Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Svi mi bar ponekad koristimo usluge taksi udruženja u našim gradovima. I, dok najveći deo taksista pošteno zarađuje za život, postoji jedan deo njih koji žive varajući građane, naplaćujući usluge ponekad i višestruko skuplje od stvane tarife. Postoje čak i slučajevi gde članovi legalnih i registrovanih taksi udruženja koriste neobaveštenost građana.

Jeste li vi ikad bili žrtve ovakvih prevara i kako ste postupili u toj situaciji? Ako ste iz drugih gradova (pa i iz NS-a), obavestite nas o tome koje taksi službe da izbegavamo u širokom luku.

Ja mogu da se setim dva slučaja. Jednom sam išao na polaganje nekog testa iz engleskog jezika u Beogradu i bio u opasnosti da zakasnim. Znao sam da ću ispred železničke stanice biti opelješen, ali žurio sam pa sam rizikovao. Taksi do lokacije na Vračaru - 500 dinara. U povratku, pošto sam imao dovoljno vremena, zaustavim taksi na ulici i prevoz natrag platim 160 dinara. Ovde sam sam kriv, pa nisam ništa ni pominjao.

Drugi slučaj - pre dva meseca u Novom Sadu. Išao sam na neki razgovor za posao u Rodić megamarket kod autoputa i seo u taksi na železničkoj stanici. Kako smo krenuli, tako sam video da taksimetar odbrojava znatno brže nego što bi trebao. Stigli smo pred odredište i račun je pokazivao neverovatnih 900 dinara! Novosađani će znati da ta putanja ne može koštati više od 250-300 dinara. Predao sam mu novčanicu od 200 dinara, zapretio da ću ga prijaviti inspekciji i mirno izašao iz automobila uz njegov zapanjen pogled.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

U Bg ni pod tackom razno ne sedati u taksi vozila koja su parkirana na zeleznickoj ili autobuskoj stanici..ONi imaju neke svoje tarife :blink:

Beogradski taksi je i dalje najubedljivije najskuplji;dok je Gold taksi po telefonskom pozivu najjeftinije i to 30%.Pink je 20%na poziv....Ali cene i dalje variraju i sve za visi od vozaca do vozaca...

Imala sam ja par puta zestoke rasprave sa pojedinim taksistima i naravno ne odustajem dok ne isteram po svome.U Bg ima broj na koji se prijavljuju neprimerni vozaci,ne izdavanje racuna,ne dolazenje na poziv i slicno...Jednom sam taj broj i okrenula i to iz taksi vozila i coveka na njegovo usi prijavila jer se nije odazvao na poziv!

Jednom prilikom smo sestra i ja na aerodromu cekale druga iz Rusije.Njih dvoje seli pozadi,ja napred i njih dvoje pricaju na ruskom nesto,ja cutim,a taksista preko Male Krsne i Lapova do centra :blink:

Ja nonsalantno na cistom srpskom kazem:"Jel ces da nam das racun ili da zovem :astasad:"Platili smo po kilometru,pravog puta:roll:

On nasao meni Beograd da pokazuje :uzbud:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:lol:

Nisam imao takvih situacija, naročito sada kada usluge taksija koristim malo više. Nepisano pravilo je da će vas tzv divljaci odradi pa se nikada nisam ni upustio u vožnju sa njima. Uvek je na poziv i to uglavnom udruženje u koje imam poverenja.

U Beogradu nikada nisam koristio taksi iz prostog razloga što nikada nisam bio u nekoj žurbi a i znam da je prilično skup. Uvek sam išao svojim automobilom ili gradskim prevozom, a u NS već dosta koristim usluge taksista jer nekada gradski prevoz i nije najpraktičnije rešenje.

Zanimljive situacije sa taksistima su bile u Bugarskoj u Zlatnim Pjascima. Kada smo bili 2004. na moru dosta smo koristili njihov taksi tamo. Pravilo je bilo [highlight]da se ne voziš po taksimetru[/highlight] inače će te odrati :lol: Nego pitaš koliko do tamo, cenkaš se i na kraju se voziš za jedan lev, dok Englezi, Nemci i ostali koji normalno sednu i voze se po taksimetru plate jedno 20 puta više :lol: Eto ako idete u EU na more čisto da znate kako je kod Bugara :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

A ti divljaci sto ih pominjes :roll:

Odem ja u rodni grad,malo mesto svi se znaju.Taksi prevoz toliko jeftin da smo na kraju ostali bez Gradskog prevoza :blink: cena voznje od mog naselja do centra je 50dinara.Udjem ja kod druga koji je vozac taksija i onako neko zezanje i kad sam trebala da izadjem ja pitam:"Koliko sam kriva?":kez:

On kaze:"Daj sta das.":uredu:

"A tako jel?!?!?!"O.K."izvadim deset dinara i kazem:"Popij jaje":kez:

On me gleda zbunjen:blink:

"A jel mozes da popijes ista drugo za te pare?":hahaha::hahaha::hahaha:

Odtad kad god sednem kod njega u taksi on kaze cifru,valjda mu jaja prisela :neznam:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Bese to jednom,kada sam luda za ljubavlju vracala se kuci...Nalazila sam se na Zeleznickoj stanici i sela u prvi taxi koji sam videla. Kada sam mu rekla kuda da me vozi,primetila sam da je cigan. Pomislih u sebi,ajde de kakve veze to ima. Dodjemo do odredishta(gde ima svega 5km predjenog puta) on je to naplatio 350 dinara,a inace bi trebao 200. Kada je rekao svoju cenu za predjen put,pruzila sam mu novac i rekla:"srecan ti bozic,kupi si pivo za visak". On me je podmuklo gledao,ali shvatio je poentu. Nisam bila ljuta ,nit ista...svako se snalazi na svoj nacin,ako je njega usrecilo to sto me je svesno zajebao,ma udri brate :) . Novac me ne kupuje,pa da se oko njega nerviram. U svakom slucaju on nije stvaran...i ode ja malo off :hahaha:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

U životu sam se svega četri puta vozio taksijem. Dva puta prošle godine u Beogradu i dva puta ovde u Somboru, ali pre tridesetak godina. Tako da ja i nisam baš relevantan za ovu, ovako, postavljenu temu.

No, želim nešto da kažem vezano za taksiste, pa mi se ovo čini kao pogodno mesto.

Namnožilo ih se poslednjih godina u neverovatnom broju. I to je uredu. Zakon ponude i potražnje. Samo...

Strašno mi ide na nerve to što ih niko ne kontroliše, pre svega saobraćajna policija. Što se, barem kod nas, po pravilu kompanijska taksi vozila daju na upravljanje neiživljenim klincima, kojima mama i tata nisu kupili ličnu zujalicu, pa su se dokopali prilike za iživljavanje na drumu. Polukružno preko duple linije, zaustavljanje gde im je volja, "narandžasto svetlo", prvenstvo prolaza, pešak na prelazu... Sve su to mislene imenice za bagru. Da, generalizujem, jer je većina takva.

Da sam u pravu dokazuje činjenica da su sva vozila, manje ili više, oštećena u prvih mesec dana korišćenja.

Zašto ne postoji neka komisija koja će prvo ispitati, sem poznavanja gradskih ulica, i kulturu ophođenja prema korisnicima usluga i učesnicima u prometu?! I naravno kontrolisati i sankcionisati to s vremena na vreme.

__________________________

A šta kažete za ovakvu uslugu?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam uglavnom šetač po gradu i samo kad negde žurim ili idem sa decom na duže relacije, ja pozovem taksi. Uglavnom su to registrovane taksi službe i ne sedam u one divlje nikada... Mog brata je jedan takav divljak opelješio poslednji put, da meni nije bilo dobro šta su mu uradili...

A ove naše taksi službe u gradu su ok, sasvim solidne cene i vozila su dobra. Doduše, vozim se samo sa ovim udruženjima koja imaju nova vozila, tako da ne znam kako je kod drugih. Neki taksisti su ćutolozi, neki namćori ( sa jednim sam nedavno ranom zorom imala ''divan u 4 oka'' :dry: ), a neki vole da pričajuuuu... eee, ovi poslednji nekad smaraju, a nekad i prija da neko priča, a ti ušuškan nazad sediš i ćutiš.

Jednom sam prijavila jednog taksistu jer nije došao po pozivu, a ja na kiši ostala sa dvoje dece, a on me ''slučajno promašio''. Posle su me zvali iz udruženja da se izvinu, javili i da na takve prijave plaćaju kaznu od 100 eura takvim vozačima, to mi je bilo jako strašno i više to ne radim :jok:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Moj dragi je radio 5 godina kao taksista ( dopunska delatnost), i ja znam priče s' ove strene volana...Bilo ih ohoooo.

Uglavnom je bAciklo moje osnovno sredstvo, kola ( kad su mi dostupna) a taxi samo u hitnim slučajevima. Te retke vožnje su preko udruženja, i pošto jako dobro poznajem pravila, nema šanse da me prevedu žednu preko vode.

