Idi na sadržaj

Kritika knjizevnih (ne)dela


Preporučene poruke

Kad mogu kriticari sto nebi i mi!?!?!

Svakako da se o ukusima ne treba raspravljati,ali dal je moguce da se svima sve dopada ili ne?

Nisam pobornik ljubavnih knjiga,ni proze ni poezije :blink: to mi nekako ljigavo...Ali kad sam procitala knjigu onog Ignjatovica"Tajne Srpskog dzet seta"doslo mi je da se zapalim ko Indira Gandi u znak protesta sto sam nekih par sati bacila na takvu glupost:uzbud:

Kad su mi ponudili drugi deo iste,iako volim da citam,demonstrativno sam napala kvazi pisca i resila da takvo stivo ni ne pogledam,a ne da trosim svoje dragoceno vreme na isto...

Ko sve danas moze da pise :uzbud: i smatra sebe za pisca :uzbud:

Apropo ove knjige sam imala duel sa jednom"akademskom"gradjankom Srbije,koja je Ignjatovica uporedila sa jednim Andricem :blink:

Vasi predlozi za kritike ili pohvale :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Ooooo, pa te su mi omiljene. Mislim da "Sponzorusa" i prvi i drugi deo, i jos neke tako poprilicno citljive stoje i dalje u kupatilu kao prva pomoc pri opstipaciji. I sve sam ih procitala :flower:

Nije to situacija samo kod nas, ima toga svuda, afkors, ali ovakve "knjige" se dostampavaju, tirazi su prilicno visoki.. Te "knjige" su najbolji dokaz sta nam drzava cita. 'Ajde, ja se zajebavam sto se tice tog citanja, jer ih ne citam zbog umetnicke vrednosti, ali porazavajuce je koliko ce ljudi to zaista procitati i time se pohvaliti pride (ali stvarno pohvaliti, a ne sprdati se). Takva stiva su ono sto nam oblece drzavu. Prepuno vulgarnosti, sa previse seksa, i obicno su glavni likovi punise prepuni love, devojke su sponzoruse i pevaljke koje izgledaju fantasticno. To nam je slika drzave :beyond:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 godina kasnije...

Meni je uvek na pameti EX LIBRIS Radmila Lazić i Vesna Dedić. Prva je voditeljica emisije Balkanskom ulicom i novopečena književnica, dok je druga pesnikinja i azbuka za književni svet.

Prva je mentalno iskakala trudeći se da stvori savršenstvo svojIH pozIVA, dok je druga na sve prethodno rečeno jednostavno izgovorila "to je treš književnost". Stavila tačku i jedva da dodala po koju rečenicu, objasnivši Vesni da je popularna književnost, tj. treš književnost odvojena od umetničke književnosti iliti elitističke književnosti i viskoke književnosti... dovoljno je otvoriti knjigu, i ukoliko tu nemate tu umetničku transpoziciju života i sveta, vama je jasno da je to treš. Vodim se time,baveći se tumačenjem književnih dela.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...