Smucalica 5972 Napisano March 14, 2011 Prijavi Share Napisano March 14, 2011 Ovde možete okačiti vaše recepte za slane zanimacije Brze kiflice Potrebno: 500gr brašna 2dl mleka 1 kvasac kašikica šećera kašikica soli 2 dl ulja 2 jaja susam smesa za punjenje (po želji) Ugrejati mleko, staviti kvasac i šećer da se digne. U brašno staviti mleko, mutiti mikserom, dodati so, ulje, 1 jaje i dodati brašna dok se ne umuti glatko testo. Potom napraviti 4 jufke i ostaviti 1 sat da testo nadođe. Razviti testo, napraviti kiflice i puniti ih po želji (moji dečaci najviše vole sa sirom), ređati u tepsiju, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Staviti u prethodnu zagrejanu rernu i peći dok ne porumene. Aiko 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano March 26, 2011 Autor Prijavi Share Napisano March 26, 2011 Nedavno sam dobila na poklon tepsiju za mafine i sad se zabavljam praveći skoro svakodnevno i slane i slatke zanimacije u ovoj ''tepsiji na rupe'' što bi rekli moji dečaci Projice Potrebno: 3 šoljice običnog brašna 3 šoljice kukuruznog brašna 1 prašak za pecivo 2 jajeta 1 1/5 šoljica ulja 3 šoljice mleka 1 kašikica soli komad sira izdrobiti Sve sastojke pomešati i sipati u nauljene kalupe (napuniti 1/3 modle) i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
gresan 1851 Napisano March 26, 2011 Prijavi Share Napisano March 26, 2011 Naćos-brzo...efektno...ukusno...za iznenadne goste koji i nisu baš za večeru, a opet da nije bez "ništa" 2 kesice tortilja čipsa (količina za četvoro), rasporediti (raširiti) na 4 plitka velika tanjira. Pobacati preko Arabiata sos (u nedostatku može da posluži kečap u koji pomešate bilo kakve začine tipa origano, mediteranski začin, nešto ljutkasto...pikantno) Narendati kačkavalj preko....ubaciti u mikrotalasnu taman toliko da se isti malo rastopi. I gotovo! PS. Obavezno uz to poslužiti hladno pivo :kez: Mia 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Kumica 381 Napisano April 6, 2011 Prijavi Share Napisano April 6, 2011 Za one koji ne znaju recept Postoje dve metode pravljenja ove pite,ali za pocetnike bolja druga verzija! Potrebno vam je 6jajeta,300grama eldovnog brasna i 600grama psenicnog,so,mleko,kajmak i sir i malo jogurta! Jaja 3kom,brasno,so i mleko umutite kao za palacinke,ali samo malo gusce!I od te smese pecete palacinke(to je laksa verzija) Svaku palacinku mazete sa smesom od kajmaka,sira,jaja i jogurta. Redjate u dublji pleh,najbolje je u okruglu vatrostalnu ciniju.Kad utrosite palacinke i smesu(na vrh ide palacinka)stavite u rernu da se zapece! Mali savet,sto vise kajmaka i sira stavite bice ukusnija P.S.sledeci put kad je budem pravila cu i da je slikam,ne mozes postenu sliku nacionalnog jela da nadjes na googlu,ni on ne zna sve Inace mozete da u MAXI radnjama nadjete eldovnu pitu vec spremljenu,samo da se ispece i nosi naziv Njegos,mislim tako nesto!A elda je biljka koja se jos i zove heljda Prijatno i nadam se da ce da se svidi onima koji budu probali :) Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano July 18, 2012 Autor Prijavi Share Napisano July 18, 2012 Postoji više varijanti ovih slanih galeta, ali ovaj recept mi je nekako naj od svih... Slane galete Potrebno: 800 gr brašna 2,5 dl piva 1 prašak za pecivo 1,5 kašicica soli 2 dl ulja 100 gr susama Od navedenih sastojaka zamesite testo, pravite kuglice, od kuglica loptice i pecite u dobro zagrejanom aparatu za galete. (šmrc... ne mogu da prebacim fotku... ) :) Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
vesticara 6022 Napisano July 8, 2013 Prijavi Share Napisano July 8, 2013 Slani bakini kolači sa semenkama 1 margarin 2 jaja 1 kesica (10gr.) susama ili kima (ja sam stavila baš baš puno raznog semenja, budenvinog, suncokreta, lana...) 1 šolja ulja (jogurtova) 3 šolje vode 1 šolja jogutra 2 kašičice soli 900 gr. brašna 1 prašak za pecivo Morpheus, Faramir i GlorijaTreca 3 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano February 8, 2015 Autor Prijavi Share Napisano February 8, 2015 Ovo sam ja iskombinovala. da bi bilo po mom jus-u jer... volim i ja da grickam uz tv Krekeri od heljde 400 gr integralnog brašna (danas stavila raženo) 100 gr heljdinog brašna 1 prašak za pecivo 2 dl ulja 3 dl piva 1 kašikica soli Sve to umesiti, praviti kuglice, malko spljoštiti, uvaljati u susam i ređati na pek papir. Peći u zagrejanoj rerni malko više od pola sata.... *** E, sad, objašnjenje... originalni recept ide sa običnim brašnom i sa više ulja, ali... pošto je ovo brašno drugačije, ne može se napraviti testo kao od običnog, pa da ga razvaljam, ja sam ove krekere smislila da pravim ovako vesticara, Mia, Adrijan i 1 drugi 4 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano February 27, 2015 Autor Prijavi Share Napisano February 27, 2015 Projice sa maslinama Potrebno: 3 šolje kukuruznog brašna 3 šolje običnog brašna 2 dl ulja 1 prašak za pecivo 1 kašikica soli 7-8 dl kisele vode Sve to umutiti, dodati desetak seckanih maslina i šaku susama, izliti u modlice i peći P.S. ovo sam iskombinovala od onog što imam, a da bude posno, da mogu i ja da probam GlorijaTreca i Mia 2 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano April 4, 2015 Autor Prijavi Share Napisano April 4, 2015 (izmenjeno) Danas sam malo izmenila recept za pica štrudlui nije loše ispalo Pica štrudla sa sirom za testo:400gr brašna150gr kukuruznog brašna300gr nemasnog sira (ja stavila Ela sa 0%mm)2 jaja8 kašika mleka10 kašika ulja1 prašak za pecivo1 kašičica soliOd navedenih sastojaka umesiti testo,podeliti na dva dela i svaki deo rastanjitiu oblik pravougaonika, debljine 0,5mm.Premazati kečapom, posuti rendanim siromi staviti šunkaricu seckanu na rezance (po želji).Uviti u štrudlu, premazati žumancetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 20-tak minuta Odlično za večeru uz šolju jogurta Izmenjeno November 8, 2015 od strane člana Smucalica Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano November 8, 2015 Autor Prijavi Share Napisano November 8, 2015 Rolnice sa sirom Potrebno:1kg brašna2,5dl mleka1 kvasac2 kašikice soli1 kašikica šećera2 jajetasitnog sira za punjenjerastopljeno 100gr margarinaPriprema:U ugrejano mleko staviti kvasac sa šećerom da nadođe.Pomešati sa brašnom i soli, umesiti glatko testo.Ostaviti da se odmara 15 minuta.Potom oklagijom razvući testo na debljine 1cm.Iseći na kvadrate i filovati sa sitnim sirom u koji je umućeno 1 jaje.Uvijati u rolnice, svaku umakati u otopljen margarin i ređati jednu uz drugu u tepsiju.Preostali fil umutiti sa još jednim jajetom, premazati sve poređane kiflicei ostaviti 30 minuta da se odmore, a rernu za to vremezagrejati rernu na 250stepeni da se ugreje.Staviti kiflice da se peku 10 min, a potom smanjiti na 220stepeni i peći dok ne porumene... Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
luminica 2120 Napisano December 22, 2015 Prijavi Share Napisano December 22, 2015 Jel ima neko dobar recept za slanu tortu?onu s rozen koricama? Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
luminica 2120 Napisano December 30, 2015 Prijavi Share Napisano December 30, 2015 (izmenjeno) Niko? ok,ja nasla neki na netu..pa cu vas obavestim kako mi je ispalo.. Izmenjeno December 30, 2015 od strane člana luminica Adrijan 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano April 29, 2016 Autor Prijavi Share Napisano April 29, 2016 Slani pužići Potrebno:400gr brašna1dl mleka1dl jogurta1/2dl ulja1 jajekvasacmalo soli i šećera U toplom mleku staviti kvasac da naraste sa malo šećera. Umutiti sve sastojke i ostaviti da naraste testo.Potom istanjiti testo i razvući oklagijom na oblik kvadrata. Seći trake oko 1.5cm i savijati pužiće, a kraj podaviti ispod testa.Pužiće staviti na papir za pečenje, premazati jajetom i posuti susamom.Ostaviti 15-tak minuta da se odmori i rerna zagreje na 220 stepeni,potom staviti pužiće i smanjiti na 200 stepeni i peći dok ne porumene ***meni nauk za sledeći put - dupla mera! Imam dva sina u rastu i razvoju ovo je bilo malo.... GlorijaTreca 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano July 29, 2016 Autor Prijavi Share Napisano July 29, 2016 Ovo je kombinacija od recepta sa neta, takva da mogu ja jesti, da je integralno brašno u pitanjui da nema kvasca... Slani štapići sa cimetomPotrebno:250 gr integralnog ječmenog brašna,250 gr integralnog ovsenog brašna,pola kašike cimeta,četvrt kašike sode bikarbone,četvrt kašike soli 3 kašike maslinovog ulja,250 ml vode. Pomešati sve suve sastojke, potom dodati ulje i vodu, umesiti kompaktnu jufku. S obzirom da je integralno brašno u pitanju, malo se duže mora mesiti da bude kompaktno. Ostaviti da se odmori pola sata. Pospite jedan deo susama na radnu površinu. U dovoljno široku plitku posudu pomešajte vodu i ulje. Šrpkajte od velike jufke deo po deo, obrazujući pritom kuglicu. Tu kuglicu umočite u vodu. Zatim oblikujte štapić dužine oko 15 i širine oko 1,5 centimetar. Uvaljajte štapić u susam. Stavite ga na pleh obložen pek papirom. Rernu zagrejte na 200 C i pecite štapiće 35 minuta. p.s. malo je neobična kombinacija slano i cimet,ali posle par zalogaja, sasvim je ok Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Smucalica 5972 Napisano July 29, 2016 Autor Prijavi Share Napisano July 29, 2016 Seoska prosta pogača Potrebno:1 kg brašna0,5l mleka3 jaja250 gr margarina1 dl ulja1 kvasac1 kasika soli1 kasika šećera400gr tvrdog sira Zamesite testo od kašike soli, kašiku šećera, nadošli kvasac, dva cela jajeta i jedno belance , ulje i toplo mleko. Zamesite srednje tvrdo testo i ostavite ga da se odmori deset minuta. Kad se testo odmori podelite ga na 12 loptica. Uzmite jednu lopticu i razvucite jufku velicinu tanjira i namazite omekšalim puterom. Zatim posipajte sitno izdrobljeni sir. Produžite postupak i sa ostalim jufkama. Poslednju jufku stavite i nemojte je mazati. Od svih poređanih jufka razvucitejednu veliku jufku i stavite u namašćenu tepsiju i isecite na kocke. Odozgo namažite sa umućenim žumancetom i pospite susamom. Ostavite je 30 minuta da se testo odmori i nadođe. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni prvih deset minuta, a onda na 200 dopecite pogaču. Gotovu pogaču ostavite da se malo ohladi pa poslužite isečenu na kocke. Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
vesticara 6022 Napisano August 10, 2016 Prijavi Share Napisano August 10, 2016 (izmenjeno) Šta raditi kada napolju tako grmi da ti se pod trese...kiša pljušti i nestane ti signala na Totalu...Naravno laptop sam prevetnivno isključila iz struje jer su česte nestašice struje u ovakvim situVacijama (tako mi rekao moj majstor Peraaaaaa )U ovakvim situacijama isprobaš novi recept za slane grickalice... nemaju ime pa neka bude nešto šašavo...na primer: Slani štapići sa semenakama (isključivo se prave kada grmi ) Sastojci:-3 dcl piva-1 kesica praška za pecivo-1 kašika soli-300 grama integralnog brašna-100 gr belog brašna-1,5 dcl ulja-razne semenke (ja sam stavila suncokret, bundevino seme, susam, laneno seme...) po originalnom receptu ide samo sunokret. Pomešati pivo i prašak za pecivo, to sipati u brašno, dodati ulje i so i umesiti testo. Na kraju dodati semenje. Razvući u tanke pločice ili štapiće (po želji) i peći na 200 stepeni dok ne potamni. Na kraju to izgleda ovako. Ostatak piva popijete uz ove divne grickalice Izmenjeno August 10, 2016 od strane člana vesticara luminica, GlorijaTreca i Mia 3 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
GlorijaTreca 602 Napisano September 1, 2016 Prijavi Share Napisano September 1, 2016 Izmedju dva tosta složiti šnitu praške šunke i list tvrdog sira.Umočiti u jaja a zatim u prezle i pohovati. Slana "grickalica" je vrlo kalorična pa se preporučuje kao dobar doručak za sve kojima do ručka sledi rmbačenje. luminica, vesticara i vojo 3 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
vojo 1783 Napisano September 3, 2016 Prijavi Share Napisano September 3, 2016 Од тога материјала шта се год уради добро је...А највише ми се свиђа оно "Umočiti u jaja"... vesticara 1 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
luminica 2120 Napisano January 30, 2017 Prijavi Share Napisano January 30, 2017 Kad sam se vec dohvatila kuvanja,da dodam jedan recept sa integralnim brasnom.Inace,ovo sam uvek jela kod jedne prijateljice i njoj nema premca kad napravi,moji od skora jedu i pitaju-a sto ti ovo nama pre nisi pravila-..FokacaU solju mlake vode staviti svez kvasac ili 2 kesice suvog,kasicicu secera i pola kasike soli,Kad kvasac-krene-,umesati ga u brasno,pola tip 400,pola integralno psenicno.Mekano izraditi i razvuci u najveci pleh koji ulazi u rernu.Na fokaci pesnicama praviti udubljenja i naliti ih maslinovim uljem.Takodje gusto po testu rasporediti masline bez kostica.Peci dok boja ne bude smedjezuta .Po yelji po testu se moze rasporediti rane semenke,oljusteni suncokret,laneno seme i sl.Takodje se moze praviti i od heljdinog,brasna od ovsa po zelji.Ako se ne vole masline,mogu se zabosti komadici nekog dtvrdog starijeg sira tipa ovciji.. Mia i vesticara 2 Citat Link ka poruci Podeli na drugim sajtovima
Preporučene poruke
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.