Čim primetim da pokušava nešto da petlja, udaram "struču priču" o tome kako bi trebao to da radi...zbog toga i toga...i uvek se vraća na "pravi put".

Jeste smucalice, svaka prijava dispečeru nosi sekvence od novčane kazne, do isključenja iz mreže na 24 sata i duže... Bitno je da znaš broj vozila, a oni već kod dispečera imaju dodatni podatak da je to vozilo izašlo na određenu adresu. Kada naručujete vozilo, telefonom, zapamtite broj vozila koji treba da dođe po vas....

Nemojte dozvoliti da vas obrlate, jer i u tom poslu postoje pravila ponašanja samih vozača.

Ima sjajinih taxista, a ima i onih....manje sjajnih... kao i u svakom poslu uostalom.

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 7 meseci kasnije...

Sada su me kad sam bio na Sajmu knjige u BGRD...oderali samo tako...moj prijatelj koji je malo stariji...inace poznati knjizevnik...ima neku astmu i nije mogao pjeske...neki smog i bio...i mi odmah onde kod sajma udjemo u neki taksi..i do Njegoseve...koja je na Dedinju i nekih 2 km udaljena od sajma...frajer nas udari sa 1000 i nesto dinara...sve regulare bilo pise na taksimetru...jos kao lafo...kaze dajte sam 1000... jos nas on casti...:lol::lol:

Sutra uvece ista relacija samo sto nismo taj taksi uzeli... nego se pomakeli amlo i mahnuli...odmah naisao neki...i platili smo samo250 dinara...misim...sta reci...:)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 godina kasnije...

Neki dan umalo se nisam zajebao da sednem u taksi jednog od smradova što vozi po onim tarifama. Pre nego što sednem u taksi, dobro pogledam u koji sedam jer sve veći problem je da kada taksista izađe iz udruženja (U NS je to najčešći slučaj sa Deltom a sada vidim da je i sa Red taksijem) ostavlja oznake udruženja, a vozi po nekim svojim prevarantskim tarifama. Dakle, da bi izbegli ove džukele i jebene prevarante, jedini siguran način je da se zove udruženje i traži taksi na poziv.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pa nema druge. Sad kada je exit bio ko zna koliko njih je izašlo iz udruženja da bi drali turiste. Sad naravno udruženja neće da ih uzmu nazad, a oni ne skidaju oznake udruženja. I niko tu ne može ništa. U NYC, ti da bi taksirao, moraš da imaš oho startni kapital da daš gradu samo kao ulaznicu i onda igraš po pravilima koje je grad postavio. Ovde svaka ovca ti napiše taxi na vozilu i svi su "nemoćni". Ono, kenjam se na grad...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

A nije ni taksistima lako...jock...

 

Na jednoj zurci u studenjaku u BG jedan  stariji nas kolega dovuce nekog razbijaca...poznatog Savica... :blink:  i aj uj gore dole...poslije zuraje on nas vodi u njegov klub Kum...u to vrijeme jako poznat...gdje radi kao izbacivac...i zovne on taxi...jadna ti majka...hoce da taksistu ozada spici u potiljak  i da ga osamuti kad stane... da ne plati... :krsti:  sreca pa je bio iskosa i nije bio tik iza njega...i nagovarao ovoga sto ga je dovukao na zurku...a on srecom kilav sam od sebe i od toga nije bilo nista...a nas bilo pa nestalo...ma nesmijes nista pisnuti...jak za petoricu a lud za osmoricu... :uredu:

 

a ujutro smo svi imali masnice od ovoga mrge...jer nas je cijlo vrijeme "grlio" ...lupao po ramenima...i "mazio" po glavi i "ljubio"...ali prezivismo...i mi i taksista... :pehar:      :laugh:  :laugh: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Dobro, nije baš tako, jer moraju da imaj TX tablice, što bi rekli moraju da registruju vozilo za Taxi delatnost...ali da ima svačega-ima!

Mhm a šta ćemo sa likovima bez TX tablica, onaj što je došao na Exit vidi samo da piše taxi. Da ne govorim o taksistima koji nisu registrovani u NS pa dolaze da taksiraju na divljaka.

Sve se to može lako srediti i urediti, samo da ima ko hoće to da sredi.Do tada ima par udruženja kojima verujem i samo na poziv ;)

Ne napisah onomad ko me pokušao opelješiti. Ispred železničke stanice izbegavajte brkatog debeljucu u belom Mercedesu u širokom luku. Ne sećam se koje beše udruženje, verovatno ga nije ni imao.

Au jbt pa njemu na čelu piše prevarant :laugh:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...