metrou ili u maloj radnji 3 kuce od mene. Na pijacu em me mrzi, zbog guzve, em ne kupujem na tone. Ma ima tu neki koji odu, pokupe pun auto klope u Madjarskoj pa povrate tamo porez a ovde plate carinu ili carinika i sve to donesu kuci... Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 (edited) . Na pijacu em me mrzi, zbog guzve, em ne kupujem na tone. Ma ima tu neki koji odu, pokupe pun auto klope u Madjarskoj pa povrate tamo porez a ovde plate carinu ili carinika i sve to donesu kuci... Eto vidiš...tebi je Metro pred kućom..a meni pijaca! I to ne jedna, nego dve. I sad naprimer-zašto da za farbu za kosu dam 500 dinara, kada je na pijaci mogu kupiti za 250. Zašto da za prašak za veš dam 680 dinara kada na pijaci mogu taj isti prašak platiti 400 dinara. Malo po malo..ostane ti para za kupovinu još nečega. Ti ljudi od kojih kupujem na pijaci teškom mukom zarade svoju "platu"..i pošteno plaćaju svoje pijačarsko mesto..zašto bi mene bilo sramota da kupujem kod njih, kad njih nije sramota da tako zarađuju za život?Treba li da kažem da su to čak i ljudi koje poznajem i da im je prodaja na pijaci jedini način da ostvare kakav takav prihod svojim porodicama?!Mene isto tako mrzi da idem u Metro, i svi veliki tržni centri su mi malKo daleko.Znači ili da kupujem u obližnjoj prodavnici ( i dobro platim) ili da skrenem umesto na desnu stranu, na levu i već sam na pijaci.A ti tvoji što odu u Mađarsku ne idu za džabe tamo, samo zato što vam je blizu.Da ne kupuju tamo zato što je jeftinije, ne bi ni tražili povraćaj PDV. Ja ne tražim povraćaj PDV-a ali zato kupujem jeftinije. To mu dođe nekako isto...Zar ne? Edited April 18, 2015 by vesticara Morpheus, neobarocco and vojo 3 Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 ja mislim veco da ti ides na pijacu da se ispricas a ne da pazaris! nije ni meni Metro blizu. vesticara 1 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 ja mislim veco da ti ides na pijacu da se ispricas a ne da pazaris! nije ni meni Metro blizu. greeeeeešiš!! Moja muška polovina ide na pijacu da se ispriča a ja samo siđem dole, ciljano da kupim šta mi treba, jer sam uvek kratka sa vremenom. shumica 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Nije sramota, ne vidim zašto bi bilo... samo nemam nijednu u blizini. Tj. imam, Temerinsku, ali jaka mi korist od nje kad je praktično prazna - na njoj radi jedan čovek. Ne bih kupovao suhomesnate proizvode na pijaci, zbog uslova na kojima su držani tokom celog dana (možda nešto što je zapakovano), ali sve ostalo mi nije problem. Faramir, vesticara and shumica 3 Quote Link to post Share on other sites
Apolodor 709 Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 Ljudi, pa zar osim pijace ima još negde da se pazari?! vesticara and shumica 2 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Ma kakvi! Kaže mi dete juče-kevo vidi kakav smo radio kupili na najdži! Za 400 dindži! "Kupiću ti jedan za vikendaju, onaj ti je pravi krš! Jako nas je nervirao kada samo bile za vikend tamo! Pnaj krš baci! " I sad ja čekaaaaaaaaaam!! Ja joj rekla-kupi odmah 2 komada !! "Uhuuuuuu super! Dobićemo ih za 600 din!! " vojo, Adrijan and Mia 3 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Meni kad bi oduzeli pijacu,povela bih demonstracije ..em obozavam da biram povrce,uvek mi sveze,em kupim i ono sto nisam ni nameravala,po sistemu'vidim pa se setim da mi treba',em sretnem toliko zanimljivih osoba,cujem puls naroda,ponekad sretnem ljude koje sam odavno izgubila iz vida,saznama novosti..ma ne dam pijacu!! Morpheus, vesticara and Mia 3 Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted July 20, 2016 Report Share Posted July 20, 2016 Čitam vas , i sve mi slasno. Pijaca u mom selu je oskudna. Par nakupaca, sa bezobrazno visokim cenama. Slabo je i posećana, pretpostavljam baš iz tih razloga. Blizina grada je učinila svoje. Kada se svede računica, isplativije mi je da jednom nedeljno skoknem do znači zemunske pijace, nego ove naše. Obožavam da se cenjkam, ne da bih ne znam ni ja koliko oborila cenu, već da bih, kako to moji bližnji znaju da kažu ''isciganJisala'' dinar dole, meni merak. Breskvica na dar, jabučica.. njam. Kao da sam dobila premiju Morpheus and vesticara 2 Quote Link to post Share on other sites
GlorijaTreca 602 Posted July 24, 2016 Report Share Posted July 24, 2016 Sve više mi se dopada odlazak na pijacu a razlog je što sam za većinu prodavaca (seljanina) još uvek "snajka" "seka", "ti". Malo se šalim ali i dalje obožavam pijacu i šta god da se prodaje na njoj a meni je potrebno i dopada mi se, ja kupim. Štaviše razmišljam i sama da postanem njihova koleginica budući da mi posao škripi. Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 Svašta pazarimo na pJaci. Jačamo sivu ekonomiju sve u šesnaes'. Lm.. nisam znala gde da iskuckam ovo, da se ne zaboravi, je l'? Kupujemo između ostalog i Bref stick za wc šolju. OkEJ, ajde da se to obavi, pa da se krene kući. Tri sticka u pakovanju, profa pita prodavca koliko to otprilike traje. Moj izrar lica je bio u dijapazonu od smajlija wtf do ggg - ne verujem očima, ušima.Prodavac, naš drugar je dao neko smisleno objašnjenje (šta će čovek, ima nas raznih ) Profa dođe do računice (paz' sad) : ''Znači oko 130 puštanja vode... '' udubljen u problematiku ''Jeste mili, a da li si računao i pod kojim pritiskom je voda, što znatno može da utiče na trajanje istih''DakleM - mene još uvek nije sramota da pazarim na pJaci. luminica, Adrijan and vojo 3 Quote Link to post Share on other sites
vojo 1,783 Posted August 31, 2016 Report Share Posted August 31, 2016 Ma kakva sramota crna...i kako rece nas MOmo Kapor..."Jedan narod ces najbolje upoznati ako mu odes na pijacu..." (ili tako nekako) luminica and Mia 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts